IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

44 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Stirile Zilei, Ce se mai intampla in tara si in lume
Diana.
post Oct 30 2006, 10:01 AM
Post #21

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Umilirea britanica - De la 20.000 de permise de munca la 10.000
De la "Sa vedem..." la "Nu va vrem deloc", de la 20.000 de permise de munca pentru bulgari si romani la jumatate. Frica britanica de imigranti continua.
Secretarul britanic al Afacerilor Interne, John Reid, anuntase saptamana trecuta ca pentru muncitorii necalificati romani si bulgari vor fi disponibile doar 20.000 de permise de munca, dupa aderarea celor doua tari la UE. Un document confidential dat ieri publicitatii de Sunday Times indica existenta a doar 10.000 de documente de acces pe piata muncii in Marea Britanie.

Cazul rapirii - Termen-limita de predare a lui Munaf
Forta Coalitiei Multinationale din Irak, aflata sub comanda unica americana, are obligatia de a-l preda pe Mohammad Munaf autoritatilor irakiene in cel mult 18 luni de la momentul retinerii lui. Termenul expira la 22 noiembrie.

sursa: Jurnalul.ro

-------------------------------------------------------

Viza SUA, cu formular electronic
De miercuri, e obligatorie completarea pe calculator a cererii de viza.
Ambasada SUA la Bucuresti instiinteaza din nou despre modificarile aparute in solicitarea vizelor turistice, de afaceri, de student si a celorlalte tipuri de vize temporare (non-imigrant): de la 1 noiembrie 2006, toti solicitantii de viza temporara trebuie sa completeze formularul electronic de solicitare a vizei (EVAF), DS-156.
Formularul e disponibil pe pagina de internet http://evisaforms.state.gov si sa-l tipareasca folosind o imprimanta laser.

Cei doi fii ai deputatului PSD Vasile Soporan au murit in accident auto
Cei doi fii ai fostului prefect de Cluj, din perioada 2001-2004, Vasile Soporan, acum deputat PSD, au murit ieri, intr-un grav accident de circulatie care s-a petrecut pe raza localitatii Valcele, judetul Cluj.

Un jandarm a restituit 100 de milioane
Un jandarm care efectua serviciul de paza la Directia Generala a Finantelor Publice Bacau a gasit, vineri, pe treptele institutiei 100 de milioane de lei vechi.
Banii au fost restituiti proprietarului de drept, care nu realizase pana in acel moment ca-i pierduse.

Romania nu a mai livrat arme in Congo din 2000
Agentia Nationala de Control a Exporturilor nu a aprobat nicio cerere de licenta pentru export de arme catre Congo din 2003 pana in prezent, ca urmare a instituirii embargoului ONU, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) intr-un comunicat dat publicitatii in acest weekend.

Bani de liceu pentru 100.000 de elevi
Toti elevii care au depus cereri pentru bursa "Bani de liceu" vor primi in anul scolar 2006-2007 cate 180 de lei lunar, a anuntat ieri Ministerul Educatiei.

sursa: EvZ.ro
Go to the top of the page

+Quote Post
Diana.
post Oct 31 2006, 12:36 AM
Post #22

Fondator eLady.ro

Ieri la BBC, astazi ridicat pentru santaj
In anii '90, LIVIU MAN era considerat unul dintre cei mai buni jurnalisti clujeni. A fondat un saptamanal, a ocupat functii de conducere in TVR.
Redactiile a doua ziare din Cluj-Napoca, "Buna Ziua Ardeal" si "Gazeta de Cluj", ambele din trustul de presa Gazeta, au fost perchizitionate ieri de procurori si de jandarmi. Apoi, anchetatorii au ridicat calculatoarele si au sigiliat sediile. Prin urmare, cele doua publicatii nu vor mai aparea in perioada imediat urmatoare.
Directorul general Liviu Man, directorul executiv Aurel Muresan, seful Biroului de protectie interna Adrian Avarvarei, seful Departamentului de investigatii Ioan Otel, respectiv Dorel Vidican si Anca Cocut ar fi constituit un grup criminal organizat in vederea obtinerii de foloase materiale. Concret, cei sase jurnalisti si editori sunt acuzati ca santajau diferite personalitati pentru obtinerea de bani sub forma unor contracte de publicitate; o mare parte din sumele obtinute erau folosite in interesul propriu.

Iisus cel negru
Un nou scandal a izbucnit in America, din cauza unui film in care Iisus Christos este interpretat de un actor de culoare.Filmul, care nareaza, destul de fidel Bibliei, ultimele doua zile din viata lui Iisus, este regizat de un afroamerican de origine haitiana, Jean Claude LaMarre, care si-a adjudecat si rolul principal. Pelicula poarta titlul "Culoarea crucii" si sustine teza potrivit careia Iisus ar fi fost persecutat pe considerente rasiale.

sursa:EVZ.ro

+Quote Post
fortelady
post Nov 1 2006, 11:15 AM
Post #23

Musafir

Evenimentul zilei:

Un oltean si-a luat nevasta de ocazie
1 Noiembrie 2006
Florin Baltaretu

Parasit cu patru zile inainte de nunta de cea care urma sa-i fie sotie, un doljean din Malu Mare si-a gasit jumatatea dupa ce a dat anunt in comuna: "Caut urgent nevasta!".

Florin Mazilu pregatise nunta mare, in care investise aproape 100 de milioane de lei, insa cu cateva zile inainte de fericitul eveniment, familiile celor doi au ajuns la o divergenta care a contramandat totul: ginerele trebuia sa o treaca pe mireasa in actul de proprietate al unui apartament pe care acesta il are in Craiova, locuinta mostenita de la parintii lui.

Se pare ca refuzul acestora a determinat-o pe viitoarea mireasa sa "isi ia lumea in cap": "Femeia aia nu il iubea, o interesa doar averea lui. Bine ca s-a dus", au declarat socrii mari. Familia lui Florin a intrat in panica, mai ales ca oamenii cheltuisera zeci de milioane de lei pentru aceasta nunta.

Tocmisera lautarii, taiasera porcii pentru sarmale si friptura. Disperat, tanarul nu a stat mult pe ganduri si a inceput sa caute inlocuitoare pentru mireasa fugita. Au venit in ajutor toti localnicii care aflasera de anuntul tanarului: "Caut urgent nevasta!". "Este un baiat extraordinar, asa ca am vrut sa-l ajutam sa-i fie bine", spun vecinii.

"Acum o am pe printesa mea"

O mana de ajutor a dat si nasa lui Florin, care stia in sat o fata cuminte si singura, "numai buna de maritat". Ginerele a cunoscut-o pe Ana Maria si spune ca s-a indragostit de ea la prima vedere.

"Am incercat prin toate cunostintele, insa nu am gasit. Intalnirea cu ea a fost una ca in basme. Avea o frumusete aparte, era imbracata intr-o geaca neagra si in blugi. Pe fosta prietena nu o mai iubesc, nu ma mai intereseaza. Acum o am pe printesa mea", s-a destainuit ginerele.

Si mireasa a fost de acord ca Florin este omul pe care il astepta de o viata si crede ca, desi s-au cunoscut doar de patru zile, viata lor va fi una de poveste: "Simt ca este jumatatea mea si nu am avut nicio indoiala in momentul in care am consimtit sa ii fiu sotie".

+Quote Post
Diana.
post Nov 1 2006, 12:38 PM
Post #24

Fondator eLady.ro

Romarm se strecoara in licitatia pentru blindate
Trei grupuri europene, unul israelian si unul romanesc incearca sa obtina contractul de furnizare a 31 de blindate pentru Armata Romana, estimat la 30 de milioane de euro.
Vehiculele ar urma sa fie utilizate in zonele de razboi.
Pentru a intra in cursa, compania de stat Romarm a inclus in proiectul sau firmele Thales (Franta) si Aerostar Bacau.

Alianta parinti-profesori contra elevilor, in razboiul uniformelor
Uniformele scolare ar putea redeveni obligatorii, dupa o pauza de 16 ani.
"Babacii" cred ca scoala nu e loc de parada, ci o institutie pe care o reprezinti chiar si prin vestimentatie.
Reintroducerea uniformelor in scoli a starnit discutii aprinse chiar inainte ca proiectul de lege sa fie aprobat.

Al treilea val de gripa aviara ameninta planeta
Noua tulpina a virusului H5N1, mai rezistenta decat toate cele cunoscute pana acum, face ravagii in tarile Asiei.

Frontiera este sigura, politistul doarme-n post!
Un control inopinant la Punctul de Trecere a Frontierei Sarasau, din judetul Maramures, a dezvaluit secretele retetei de urmat pentru a-ti asigura "succesul" in cariera de politist de frontiera.

Educatia fizica, proba la BAC
Ministrul educatiei, Mihail Hardau, a decis ieri ca in anul acesta scolar sa fie mentinuta proba de educatie fizica si sport la Bacalaureat.

Batrana mumificata
Corpul mumificat al unei batrane a fost descoperit de politisti ieri intr-o locuinta din Capitala, dupa ce rudele femeii au depus o plangere in care precizau ca nu au mai vazut-o de aproximativ un an si ca fiul acesteia, care are probleme psihice, nu le-a lasat sa ia legatura cu ea.

Expertize medicale de milioane de lei
Expertii medicali care vor analiza reclamatiile venite din partea romanilor in cazuri de malpraxis (culpe medicale) vor fi platiti cu pana la 4.000 de lei noi, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Sanatatii.

+Quote Post
ion
post Nov 2 2006, 09:08 AM
Post #25

Musafir

Veste noua. Voi ati dormit azi noapte? Eu nu. Ca am primit "multumiri" pe net, pt. munca mea civica.
Am fost amenintat cu moartea pentru unele dintre propunerile de lege din Culegere.
Vezi situl indymedia, unde explic mai exact. Postare cu titlul: Amenintat cu Moartea

Vezi de ce nu m-am suparat pe tine, Diana, doar pt. atata - ca mi-ai facut un pic de morala?
Poi, comparativ cu ce primesc eu, de cand m-am apucat de actiuni civice... nici n-am sesizat vreun deranj.

+Quote Post
angeldust
post Nov 2 2006, 10:28 AM
Post #26

Musafir

Ioane asta ti se pare tie a fi vreo super stire a zilei? Apai o sa ma apuc si eu sa postez atunci despre cine a mai facut obsesii pentru mine mai nou, despre cum ma las eu de fumat a 100-a oara sau despre cum nu am dormit azi noapte pt ca am avut niste crampe musculare (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/nesigur.gif)
Interesant nu? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/zapacitul.gif)

+Quote Post
Diana.
post Nov 2 2006, 03:54 PM
Post #27

Fondator eLady.ro

Ambulante noi pentru spitale
Spitalele vor primi in jur de o mie de ambulante dotate la nivel mediu, a anuntat ieri ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Tender se plange ca pierde bani
Omul de afaceri Ovidiu Tender si-a reinnoit ieri solicitarea de a parasi tara, invocand in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti mai multe afaceri imobiliare care, in caz contrar, ar fi complet compromise.

Peste 2.000 de jandarmi destituiti
Peste 2.000 de jandarmi care nu au absolvit liceul vor ramane fara serviciu incepand de la 1 ianuarie 2007, neputand fi incadrati ca subofiteri, in urma desfiintarii categoriei de jandarmi angajati pe baza de contract.

Vine viscolul!
Vremea se va raci accentuat in urmatoarele zile si se vor inregistra ninsori si viscol in 20 de judete, potrivit unei atentionari emise de Ministerul Mediului.
De azi pana sambata, frigul va afecta centrul, nordul si estul tarii.
In nordul Moldovei, temperatura va fi cu 8-10 °C mai scazuta fata de media acestei perioade, iar in zonele montane si submontane, respectiv in Maramures si Transilvania se vor inregistra ninsori abundente.

Raj Tunaru, eliberat pe cautiune
Fostul deputat Raj Tunaru a fost eliberat din arestul politiei din California, dupa ce familia sa a platit cautiunea de jumatate de milion de dolari.

Cinci deputati si fiul lui Maricel Pacuraru capuseaza Posta Romana

Cinci deputati ai Blocului National Democrat (BND) sunt acuzati de Partidul Initiativa Nationala (PIN) ca ar fi devalizat societatea Postcom, care, teoretic, apartine salariatilor Postei.

9.000 de profesori au plecat de la catedra anul trecut
In anul scolar 2005-2006, au renuntat la sistemul educational pentru un trai mai bun aproximativ 9.000 de angajati, cei mai multi din invatamantul primar si gimnazial.
Raportul privind starea invatamantului, facut public ieri de Ministerul Educatiei si Cercetarii, arata ca singurele niveluri unde s-a inregistrat o usoara crestere de personal sunt invatamantul prescolar si cel superior.

Pomanagiii de lux, improprietariti de guvern
RAAPPS intentioneaza sa vanda actualilor chiriasi imobilele de lux cu destinatie de locuinta.[/b]
Imobilele cu destinatia de locuinta, aflate in patrimoniul si administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) ar putea fi vandute catre actualii chiriasi.

Seful OADO, cercetat pentru luare de mita
Florentin Scaletchi ar fi cerut o spaga de cateva zeci de mii de euro.

Fenechiu, acuzat ca a vandut locuri eligibile
Fostul lider al PNL Iasi, Dumitru Oprea, si presedintele PNL Harlau, Marius Spanu, l-au acuzat pe deputatul Relu Fenechiu, actualul presedinte al filialei judetene a partidului, ca ar fi luat mita in campania electorala.

Medicament nou pentru hepatita B
Produsul aprobat de americani ar putea ajunge si la noi in a doua jumatate a anului viitor.
Autoritatea Nationala pentru controlul Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) a aprobat, saptamana aceasta, un nou medicament impotriva hepatitei B, numit Tyzeka, arata site-ul medical Web MD.
Medicamentul ar putea fi aprobat si in Romania din a doua jumatate a anului viitor, dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului isi va da acordul. Deocamdata, medicamentul a ajuns numai in Elvetia.

Mafia pixurilor, scandal ardelenesc
Numerosi oameni de afaceri din Transilvania se plang ca au fost santajati de jurnalisti de la trustul clujean Gazeta.
Procurorul Mircea Hrudei, care instrumenteaza dosarul de santaj in care sunt implicati mai multi directori ai trustului de presa Gazeta din Cluj, ne-a declarat ieri ca cercetarile vor fi extinse in mai multe judete din Transilvania, „pe tot ce inseamna Curtea de Apel Cluj”. Cu alte cuvinte, anchetatorii vor verifica orice sesizare care a fost depusa in judetele Cluj, Maramures, Salaj si Bistrita-Nasaud.

Sursa: EvZ.ro

+Quote Post
Diana.
post Nov 3 2006, 08:52 AM
Post #28

Fondator eLady.ro

Pasaportul fals al lui Omar Hayssam
Sirianul a avut un document de calatorie pe numele buzoianului Ciulin Sorinel.
Nume: Ciulin Sorinel. Nationalitatea: cetatean roman. Data nasterii: 13 noiembrie 1962. Locul nasterii: localitatea Buzau. In stanga acestor date de identificare, surpriza mare insa! Omar Hayssam zambeste din o poza tip-pasaport. Nimeni nu stie insa care este legatura dintre sirianul acuzat de rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak si un buzoian obisnuit care-si intretine familia de pe urma unei tarabe unde vinde blugi turcesti si chinezesti.

Pomanagiii de lux, taiati de la casele RAAPPS
SGG a anuntat ca "a renuntat temporar" la proiectul care ar fi permis vanzarea unor imobile aflate in administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, pentru a verifica legalitatea unor contracte si conventii de cazare.
Decizia Secretariatului General al Guvernului (SGG) vine la o zi dupa ce "Evenimentul zilei" a dat publicitatii proiectul de act normativ promovat de aceasta institutie, conform caruia mai multi clienti politici ar fi putut sa-si cumpere casele in care locuiesc cu chirie.

Fara gaze in plina iarna

Ministrul Seres a avertizat ca furnizorii externi pot sa intarzie livrarea gazelor naturale fara sa pateasca nimic.Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a avertizat ca Romania risca sa se confrunte cu un deficit de gaze naturale in aceasta iarna, pentru ca furnizorii externi nu sunt obligati de vreo clauza sa asigure necesarul aprovizionarii conform prevederilor contractuale.

Morar vrea ca procurorii sa intre mai usor in casele alesilor

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, apreciaza ca orice perchezitie in casele parlamentarilor este imposibila si ineficienta daca nu se renunta la acea prevedere din Regulamentul Parlamentului, care impune acordul Plenului pentru ca procurorii sa intre in casele alesilor.

Frauda de miliarde la Protectia Copilului
Nu mai putin de 12 angajati ai Directiei Judetene pentru Protectia Copilului Giurgiu - printre care directorul executiv si directorul economic - sunt cercetati de politisti pentru o frauda de peste 5,6 miliarde de lei vechi.

The Sun: "Romanii aduc tuberculoza in Marea Britanie"

Tabloidele britanice continua "lupta" impotriva imigrantilor.

Problemele salariale, la Justitie
Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit ieri ca problemele salariale ale personalului auxiliar de pe raza Curtii de Apel Timisoara pot fi rezolvate doar de Ministerul Justitiei, care, desi a primit avizul favorabil al Consiliului pentru un act normativ, amana intrarea in vigoare a acestuia.

Oprisan a venit singur la DNA

Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, s-a prezentat ieri la sediul DNA, dupa ce procurorii au emis pe numele sau un mandat de aducere.

+Quote Post
Diana.
post Nov 5 2006, 12:31 PM
Post #29

Fondator eLady.ro

Anglia este total impotriva emigrantilor romani. De ce?
Efectul articolelor negative poate fi amortizat printr-o intensa campanie de imagine instrumentata din tara si sustinuta in Occident.

Chirovici, inca trei ani seful masonilor romani

Masonii si-au ales Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, in persoana lui Eugen Ovidiu Chirovici.
Masonii din Romania s-au adunat ieri la Casa Poporului pentru a-si alege Marele Maestru al Marii Loji Nationale. Aceasta este singura functie recunoscuta de peste 100 de ordine similare din alte tari. La alegeri au participat cate trei membri din partea celor 183 de loji care compun Marea Loja Nationala, dar si seful - numit venerabil, secretarul si oratorul Lojii.

Ger de noiembrie
In acest weekend a fost frig in toata tara. In judetul Harghita temperaturile au scazut la minus 13 grade, iar in Bistrita-Nasaud si Alba, la minus zero grade.

Ofiter SRI baut la volan
Un ofiter de la Sectia Judeteana Vrancea a Serviciului Roman de Informatii a cauzat un accident rutier pe raza comunei Gura Calitei, lovind o masina condusa regulamentar.

"Noapte Alba" in Romania
Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT) a lansat programul "Noapte Alba", o serie de manifestatii culturale care au avut loc simultan ieri-noapte, atat in Bucuresti, cat si in alte 14 orase ale tarii.

Pasaportul fals al lui Hayssam

Ministerul de Interne a cerut verificarea modului in care politia a facut cercetari in cazul pasaportului falsificat al lui Omar Hayssam.

+Quote Post
Diana.
post Nov 6 2006, 09:11 AM
Post #30

Fondator eLady.ro

Asii transplantului de ficat, la cota 100 - O doctorita a fost salvata de ficatul unui tanar de 19 ani, accidentat la Iasi.
Transplantul de ficat cu numarul 100 din Romania s-a realizat in noaptea de vineri spre sambata, la Institutul Fundeni din Capitala, de o echipa de medici condusa de profesorul Irinel Popescu. Beneficiara ficatului este o doctorita ginecolog din Buzau, iar donatorul un tanar de 19 ani din Iasi, care in urma unui accident a ajuns in moarte cerebrala.

Nou ghid de calatorie in spatiul Schengen pentru cetatenii romani

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a elaborat un nou ghid de calatorie pentru cetatenii romani care se deplaseaza in spatiul Schengen.
Incepand cu 1 ianuarie 2007, data de la care Romania devine stat membru al Uniunii Europene, cetatenii romani vor putea iesi din tara numai in baza pasaportului. Obligativitatea detinerii unei sume minime de bani sau a existentei unei invitatii va disparea.

Europenii pot urca in avion cu cel mult un litru de lichid
De astazi, intra in vigoare masuri suplimentare de securitate pe aeroporturile internationale din Uniunea Europeana.

Reclame mincinoase
Presedintele Consiliului National al Audiovizualului a cerut societatilor de telefonie mobila, companiei de televiziune prin cablu UPC, dar si televiziunilor sa nu mai difuzeze reclame care promit minute sau telefoane gratuite, fara a mentiona clar ca premiile necesita plata unui abonament, informeaza NewsIn.

Streangul pentru Saddam
La capatul unui proces marcat de nereguli, tribunalul din Bagdad l-a condamnat pe fostul lider irakian la moarte prin spanzurare.
Fostul presedinte irakian Saddam Hussein a fost gasit vinovat de crime impotriva umanitatii si condamnat la moarte prin spanzurare de Tribunalul penal irakian.

In mainile piratilor
Piratii care au capturat joi un cargou ce naviga sub pavilionul Emiratelor Arabe Unite, in apele teritoriale somaleze, au cerut un milion de dolari pentru a elibera echipajul si a restitui nava, a anuntat un membru al serviciilor maritime kenyene.

In 2007, pretul locuintelor din Romania va creste cu peste 9%
Cererea ar putea impinge scumpirea caselor cu pana la 20%-30% pe an, in cazul in care creditele ipotecare ar ajunge, printr-o ieftinire rapida, la un nivel apropiat de cel al tarilor UE.

+Quote Post

44 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 10th May 2025 - 12:49 AM