IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

44 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Stirile Zilei, Ce se mai intampla in tara si in lume
Szimcsi
post May 23 2007, 02:48 PM
Post #81

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Six feet from the edge
Member No.: 146

(IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Asta chiar ca e neasteptat!
Go to the top of the page

+Quote Post
Fanny
post May 23 2007, 04:20 PM
Post #82

Moderator Global

From: Bucuresti
Member No.: 1,055

da, din pacate inima i-a cedat noaptea trecuta. asta arata, daca mai era cazul, ca nu e bine sa ne jucam cu bolile cardio-vasculare.
Dumnezeu sa-l ierte...a fost sufletul CNA-ului, desi lumea din audiovizual nu-l prea agreea.
Am fost impreionata sa aud ca, pana si Carcotasii au tinut un moment de reculegere in memoria lui, dimineata, la radio.

+Quote Post
Philia
post May 23 2007, 07:24 PM
Post #83

V.I.P.

Group: Editorialist
From: Craiova
Member No.: 924

si ieri era ok.
eu am avut un mare soc cand am auzit vestea.
dupa ce ieri al meu a fost la CNA si totul era ok de dimineata cand am auzit vestea,am ramas inmarmuriti!
dumnezeu sa il ierte!

+Quote Post
Meg
post May 26 2007, 03:50 PM
Post #84

Membru de Onoare

From: Here and There
Member No.: 70

Din dragoste pentru profa

Ea, o profesoara de limba romana aflata la inceputul carierei. El, un licean olimpic de la Colegiul Tehnic Grivita, din Bucuresti. Sunt cele doua personaje ale unui povesti cu final tragic.

Tanarul de 18 ani se indragosteste nebuneste de dascalul sau, dar, refuzata fiindu-i iubirea, el se arunca, intr-un moment de disperare, de la balconul apartamentului din Bucuresti al celei pe care o considera iubita sa. Bogdan Costache lasa in urma lui o familie nenorocita care nu va intelege alegerea fiului. Profesoara Corina Vasile, cea pentru care baiatul facuse o pasiune, va trai pentru totdeauna cu povara unei morti nedrepte?

Nimeni nu si-ar fi imaginat ca Bogdan, tanarul care se pregatea sa cucereasca Universitatea Cambridge, va recurge, chiar si dintr-o pasiune nebuna, la un asemenea gest sinucigas. Pentru el, Corina, profesoara de romana, reprezenta viitorul, un om alaturi de care ar fi vrut sa-si duca viata mai departe. La mijloc se afla insa juramantul pe care dascalul de 27 de ani i-l facuse acum aproape sapte ani lui Dragos, sotul sau. Tanarul stia sa astearna pe o bucata de hartie tot ceea ce vedea frumos in jurul lui. Acesta este, poate, si motivul pentru care profesoara de romana a incercat sa scoata tot ce e mai bun de la elevul ei.

Fiind in clasa a XII-a, Bogdan a inceput meditatiile la limba romana cu nimeni alta decat cu profesoara lui, Corina.

Elevul ii trimitea zilnic mesaje pe telefonul mobil

Tot de atunci o dragoste arzatoare i s-a aprins in suflet. Femeia din fata lui ii cucerise inima. A urmat o perioada in care Bogdan i-a scris zeci, poate chiar sute de mesaje pe telefonul mobil. Dragos aflase de toata povestea, dar nu s-a suparat, considerand ca totul nu este decat o joaca de adolescent. Refuzat de fiecare data de Corina, care a incercat sa-l faca sa inteleaga ca intre ei nu poate fi nimic mai mult, Bogdan a trecut la amenintari. I-a spus de nenumarate ori ca nu poate trai fara ea, ca se va arunca de la etaj.

'Nu pot trai fara tine!', au fost ultimele cuvinte ale olimpicului. Surse apropiate anchetei spun ca profesoara a negat faptul ca ar fi avut o relatie cu Bogdan. Il avusese elev, iar acum facea meditatii cu el pentru examenul de bacalaureat.

Neoficial insa, unele voci sustin ca intre cei doi ar fi existat si relatii intime. Cei care il cunosteau pe Bogdan stiau de la el ca traieste o frumoasa poveste de dragoste cu profa de romana si ca tanarul astepta ca femeia sa divorteze pentru el. De altfel, ultimele discutii dintre ei ar fi avut ca subiect acest aspect, iar Corina i-ar fi spus franc ca nu se va desparti de sotul ei. Tot ei spun ca tanarul mai facuse o pasiune pentru profa de informatica.

Dascalul s-ar fi transferat pentru ca scandalul a ajuns la urechile conducerii liceului.

"Eram doar amici"

Aflata inca in stare de soc, profesoara de limba romana a tanarului, Corina Vasile, ne-a povestit cum s-a petrecut tragedia. 'Eu i-am fost profesoara de limba romana anul trecut, la Colegiul Tehnic Grivita. Dupa ce m-am mutat la Liceul 'Lucian Blaga' am pastrat legatura. Ii dadeam meditatii. Joi trebuia sa vina la pregatire dupa-amiaza, dar m-a sunat ca soseste mai devreme pentru ca s-a invoit de la informatica. Cand a ajuns la mine, era extrem de suparat. Nu stiu ce avea, nu a scos un cuvant. Eu m-am asezat la calculator, iar el s-a dus brusc spre balcon si s-a aruncat', explica femeia. 'Eram prieteni foarte apropiati. Doar atat', conchide ea.

Familia, distrusa de durere

Trupul neinsufletit al lui Bogdan Costache a fost luat, ieri dupa-amiaza, de la IML si dus de parinti acasa. Cu fetele impietrite de durere, oamenii abia daca mai puteau articula doua cuvinte. Sicriul acoperit a fost urcat in apartamentul pe care familia Costache il ocupa intr-o vila din centrul Capitalei. 'Lasati-ne, nu avem ce sa va spu-nem', au zis rudele victimei. Medicii legisti care au efectuat autopsia tanarului de 18 ani au prelevat probe pentru a vedea daca Bogdan a avut sau nu relatii sexuale inainte de a se arunca de la balcon.

Marturisirea sotului Corinei

Dragos Vasile, sotul profesoarei de romana, ne-a marturisit ieri ca il cunostea pe Bogdan: 'Fusese elev in clasa Corinei atunci cand aceasta preda la "Grivita". Se stiau de un an, timp in care sotia mea s-a imprietenit cu familia lui. De aceea, de sarbatorile de iarna, cand am fost nevoit sa plec in strainatate, am fost de acord ca ea sa-si petreaca Revelionul acasa la parintii lui Bogdan. Au mers si la tara impreuna'. Mai mult, Dragos stia ca elevul se indragostise de profesoara. El ne-a spus ca de cateva luni sotia lui a inceput sa se planga de comportamentul lui Bogdan. 'Devenise foarte indraznet, apoi insistent. Ii dadea intruna telefoane, mesaje, aparea la usa. Ea a incercat sa-l tempereze si, de altfel, si eu am rugat-o sa il potoleasca. Corina i-a spus, nu o data, sa-si vada de viata lui si ca o relatie intre ei este imposibila. Discutam despre asta si imi spunea ca trebuie sa-l ia incetisor, ca are examene si ca e un baiat foarte sensibil', ne-a marturisit sotul profesoarei. Potrivit acestuia, Corina il cunostea bine pe baiat si ii era frica sa nu faca un gest necugetat.

"A sarit ca intr-o piscina"

In ziua tragediei, Dragos a fost sunat de Corina, care i-a spus ce s-a intamplat: 'A venit acasa la noi si au reluat discutia. I-a spus din nou sa termine cu povestea asta. Bogdan s-a indreptat spre usa, ea s-a dus spre calculator.

Atunci, el s-a intors si a alergat spre balcon, aruncandu-se ca-ntr-o piscina'. De mentionat ca garsoniera sotilor Vasile este modificata si nu exista perete intre camera si balcon. Sotului profesoarei i-a revenit si teribila sarcina de a-l anunta pe tatal lui Bogdan despre cele intamplate.

Doamne, mare ti-e gradina... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
Fanny
post May 28 2007, 05:19 AM
Post #85

Moderator Global

Cristian Mungiu a câştigat Palme d'Or!

Aseara, la ora 21.15, ora României, preşedintele juriului de la Cannes a anunţat că filmul lui Cristian Mungiu a câştigat trofeul Palme d'Or - o distincţie unică pentru cinematografia românească.

Cristian Mungiu a menţionat în discursul de primire a premiului că este un semn pentru cei care vor să facă film cu un buget mic şi a amintit că în urmă cu un an nu ştia dacă va avea resurse pentru pelicula pe care a prezentat-o la Cannes.

Pelicula este povestea unei tinere studente care trece prin experienţa dureroasă a avortului, în anii '80, la sfârşitul regimului comunist. Criticii au caracterizat filmul ca fiind unul "puternic" şi "şocant".

Cu cateva zile inainte, filmul lui Cristian Mungiu - "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" primise Premiul criticii internaţionale tot la Cannes.

Anul acesta la Cannes, un alt roman a fost premiat post-mortem.
Filmul regretatului Cristian Nemescu a luat sâmbătă seară Marele premiu al secţiunii Un Certain Regard!
Pe genericul filmului California Dreamin' scrie "nesfârşit", însă regizorul reuşise să termine filmările şi să realizeze un montaj preliminar. Producătorii nu au intervenit în această versiune iniţială, ci au făcut doar mici corecturi, aşa cum însuşi regizorul şi-ar fi dorit să le facă şi aşa cum le-a comunicat editorului de montaj.

Este pentru a doua oară când un film românesc câştigă premiul secţiunii Un Certain Regard. Cristi Puiu a luat aceeaşi distincţie în 2005, cu "Moartea domnului Lăzărescu".

Sursa: TVR

+Quote Post
Meg
post May 28 2007, 09:30 AM
Post #86

Membru de Onoare

'Traiau o iubire nebuna'

Familia lui Bogdan Costache, baiatul de numai 18 ani care s-a aruncat din apartamentul profesoarei de romana de care era indragostit, rupe tacerea. La o zi dupa ce si-au ingropat copilul, sotii Nicolae si Geta Costache si sora mai mica a lui Bogdan, Alina, ne-au povestit despre iubirea nebuna dintre profesoara Corina Vasile si elevul ei.

Au acceptat-o pe profesoara in preajma, in cele mai crunte zile ale vietii lor. De cand Bogdan s-a sinucis, Corina Vasile a fost primita in casa familiei baiatului pentru ca parintii stiu 'ca el voia ca ea sa fie acolo'. Acum, Nicolae (43 de ani) si Geta (39 de ani) sunt suparati ca profesoara nu recunoaste ca a avut o idila cu fiul lor: 'Da, se iubeau ca doi nebuni'. Parintii lui Bogdan spun ca, la inceputul relatiei, nu au stiut ca tanara era maritata. Au aflat o luna mai tarziu chiar de la fiul lor si atunci mama lui a fost tare mahnita si l-a amenintat pe baiat ca profa nu mai are ce cauta pe la ei pe acasa: 'Bogdan m-a implorat: "Mami, te rog sa nu te iei de ea pentru ca o iubesc prea mult!"'.

"Corina imi zicea 'mamica'"

Profesoara avea un loc special in inima sotilor Costache. 'Ne-a intrat si noua la suflet. Ii ziceam "fata mea", iar ea imi spunea "mamica". Cum sa nege acum ca s-au iubit? Traiau o iubire nebuna. Noi nu aveam nimic impotriva. Se sarutau mereu in fata portii. Iar daca ea ajungea acasa la noi inaintea lui, cand venea Bogdan ii sarea in brate. Il alinta "Iubirica" sau "Bodanelu". Au mers impreuna la munte in iarna', ne-a marturisit tatal lui Bogdan.

Cat timp au fost prieteni, Corina venea aproape in fiecare zi la Bogdan acasa, o locuinta modesta, aflata in spatele unei vile din centrul Capitalei. Tatal ne-a povestit ca Bogdan si Corina se retrageau in camera pe care baiatul o impartea cu sora lui. Alina avea grija sa ii lase singuri, oferindu-le intimitate.

"Ii promisese ca va divorta"

Cu o saptamana inainte de tragedie, Corina si Bogdan au implinit 11 luni de cand se iubeau. 'Vineri (18 mai ? n.r.) el i-a adus ei un trandafir rosu. La inmormantare, si ea tot trandafiri rosii i-a adus', ne-a spus tatal lui Bogdan. In urma cu putin timp, Bogdan a intrebat-o pe mama lui daca s-ar supara pe el in cazul in care, dupa Bac si dupa examenul la facultate, s-ar muta impreuna cu iubita lui. Tanarul visa sa inchirieze un apartament si sa-si gaseasca un loc de munca. 'Ea ii promisese ca va divorta', si-a amintit tatal elevului.

(IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)

+Quote Post
Fanny
post May 28 2007, 05:55 PM
Post #87

Moderator Global

plizzzzz, hai sa nu transformam topicul intr-unul in care citam stiri din libertatea. sunt destule povesti in care abordarea lor e foarte...deosebita... fata de realitate.
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Meg
post May 28 2007, 08:50 PM
Post #88

Membru de Onoare

Pai Fanny, tu ai preferat TVR, si acelasi articol (sub alta forma) se regasea si in libertatea.
nu neaparat pentru ca e libertatea (pentru care nu am o deosebita afinitate), ci pentru ca e ceva .. ciudat. o samanta de adevar trebuie sa existe in randurile alea. si poate cineva are de tras o concluzie aplicabila in viata sa.

+Quote Post
Fanny
post May 29 2007, 06:10 PM
Post #89

Moderator Global

(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
ai si tu dreptate. dupa o dezbatere OTV si articolul din libertatea, povestea imorala de amor a fost preluata de toate televiziunile. Mie, sincer, nu-mi plac subiectele intoarse pe toate fetele, mai ales de presa de scandal. Consider ca-s lucruri mai importante care ne afecteaza intr-un fel sau altul existenta si care merita promovate.
Sper insa, ca si tine, ca vor fi persoane care sa invete si din experienta nefericitilor astora.

+Quote Post
Meg
post Jun 4 2007, 03:52 PM
Post #90

Membru de Onoare

Doi studenţi şi-au pierdut viaţa într-un acccident produs pe DN1

Doi studenţi au murit şi un al treilea a fost grav rănit luni noaptea, pe DN1, după ce maşina lor a fost lovită în plin de un autoturism care a intrat pe contrasens.
Totul s-a întâmplat sub ochii unor colegi de-ai lor, aflaţi într-o altă maşină, care venea din urmă.
Cum se întâmplă de cele mai multe ori, cel care a provocat nenorocirea n-a păţit absolut nimic.
După impact, maşina în care se aflau cei patru tineri s-a răsturnat în şanţ. Pompierii de la descarcerare s-au chinuit zeci de minute să-i scoată dintre fiare.
Şoferul şi pasagerul din spatele lui au fost aproape zdrobiţi sub greutatea maşinii. N-au mai rezistat până la sosirea ambulanţei.

Tinerii, toţi în anul IV de facultate, se îndreptau spre Ploieşti, unde voiau să facă un grătar.

sursa:proTV.ro

..nu stiu daca e 'demna' de aceasta rubrica. Cert e ca studentii care au decedat stateau aici.. si se citeste dezolarea in ochii tuturor colegilor de palier, facultate, an ..

+Quote Post

44 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th July 2025 - 07:11 AM