IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

31 Pages V  « < 20 21 22 23 24 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cu ce va ocupati ?, ..sau ce aveti de gind sa faceti in viitor?
ATEZOR
post Oct 27 2007, 11:05 AM
Post #211

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 1,244

Cum astazi am si eu putin timp liber am mai citit cate ceva pe net...Peste tot (la stiri) numai despre femei celebre (sa zicem ) precum Raduleasca , Cream, Andreea Marin ....Ma gandesc cateodata ca viata cuiva care nu sta in lumina reflectoarelor este mai interesanta sau cel putin mai reala....De ce oare la noi se mediatiatizezaza numai nonvalorile ?( cu mici exceptii)....A fost o vreme in care si eu visam sa fiu actrita... timpul a trecut .... am ajuns cu totul altceva , momentan incerc sa-mi schimb profesia ......dar ma bucur ca sunt o ,,femeie obisnuita".... intr-un anume sens.....Am cunoscut acum 4 ani o persoana care m-a influntat in acel moment mai mult decat toate ,,personajele" mondene autohtone....Fusese inginera , un profil mai ciudat : prelucrarea....nu stiu exact ce ... insa dintotdeauna visase sa fie avocata ...... s-a casatorit in facultate , copii .... serviciu , sot asa si asa ...... timpul a trecut ..... copiii au crescut , fiecare a inceput sa mearga pe drumul pe care-l dorise.... sotul ii reprosa (dupa 90 , cand si-a pierdut serviciul) ca deacum va fi o povara....bani mai putini.... Si uite-asa o casatorie de 18 ani s-a incheiat... A luat-o de la capat cu un curaj incredibil.... Si-a luat un job sub calificarea ei , iar cu cei 2000 dolari pe care-i avusese pusi deoparte a facut faculatea de drept .... cursuri, examene , emotii din nou.... doar copiii stiau ... fostul sot absolut nimic...A dat licenta , nota mare ..... intrare in barou .... stagiatura la 42 ani.... apoi avocat plin....I-a murit in ultimul an de stagiatura o matusa din Pitesti care i-a lasat ei casa , destul de frumoasa... A vandut-o , cu banii de pe ea si cu inca o parte imprumutati si-a cumparat un apartament in Bucuresti si l-a amenajat pentru cabinet de avocat... super....
Avea destui clienti ..... iar multe sfaturi le dadea pe gratis.... probabil si asta a contribuit la succesul ei....Arata foarte bine in momentul in care am cunoscut-o eu ..... Extrem de distinsa si cu bunatate care te cucerea.... fata cea mare era la medicina , iar cea mica la drept... Ciudat mi s-a parut ca fetele care erau in relatii acceptabile cu tatal lor nu i-au spus nimic acestuia...
De un Craciun, acum cativa ani, fetele au cumparat mici atentii pentru amandoi , au trecut pe tata.... si i-au spus acestuia ca vor merge la mama lor in acea seara ..... Dupa atatia ani s-a gandit si ,,masculul" ca femeia cu care a impartit o buna perioda de timp , care a crescut fetele , merita si ea o floare...... Zis si facut ... a cumparat o floare , una doar (stiu ca nu conteaza daca e una sau un buchet ,dar mi s-a parut urat gestul).. si a mers la fosta nevasta ... era data de 24 dec...la cabinetul avocatei era o mica petrecere ...... brad gustari..... angajatele cu copiii lor , cadouri... colinde .... o atmosfera foarte frumoasa (eram si eu acolo).... deodata usa se deschide am vazut fetele ca intra ...si in spatele lor vad un barbat care nu arata prea bine...ingrijit nu prea....care nu prea pricepea probabil de ce fetele nu l-au dus intr-un apartament in care sa fie o femeie in capot, nearanjata ....(ca doar era divortata si nu realizata ca el - na ca sunt rautacioasa!!!) In momentul in care a vazut-o ... i-a cazut floarea din mana ... pe bune .....a ramas masca ..... nici in filme ns-am vazut asa o scena .... pe mine una m-a impresionata teribil.....Sunt multe de spus .... ce s-a intamplat apoi ... dar pentru mine ea a ramas un exemplu.....un OM ....cu eforturi incredibile a crescut doi copii , a ajuns sa profeseze ce a visat ... cu toate ca ,,anii cei mai frumosi s-au dus" .....
Cam lunga povestirea mea , dar ma motiveaza mereu .... Scuze...
Go to the top of the page

+Quote Post
Bacardi_Girl
post Oct 27 2007, 11:28 AM
Post #212

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
Member No.: 265

Nu ai de ce sa-ti ceri scuze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Este intr-adevar o intamplare -daca pot sa-i spun asa- care motiveaza.

+Quote Post
Fanny
post Oct 27 2007, 09:07 PM
Post #213

Moderator Global

From: Bucuresti
Member No.: 1,055

e o poveste incredibila de vointa. Imi place (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
din partea mea pentru dna avocat un buchetel de (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)

+Quote Post
mery
post Oct 28 2007, 12:49 AM
Post #214

Musafir

Va multumesc pt sfaturi si incurajari( Fanny, Meg, Andutz). Cit despre licenta , chiar nu aveam idee. Va multumesc inca odata.

ATEZOR, povestirea ta m-a impresionat mult de tot. Nu-ti imaginezi ce impuls mi-a dat pt a-mi realiza visul, acelasi ca acestei minunate femei.

Fetelor, nu este un impuls de moment , este ceea ce simnt de cind m-am inscris la acest forum. Sunteti exreaordinare! Tot ceea ce ginditi , ceea ce spuneti...faceti sa mai infloreasca un mugur de speranta ascuns in adincul sufletului. Sunt gesturi pt care eu nu am indeajuns de multe cuvinte de multumire. (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)

Si va spun solemn, ca din seara asta imi fac programul "Cu burta pe carte"

This post has been edited by mery: Oct 28 2007, 12:51 AM

+Quote Post
Fanny
post Oct 28 2007, 11:20 AM
Post #215

Moderator Global

la multe succese, Mery!

+Quote Post
ATEZOR
post Oct 28 2007, 09:23 PM
Post #216

Contaminat
*

Pe mine m-a impresionat foarte mult ea, ca om, inainte de a-i cunoaste viata!
Si m-a determinat sa fac ceea ce imi doresc ... dupa ce am ratat prima sansa.In 90 am inceput Dreptul dar am abandonat datorita situatiei financiare bune pe care o aveam... minte de copil..In fine mai tarziu am terminat Finate-banci la ASE, acum sunt expert-contabil si auditor , dar nu pot spune ca sunt acestea pasiunea vietii mele...nu stiu daca pe acest forum mai sunt fete cu aceeasi meserie , dar pe mine personal simt ca ma tampeste... rutina este cea mai mare spaima a mea...De asta acum fac Dreptul , sunt anul III si de data asta nu ma mai las , vreau sa fac cu placere ceea ce fac.Nu stiu daca satisfactia financiara pe care o am in prezent va fi la fel , dar razbat eu cumva!!!!
Voi sunteti multumite de ceea ce profesati?Ca printre prietenele mele cam jumate nu prea au tragere de inima la ceea ce fac...
Consider ca o viata avem si chiar daca nu mai am 20 ani pot sa ma simt ca la 20...

+Quote Post
Fanny
post Oct 28 2007, 10:47 PM
Post #217

Moderator Global

Atezor, o intrebare. Crezi ca profesia de avocat iti va aduce atat de mari satisfactii? Eu simt o frustrare imensa cand vad cat de usor e fentata legea de cei bogati si cat de nedreapta e soarta cu cei sarmani.
Imi aduc aminte ca acum vreo un an jumate 2 batrane de peste 86 si 66 de ani au ajuns la inchisoare pentru ca au lucrat pamantul altcuiva. A fost nevoie de gratiere prezidentiala ca cele doua batrane sa scape de ...rusine. Ele aveau de platit amenda penala de 6 milioane si pentru ca n-au avut suma, au fost trimise o luna dupa gratii. Decizia, justa avnd in vedere ca s-a comis o infractiune, a fost totusi rusinoasa in conditiile in care sunt mii de infractori periculosi in Romania care nu ajung sa calce in viata lor in inchisoare.
Iar...sa te dedici apararii oamenilor sarmani poate aduce satisfactii... dar in niciun caz financiare. Trebuie sa ai o situatie stabila ca sa-ti permiti sa faci numai acte de caritate.

Cat despre intrebarea ta:

QUOTE(ATEZOR @ Oct 28 2007, 09:23 PM) *
Voi sunteti multumite de ceea ce profesati?Ca printre prietenele mele cam jumate nu prea au tragere de inima la ceea ce fac...
Consider ca o viata avem si chiar daca nu mai am 20 ani pot sa ma simt ca la 20...

Si eu incerc o respecializare. am mai scris despre asta la educatie, asa ca nu reiau. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
kalua
post Oct 28 2007, 11:34 PM
Post #218

Musafir

Atezor, orice profesie are si partile ei negative, negativ in sensul subiectiv al cuvantului.
Si eu m-am respecializat cu totul la 30 de ani, cu copil. Si-mi place ce fac. Colegele mele spun insa ca ar fi moartea lor sa faca jobul meu. Iar pentru mine ar fi plicticos tare sa fac jobul lor. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
mery
post Oct 29 2007, 12:10 AM
Post #219

Musafir

Multumesc , Fanny.

Toti cei care fac Academia de Politie sau Dreptul, au plecat din primul an cu cite un gind ascuns de a face putina curatenie in societatea de astazi. La fel si prietenul unei bune prietene , care la timpul respectiv nu am avut ocazia sa-l cunosc. A facut ceea ce de mic isi dorea sa faca, sa-i apere pe cei mai "slabi" . Spre ghinionul lui a dat de cine nu trebuia . Acum nu mai este printre noi. E dureros sa sti ca uneori si raul invinge , dar asta iti da forta sa lupti mai departe.

+Quote Post
ATEZOR
post Oct 29 2007, 12:17 AM
Post #220

Contaminat
*

Fanny, nu stiu ce satisfactii financiare sau de alta natura imi va aduce profesia pe care mi-o doresc, dar as vrea sa ajut si gratis o parte din cazuri.. ca cele pe care le-ai amintit sau legate de femei, copii abuzati..
Eu cred ca se poate si vreau sa fac asta....desigur ca orice meserie are si parti negative, da' macar sa nu fie majoritare!!
Acuma sincera sa fiu ocupatia actuala e destul de rentabila , da nici asta n-a fost asa de la inceput... si daca stau si ma gandesc am lucrat si gratis destul , per total insa e OK.
Vad eu cum fac ,dar tot acolo vreau sa ajung !

+Quote Post

31 Pages V  « < 20 21 22 23 24 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 11:18 AM