![]() |
![]() ![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Deci cel mai costisitor obicei al tau este prietena sa inteleg (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Stai linistit, nu iti sugerez sa renunti la ea. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Dar cum de platesti asa mult caldura iarna? Ca eu am tot 3 camere, am centrala pe gaz si platestc maxim 3 mil gazul iarna (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Si las-o mai moale cu adidasii aia domle, ai multi decat am eu perechi de pantofi! That's not natural man! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Inteleg ca stai intr-un bloc in care sunt multi debransati de la reteaua de termoficare, altfel n-ai plati atat de mult. Sincer, nici in Bucuresti nu-s facturi atat de mari la intretinere iarna. O solutie ar fi instalarea unei centrale de apartament.
In cazul in care vrei sa reduci si costul benzinei, invit-o si pe prietena in week-end-uri la tine. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 42 Joined: 22-November 06 From: Arad Member No.: 733 ![]() |
Blocul meu este mai special, are doar 4 etaje, etajul 2, 4, 7 si 9....si 80 de apartamente, rezulta 20 de apartamente pe etaj (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) .Eu stau la ultimul etaj si sunt si pe colt plus ca multi dintre vecini sunt debransati la unul sau cateodata la toate caloriferele.Centrala nu se poate pune in acest bloc deoarece casa scarilor nu are nici un geam si in caz de scurgere de gaze, bubuie blocul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) .Cel mai tare este cand nu este curent, lifturile nu merg, casa scarilor nu are nici un geam...nu vezi nici la 5 cm in fata (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Am obs ca masina de spalat consuma f mult curent...daca hainele nu sunt murdare rau se poate seta pe un program scurt. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Valeu, eu pentru asa cheltuieli mari cu caldura si nici o posibilitate de a-mi monta centrala zau ca as vinde apt si mi-as lua altul.
Zici ca ai trei camere. Stai singur? Daca da, nu se prea justifica. Ai putea sa il vinzi, sa iti iei unul cu doua mai misto si poate sa mai ramai si cu bani, desi acum ca ma gandesc, sincer nuj cine ar vrea sa cumpere un apt in scara aia a ta la cum ai descris-o (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Masina de spalat eu mereu o pun pe programul de 30 de min cand nu am cine stie ce de spalat, sau spal tricouri si alte cele care nu sunt purtate decat odata. |
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Repartitoarele la calorifere sunt ce-a mai urata investitie. Unu ca daca tii pe 5 ai aceeasi caldura ca si pe 3, dar platesti mai mult. Si doi (si cea mia importanta) iti masoara caldura din ambient si nu cea care vine pe calorifer, deci daca ai si alta sursa de incalzire iti creste factura chiar daca nu vine de la termoficare. Deci in cazul tau si caldura de la aragaz iti creste factura de la cheltuieli. Da, e pe bune ce zic si mi-a fost spusa chiar de cei care citesc contoarele. Si noi la birou am luat teapa asta o iarna intreaga. La 2 camere plateam 700 lei intretinere desi era un frig in apartament (eram la parter umbros si numai gresie pe jos) de eram nevoiti sa punem si o aeroterma. Pana ni s-a spus ca de fapt plateam caldura facuta de aeroterma asa ca iarna viitoare am pus pe 0 caloriferele si am sta numai cu aeroterma.
Si inca o treaba. De iti permiti sa stai cu aragazul deschis ... cumva nu ai ceas la gaz? Daca da, atunci sa stii ca platesti toate pierderile de pe traseu precum si ce consuma cei care ca si tine tin aragazul deschis si nu au ceasuri. Probabil majoritatea din bloc au contor de gaz si sunt vreo 2-3 fara care platesc gramada. Asta e situatia mea aici unde stau in chirie, dar asta e.... mai am de stat cateva luni. S. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
noi n-avem repartitoare. caldura e de la centrala zonala si sunt multumita (acasa dincolo am centrala si iese mai scump, tot ap cu 2 camere). apa la comun (fara apometre, am inteles ca nu are decat o persoana in bloc - uraaaaaaa~!). in rest, curentul mi se pare ca e cam mult (in jur de 1 milion pe luna), de aceea inchid fara mila comp, tv (scot din priza chiar). al meu folosea ac-ul pentru caldura, dar m-am zburlit la el si a renuntat.
in ceea ce priveste motorina, de fiecare data ma fofilez motivand ca nu gasesc de parcare. sau ca trebuie sa platesc intrarea si pentru doua ore de curs cat as sta nu imi convine. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 42 Joined: 22-November 06 From: Arad Member No.: 733 ![]() |
Angel, am primit 90 de mii si nu l-am dat, vreau 100 in cap (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Modalitati extreme Se scoate apa calda din calorifere, se pune in vana, o baie relaxanta apoi apa ramane in vana si se arunca la wc de cate ori este nevoie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mai dar macar e central apt asta? Vezi ca or sa scada preturile si atunci o sa iti doresti sa il fi vandut cu 90 (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Partea cu modalitatile extreme este de-a dreptul grose. Iaaaaiiiicsss |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Pt. mine modalitatile astea extrem ar fi un adevarat cosmar. AM mai auzit si eu ca unii mai in varsta pastreaza apa dupa ce fac baie si o arunca la WC, nici asta nu mi se pare prea OK.
|
|
|
![]()
|
|
Eu cred ca doar la apartamentele confort 2,3 o sa scada preturile...cele centrale si cu confort 1 in cel mai rau caz o sa stagneze (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th May 2025 - 12:41 AM |
|