IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

44 Pages V  « < 20 21 22 23 24 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Stirile Zilei, Ce se mai intampla in tara si in lume
kalua
post Oct 14 2008, 09:22 AM
Post #211





Musafir






La noi au spus ca a decedat din cauza urmarilor unei pneumonii. S-apoi cred ca organismul nu era cel mai rezistent, el facand excese de droguri, alcool. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 14 2008, 12:14 PM
Post #212


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
insa de ce nu putea fi ingrijit la fata locului, doar nu era-n padure??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 15 2008, 03:44 PM
Post #213


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



nu va pasa voua insa eu tot va spun
la noi ieri au fost alegeri si a iesit tot actualul prim ministru, Stephen Harper, dar cu un guvern minoritar

am incalecat pe-o sa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Oct 15 2008, 08:37 PM
Post #214


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Gravidutelor si mamicilor, ma bucur pentru voi.
Parlamentul a decis ca din 2009 indemniza pentru mame sa fie de 85% din salariu. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ca sa intre in vigoare legea mai trebuie sa fie promulgata de presedinte.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Oct 20 2008, 01:13 PM
Post #215


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Mediafax: Doar 10% dintre cei mai importanţi 1.000 de manageri din România au MBA sau Executive MBA

Doar 10% dintre cei mai importanţi 1.000 de manageri de companii din România au absolvit MBA sau Executive MBA, în timp ce peste jumătate dintre aceştia au urmat cursuri universitare la ASE sau în domeniul energetic, potrivit unui catalog realizat de Ziarul Financiar.
De asemenea, 99% dintre aceştia au absolvit cel puţin o facultate, cei mai mulţi, adică 60%, ASE sau inginerie.
"Este un procent normal, cel al managerilor absolvenţi de MBA sau Executive MBA. Diplomele nu sunt importante, ci bunul simţ. Există în România 296 de universităţi, dintre care 10-15-20 sunt cum ar trebui să fie. Actul educaţional a devenit un act comercial. Pe de altă parte, părinţii se simt mai împliniţi cu cât copiii lor au mai multe diplome. În ziua de azi studiile nu mai sunt foarte importante pentru a fi un om de afaceri de succes", a declarat, la prezentarea catalogului, Radu Furnică, preşedintele şi CEO al Leadership Development Solutions, din domeniul recrutării managerilor de top.
În opinia sa, "ceea ce înveţi acasă" este mai important decât orice şcoală. "Dacă nu ai bun simţ poţi avea toate MBA-urile de pe lume, nu poţi convinge pe nimeni să-ţi dea pe mână o afacere de sute de milioane de euro", a adăugat Furnică.
Pe de altă parte, Furnică a arătat că sistemul educaţional românesc "injectează" creierul elevilor cu informaţie, dar nu-i învaţă să facă ceva şi să gândească, părere împărtăşită şi de Mihai Ghyka, fost CEO al InBev România.
"Şcoala românească aduce un handicap pentru mediul de afaceri, pentru că nu pregăteşte copiii pentru această piaţă, ci pentru mediul academic. Profesorii îşi pregătesc elevii după chipul şi asemănarea lor, iar ceea ce îi învaţă are o aplicabilitate foarte limitată", a spus Ghyka.

Media de vârstă a managerilor din România este de 40 de ani, iar cei mai tineri conducători de afaceri activează în domeniul IT&C. La polul opus, al directorilor cu vârste de peste 40 de ani, se regăsesc cei din domeniile energie, construcţii şi bănci.
Cel mai tânăr manager este Sergiu Biriş, are 25 de ani şi conduce un business în domeniul Internetului. Deţinătorul recordului de longevitate printre exectivi este Mihail Micu, de 72 de ani, preşedintele - director general al băncii CR Firenze Romania.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fantasy
post Oct 31 2008, 04:57 PM
Post #216


Doar eu..
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,133
Joined: 19-December 05
From: Peste tot..
Member No.: 120



S-a votat în favoarea mamelor! Preşedintele ţării, Traian Băsescu, a promulgat legea care stabileşte ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie 85% din media veniturilor. Banii mai mulţi vor fi primiţi de mămici, începând din luna ianuarie 2009. Ei vor fi plătiţi de la bugetul de stat şi nu de către angajatori, aşa cum s-a întâmplat în trecut.

Pamperşii, hăinuţele şi hrana pentru bebeluşi sunt o corvoadă pentru părinţi. Suma de 600 de lei, cât reprezentă indemnizaţia pentru creşterea copilului, nu le ajunge de nici o culoare. Din ianuarie, însă, lucrurile vor sta cu totul altfel.

Părinţii care rămân cu micuţii acasă, vor primi mai mulţi bani, timp de doi ani. Asta pentru că indemnizaţia va fi în valoare de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni. “Nu va fi luat în calcul numai salariul, ci toate veniturile declarate la Fisc. Spre exemplu, dacă părintele are proprietăţi închiriate, şi acest venit va fi luat în considerare. Efortul bugetar va fi dublu, decât în prezent. În loc de 1,2 milioane de lei, statul va plăti cam 2,4 milioane”, a precizat pentru Click! Theodora Berzti, secretar de stat la Ministerul Muncii.

De avantajul noii legislaţii, vor beneficia şi mămicile sau tăticii care se află, în prezent, în concediul de creştere a copilului. Ei vor primi bani mai mulţi pe perioada de concediu rămasă. Pentru asta, sunt obligaţi să-şi reînoiască dosarul şi să depună la Direcţia de Muncă din judeţul în care locuiesc, pe lângă cerere, dovada veniturilor realizare în ultimele 12 luni dinaintea naşterii copilului.

Acest document trebuie adus şi de părinţii care abia anul viitor rămân acasă cu bebeluşii. Dovada va fi eliberată de angajator, împreună cu cei de la Fisc. Potrivit Theodorei Berzti, doar 20% din cele 183.000 de femei indemnizate, au salarii mai mari de 600 de lei.

Mama şi tata pot sta pe rând acasă

Legea vă permite să faceţi cu schimbul în concediul de creştere a copilului. Spre exemplu, dacă mama a stat câteva luni acasă şi se decide să revină la serviciu îi poate lăsa locul tatălui. Indemnizaţia va fi primită în continuare, numai cunatumul ei va fi altul. Aceasta se sabileşte în funcţie de venitul celui care rămâne în concediu. Se păstrează acelaşi dosar, dar se adaugă o cere şi adeverinţa de venit a părintelui care doreşte să primească indemnizaţia.

Te poţi întoarce la copil în 30 de zile

Dacă te-ai hotărât să te întorci la muncă, află că ai posibilitatea să te răzgândeşti. Fie că nu te acomodezi la noul program, fie că micuţul nu poate sta fără tine, legea îţi permite să revii în concediul pentru creşterea copilului. Decizia trebuie să o iei în maxim 30 de zile, de la completarea formularului în care anunţi că nu vrei să mai stai acasă.

Poţi intra oricând în concediul maternal

În cazul în care ai născut şi te-ai întors la muncă, legea îţi permite să beneficiezi oricând de concediul pentru creşterea copilului. Astfel, până când micuţul împlineşte vârsta de doi ani, respectiv trei ani în cazul celui cu handicap, poţi solicita dreptul de a sta acasă, beneficiind, totodată, şi de indemnizaţie. De reţinut este faptul că vei primi bani doar din momentul în care ai depus dosarul.
Lunile din urmă nu se iau în calcul.

sursa: Click
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lexie
post Nov 5 2008, 09:26 AM
Post #217





Musafir






Barack Obama a iesit astazi invingator in lupta pentru Presedintia Statelor Unite

(IMG:http://www.podcastingnews.com/content/wp-content/uploads/2008/06/barack-obama1.jpg)

Democratul Barack Obama a câştigat preşedinţia Statelor Unite (338 electori) în faţa contracandidatului său republican John Mccain (156 de electori), potrivit ultimelor exitpoll-uri realizate de CNN.

Pentru a fi ales preşedinte al Statelor Unite un candidat trebuie să câştige 270 din cele 538 de voturi ale electorilor.

Barack Obama devine primul preşedinte afroamerican al Statelor Unite. Democratul s-a impus în mai multe state de pe Coasta de Est, printre care Maryland, Connecticut, New Jersey, Delaware, Vermont şi District of Columbia. A obţinut victoria în Pennsylvania şi Ohio (două dintre statele-cheie), cu 21 şi, respectiv, 20 de electori.

Obama este câştigător şi în statele Maine, Illinois, Michigan, Wisconsin, New York, dar şi Iowa - unul dintre statele în care electoratul a fost indecis, în timpul campaniei.

Obama a câştigat şi în Virginia, stat cu o tradiţie republicană de 40 de ani.

Printre statele câştigate de McCain se numără Carolina de Sud, Oklahoma, Tennessee, Kentucky, Kansas, Mississippi şi Indiana.

Pentru a putea fi ales în funcţia de preşedinte, un candidat trebuie să dispună de 270 dintre cele 538 de voturi ale electorilor.

Lista de electori este elaborată de partide şi, în mod tradiţional, ei votează pentru candidatul la preşedinţie al partidului de care aparţin, chiar dacă ei nu sunt obligaţi de lege să facă acest lucru. Noul preşedinte urmează sa fie învestit în 20 ianuarie.


Anunţul victoriei democratului Barack Obama în alegerile prezidenţiale din Statele Unite a fost primit cu urale puternice şi o explozie de bucurie în parcul din Chicago unde s-au adunat deja zeci de mii de persoane. De acolo, Obama le-a vorbit susţinătorilor săi despre victorie: "Dacă mai exista încă cineva care se mai îndoieşte că America este ţara unde orice este posibil, care încă se mai întreabă dacă visul fondatorilor noştri încă mai există în această perioadă şi dacă mai există cineva care se îndoieşte de puterea democraţiei noastre, aveţi răspunsul în această seară!", a spus preşedintele ales.


Preşedintele în exerciţiu, George W Bush, l-a felicitat telefonic pe Barack Obama şi l-a invitat la Casa Albă.


Republicanul John Mccain şi-a recuboscut înfrângerea, declarând că toţi cei care l-au susţinut, trebuie să-l ajute acum pe contracandidatul său. "Am luptat cât am putut de mult. Oricum, înfrângerea este a mea şi nu a voastră. Va mulţumesc mult pentru efortul vostru de susţinere şi pentru tot ce aţi făcut. Mi-aş fi dorit ca rezultatul să fie altul. Sunt, de asemenea, recunoscător guvernatorului Sarah Palin" (cea alături de care a făcut echipă în campania electorală).

Democraţii şi-au păstrat majoritatea locurilor în Congres, instituţia legistaltivă a Guvernului federal american.

Sursa: EuropaFm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Nov 5 2008, 11:32 PM
Post #218





Musafir






Michael Crichton, autorul "Jurassic Park" şi creatorul serialului ER, a murit la vârsta de 66 de ani

Scriitorul american Michael Crichton, autor al unor best-selleruri precum "The Andromeda Strain" (Germenul Andromeda) şi "Jurassik Park" şi creator al popularului serial de televiziune "ER", pentru care a câştigat în 1996 un premiu Emmy, a murit la vârsta de 66 de ani, în urma unui cancer.

Crichton, de profesie medic, a urmat o carieră de romancier şi scenarist, iar cărţile lui, traduse în 30 de limbi, s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare în întreaga lume.

A murit "fulgerător", marţi, la Los Angeles, după ce a dus o luptă curajoasă cu un cancer, a anunţat miercuri familia lui, potrivit Reuters şi AFP.

"Dacă lumea îl şita ca un mare povestitor, care ne-a pus la încercare noţiunile noastre preconcepute despre lumea din jurul nostru - şi făcând aceasta ne-a oferit un mijloc de divertisment - soţia lui, Sherri, fiica Taylor, familia şi prietenii îl cunoşteau pe Michael Crichton ca un soţ devotat, un tată iubitor şi un prieten generos, care ne inspira pe fiecare dintre noi ca să ne străduim să vedem minunile lumii noastre dintr-o perspectivă nouă", a declarat familia într-un comunicat publicat pe site. "A făcut-o cu un simţ al umorului pe care cei care au avut privilegiul să-l cunoască personal nu-l vor uita niciodată", adaugă comunicatul.

Familia Crichton a spus că îşi doreşte intimitate şi că va organiza un serviciu funerar privat.

Michael Crichton s-a născut la Chicago, la 23 octombrie 1942, iar primul său roman l-a scris sub pseudonim în timp ce urma cursurile Şcolii Medicale Harvard. "The Andromeda Strain," care a fost publicată în 1969, a devenit primul său best-seller.

În afară de "Jurassic Park" şi continuarea sa, "The Lost World", care au devenit filme de succes la Hollywood, Crichton a scris între altele "Congo", "The Terminal Man", "Prey" şi "State of Fear".


Sursa: newsin
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Nov 20 2008, 11:11 AM
Post #219


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Are cineva fetita de clasa a 4-a?
Ministrul sanatatii a anuntat azi declansarea campaniei de vaccinare impotriva virusului hpv la copilele de clasa a IV-a.
Partea buna e ca nu-i obligatoriu. Parintele decide!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Szimcsi
post Nov 20 2008, 01:22 PM
Post #220


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 8,980
Joined: 12-January 06
From: Six feet from the edge
Member No.: 146



Apropo de asta: Gardasil, vaccinul care ucide - fragment dintr-un articol publicat in Ziarul



Guvernul vrea sa bage pe gat romanilor un vaccin, respins in toate statele americane, recomandat insa de fostul Secretar de Stat al SUA, Madeleine Albright, care nu mai poate de grija romanilor.

Dupa ce Guvernarea PSD a impus introducerea iodului in sarea consumata de romani, fara nici un fel de studiu stiintific, iata ca si liberalii incearca introducerea obligativitatii unui vaccin care poate provoca sterilitatea sau chiar moartea. Reporterii ZIARUL au realizat o documentare cu privire la vaccinul Gardasil si cere specialistilor de la Babes sa ia atitudine si sa aduca la cunostinta publicului romanesc pericolele vaccinului pe care Madame Albright vrea sa-l vada introdus obligatoriu in tara noastra.

Romania, tinta pentru vaccinul ucigas
La Bucuresti, Madeleine Albright, fost Secretar de Stat al SUA, a facut lobby pe langa presedintele Traian Basescu si primul-ministru Calin Popescu Tariceanu pentru ca Romania sa adopte vaccinul Gardasil, pentru "prevenirea cancerului de col uterin" (HPV). S-a dovedit foarte repede ca o astfel de deplasare nu este chiar un act de "binefacere", ci se intreprinde pe bani foarte multi: chiar si sute de mii de dolari, in acest caz. Compania de medicamente Merck & Co se asteapta la vanzari de cel putin 4 miliarde de dolari anual doar in SUA, militand pentru ca vaccinul HPV sa fie administrat in scoli obligatoriu. Costul dozele vaccinului "obligatoriu" leviteaza in jurul a 300 de euro pentru o persoana. In Romania traiesc circa 125.000 de tinere eleve care ar urma sa fie vaccinate "obligatoriu". Daca inmultim aceste cifre cu 300, rezultatul devine foarte interesant financiar.


Adevarul despre Gardasil
Adevarul despre afacerea Gardasil si mai ales despre efectele vaccinului sunt insa invaluite intr-o ceata mai mult decat tenebroasa: atat in Canada cat si in SUA, unde s-au facut eforturi uriase pentru administrarea "obligatorie" a vaccinului Gardasil de catre politicieni influentati financiar de cartelul farmaceutic pe care l-am amintit mai sus, initiativa a fost respinsa in mai toate statele in care a fost propusa. Cetatenii canadieni si americani si-au dat seama ca un vaccin netestat pe termen lung si cu efecte secundare necunoscute inca pe deplin, sau stiute si deliberat ascunse, nu este sigur si cu atat mai putin necesar, mai ales injectat fetelor de la 9 la 15 ani.



Cancerul de col - tu te vaccinezi?

Mamele de fete au aflat pana acum ca guvernul intentioneaza sa vaccineze elevele din ciclul primar pentru a preveni aceasta boala ingrozitoare. In sfarsit, cuiva ii pasa de noi, ne-am gandit, usurate. Cu toate acestea, inainte de a accepta sa ne transformam copilul in cobai pentru un produs ale carui efecte secundare pot fi mai dure decat boala in sine, ar trebui sa ne informam mai mult.

Hai sa fim parinti responsabili si sa ne punem niste intrebari.

In primul rand, sa vedem cum apare cancerul de col uterin?

Acest cancer apare după infecţia cu virusul HPV (papilomavirusul uman) pe un „col uterin receptiv" - adică deja afectat de boli cu transmitere sexuală (gonoree, candidoză, trichomoniază) - precum şi de alţi factori favorizanţi. Leziunile produse la nivelul colului uterin vor determina o modificare la nivelul genelor oncogene, provocând formarea cancerului.


Infecţia cu HPV este considerată o „maladie a viitorului", avand in vedere ca numai în ultimii 15 ani, frecvenţa infecţiilor cu HPV a crescut cu 500% în SUA!

Cine se poate infecta cu HPV?
Infecţia cu virusul HPV apare la femeile active sexual, nu la fetiţe. De asemenea, trebuie subliniat ca obiceiurile sexuale sunt un factor determinant în infecţia cu HPV.

Iata cauzele directe ale infecţiei şi bolii:

relaţiile sexuale de la o vârstă fragedă;
partenerii multipli;
contractarea bolilor cu transmitere sexuală (gonoree, candidoză, trichomoniază);
fumatul;
folosirea contraceptivelor orale.
Asta in ceea ce priveste virusul. Acum, sa vedem ce este vaccinul Gardasil si cat este de eficient?



Gardasil este un vaccin care isi propune sa previna infecţia cu virusul HPV. A fost introdus recent în ţara noastră: începând cu octombrie 2008, odata cu prima campanie de vaccinare la fetitele de 11-12 ani.

Eficienta vaccinului NU este insa asigurata!

În momentul de faţă nu există încă date care să dovedească eficienţa vaccinării anti-HPV în prevenţia cancerului invaziv. Va trece încă destul timp până când astfel de date vor deveni disponibile, pentru că vaccinul se utilizează pe plan mondial de doar câţiva ani, în timp ce perioada de la infectarea cu HPV până la apariţia cancerului invaziv este frecvent de peste 10 ani.
Din acelaşi motiv, există prea puţine date inclusiv despre efectele pe termen lung ale acestui vaccin.

Dragi mamici, parca ne-a mai pierit entuziasmul… Totusi, hai sa vedem daca stim ceva sigur despre Gardasil.

Stim ca vaccinul nu vindecă o infecţie deja existentă. Si mai stim sigur ca are efecte secundare…

Care sunt efectele secundare?

- mâncărime, roşeaţă sau durere la locul injecţiei, febră, greţuri;
- şoc anafilactic şi epilepsie;
- paralizii;
- atacuri de panică şi tulburări circulatorii;
- stare de rău, dureri de cap şi de spate;
- căderea părului şi amenoree secundară (lipsa menstruaţiei);
- tulburări de sensibilitate, dureri articulare, erupţii pe piele, oboseală accentuată, ameţeli;
- lipsa poftei de mâncare, depresie;
- ameţeli, tremurături, parestezii (senzaţie de arsură) la picioare şi la faţă;
- meningită virală;
- deces

Deces?! Deci toata lista asta lunga de nenorociri nu s-a terminat inca? Vaccinul poate provoca moartea copilului meu?!

Până în acest moment, în SUA s-au raportat 21 de decese posibil asociate cu Gardasil si alte aproape 10.000 de efecte adverse Alte 2 decese s-au constatat în Germania şi Austria

Si totusi, ma intreb, de ce vaccinul este pe piata, in aceste conditii? Oamenii se gandesc probabil ca e mai periculos cancerul decat efecte secundare ale vaccinului? Si totusi, nu orice femeie este in pericol sa se infecteze cu HPV. Cum am scris la inceput, virusul este favorizat de inceperea vietii sexuale la o varsta frageda, mai multi parteneri sexuali, antecedente de boli cu transmitere sexuala, fumat, contraceptie orala, etc. Cate femei se afla in aceasta situatie?

Este adevarat, traim niste vremuri in care toti factorii favorizanti infectiei sunt favorizati de stilul de viata modern. Multe femei se afla in aceasta situatie. Dar nu toate. Revenind la copiii nostri, ei sigur nu se afla in aceasta situatie. Dar daca vor fi? Aceasta este intrebarea.

Hai sa o luam taraneste: unu si cu unul fac doi. Nu exista si alta cale de a preveni infectia cu HPV, decat vaccinul? Nu este mai simplu sa facem o campanie pe educarea fetitelor impotriva inceperii vietii sexuale devreme, impotriva partenerilor multipli, impotriva fumatului si a celorlalti "favorizanti"?

E mai simplu sa-i faci vaccinul decat sa-ti educi copilul, stiu. Mai rapid. Mai eficient. Si apoi, ce vrei, sa-ti cresti copilul ca pe o calugarita? Hai, trezeste-te, nu vezi in ce lume traim? Educatia e dificila. Si riscanta. Doar nu e sigura 100%. Il bati la cap si el face tot ce stie sau ce vede. Si apoi, te trezesti cu el acasa, bolnav sau borţos. Nu-i mai bine sa-i faci vaccinul, hai, spune? Sau sa-l sterizlizezi direct. Stii o treaba. Daca stai bine sa te gandesti, ajungi sa te intrebi la ce ti-a trebuit tie copil. Nu era mai bine fara? Uite acum cate probleme ai. Daca il vaccinezi, poate sa moara. Daca nu, iar poate sa moara. Si daca o faci, si daca nu, el tot va muri odata si odata, ca doar toti murim. Vai de mine, copilasul meu! Vai! Vai!

-Ce-ai, femeie, ce s-a intamplat?

-Barbate, vezi tu drobul ala de sare? Acolo sus, pe soba…

Daca alegem SA NU facem vaccinul, putem sa ne ferim copiii de infectia cu HPV?

Da, daca il ferim de factorii favorizanti: in primul rand prind-o educatie atenta, apoi printr-o informare adevcata si nu in ultimul rand, printr-o grija sporita fata de viata lui sociala. Acesta este rolul nostru de parinti: sa avem grija de copiii nostri.

In plus, trebuie sa stii ca dupa inceperea vietii sexuale, orice femeie trebuie sa-si faca Testul Babeş-Papanicolau de două ori pe an. Acest test iti va salva viata mai sigur decat vaccinul care este inca in teste!

Pot refuza sa-mi vaccinez copilul sau vaccinul este obligatoriu?

Nici un vaccin nu este obligatoriu. Trebuie doar sa semnezi o declaratie pe proprie raspundere ca refuzi vaccinarea.

De ce totusi a aprobat Guvernul administrarea acestui vaccin atat de periculos?

Pentru că „este vorba despre bani". Marile concerne farmaceutice acordă comisioane importante distribuitorilor de medicamente şi nu ar fi prima dată când statul lezează interesele cetăţenilor, preferându-le pe cele ale afaceriştilor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

44 Pages V  « < 20 21 22 23 24 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 21st July 2025 - 07:59 AM