IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

31 Pages V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cu ce va ocupati ?, ..sau ce aveti de gind sa faceti in viitor?
angeldust
post Feb 12 2007, 11:58 AM
Post #111

Musafir

Corect forte, dar nici nu am zis ca un incepator ar trebui sa primeasca 500 de euro. Dar un salariu cat de cat decent acolo.
Uite eu personal, as prefera sa lucrez fara nici un ban la inceput, daca as gasi ceva de unde pot invata multe, care chiar sa conteze ca experienta. Sincer, decat pe 3 milioane mai bine 0 , invat cateva luni tot ce se poate invata si apoi pun altfel problema.

Sunt curioasa...in ce fel de firme exista la noi conceptul de internship? Adica o firma care sa ii ia pe toti cei care vor sa invete si au cat de cat o idee despre domeniul in care produce firma, sa ii antreneze serios cateva luni si apoi pe baza unor teste sa ii aleaga pe cei mai buni sa ramana la ei. Am colegi care au facut practica pe timpul verii la Siemens si au fost foooarte dezamagiti, in sensul ca nu au invatat mai nimic, au pierdut vremea pe acolo si cam atat.
Go to the top of the page

+Quote Post
fortelady
post Feb 12 2007, 12:03 PM
Post #112

Musafir

ce intelegi tu prin salariu decent? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
angeldust
post Feb 12 2007, 12:05 PM
Post #113

Musafir

Salariu decent inseamna ca poti din salariul ala sa nu mori de foame in conditiile in care nu ai alte surse de venit. Dupa calculele mele asa, undeva pe la 7 milioane macar. 7 milioane iti ajung daca strangi cureaua sa manci si sa platesti intretinerea, in cazul in care ai unde sa stai si nu mai trebuie sa platesti si o chirie.

+Quote Post
MonicutzaB
post Feb 12 2007, 12:18 PM
Post #114

Incurabil

Group: Incurabil
Member No.: 176

hai sa va povestesc si eu cum a fost in cazul meu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
am terminat facultatea si aveam o oferta pentru un job caldut si cu un salariu decent. sincer nu ma atragea absolut deloc asa ca m-am apucat sa mai caut. a aparut un interviu pentru o firma de comert exterior. m-am dus la 2 interviuri, mi-au propus un salariu aproape mizerabil dar m-am decis sa accept. ideea era ca imi placea mult domeniul si chiar mi se parea de viitor. am stat pe salariu de kko cam 1 an jumate in care in fiecare zi statea min 12 ore la birou, majoritatea sambetelor eram tot la birou (citeam dosarele vechi) luni intregi ajungeam acasa si plangeam pentru ca ma simteam idioata (deh, era vorba de chimicale ale caror denumiri nu le tineam minte nici in romana desi eu trebuia sa le stapanesc si in engleza). anyway, in perioada asta nu am comentat nimic de salariu pentru ca mi s-a parut o sansa enorma sa lucrez in domeniul respectiv si sa invat. in timpul asta prietenii mei lucrau pe salarii cam de 3 ori mai mari in banci, la dialog etc.
dupa vreun 1 an m-am dus la seful meu si i-am spus ca a venit momentul sa discutam despre salariul meu. am discutat si am obtinut un salariu in jur de 500 usd (care la vremea respectiva insemnau ceva).
dupa 7 ani sunt inca la aceasi firma, am un salariu super ok, am primit si un procent mic de actiuni, plec destul de des din tara dar, repet, pentru toate astea am muncit de mi-au iesit ochii si am plecat de foarte de jos.
in fine, ca a fost vorba si de parinti, educatie etc. de cand eram mica ai mei imi dadeau bani contra unor servicii (gen sa traduc ceva pt tata), in momentul in care m-am angajat nu am mai primit nici un ban de la ai mei dar marele avantaj a fost ca am stat in continuare cu ei si nu a trebuit sa platesc chirie, intretinere, mancare etc.
totusi inteleg ca in zilele noastre, daca trebuie sa-ti platesti toate cheltuielile (chirie bla, bla) nu te poti descurca cu 5 mil. cel putin nu in bucuresti.

+Quote Post
ioannaraluka
post Feb 12 2007, 12:43 PM
Post #115

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: D Street
Member No.: 96

Angel, daca e drept, pe un post care necesita studii superioare nici nu poti primi mai putin (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (a mai fost pe aici discutia).

+Quote Post
angeldust
post Feb 12 2007, 12:48 PM
Post #116

Musafir

Crezi tu ioana ca nu se poate. Am o prietena care lucreaza programator pe 5 milioane. E drept ca lucreaza doar vreo 6 ore si ca nu e stres deloc, poate merge la scoala cand vrea, ii place colectivul. Dar e si genul care se multumeste cu putin si pentru care probabil confortul conteaza mai mult. Acuma stii cum e....fiecare decide pentru el cat e dispus sa dea si cu ce se multumeste sa primeasca in schimb. As long as it makes them happy...treaba lor.

+Quote Post
Meg
post Feb 12 2007, 11:27 PM
Post #117

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

chiria costa minim 200 E (daca ne gandim la o garsoniera in care conditiile de trai sunt .. ). punem intretinerea+mancarea+o haina-doua. si unde iesim? 7 milioane's mici copii.. daca n-ai niciun sprijin esti terminat.
eu astept sa termin prima fac si sa ma angajez. ai mei mi-au zis clar ca ma tin la fac 5 ani (treaba mea ca eu fac 3 si ca m-am bagat amu pe inca una, deci o sa fac mai multi). am facut diverse pentru a strange un banut in plus, am luat si bursa (da' nu cred ca mai am sansa la anul) si am facut cu draga inima. ca de fiecare data puteam sa duc si eu acasa o cutie de crantzanele la matza si o cutie de bomboane.. (de parca matza ar fi fost tinuta lesinata de foame - dar asa mi-a facut mie placere, sa "duc" ceva acasa din banii munciti de mine..)
tata mi-a spus ca nu trebuie sa muncesc, ci sa imi vad de scoala. dar nu prea imi place sa staaaau si sa astept sa mai treaca o saptamana ca sa vina banutzii de acasa.
as merge cu placere la o firma sa mai invat una alta (a se vedea si threadul deschis de mine pe aceasta tema (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ), dar uneori ma cam strange de gat timpul. inca mai am de crescut, inca nu am griji.. dar le vad in zare..

+Quote Post
ioannaraluka
post Feb 13 2007, 09:05 AM
Post #118

Incurabil

Angel, ma refeream la ultima "aparitie" (ma rog, de curand am aflat eu) din Codul Muncii, de asta ziceam "daca e drept".
Bineinteles, traim in Ro, asa ca orice se poate, chiar daca, teoretic, sunt obligati sa dea salariul pus acolo, la fel e si cu zile de concediu, ore suplimentare etc.: una scrie, alta se face.

+Quote Post
Diana.
post Feb 13 2007, 09:22 AM
Post #119

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Teoretic, ioannaraluka, orice absolvent trebuie sa duca la capat atributiunile meseriei pentru care s-a pregatit. Nu te supara, citi o fac? Tot teoretic intreb.

+Quote Post
ioannaraluka
post Feb 13 2007, 09:30 AM
Post #120

Incurabil

Nu ma supar, stii, era un banc:...si tu ai dreptate!
P.S. Fosti colegi de-ai mei de facultate lucreaza in Metro si Cora...cred ca asta spune multe.

+Quote Post

31 Pages V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 03:30 AM