![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
BUNA DIMINEATA,DRAGELE MELE!
Sunt noua pe aici,am abia o zi...ieri am intrat pt.prima data si sunt incantata de ce vad pe acest site...Era vb de ce ne ocupam...momentan nu lucrez,nu sunt in Romania,sunt in Spania,dar cum nu e timpul capsunelor...glumesc...sunt medic si astept raspunsul la 2 examene pe care le.am sustinut de curand,pentru a putea lucra aici cu acte in regula... Sunt incantata sa va cunosc si sper sa fiu si eu de folos pe aici! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
BUNA DIMINEATA,DRAGELE MELE! Sunt noua pe aici,am abia o zi...ieri am intrat pt.prima data si sunt incantata de ce vad pe acest site...Era vb de ce ne ocupam...momentan nu lucrez,nu sunt in Romania,sunt in Spania,dar cum nu e timpul capsunelor...glumesc...sunt medic si astept raspunsul la 2 examene pe care le.am sustinut de curand,pentru a putea lucra aici cu acte in regula... Sunt incantata sa va cunosc si sper sa fiu si eu de folos pe aici! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) zibba! Sa fie intr-un ceas bun intrarea ta pe forum, dar si primul pas facut pe pamant spaniol!!! Bafta multa si da-i gata pe spanioli cu inteligenta femeilor din Ro, sa vada ca putem face si altceva decat cules capsuni!!! Eu lucrez cu agenti si shipsupplieri din Spania, sunt in general f de treaba, ca mai toti latinii de altfel, dar partea cea mai buna, daca te stabilesti acolo, e ca au o MULTIME de sarbatori si le tin domle' pe toate cu SFINTENIE!!! Le-am spus de nenumarate randuri agentilor de acolo ca mi-ar placea sa fiu spaniol, prea au numa' trei zile lucratoare pe an... Succes! |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
bun venit, Zibba si mult succes! e un act de curaj ce faci tu acolo. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Zibba, bine-ai venit! Sper sa-ti vedem des scriitura pe-aici. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sigur avem nevoie de tine, ai tras o raita pe la "Sanatatea" forumului?
|
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Chiar ma intrebam eu cu ce va ocupati unele dintre voi, pentru ca nu puteam chiar sa deduc de la alte topicuri, si asta-seara cand mi-am deschis calculator mi-au picat ochii chiar unde trebuia. Avem meserii variate si cred ca la nevoie ne putem ajuta reciproc schimband opinii.
Eu sunt, mai nou, reporting manager, la o companie franceza care face parte dintr-un grup mare raspandit peste tot in lume. Obiectul de activitate al firmei este proiectarea si constructia de statii de tratare a apei (potabile sau reziduale). Reporting manager inseamna ca ma ocup mai mult de raportarile externe pentru grup. Anul trecut am avut ca sarcina si implementarea unui ERP...sunt pe cale sa finalizez si acest proces. Asta nu inseamna ca din cand nu mai rezolv si probleme din conta noastra statura. Ideea de baza e ca-mi place ceea ce fac, inca simt ca mai am de invatat, lucrez intr-un colectiv minunat si ma duc de placere la serviciu. La noi e aproape obligatoriu sa stim franceza si engleza. Apropo de franceza, fac de 1 an jumate meditatii in particular. Am progresat mult, dar si aici mai am de invatat. In iunie, am de gand sa-mi dau DALF-ul, daca o sa am timp. Engleza mi-o perfectionez la serviciu. Avem profi de la British Council, care vin de 2 ori pe sapt pe o perioada de 3 luni. La sfarsit vom da un examen. Cam atat. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
va multumesc mult tuturor si kiar am de gand sa fac simtita prezenta mea pe aici ...in sensul bun,bineinteles...e devarat...sunt intr-o tara frumoasa,cu oameni deschisi,desi uneori am vazut ca "deschiderea"lor vine dintr-o"obisnuinta",adica fiind o tara turistica,acest lucru le-a intrat in reflex...lucru bun dealtfel...insa nu intotdeauna ceea ce arata e si adevarul...iar de acest lucru iti dai seama traind printe ei...
referitor la sarbatori e adevarat...fac din orice...fiesta...si la nivel national...nu asa 2-3 indivizi... sincer sa va spun...parerea mea despre ei nu e tocmai cea mai buna,in comparatie cu romanii...aa cum sunt ei,plin de probleme si griji,spaniolii sunt mult mai "primitivi"...si in gandire si in comportament...nu stiu daca am folosit cel mai bun cuvant ,dar se apropie mult de adevar....si ma deranjeaza mult...lipsa de cultura...nu pot spune ca nu vorbesc despre freud sau mai stiu eu ce..dar sunt persoane aici...si multe...care nu au idee ce e dincolo de granita orasului lor...in fine...ca o chestie simpatica...o data...pe sotul meu l-a intrebat o anume "seņora" de ce nu e negru daca e din romania...nu stii daca sa razi sau sa plangi... ca o concluzie...ma bucur ca v-am gasit...asa ma simt si eu mai aproape de "ai mei"...aici am prieteni...dar nu le poti spune prieteni...nu e acelasi lucru...va pup pe toate si pe toti si sa ne fie de bine! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 649 Joined: 2-December 06 From: Kronstadt Member No.: 783 ![]() |
ca sa fiu un pic off-topic: te rog mult, zibba, incearca sa privesti lucrurile pozitive din spania si cele negative din romania...stiu ca tendinta e sa privesti invers (am fost si eu plecata si la fel spuneam, ca romanii sunt superbi si europenii sunt varza), dar si eu faceam aceeasi greseala ca si tine: imi luam ca punct dereferinta doar cercul meu de cunoscuti cu care comparam tot. dar acum imi dau seama ca si eu am 4 colege (din 15) care nu au iesit din oras decat o data, la mare, sau la tzara... care nu stiu unde e sighisoara, care nu stiu cum se ajunge la timisoara sau unde este resita, sau oradea! (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) si sa nu cumva sa crezi ca lucrez intr-o fabrica sau ca vanzatoare... lucrez intr-un centru medical! sa nu-ti mai vorbesc despre infirmiere, care vorbesc de londra si de anglia ca si cum ar fi diferite (ca doar londra e si ea o tara nu?). deci, te rog, crede-ma ca modul in care privesti lucrurile depinde de locul de munca, de prieteni, de zona in care locuiesti sau muncesti. eu am vazut asta pe pielea mea. si eu spuneam la fel despre romania in comparatie cu tarile vestice, deoarece lucram intr-un loc unde nu vedeam cat de mare poate fi prostia si tzaranimea... dar acum am un alt punct de vedere.
|
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
parerea mea este ca asta e o greseala a multor romani plecati din tara. poate dorul de casa si de cei dragi ii face sa vada lucrurile altfel, sa-i vada pe ceilalti inculti si sa-si aminteasca doar de oameni de elita din tara. nu e asa: in toate societatile, exista oameni culti si exista oameni ignoranti.
zibba, incearca sa privesti altfel lucrurile: sunt diferiti. gandesc altfel decat noi. eu mi-am propus de la inceput sa invat sa le inteleg modul de gandire si pe cat posibil sa adopt lucrurile bune din societatea lor. sper ca am reusit, in parte. normal, mai am de lucru, dar zic eu ca am invatat multe si o consider o experienta de viata fara de care as fi fost mai saraca. cat despre prieteni, este normal sa nu mai fie acelasi lucru. dupa ani de zile, mi-am dat si eu seama ca eu defapt, in oamenii cunoscuti aici ii cautam pe prietenii mei de acasa. NU pot fi la fel. mediul in care traiesti te schimba. pana la urma m-am invatat sa-i accept asa cum sunt, pe toti, si am prieteni si aici, si ii am si pe cei vechi, de acasa. ca sa nu mai spun ca in general, prieteniile se leaga cand esti tanar, pe masura ce inaintezi in varsta este tot mai greu sa-ti faci prieteni. acum chiar am fost (IMG:style_emoticons/default/estifftopic.gif) |
|
|
![]()
|
|
am vazut ca fiecare dintre voi mi-a raspuns si ma bucur...e adevarat ce imi spuneti voi,fiecare tara are bunii si raii ei...nu pot spune ca nu ma obisnuiesc aici...insa nu e ceea ce ma asteptam de la o tara europeana...am venit aici pentru ca aici traieste sotul meu...insa daca ar fi fost sa aleg as fi ales alta tara...franta,germania,austria...inainte sa ajung in spania am vizitat multe locuri...am fost in germania,austria,italia...pana si croatii cred ca sunt un pic altfel...in fine...cred ca nu are rost sa bat apa in piua...sunt aici si cum ziceati si voi trebuie sa traiesc cu ei,nu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .marele meu noroc este ca sunt o tipa optimista si plina de viata...si-mi pot face bucurii din orice nimicuri...desi sunt un pic cu inima stransa...sper sa trec examenele astea si sa imi intre si mie viata pe un fagas normal...va pup pe toate!
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
pai...sunt eleva...scolarita (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) si sper sa ajung jurnalist (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) muncesc la asta acum...sper sa si reusesc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 10:18 PM |
|