IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

44 Pages V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Stirile Zilei, Ce se mai intampla in tara si in lume
jolie
post Sep 6 2007, 10:56 AM
Post #111

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 1,478

(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dumnezeu sa il odihneasca!
Go to the top of the page

+Quote Post
kalua
post Sep 12 2007, 11:23 PM
Post #112

Musafir

Ieri, pe 11 septembrie, s-a stins din viata „Queen of Green“, cea care a infiintat Body-Shop-urile, Anita Roddick, in varsta de numai 64 de ani in urma unei hemoragii cerebrale. Suferea de hepatita C.

Dumnezeu s-o aiba in paza!

+Quote Post
Ala80
post Sep 14 2007, 08:52 AM
Post #113

Oli, Popeye's babe

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 194

Echipa Mc Laren deposedată de toate punctele din acest sezon şi amendată cu 100 de milioane de dolari

Echipa de Formula 1, Mc Laren Mercedes a fost penalizată prin anularea tuturor punctelor din clasamentul pe echipe, în campionatul din acest sezon, în urma deciziei FIA din scandalul de spionaj în care au fost implicaţi membri ai teamului de F1, informează BBC.

Mc Laren a fost amendată şi cu o sumă record, 100 milioane de dolari, dar piloţii echipei englezul Lewis Hamilton şi spaniolul Fernando Alonso au scăpat fără nicio sancţiune.

Mc Laren trebuie de asememenea să demonstreze că maşinile echipei nu conţin nicio caracteristică care ar putea fi considerată "proprietate intelectuală" a celor de la Ferrari, la startul noului sezon de F1.

În urma deciziei de astăzi a FIA, echipa Ferrari, ocupanta locului doi în acest moment, va fi aproape sigur câştigătoarea sezonului din acest an de F1, fiind la o distanţă de 57 de puncte de ocupanta locului trei în clasamentul constructorilor, BMW ######.

sursa: relitatea.net

+Quote Post
mititik
post Sep 14 2007, 12:44 PM
Post #114

Membru de Onoare

Group: Obsedat
Member No.: 4

Profesorul Ioan Mihailescu, fostul rector al Universitatii din Bucuresti si unul dintre marile nume ale sociologiei romanesti, a incetat din viata la varsta de 58 de ani.

"Pana la trecerea in nefiinta a slujit cu abnegatie si daruire invatamantul romanesc, profesie in care a excelat, facultatea si Universitatea din Bucuresti. Mai presus de toate, a fost un om generos, apropiat de colegi si studenti, pe care i-a ajutat si indrumat intotdeauna cu competenta, prietenie si caldura. Dumnezeu sa-l odihneasca!", se arata intr-un comunicat al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti.

Profesorul doctor Ioan Mihailescu a fost secretar stiintific la Centrul European UNESCO pentru Stiintele Sociale, Viena, Austria, decan si prorector al Universitatii din Bucuresti (intre 1992-1996) si apoi rector (intre 1996 si 2005), presedintele Consiliului National de Evaluare Academica si Acreditare si presedintele Consiliului de Administratie al Universitatii din Bucuresti (2004-2005).
Sursa: www.evz.ro

(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ce om...A fost profesor la mine la facultate! Dumnezeu sa il odihneasca!

+Quote Post
Fanny
post Oct 20 2007, 04:02 PM
Post #115

Moderator Global

Member No.: 1,055

EMO: generatia copiilor deprimati

Importat din Occident, curentul are ca adepti tineri care se imbraca in negru, nu zambesc, au coafuri ciudate, sunt depresivi si au la activ numeroase tentative de suicid.

II intalniti peste tot, pe strada, la metrou sau adunati in grupulete la Teatrul National ori prin Piata Romana din Bucuresti au piercinguri in buza si spranceana, se imbraca in negru cu dungi si patratele, au frizuri ciudate care, de obicei, le acopera o jumatate din fata, poarta podoabe sub forma de schelete si zeci de bratari.
Ei fac parte din noul val de adolescenti. Nu ii uneste doar stilul vestimentar, ci si muzica pe care o asculta, dar, mai ales, atitudinea fata de viata: sunt retrasi, depresivi, melancolici, antisociali si se cresteaza cu lama pe corp, iar unii dintre ei ajung chiar sa se sinucida.
Ei sunt copiii emo, iar curentul, care a patruns si la noi in tara de cativa ani, aduna din ce in ce mai multi adepti din randul celor aflati la o varsta dificila.

„Inseamna sa fii rupt de lume si mai tot timpul trist”
Se spune ca adolescentii adopta curentul emo in urma unei drame, o despartire de persoana iubita, moartea cuiva drag sau dupa o mare depresie. In cele mai multe cazuri insa, isi insusesc acest mod de viata pentru ca il observa la prieteni sau la cei din jur si simt ca ii reprezinta. Vor sa fie emo si atunci incepe marea lor transformare.
Pentru Alex Aconstantinesei asa a fost. „Aveam 17 ani cand am aflat despre asta de la un prieten. Am considerat ca ma reprezinta si am devenit emo.” A inceput sa imbrace bluze in dungi sau in patratele, blugi stramti, negri, si-a facut doua pierce-uri specifice emo, in partea de jos a buzei inferioare, si s-a tuns, lasandu-si suvite de par care aproape ii acopera ochii.

Acestea sunt insa aspecte superficiale, pentru ca transformarea lui Alex a fost una interioara. „De fapt, emo inseamna sa fii rupt de lume si mai tot timpul trist”, marturiseste baiatul. „Inseamna sa fii interiorizat, sa tii tot timpul in tine ce ai pe suflet. Eu cel putin asa sunt, nu m-am straduit sa devin”.

Muzica pe care o asculta le intretine starile si este, bineinteles, emo sau ceea ce se cheama screamo, un subgen al stilului emo in care, de obicei, se tipa. Formatiile lui favorite sunt From First to Last si From Autumn. Pentru Alex, acest curent nu este un trend, ci un mod de viata, unul care nu este deloc usor, pentru ca are de luptat zi de zi cu prejudecatile celor din jur.

Nu zambesc, poarta capete de mort, isi fac poze de sus
La cei 13 ani ai sai, Georgia Zampieri crede ca are foarte multi dusmani. Nu o intelege nimeni, nu o accepta nimeni si are destule probleme. Asa vede lucrurile din banca clasei a VI-a, de la Liceul „Jean Monnet” din Capitala. A devenit emo si pentru ca ii placea stilul, dar si pentru ca era indragostita de cineva care nu-i dadea atentie. „Sunt mai sensibila decat ceilalti. Nu stiu, plang mai des”.

Georgia se imbraca mai mult in negru, are multe bratari metalice si, neaparat, poarta un cap de mort la gat, podoaba specifica stilului. Asculta screamo, care, spune ea, ii da palpitatii. Refuza sa zambeasca si isi face fotografii de sus, ca toti copiii emo. „Ne fotografiem asa, de sus, fara sa zambim, sa se vada ca suntem tristi”, spune Georgia. Parintii ei au rugat-o sa se schimbe, marturiseste fata, dar au sfarsit prin a intelege. I-au promis ca atunci cand va implini 15 ani va avea voie sa isi puna pierce-uri in buza.

„Asa o sa fiu eu cand o sa fiu mare”

Maria este in clasa a VII-a la Liceul „George Enescu”. Spune ca a visat sa aiba acest stil de cand era mica. „Tin minte ca vedeam tipi emo pe strada si imi spuneam: „Asa o sa fiu eu cand o sa fiu mare!”.” Maria este trendy: poarta „conversii” (n.r. - tenisi) de emo si capul de mort la gat.

Cu tristetea nu prea ii iese, pentru ca are un zambet foarte dragalas, pe care il ascunde studiat cand trebuie sa faca poza. „E greu sa fii emo, ceilalti te critica, parintii imi spun ca sunt satanista. Eu nu sunt ca si ceilalti, care rad din orice. Sunt altfel”, spune, afectat, pustoaica.

Are pe genunchi o revista pentru adolescenti in care sunt fotografiati niste copii din strainatate. II arata prietenei ei: „Ia uite cat de dragut e baiatul asta emo”, se alinta ea. Statusul ei de messenger suna cam asa: „I cut myself. Sometimes it kills the pain” (n.r. - Ma tai. Uneori asta omoara durerea).

Tot timpul se ia cineva de mine pe strada. Ma face gay, ciudat sau se ia de pierce-urile mele. Foarte multi au boala pe emo, nu pot sa-i suporte. Nu inteleg pur si simplu ca suntem diferiti. Emo inseamna sa fii rupt de lume si mai tot timpul trist.

Emo vine de la cuvantul „emotional”, care inseamna emotie. Radacinile lui vin din anii ‘80, cand emo desemna un subgen al rockului. Pe parcursul anilor, capata alte semnificatii. Emo kids sunt o combinatie de goth kid, rock kid si punk kid, de la fiecare dintre aceste subgenuri preluand cate ceva, din muzica, stil si atitudine.

In Wikipedia sunt caracterizati drept „indivizi ce pot fi recunoscuti dupa ochii puternic conturati, coafurile rasta, parul ciufulit, de culoare neagra sau, eventual, in combinatii cu unele culori „ce sar in ochi”. Poarta combinatii ciudate de haine, pe care oamenii nu le poarta in general, si o geanta tip postas”.

De multe ori, aceste persoane au tendinta sa se urasca, sa se considere inferioare, toate culminand, uneori, cu tentative de sinucidere. „Emotional” a fost folosit pentru a descrie trupe precum: A Fire Inside, Fall Out Boy, Funeral for a Friend, My Chemical Romance, Panic! at the disco, Taking back Sunday.

Sursa: Evenimentul Zilei

+Quote Post
Fanny
post Oct 22 2007, 05:30 AM
Post #116

Moderator Global

Member No.: 1,055

Feministele se distrează mai mult

Feminismul creşte satisfacţia sexuală atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, arată un nou studiu american. Deşi se credea că feministele urăsc bărbaţii, studiul a demonstrat contrariul. Cei care au un partener feminist au o viaţă sexuală mai romantică şi mai sănătoasă.

Rezultatele studiului efectuat la Universitatea Rutgers au arătat că femeile care fac parte din curentul feminist sunt foarte atrăgătoare pentru bărbaţi. Pe de altă parte, unele femei au declarat că ele văd feminismul ca o mentalitate a victimelor şi că numai femeile care nu sunt în stare să reuşească prin forţele propri aderă la această mişcare.

Rezultatele au arătat că studentele care au avut un partener care susţinea mişcarea feministă au avut relaţii mai stabile şi erau mult mai fericite în cuplu. Studenţii ce susţineau feminismul şi aveau partenere feministe au spus că în relaţie exista mai multă egalitate. Femeile mature din cadrul studiului au spus că relaţiile sexuale cu un partener care susţine feminismul sunt mult mai romantice şi mai satisfăcătoare.

Gandul

+Quote Post
kalua
post Oct 22 2007, 09:49 AM
Post #117

Musafir

Mie mi se pare ilar articolul despre emo. Si articolul si kids-ii care vad un trend in a fi emo. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
dona_r
post Oct 22 2007, 10:00 AM
Post #118

Tratabil
**

Group: Tratabil
Member No.: 2,247

aoleu,inseamna ca si eu am fost o adolescenta "emo"!dar credeam ca starile acestea de tristete si "a fi neinteles"sunt specifice virstei.continui sa cred asta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Diana.
post Nov 29 2007, 03:58 PM
Post #119

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Referendum invalidat de Curtea Constituţională
Curtea Constituţională a României a constatat astăzi că numărul persoanelor care au participat la votul pentru referendum - 4.851.470 este insuficient pentru ca acesta să fie declarat valabil.
Curtea a confirmat rezultatele referendumului naţional din data de 25 noiembrie 2007 privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului României şi a constatat că din totalul de 18.296.459 persoane înscrise în lista pentru referendum au participat la vot 4.851.470 persoane, număr insuficient pentru ca referendumul să fie declarat valabil. Potrivit Legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, „referendumul naţional este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale”.
Totodată, Curtea Constituţională a mai constatat că referendumul s-a desfăşurat cu respectarea dispoziţiilor prevăzute de lege, neînregistrându-se încălcări sau incidente de natură să influenţeze rezultatul votului.

România, pe locul 10 în ceea ce priveşte rata şomajului
Creşterea costului cu forţa de muncă din România este de peste şapte ori mai rapidă decât media Uniunii Europene (UE), arată Biroul de statistică al UE, Eurostat. Ritmul de creştere a costului cu forţa de muncă a încetinit uşor în al doilea trimestru în România, însă continuă să ocupe locul al doilea în clasamentul statelor din UE. În perioada aprilie-iunie, costurile cu forţa de muncă au crescut cu 23,4% comparativ cu perioada similară din 2006, ritm uşor mai lent decât cel din primul trimestru al acestui an, se arată în acelaşi comunicat.

La nivelul UE, România a ocupat locul doi în funcţie de acest indicator, după Letonia, ţară în care costul cu forţa de muncă a urcat cu 31,7% în trimestrul doi. În cele 27 de state membre, avansul mediu al costurilor cu forţa de muncă a fost de 3,2%. Costul total al forţei de muncă include două componente, salarii şi alte beneficii plătite angajaţilor, precum şi cheltuieli care nu au legătură directă cu salariile, cum ar fi contribuţiile sociale. Potrivit datelor Eurostat, rata şomajului se situa, în România, la sfârşitul trimestrului trei, la 7,2%, nivel care plasează ţara pe locul 10 în topul celor 24 de state membre ale UE pentru care există date disponibile. Totodată, România ocupă poziţia a treia în funcţie de şomajul în rândul tinerilor, cu o rată de 19,7%, la sfârşitul lunii septembrie.

+Quote Post
Diana.
post Jan 24 2008, 12:07 PM
Post #120

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Goodbye Heath Ledger, Rest In Peace
His sudden death is a profound shock, one of those rare aberrations in Hollywood in which a bright young actor's life (James Dean, River Phoenix) is stubbed out far too early. Rock stars have precarious lifestyles and exotic addictions, sure. It's in their DNA. But how does a tragedy such as this befall a supposedly healthy workaholic with a number of prolific films in the pipeline? Reports suggest he had suffered a substance abuse problem, but the manner of his death still seems utterly out of sync with what we know of Ledger's personality.

Hollywood has lost him at the moment he was, if not at the peak of his powers, then certainly way into the ascent. How the studios intend to market his last, as yet unreleased, screen performances will be a source of heated debate. One of the films at stake is the new multimillion-pound Batman instalment, The Dark Knight , in which Ledger plays the Joker opposite Christian Bale's caped crusader. Christopher Nolan's film is now finished and is due to dazzle the world in the summer. Yesterday Warner Brothers said the release date (July 25) was still in place; how they will market the movie (early reports say Ledger's Joker is definitive) is another matter.

Last week Ledger was in London working on Terry Gilliam's The Imaginarium of Doctor Parnassus. At the time of writing, representatives for Gilliam said they had no comment to make on the film's release, or Gilliam's feelings at the loss of Ledger.

He was last seen in Todd Haynes's extraordinary homage to Bob Dylan, I'm Not There. Ledger played one of the seven incarnations of Dylan: a butch motorcycling troubadour who has his hands full trying to keep Charlotte Gainsbourg happy.

How to give an inkling of the loss? His solid commitment to films and scripts that he believed in gave him kudos among his peers. He was also a humble heart-throb, managing to defy the poster-boy image that first dogged him.

+Quote Post

44 Pages V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 20th July 2025 - 05:28 AM