IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

89 Pages V  « < 81 82 83 84 85 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Un fel de ganduri...despre prietenie pentru o viata, Jurnalul Arianei
Ariana
post Jul 28 2008, 10:50 PM
Post #821

Membru de Onoare

Group: Incurabil
From: Timisoara
Member No.: 15

3A bafta multa!Si abia te asteptam cu toate examenele de cetatenie luate. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Eu cred ca pana la urma rigiditateA aceea a lor da o anumita ordine care aici la noi lipseste cu desavarsire din pacate.Cred ca al tau baiat e o scumpete.Imi si imaginez ce faini sunteti amandoi. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Iau maine de al meu ceva poze cu ale mele codite.:)Da, inca le am.Si e tare comod ca ma trezesc si nu mai am nici o problema cu frizura.Le mai tin aproximativ pana duminica.

Voi ma faceti sa ma duc maine sa imi mai achizitionez o carte a Sophiei.Da io va tzuc.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Alte recomdari de carti faine mai are cineva? eu intreb ca in momentul in care ajuns in fata vreunei librarii am pofta de cumparaturi si macar sa stiu ce iau.

Am inceput o carte "Scris pe trup" de Jeanette Winterson tare frumoasa asa la inceput...sunt curioasa cum o sa fie in continuare.Am luat-o la recomandarea librarului cel de care povesteam la un moment dat ca imi marturisise ca nu citeste. :)Chiar am fost amuzata cand mi-am cumparat aceasta carte la recomandarea lui.
Go to the top of the page

+Quote Post
Roxana_
post Jul 29 2008, 02:30 PM
Post #822

Musafir

Ari, multumesc mult de tot pentru urari. Sa stii ca din acelasi motiv imi esti si tu draga, ala cu suflet cald (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Si cand nu scrii pe aici, imi lipsesti.
Nu ma invidia pentru engleza, ca nu-s mare maestra, al meu sot ma ia cu brio, dar cartile Kinsellei sunt scrise intr-o engleza relativ simpla; asa ca daca-ti pica vreuna in engleza in mana, n-o refuza, incearca s-o citesti si sunt convinsa ca vei reusi s-o finalizezi cu brio.
Nu stiu ce m-a apucat in ultima vreme, ca nu-s o fire prea bisericoasa, dar am inceput sa citesc ceva cartulici despre religie. Acum ma delectez cu 'Noi marturii despre parintele Arsenie Boca' si urmeaza Jurnalul convertirii (imi scapa autorul). Ma asteapta si 'Silk' (care-i tot in engleza). Dat fiind ca se apropie vacanta, o sa am material de studiu.
Apropo de prietena ta cu voal, ma uit si eu cu o deosebita curiozitate la romancele noastre care s-au convertit la religia islamica. Eu una nu-s in stare sa-mi parasesc religia in care m-am nascut, plus ca biserica noastra, ortodoxa, considera lucrul asta un mare pacat.

3A, iti tin pumnii. Azi ai examenul final? Sau martea viitoare? Pe mine nu ma deranjeaza chestia asta cu reguli, atata vreme cat se vede ca aceste reguli sunt facute cu cap.

Azi sunt un pic mai sensibila decat de obicei, c-al meu are ceva probleme de sanatate si sunt suparata ca nici nu se hraneste cum trebuie. A slabit cam mult si-i f palid. Si evident ca nu vrea sa fie dadacit, ca-i barbat.

Ari, m-ai facut curioasa si-o sa-mi cumpar si eu 'Indragostita de un masai'. Ce parere ai de Dan Puric?
Te pup (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Ariana
post Jul 29 2008, 04:23 PM
Post #823

Membru de Onoare

Sanatate sotului tau (nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi) si pupici pentru voi (acum esti doi ).
Poti sa iei cu incredere "Indragostita de un masai" avand in vedere ca avem gusturi comune cand vine vorba bde carti si aceleasi curiozitati apropiate vis-a-vis de oameni sunt convinsa ca o sa iti placa mult.
Eu o sa imi cumpat celelate doua carti si te tin la curent. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

La mine e ceva curios cand vine vorba de religie caci vacantele mi le-am petrecut la bunica meala sat si ea este pocaita.Cei mai buni prieteni de-ai mei de la sat din vremea copilariei tot pocaiti sunt.Deci din mine a iesit un fel de combinatie.In sensul ca asa ca perceptie sunt un pic intrigata de dezbinarea asta a bisericilor, nu sunt la curent cu practicile ortodoxe nu m-am spovedit niciodata,nu cred in faza asta cu spovedania).Ma rog intr-o biserica catolica sau intr-o biserica de pocaiti la fel fara sa simt vreo diferenta.Ce regret tare mult e ca nu imi fac mai mult timp prentru apropierea asta de Dumnezeu.Asta da...dar sper sa vina si vremea aceea.
Si avand in vedere ca vei fi proaspata mamica mi se pare normal sa citesti cartile despre care ai povestit.

3A te pupacesc si eu...si te asteptam cu noutati.

Si eu am azi o zi mai ciudata.
M-am si suparat putin vazand ce amploare ia nesimtirea unora.

Tatal meu e si el in spital pentru o zi ca sa faca ceva interventie simpla la prostata.Stiu ca e ceva usor dar in ultimii doi ani de cand a fost operat am dezvoltat o dependenta un pic anormala fata de parintii mei.Am tot spus ca o sa povestesc la un moment dat ce a insemnat pentru mine faptul ca el a fost operat de cancer si cum m-au dezorientat si deprimat total anumite reactii ale oamenilor din jurul meu.
Ii multumesc lui Dumnezeu ca acum e bine.Si daca la un moment dat cu ani in urma am fost pusa sa aleg oarecum intre a ma muta din Timisoara pentru o mare iubire si a-mi continua studiile aici...faptul ca am ramas alaturi de parintii mei si ca viata mea a prins contur aici e cel mai bun lucru ce mi se putea intampla.

+Quote Post
3A
post Jul 30 2008, 05:04 AM
Post #824

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Toronto
Member No.: 3,077

Fetele, va pupicesc!

Acum am venit de la examen. A fost examenul final. A fost ok, deja am inceput sa mai prind curaj si ar cam trebui sa ma inscriu la urmatorul in septembrie.

E o senzatie tare faina, cand vezi ca ai trecut un hop d-asta, examen la nush cati ani dupa facultate. Si eu sunt cam panicoasa de felul meu, desi n-ai zice (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Dar acum m-am cam lamurit, daca citesti cursurile si le inveti pe alea esti ok, daca mai citesti si din carte esti as.
Oricum n-am mai apucat sa citesc din carte acum, doar ce ne-a predat el.
Si a dat numai intrebari din curs de data asta.

Asa ca mi s-a ridicat un pietroi de pe inima!

Roxi, sanatate iubitelului (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

Ma bucur pentru tine ca citesti carti duhovnicesti, multe dintre ele iti dau o pace, exact ce-ti trebuia tie acum.
Bebeul tau e norocos (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

Mie mi-au placut mult cartile scrise de Cuviosul Paisie Aghioratul (Flori din gradina Maicii Domnului si inca altele) superbe carti.
O vreme am simtit nevoia sa citesc numai carti din acestea. Ari, sa stii ca e o taina cu spovedania, si poate intr-o buna zi o sa simti nevoia.

Ari, sa stii ca Roxi are dreptate, si mie mi-a placut pentru ca are un limbaj accesibil si e f. cursiva, totul se leaga. Descrie asa de bine emotii ca am avut impresia ca am vazut film nu am citit carte (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
L.E. ma refer la kinsella.

Imi pare bine ca taticul tau e mai bine, si sper ca e ok dupa ce a fost la spital.

Va pupic pe toate si ma duc la somnuc!

+Quote Post
Ariana
post Jul 30 2008, 06:48 AM
Post #825

Membru de Onoare

3A BRAVOOOOO!!
Tu cred ca debordezi de energie in fiecare zi asa-i?
Apropos de plecatul in straintate.Am un fost coleg de facultate care nu se regasea in Romania sub nici o forma.El intotdeauna a fost un om mai special si de multe ori neinteles.Da fain.Mie imi placea mult calmul lui si avea o privire din aceea blanda.No el e de un an in Canada si parca e alt om.In sfarsit e fericit si e intr-o lume in care parca e reinventat total.Cred ca am mai pove eu de el anul trecut inainte de a pleca.Ma intristase pe vremea aceea plecarea lui desi ne vedeam f rar.Acum...ma bucur din suflet pt el.Deci nu sunt total egoista. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Multumesc pentru urarile de sanatate pt tati meu.
Va pupacesc,asa ca de dimi.Azi presimt eu ca o sa am o zi agitata.

+Quote Post
scumpic
post Jul 30 2008, 11:49 AM
Post #826

Incurabil

From: Bucuresti
Member No.: 2,663

Felicitari 3A!
Asta cu spovedania nu mi-a iesit nici mie pina acum. M-am dus de mai multe ori, am stat la coada, dar am plecat inainte de a ajunge la preot. Nu stiu ce ma sperie. (IMG:style_emoticons/default/unsure.gif)

+Quote Post
Ariana
post Jul 30 2008, 07:17 PM
Post #827

Membru de Onoare

Eu nu inteleg ideea asta a spovedaniei.Si adevarul e ca nici nu am avut niciodata curiozitatea de a studia ce tine de ortodoxism .Asta cu siguranta datorita bunicii mele desi ea niciodata nu a incercat sa ma indeparteze de biserica ortodoxa sau sa imi spuna sa nu imi mai fac cruce.
Eu azi am avut si am in continuare o zi...plici...nu sunt buna de nimic azi.

+Quote Post
angeldust
post Jul 30 2008, 10:46 PM
Post #828

Musafir

Hihi...mi-ati adus aminte de ultima mea spovedanie (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Stiu stiu...o sa vi se para socant dar eu ateea si sceptica pana in panzele albe de azi am fost pana la un moment dat in viata mea fascinata de-a dreptu de tot ce insemna Biserica. Poate si din cauza ca pe la 5 ani cand ma invata bunicu sa citesc singura carte ce o aveam la dispozitie era o carte bisericeasca ce se chema "Antologhion" in coperti rosii de piele mi-o aduc si acum aminte perfect. La un moment dat o stiam cred ca pe de rost, nu exagerez (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Asa ca de-a lungul timpului m-am spovedit de o gramada de ori, ultima oara fiind prin clasa a 10-a (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) A fost atunci mai mult decat o experienta religioasa, una f amuzanta pt mine. Toate bune si frumoase, marturiseam eu acolo la pacate la greu (era ceva special, la o manastire, unde ala chiar are timp sa te asculte nu ca popii de la orase care una doua te iarta si te miruiesc (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) )...pana cand...am ajuns la partea cu "pacatele trupesti". Si se pune bietu popa si ma intreaba sfios daca "am cunoscut vreun barbat" (cam asa ceva era exprimarea nu mai imi aduc aminte). La care io : "Adica?" (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) La care el se tot chinuia sa imi explice asa pe ocolite, in termeni "bisericesti" cam ce ar insemna asta....la care io dupa o vreme "Ahh...da...am facut sex". Anyway...a fost f hilar totul, fusesem cu o prietena si cand am plecat de acolo o intreb "Auz...te-a intrebat si pe tine de barbati?...ha ha ha hi hi hi...da curios mai era popa asta mah, credeam ca acus ma pune sa intru si in detalii" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Si cam tot de pe la varsta aia ideile mele au inceput incet incet sa se schimbe vis a vis de tot fenomenul. Acum nu mai simt nevoia sa ma ierte nimeni, mi-e si asa destul de greu sa ma iert eu pentru anumite lucruri (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
Ariana
post Jul 31 2008, 08:51 AM
Post #829

Membru de Onoare

Angelu tu la spovedit? :)Imi si imaginez ce mutre ai facut in momentul in care te-a intrebat popa.
Io ma intreb ce or simti popii aia daca se apuca sa dea cineva amanunte picante?Ma gandesc ca la specimenele care sunt in societate se mai gasesc si din astea...
Si vorba ta Angelu..."Acum nu mai simt nevoia sa ma ierte nimeni, mi-e si asa destul de greu sa ma iert eu pentru anumite lucruri."
Fraza asta e buna de citat clasic.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Cel mai tare m-am amuzant cand prietenuta mea din poze a fost la preot si ala a certat-o pentru ca traieste in pacat.Ea e scumpa si o delicata si merge la biserica si repecta anumite chestiute din alea pe care nu le inteleg eu.Dar a fost asa intrigata de faza asta mai ales ca preotul parea tanar si destupat la minte.
Cand ma gandesc dupa aceea ce specimene erau la Facultatea de Teologie!!Dar nah hai sa zicem ca sunt ale tineretii valuri.
Respect deosebit am pentru maicutele de la manastirea de la Sag.Stiu ca am mai spus asta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Intre timp raportez ca mi-am luat si eu capsula aia de slabit care a isterizat pe toata lumea.(Da stiu trebuie sa incerc toate nebuniile ca altfel nu sunt sanatoasa la cap.)E ziuna nr 2 si astept sa vad daca am reactii secundare.Deocamdata sunt f happy ca mi-a taiat de tot pofta de mancare.Eram disperata ca eu care de obicei am un control imi venea sa mananc si urecile celor din jur.
Reactii secundare nu am doar ca sunt mai vioaie decat de obicei. :)Ceea ce e un pic grav.Ieri era presiune atmosferica afara si asta ma doboara si eram tare nedumerita daca e din cauz pastilei sau a vremii...Azi sunt ok asa ca sigur e din cauza vremii.
Colegele mele asteapta sa vada cum reactionez dupa o saptamana. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Am uitat sa va tzuc.
3A-aaaaaaa pe unde esti?Care sunt vestile?

This post has been edited by Ariana: Jul 31 2008, 08:52 AM

+Quote Post
Master of Norule...
post Jul 31 2008, 09:21 AM
Post #830

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Nu prea ma lasa fiica-mea nici sa citesc nici sa scriu, tre' sa iesim afara cat de repede si nu mai are rabdare.
Felicitari 3A. Multa bafta la urmatorul.

Asta cu spoveditul nici mie nu mi-a iesit niciodata. Maica-mea era reformata asa ca la biserica cand eram copil nu am mers, la un moment dat cand eram putenic deprimata am mers la biserica reformata mai bine de o jumate de an si mi-a facut bine la starea care o aveam. Cand mergi la biserica si preotul e unul din ala dedicat preotiei si asculti slujba atunci chiar simti cum ti se asterne o liniste interioara.

Ari esti figura mare de ce pastila de slabit? mai bine faci miscare. E ceva chimie la mijloc sau e naturala?

Araboaicele hai sa zic ca n-au de ales mie mi se par ca traiesc ca intr-un cerc din care n-au iesire asa ca e cumva firesc sa fie triste. Da ca romanca sa te invaluresti inseamna oarecum sa renunti la libertatea ta ca persoana ceea ce pt. mine e greu de inteles dar totdeauna exista si amanunte pe care nu le stim si probabil ca celor care iau decizii din astea li se par ca sunt indreptatite in decizia lor.

Eu n-am citit decat documentatie in engleza la un mom dat mi se parea firesc sa citesc in engleza decat in romana. Kinsella parca as citii si eu in engleza da' nus daca o s-o gasesc la noi.
Ari, o carte faina, mie mi-a placut am citit-o mai demult da' as mai reciti-o e Vin ploile actiunea se petrece in India, s-ar putea sa-ti placa.

This post has been edited by Master of Norules: Jul 31 2008, 09:22 AM

+Quote Post

89 Pages V  « < 81 82 83 84 85 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 17th May 2025 - 05:12 PM