IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 12 13 14 15 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
kalua
post Aug 16 2007, 06:17 PM
Post #126





Musafir






Simplu si repede de preparat:

Strudel cu mere cu aluat frantuzesc cumparat

Se curata mere - cam 750 g - de coaja, se taie in bucati nici prea mari, nici foarte mici. Se intinde foaia de aluat pe tava in care s-a pus hartie de copt (de pergament). Se pun merele pe mijlocul foii (de-a lungul), se presara cu zahar si scortisoara, cine vrea poate pune si stafide. Se "inchide" aluatul parte peste parte. Partea de dedesubtul incheieturii se unge ori cu apa, ori cu ou batut (ca sa se prinda bine de cealalta bucata de aluat). Se lipeste bine incheietura. Pe deasupra se unge iar cu apa sau cu ou batut. Se da la cuptorul preincalzit (200°C), 20-25 minute. Cand e gata se cerne niste zahar pudra pe deasupra.

Foarte bun e cald, servit cu inghetata de vanilie. Pe inghetata puteti pune o frunza, doua de menta proaspata pentru decor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
walpurgik
post Aug 16 2007, 06:22 PM
Post #127





Musafir






kalua, cat am fost al turci astia aveau in boluri mari toate natiile de plante aromatice ale pamantului, caci am ros ca o caprita salate cu menta si rozmari si alte ierburi crude. Pe la noi nu prea stiu de unde le-as putea procura. La voi se gasesc in marketuri, la legatura ca patrunjelul & co.
Cat despre strudel, sa intelega ca merele sunt feliate si nu date prin razatoare? Mie imi place si cu scortisoara peste ele. Oricum tre' sa fie bun. Mie mi-e totusi un pic oroare de foetaje si aluat frantuzesc pt ca-s cam grase, ce zici?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Aug 16 2007, 06:35 PM
Post #128





Musafir






Foietajul e gras, e facut, ca toate lucrurile bune (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , cu unt. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Dar de la o singura bucata de strudel dintr-asta pun mana-n foc ca nu se-ntampla nimic grav. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Scortisoara am uitat-o, stai ca editez acum (mie nu-mi place deloc aroma ei la dulciuri, de-asta probabil am banat-o).
Merele se taie bucati, nu felii. Explicatia: exteriorul lor va deveni moale de tot, dar in interior raman ceva mai tari, astfel incat sa ai pe ce musca.
Cam asa arata:
(IMG:http://www.biopartner.ch/echtbio/images/cm/rezApfelstrudel.jpg)

Menta n-o gasesc nici eu la supermarket, trebuie sa ma duc la turc s-o iau. Dar de obicei am un ghiveci cu menta, unul cu coriandru, unul cu rozmarin, etc. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
walpurgik
post Aug 16 2007, 06:42 PM
Post #129





Musafir






Na, ca bine faci cu ghiveciul cu plante; mi-amintesc din copilarie ca avea mama flori si pe langa ele mai crestea si cate o rosie si patrunjel (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) N-ar fi o idee rea sa-mi pun si eu. Aici nu avem decat turci cu masine bengoase si zic ca n-are rost sa-i intrebi ce frunze le cresc sub rotile masinii. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Pricepui acuma de ce-s taiate bucati; ma gandesc ca in loc de scortisoara merge si ghimbir, fiecare cum ii este gustu'. Pe aici foetajele se fac cu margarine la supermarket (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) , iar pe la casele expertelor varstnice cu untura, which is totally (IMG:style_emoticons/default/ninja.gif) for me.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Aug 16 2007, 07:19 PM
Post #130





Musafir






Io stiu numai de aluat frantuzesc facut cu unt (bucataria urbana moldoveneasca e influentata tare de cea frantuzeasca), asa facea si mama.
E migalos de facut, tot trebuie intins, bagat la frigider, iar intins si tot asa. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Daca vrei reteta trebuie numai sa spui.

Iar despre scortisoara si ghimbir - scortisoara e condimentul clasic in strudelul cu mere. Dar cum la gatit e permis ceea ce place si de obicei suntem rasplatite daca avem imaginatie bogata, mi se pare si mie o idee foarte buna ghimbirul.
In Sri Lanka am mancat strudel cu anans in loc de mere, ca deh, acolo creste fructul asta in fiecare gradina, bun tare si ala.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
walpurgik
post Aug 16 2007, 07:28 PM
Post #131





Musafir






Io, moldoveanca de felul meu, mi-amintesc ca mama tot cu unt facea aluatul asta, dar zicea ca e dificil ca trebuie sa-l intorci pe nush cate parti ca sa iasa foile dupa coacere si-l lasa si peste noapte la frigider. Eu nu am invatat sa fac praji ca zicea las' ca ai sa faci tu suficiente la casa ta, du-te mai bine si citeste. In concluzie acum rumeg carti si nu placinta cu mere. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Reteta de aluat e binevenita, so baga.
Strudel cu ananas trebuie sa fie o minune. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sa fiu a naibii daca nu-mi bag botu' intr-un ananas din Real, din ala premium, juicy si copt si fac un strudel de-or plange toti de emotie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 16 2007, 07:56 PM
Post #132


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



mey ci vorbiti voi aci?
mmmm mie-mi place aluatul foetat de mor (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) mmmmmmmmm dar efectele pe termen lung biensur ca-s catastrofale asa ca ma abtin cat pot.

bunica-mea face tot timpul si-l tine pe-ala nefolosit in congelator. Eu inca n-am facut, da' mai cumpar cate un chausson aux pommes ou fraise ou bleuets sa-mi linistesc pofta ce-o poftit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
walpurgik
post Aug 16 2007, 08:05 PM
Post #133





Musafir






cleo, şi minunăţâi cu meri, căpăşuni şî afini zâşi matali acolu, ca am ramas mirobolata la chausson? (IMG:style_emoticons/default/blink.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 16 2007, 08:15 PM
Post #134


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



QUOTE(walpurgik @ Aug 16 2007, 02:05 PM) *
cleo, şi minunăţâi cu meri, căpăşuni şî afini zâşi matali acolu, ca am ramas mirobolata la chausson? (IMG:style_emoticons/default/blink.gif)


tu mirobolanto (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) astia la cafeneaua mea asa numesc chestiile alea delicioase, ma uitai si cam asa ceva desi vad ca chaussoanele sunt asa ceva


deci aici in forma triunghiulara, din aluat de foetaj (pate phyllo) si umplu cu diverse: mere, capsuni sau afine le zice chausson si io ma iau dupa ei si va mirobolez pi voi (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

fac confuzie cu aluaturile?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
walpurgik
post Aug 16 2007, 09:14 PM
Post #135





Musafir






zo, sa-nnnnebunesc cu 4 n de ce mi-ai aratat. Aici patiseriile au niste chestii băndoase (a se citi facute pe banda), care n-au nici un dumnezeu, zemosind a margarine si cu crema/fructele/umplutura pe din doua cu faini si amidoane. Promit solemn ca o sa ma invat sa fac minunatii din astea inainte de a trage primu' copchil (IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f206/deyanera/bebe.jpg) , adicătelea cand oi fi insarcinata si mi s-o permite sa si manc nu numai sa le admir. (IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f206/deyanera/lingi.jpg)
Pana atunci, stick to the veggies (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f206/deyanera/veggies.jpg)
Cleo, pup u right back (IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f206/deyanera/pup.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 14th May 2025 - 02:23 PM