![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 649 Joined: 2-December 06 From: Kronstadt Member No.: 783 ![]() |
Ari, si mie imi place mult ceea ce faci tu si te admir.... te rog mult nu iti mai irosi nervii si tineretea enervandu-te din cauza acestor oameni. intelege ca ei traiesc inca in comunism, ba chiar il regreta. ei nu se simt bine decat atunci cand elevul este umilit, ingenuncheat, in uniforma ponosita si cu mainile la spate. din pacate si la mine in liceu au fost asa profesori. eu sustin inca necesitatea testarii psihologice anuale la profesorii trecuti de 50 de ani.... pe bune!!! nu cum se face acum, o simpla stampila. e drept ca la un moment dat te tacanesti la cap de atatea lectii repetate zi de zi, de atatia copchii idioti, de atata chin de a trai din salariul de prof. dar atunci nu mai profesa, fa altceva. hai ca acum ma enervez si eu cand mi-aduc aminte (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
si eu am vrut sa fac ce faci tu, in paralel cu jobul, dar m-am convins ca daca nu reusesc sa imi fac gradinita mea, o sa ma lovesc de rautatea de care te lovesti si tu, and i gave it up.... dar inca traiesc cu ideea ca intr-o zi poate voi face asta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,263 Joined: 7-December 05 From: Timisoara Member No.: 15 ![]() |
Kitten (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) ...
Mult succes in visul de a avea o gradinita a ta.Eu imi tot doresc sa apuc sa proiectez si sa amenajez una.Probabil ca ma voi rezuma in a face un mic rai din camera copilului meu cand o sa fie si vremea asta. Pana atunci...as mai vrea atatea sa fac! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Eu nu imi explic de ce profesorii de acum sunt atat de diferiti de profii nostrii... De ce scoala de acum e atat de diferita? Eu le tot explic mamicilor mele tinere si dornice sa detina supercopii...sa ii lase sa se joace sa isi traiasca frumos copilaria.De multe ori unitatea de masura pentru o buna educatoare e numarul de poezii invatate de copil. Ciudat. Referitor la colege...nu stiu ce sa zic Kitten.Multa vreme nu am bagat in seama rautatiile neinsemnate si mi-am vazut de drum urmarindu-mi obiectivele majore.Dar cred ca am ajuns la o limita in care nu mai suport.Si mai am f putin inainte de a izbucni.Ma abtin eroic pana la vacanta. Necesitatea unei testarii psihologice...total de acord cu asta. |
|
|
contraste |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am să fac referire la ultimele două postări īn acest răspuns.
Īntr-adevăr mentalităţile sunt īnţepenite solid īn perioada comunistă. O stimată dar prea īntinsă doamnă la aprecieri de genul "cum să pună īn comisie pe cutare..., cānd eu am gradul nuştiucare", mă fac să mă gāndesc tot că ştampila funcţionează. Selecţia naturală, a fi bun profesionist, chiar dacă nu eşti chiar aşa de īncărcat de ştampile, este tipică societăţii capitaliste. Sunt persoane care fac bine ceea ce fac din chemare, deşi sunt foarte puţine cazuri, ştiu aceasta. Īnvăţatul pe de rost este un calvar prin care au trecut destule generaţii. Dacă dintr-o poezie īţi rămāne īn cap spontan un singur vers, iar restul explici tu cu vorbele tale, consider că este destul. Dacă īnveţi poezia mecanic, oricāt de mult ţi-ar plăcea, tot versul care te-a marcat īl vei reţine. Restul, e uitare. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,263 Joined: 7-December 05 From: Timisoara Member No.: 15 ![]() |
Contraste tot respectul pentru tine .Am remarcat faptul ca lucrezi in invatamant. Acum...vis-a-vis de gradele didactice...nu stiu ce sa spun...eu le-am dat pe toate la timp si faptul ca eram inscrisa la grad m-a obligat vrand nevrand sa imi bag nasul prin carti.Gradul II cu siguranta ca nu am sa il uit vreodata pentru ca am sustinut niste examene foarte serioase,a fost mai drastic decat bacul. Azi la gradi am repetat pentru serbare.Ma enerveaza de mor faptul ca sunt cu lacrimi in ochi in momentul in care ajung la programul pentru viitorii scolari.Sunt vreo doua poezii spuse de fetite pe care le-am avut de mici de tot sub aripa mea...nu stiu cum saracie am gasit poeziile astea. Ma gandeam acum...imi venea sa spun "fetitele mele preferate" dar imi sunt dragi toti...si sunt impresionata de modul in care recita poeziile.Florina ,una din fetite e superemotionata sis e vede ca spune poezia din suflet si realizeaza cuvintele acesteia.Si imi sunt atat de clari in minte primii ei pasi in gradinita...avea 2 ani si 1/2 si venise cu mama si fratele ei mai mare.Era la catedra si ma uitam curioasa la cea mica....imi amintesc si prima papusa pe care a ales-o (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...Iar acum e o fetita desteapta,politicoasa si nah sunt foarte mandra ca i-am fost prima dascalita. Cred ca o sa fie simpatica serbarea mea de anul asta.Si sunt asa agitata si sper sa iasa bine.Cei mici sunt tare amuzanti.Sapte din ei au rolul piticilor din Alba-ca -zapada si sunt figuri rau. Si apropos de invatamant...ma simt agresata efectiv de ce se intampla cu povestea aceea cu baiatul care s-a aruncat de la etaj din dragoste pentru profa. Am spus ca nu imi plac ziaristii?Pentru ca sunt superagresivi,nesimtit de agresiv.Si cred ca in cadrul facultatii ar trebui sa aiba o materie unde sa invete reguli de comportament civilizat. Presa asta parca e nebuna.Au terminat cu politica si o terorizeaza pe biata femeie.De ce nu schimb postul si ma las enervata de sperietoarea aia de ciori numita Pruteanu? Hmmm cred ca e vremea sa merg la somn... |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,086 Joined: 23-February 07 From: galati Member No.: 1,242 ![]() |
ai sa vezi k o sa iasa fffoarte bine serbarea,nu-ti mai face griji..si eu sunt indignata de ziaristi.dar sa nu ne mai gandim la lucruri urate.spor la treaba! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Katy pupici si multumesc pentru incurajari.
Sceneta scolarilor iese super (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...cea legata de povesti ...mai avem de lucru.Dar am incredere in puii mei. Azi m-am tuns (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si imi place.Claia mea rebela e in sfarsit mai potolita.Pentru cat timp ,nu stiu.Tot azi am aflat ca am parul ondulat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...Cred ca sunt extrateresta,parul meu a inceput sa se onduleze pe la 25 de ani si mi-e greu sa imi accept claia. Incerc sa ma comport ca o lady cu noua frez desi imi vine sa il prind in varful capului. Ma minunez in continuare de stupizenia oamenilor.Imi doresc sa nu imi fie guvernata viata de invidie.De ce a trebuit din cutia Pandorei sa scape invidia?E un sentiment nasol. Sa faci scandal ca locul de parcare al unuia e mai mare decat al tau desi tie bine merci iti incape masina pe locul tau de parcare!Sa masori cu liniarul pe planse, sa masori prin ploaie la fata locului!?A sa nu uit...tanti cu liniarul e profesoara de matematica la un liceu din Timisoara.:)Cred ca o pandesc si ii arunc de la balcon o punga cu apa in cap asa ca de la dascal la dascal.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Aaaa si am uitat ceva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...ieri am primit de la o persoana foarte draguta cadou o piatra care o sa se schimbe intr-un inel.Mi-a fost oferita cu drag si stiu ca o sa imi poarte noroc.Hmm cred f tare in chestiuta asta ca daca porti la tine lucruri ce ti-au fost date din drag e ca si cand ai forte din alea faine de partea ta.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,086 Joined: 23-February 07 From: galati Member No.: 1,242 ![]() |
si eu cred la fel in legatua cu:dak porti ceva la tine care ti-a fost dat cu drag.pune si tu poze pe grup cu tine sa-ti vedem noul look. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Katy am sa pun o pozulica pe grup cu noua mea freza de Pufi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...dar e ok...cred.
Azi am avut o experienta din aia faina care o sa imi ramana legata de suflet.Am fost impreuna cu ale mele gamalii care urmeaza ca la toamna sa intre in clasa I in vizita la matusa mea la scoala care e invatatoare si care are evident clasa I. Am fost primiti f frumos dar cel mai drag mi-a fost sa descopar profesionalismul matusii mele si dragul ei de elevi.Cred ca niciodata nu am vazut=o in felul acesta atat de piitoresc.Cei mici o iubesc mult iar ea e genul acela de invatatoare care nu intra cu bocancii in copilaria lor.Cel mai dragut lucru mi s-a parut faptul ca o data pe saptamana mi se pare le da voie sa isi aduca jucarii azi era ziua de jucarii pentru ca fusesera cuminti si atenti zilele trecute din cate am inteles.Si erau atat de dragalasi cand am vazut ca isi scot fetele papusile Barbie si baietii masiniile! Puii mei au fost speriati de bombe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) iar eu m-=am speirat cand i-am vazut speriati chiar si pe cei mai curajosi in mod obiosnuit la clasa.Mi-am aplaudat initiativa de a-i familiariza un pic de tot cu scoala. In final ne-am imprietenit toti si a fost o zi supe super super.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Am fost obosita si eu si ei scoala fiind un pic mai deprte de gradi iar noi mergand pe jos.am fost mandra ca s-au comportat superok pe strada ,am fost stressata de masini...sunt ca o closca (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Si ca o paranteza m-am suparat cand una din colegele matusii mele a spus ca sunt o ciudatenie ca desi arhitecta raman si in invatamant.E ciudat cum in societatea de azi se accepta atat de greu faptul ca pot exista si unii oamenii care fac o pasiune pentru o chestie.Desi atat de hulit invatamantul asta sunt atat de incantata cand vad oameni dedicati si cu suflet fain...asa cum e matusa mea sau alti dascali ,oameni de o modestie si nu stiu...chiar nu am cuvinte. Si revenind la idee si la faptul ca sunt momente in care ma simt o ciudatenie agatata intre cele doua profesii care imi plac ma supara modul mercantil in care privesc toata povestea asta unii oameni. In rest...sunt obosita...abia astept sa scap de proiectele nasoale.Vreau vacanta, vreau timp pentru mine, pentru citit.Timp pe care nu il prea am in momentul de fata. |
|
|
![]()
|
|
Azi m-am enervat...
Stau de multe ori si ma intreb daca sunt un om rau...pe cuvant.Sunt gesturi ale oamenilor care pur si simplu ma depasesc total.Nu resuesc sa le inteleg si ma intreb daca e nesimtire din partea lor sau sunt pur si simplu eu cea rea... Incerc sa ajut cat pot si la redactari de tot felul de porcarii de lucrari sau daca are cineva nevoie de explicatii vis-a-vis de vreo constructie si sunt capabila sa lamuresc.Faptul ca lucrez cu oamenii in invatamant are repercursiuni asupra relatiei mele cu beneficiarii pentru ca am o rabdare dusa in extreme iar oamenii devin obraznici. Stau insa de multe ori sa trag linie si ma gandesc de cate ori am abuzat de timpul cuiva din neputinta mea de a face ceva...cand am vazut ca nu ma pricep la ceva am incercat sa invat daca am considerat ca sunt capabila sa fac asta. Avem de facut un nenorocit de referat pentru un curs...o colega de-a mea nu are materiale.Ma ofer sa o ajut cautandu=i pe net si punandu-i totul pe un cd sa isi selecteze si sa isi compuna ea lucrarea.Dar aflu cu surpindere ca nu stie sa foloseasca nici macar Wordul...dar termina un master a scos si o carticica de colorat...apai sa ma ierte bunul Dumnezeu ca eu nu mai pricep nimic...Faza e ca tot ea era victima pentru ca eu nu am timp sa ii fac lucrarea.M-am oferit sa ii printez materialele si sa isi conceapa ea restul...Nici asta nu ii place.Drept e ca greseala mea a fost ca i-am propus sa vina ieri la mine si am uitat sa o sun. Merita sacrificat putinul meu timp liber pentru faze de genul asta?Pe bune ca nu imi dau seama. Imi amintesc acum vreo 8 ani i-am pictat uneia o spatamana planse pentru lucrarea de grad si nici macar "Multumesc !"nu mi-a spus. Azi cred ca sunt rea si furioasa pe ceea ce numesc eu tupeul oamenilor.In ultima vreme primesc tot mai des tot felul de cereri din astea. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Trebuie sa inveti sa spui "NU!"
Tu si timpul tau liber nu sinteti o resursa de tocmai buna de exploatat de catre altii, iar asta trebuie sa le intre bine in cap. Adu-ti aminte mereu ca pentru cei carora le le lipsesc cei 7 ani de-acasa dar le prisoseste egoismul, totul este un drept, nu o favoare care li se face. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th July 2025 - 04:31 PM |
|