![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 255 Joined: 12-August 07 Member No.: 2,031 ![]() |
Nu m-am mai complicat, am explicat..verbal:)) Mi-au iesit si literele bine. Totul e bine cand se termina..(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Off topic nu aruncati cu rosii in mine!Diana,stiu ca tu esti o impatimita a Greciei si a limbii elene!M-ar bate si pe mine gandul sa invat elena dar nu prea stiu de ce carti sau cursuri sa ma apuc,ceva sugestii?Ti-as ramane profund indatorat! Laur, nu vreau sa te descurajez, insa e ceva mai dificil. Greaca se invata foarte greu doar din carti, ai avea nevoie de cd-uri ca sa auzi pronuntia corecta. Din pacate nu stiu ce sa iti recomand pentru ca eu am invatat cu profesor, plus o intreaga gasca de prieteni care ma corectau la fiecare pas... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Bookaholic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 3,086 Joined: 25-February 09 From: Craiova Member No.: 5,950 ![]() |
Si eu as vrea sa invat, daca apuc... intr-o buna zi... (IMG:style_emoticons/default/slap.gif) Imi place mult, dar sunt constienta ca e foarte grea. (IMG:style_emoticons/default/weep.gif)
Grecia e ca a doua mea tara (IMG:style_emoticons/default/051103-stupid4.gif) , am fost de f. multe ori, inca de cand eram mica... De vreo 10-11 ori, uneori in fiecare vara. Si-mi place tare mult tara si stilul de viata... (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) This post has been edited by Book: Apr 25 2010, 05:27 PM |
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 484 Joined: 17-February 10 From: Undeva in tara lui Dante... Member No.: 8,005 ![]() |
Diana sarut mana pentru sfaturi!M-am uitat dupa link-uri si la subforumul de limbi straine pentru limba elena,am incercat si eu dar sincer fara un ajutor extern e dificil!Cred ca o sa ma limitez la ce stiu pana acum:spaniola si italiana,am atestate pentru ele si limba engleza specialitatea din timpul facultatii!Si asa am facut un efort si am invatat limba germana,lexicul m-a zapacit rau,altfel gramatica e asemanatoare celei din limba engleza!
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nu vreau sa te descurajez, repet!!!
Problema cu greaca, e, Laur, ca nu seamana cu nimic. E ca si cum ai fi teleportat pe o alta planeta si nu pricepi iota din ce vorbesc bastinasii! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Insa cu un pic de incapatinare, cd-uri si citiva amici, reusesti cu siguranta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sint totusi, o serie de cuvinte romanesti care provin din greaca, in special termeni bisericesti. Daca le pot numi asa... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 42 Joined: 18-July 10 From: Greece Member No.: 8,888 ![]() |
Nici nu ma gandeam ca intr-o zi o sa incep sa invat lb greaca, acum imi trebuie neaparat sa o rumeg toata ca sa pot comunica cu cei din jur. Sunt abia de 1 luna si 2 saptamani in Grecia. Opinia mea e ca daca m-as fi apucat de invata aceasta limba in tara cu manuale, cd-uri, cu sau fara profesor imi parea o limba tare grea, dar de cand sunt aici, putin timp,inconjurata majoritatea timpului numai de greci, mi se pare o limba usoara pentru ca am intalnit cuvinte similare limbii romane si asta m-a facut sa retin multe cuvinte grecesti. Nu mai am nevoie de manuale si alte cele, le am pe viu si-mi plac de greci pt ca sunt disponibili sa te invete limba lor, sunt tare saritori.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Bine ai venit la noi Fraise (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif)
Mult spor la invatat! |
|
|
![]()
|
|
(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) Fraise! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Θα χεριαστείς όμως και κάποια βιβλία για να μάθεις και να γραφεις, για να σου είναι πιο εύκολο μετά. Πως σου φαίνεται η ζωή στην Ελλάδα? |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 42 Joined: 18-July 10 From: Greece Member No.: 8,888 ![]() |
Multumesc fetelor!
Diana cu greu am citit frazele , desi cateva cuvinte le-am inteles ... ah, un soft sau pe internet nu gasesc traducere roman-grec, grec-roman nu cu scrisul in literele latine, ci de exemplu : "ti kanis?" ori "ti ora ine?" (cum se pronunta, nu cum se scrie in mod genertal). |
|
|
![]()
|
|
Cum se prounta nu ai sa gasesti orice, asta de obicei e numai pe CD (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Un curs roman- grec audio poti descarca de pe http://www.megaupload.com/?d=XFW3GQCB si scanat il poti lua de aici: http://www.megaupload.com/?d=QEN32Z3W Mai e ceva si aici: http://www.internetpolyglot.com/romanian/lessons-el-ro Ti-am scris asa: O sa ai nevoie si de ceva carti sa inveti si sa scrii ca sa iti vina mai usor pe urma. Cum ti se pare viata in Grecia? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 10:08 PM |
|