IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

31 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cu ce va ocupati ?, ..sau ce aveti de gind sa faceti in viitor?
Cleo
post Nov 10 2006, 01:32 PM
Post #31

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

QUOTE(fortelady @ Nov 10 2006, 06:56 AM) *
auuu hash.
nu folosesti la greu partea de matematici actuariale care se facea prin facultate? la noi se facea la sectia de economie matematica si la cea de cibernetica, nu la sectia de info.
si profii ne ziceau ca e super chestie matematiaca aia, e folosita in asigurari de tot felul. de curiozitate, asa e?

Forte din pacate eu nu folosesc matematicile actuarile (si sincera sa fiu chiar imi placura tare). Lucrez pe partea medicala mai mult.
Insa aici exista meseria de actuar, cursurile dureza vreo 3 ani, e bine platita.

Ei sunt cei care stabilesc cotatiile. De exemplu pe un produs (sa zicem o asigurare temporara pe 10 ani) cat ar costa sa fie rentabil in primul rand pt compania asiguratoare dar si pt client

Asta-i problema aici studiile iti sunt echivalate de biroul de imigrare dar nici un anagajator nu-ti ofera ceva pe masura. Trebuie sa-ti cam refaci o parte din cursuri.

Pe partea unde sunt eu devine interesant la cereri de asigurare cu sume imense (nu va spun ca sunt ...IMENSE) acolo e penurie in industrie, adica e lipsa de tarificatori financiari pt ca la sume de milioane de dolari clientul trebuie evaluat si dpdv financiar etc nu numai medical.

Hai ca m-am lungit. Oricum pt mine e neasteptat de interesant mai ales cand ma gandesc ca fugeam numai de gandul da-a lucra in asigurari. Pt mine totul se reducea la agenti. Insa e muuuult mult mai vasta industria si pt un economist e nu numai interesant dar si remunerant dupa cativa ani.
Go to the top of the page

+Quote Post
andreica
post Nov 10 2006, 09:14 PM
Post #32

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 485

Fetele care stiti limbi straine,
eu lucrez (inca) la Ministerul Justitiei, chiar la directia care elibereaza autorizatiile de traducator (Directia publicitate mobiliara, notari publici, executori, traducatori si interpreti).
Atestatul asta se elibereaza de Ministerul Justitiei persoanelor care fie au absolvit facultatea de limbi straine, fie au urmat un liceu intr o limba straina (iar din diploma de bac sau dintr o adeverinta reiese acest lucru), fie care au dat un examen de limba straina pt care doresc autorizarea la Ministerul Culturii, examenul fiind din domeniul juridic, intrucit autorizatia eliberata de noi este destinata pentru a efectua traduceri pentru instante, parchete, avocati, notari, etc., sistemul justitiei, in general.
Daca vreti o autorizatie de traducator pentru alte domenii decit cel juridic, Ministerul Culturii este cel competent.
Eu spun ca inca lucrez la minister, pentru ca, probabil intr o saptamina jumate, imi voi deschide biroul meu notarial. E o mare schimbare in viata mea, am mari emotii, pentru ca renunt la o cariera importanta pentru a incepe o alta, dar sper sa fie bine.
Daca cumva sunt si ceva juristi prin zona, va sfatuiesc din tot sufletul sa va ginditi ca la un posibil loc de munca la Ministerul Justitiei, unde salariile sunt extraordinare (sunt salarii de magistrati, care tocmai s au marit f f mult). Asta numai juristii, ceilalti din minister sunt functionari publici, avind acelasi statut ca si restul din administratia publica.
Daca mai aveti ceva intrebari sau ajutor legat de depunerea dosarului pentru autorizatie, nu ezitati sa apelati.
Va pupic (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) .

+Quote Post
Delfin
post Jan 26 2007, 11:35 PM
Post #33

Contaminat
*

Group: Membru
Member No.: 1,093

QUOTE(pescarush @ Oct 26 2006, 05:54 PM) *
eu lucrez in materials: inventory, purchasing, shipping, planificare de productie.
kalua, se pare ca eu sunt una din persoanele care iti returneaza materialele (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
mie imi place domeniul asta, presupune multa munca de coordinare intre diferite departamente.
am fost pregatita sa fiu inginer (am si lucrat cativa ani ca si inginer, in tara), si am ajuns in supply chain.
ma atrage mult mai mult decat munca de inginer.
acum lucrez la o fabrica de piese auto.

meseria nu ma mai gandesc s-o schimb, poate doar compania la care lucrez (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

Buna seara!
Eu lucrez ca Asistent Manager intr-o firma din Franta(firma de recrutare""vanatori de capete"). Pana acum m-am ocupat de partea administrativa a activitatii: contabilitate, transferuri bancare, rapoarte financiare, cumparare de materiale pt birou. Incepand din anul acesta incerc sa trec pe activitatea de baza a firmei: recrutarea de manageri medii si de top in aprovizionare si logistica.
Am si un alt job foarte solicitant: am un bebe de 11 luni care este mai tot timpul bolnav pt ca in timpul zilei il las la cresa!
Cat despre schimbatul job-ului actual, pot spune ca imi place firma unde lucrez dar daca as gasi un post interesant si mai bine platit as pleca...

+Quote Post
fortelady
post Jan 27 2007, 12:11 AM
Post #34

Musafir

Delfin, (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif)

+Quote Post
crisstinuta
post Jan 27 2007, 10:54 AM
Post #35

Musafir

Eu am terminat Mecanica fina,apoi Finante banci.In ultimii 9 ani am contabilizat.Momentan deoarece ne-am mutat (sotul meu a fost detasat) stau acasa cu micutul meu de doi ani jumate.

+Quote Post
ciqui_aroma
post Jan 28 2007, 12:42 PM
Post #36

Contaminat
*

Group: Membru
Member No.: 401

Eu sunt profesor de limba si literatura romana. Acesta a fost visul meu. Profesez de 5 ani si inca imi place foarte mult ceea ce fac. De altfel eu sunt genul de persoana care tot timpul a facut doar ce a vrut. E adevarat ca salariul in Romania nu este pe masura efortului depus dar cine vrea sa fie profesor o face din placere, nu pentru bani. Pentru mine este cea mai frumoasa meserie din lume si ma gandesc ca daca acum as avea din nou 14 ani as lua aceleasi decizii in ceea ce priveste alegerea profesiei.

+Quote Post
kalua
post Jan 28 2007, 12:52 PM
Post #37

Musafir

(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) ciqui_aroma
Mai mare dragul sa citesti randurile tale! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)

+Quote Post
Diana.
post Jan 28 2007, 01:10 PM
Post #38

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

ciqui_aroma, bravo! (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)
Ma bucur din toata inima ca mai exista oameni ca tine!
Sincer, si total oofff topic, dupa ultimele interviuri cind am fost nevoita sa dau teste de limba romana, ma intrebam tot mai des ce fac copiii la scoala, ca nici limba materna nu si-o mai cunosc ...

+Quote Post
dr_wise
post Jan 31 2007, 11:03 PM
Post #39

Musafir

Salut!
Eu am terminat fac de constructii nave, specialitatea corp nava...ca-mi doream prin '90 sa-mi proiectez singura propriul meu iaht, plus ca nu pot respira altceva decat aer cu miros de mare!!!
Am lucrat insa multi ani in turism si mi-a placut la nebunie...acum lucrez intr-o Co. de shipping, ma ocup de aprovizionarea navelor cu apa, piese, mat si alim..cateodata si aprov cu comb...exclusiv totul de la furnizori externi.
Imi place in purchasing dept., imi place sa vorbesc cu furnizorii, ii consider pe unii prietenii mei, imi place sa ies la "praduit" dupa orice si oriunde, chiar sunt superincantata cand ajung intr-o tara neexplorata!

+Quote Post
Kitten
post Feb 1 2007, 03:37 AM
Post #40

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Kronstadt
Member No.: 783

wow.... incredibil cat de mult ne asemanam unele dintre noi. de fapt, d-aia ne-am adunat aici, nu?

eu pot sa zic ca ma aseman cu mai multe dintre voi, pentru ca sunt:
1. traducator (andreica, probabil tu mi-ai eliberat si autorizatia mea (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ... te-am cam injurat in 2004 cand s-a tot schimbat legea aia infecta si ne-ati plimbat pe drumuri degeaba (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) )
2. am terminat si eu comunicare si relatii publice (sweet girl (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) si chiar lucrez ca PR (sau ma rog... ce se intelege la noi in romania prin relatii publice (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) )
3. am mai facut si un master in HR da.... nu prea am ce face cu el (IMG:style_emoticons/default/angry.gif) . mai fac niste fise de post amarate din cand in cand... ca n-are cine!

PS: sweet, sa nu te astepti sa inveti PR de la altii, asteapta-te sa ii inveti TU pe ei. cel putin eu nu prea am intalnit pana acum (lucrez de 3 ani si ceva) un sef care sa stie exact cu ce se mananca. majoritatea vor PR pentru ca are concurentu' sau pentru ca au vazut la TV ca e mai trendy ca marketingul (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post

31 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 11:44 AM