Dec 2 2006, 10:03 PM
Post
#1
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
"Scutecele Domnului", "Pelincile Domnului" sau "Turte de Craciun"
In Ajun, dupa ce casa este sfintita si preotul a plecat, tpata familia se aseaza la masa si se maninca "scutecele". cum se prepara "Scutecele Domnului": Se intind foi subtiri din aluat de piine, care se coc mai apoi pe o plita intinsa. Cine nu are timp (eu, de exemplu) poate folosi si foi de placinta din comert. In loc de plita, foile se pot usca, una cite una, intr-o tigaie de teflon incinsa. Cind foile sint gata, acestea se inmoaie (obiceiul spune ca acest lucru trebuie facut in seara dinaintea Ajunului) in apa indulcita in care s-a pus si un strop de esenta de vanilie. Intr-un castron se face un amestec de miez de nuca macinata, zahar, coaja de lamiie si portocala rasa pe razatoarea mica. Acest amestec se presara peste foi: o foaie, nuca cu mirodenii, inca o foaie, inca un rind de nuca ...si tot asa. |
|
|
|
Diana Dulciuri traditionale de Craciun si Anul nou Dec 2 2006, 10:03 PM
Szimcsi Deci umplutura se pune peste foile coapte? Sau cru... Nov 14 2007, 12:52 PM
fleurdelis Ah! ce bune sint...cred ca asta imi place mie ... Nov 14 2007, 03:48 PM
rozy poate nu au fost puse intamplator semintele de can... Nov 14 2007, 03:55 PM
Fanny A little offtopic
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 14th December 2025 - 06:18 PM |
|
|