![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Kalua draga mea, din pacate am uitat sa scriu si "lapte cat cuprinde" in 2-a reteta (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) (IMG:style_emoticons/default/bataita.gif) (am sa editez postul)
in fond diferenta era ca-ntr-unii erau oua si-n ceilalti piure de cartofi. mii si mii de scuze pt omisie. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) mie faina integrala nu prea-mi place. In dulciuri n-am curaj s-o incerc, farmecul si tortura dulciurilor tocmai asta e: numai sanatoase nu-s da's buneee |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Langosul nu-i un dulce pentru mine (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ca-n rest n-as face nici eu dulciuri sanatoase. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Se simte faina integrala la aia, dar sunt buni (omu' nu se omoara nici cu painea integrala, deci traba-i clara). Oricum, dintre cele doua retete cred ca o sa raman la cea cu cartof. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 26 Joined: 9-August 07 From: italia Member No.: 2,014 ![]() |
Si astazi pentru ca mi-a fost pofta de gogosi: (IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f238/marcela5ro/P08-12-07_20.25.jpg) (IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f238/marcela5ro/P08-12-07_20.30.jpg) Pozele nu sunt grozave ca le-am facut iar cu telefonul. Arata super,felicitari! Acum mi-ai facut si mie pofta de gogosi... |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
kalua pfui ce emotii am avut (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Marbella daca tot am facut gogoserie pe 3 pagini, spune-ne si tu cum le faci? multamesc frumos (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Pai eu am reteta de la o unguroaica (am ce am cu retetele unguresti pentru ca sunt pe gustul meu si oricum bucataria ardeleneasca este influentata de bucataria austro-ungara) si de multe ori o mai fac dupa ochi:
- 1/2 kg faina; - 2-3 linguri cu zahar; - doua oua intregi eu mai pun inca un galbenus; - o cana cu lapte caldut; - un cub de drojdie; - coaja de lamaie/zahar vanilat (2-3 pliculete) Procedeul il stiti, drojdia la dospit cu lapte, putin zahar, apoi o pun in ouale batute spuma si asa o adaug in faina cu zahar.Se framanta putin, se lasa la dospit si apoi cu o forma rotunda se taie si se prajesc in ulei.Atunci cand le-am facut le-am ornat cu frisca dar de obicei fac o glazura de cacao si o pun peste. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Azi am facut mere si banane in capot dupa reteta bavareza si Mr. kalua a zis ca rar a mancat asa bune. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Mi-a dat o steluta. (IMG:style_emoticons/default/inocentul.gif)
Mere (sau alte fructe) in capot - reteta bavareza (Apfelkücherl) daca vreti sa le serviti cu frisca bateti frisca si puneti-o la rece. 2 galbenusuri 1/8 bere blonda 100 g faina 1 priza sare maduva de la jumatate de baton de vanilie (sau zahar vanilat) 2 linguri zahar 2 albuse 2 linguri unt topit 2 mere mari acrisoare ulei pentru prajit zahar scortisoara Se bat galbenusele cu berea, se adauga faina, sarea, maduva de vanilie si o lingura de zahar. Albusurile se bat cu cealalta lingura de zahar si se adauga aluatului impreuna cu untul topit si ceva racit. Se incinge uleiul (se pune mult ulei in tigaie), daca aveti friteuza, o puteti folosi. Merele se curata de coaja, li se scoate casuta cu instrumentul pentru asa ceva, astfel incat in mijlocul marului sa fie o gaura. Se taie merele in felii mai groase, se dau prin aluat si se pun la prajit. Atentie, nu le trantiti in ulei ca sa nu faceti bubuta cu ulei incins. Dupa ce s-au prajit pe o parte (maronii) se intorc cu doua cozi de lingura de lemn pe partea cealalta (se lucreaza cu doua maini tocmai din cauza de ulei incins). Cand sunt gata se scot din tigaie, se dau prin zahar cu scortisoara. Se servesc cel mai bine calde cu frisca si inghetata de vanilie. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_5859.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_5855.jpg) Se pot pune si la congelator, se decongeleaza in cuptor. |
|
|
![]()
|
|
Pancakes- clatite americane
200 gr faina; 250ml lapte; 2 oua; 1,5 lingurita rasa de praf de copt; 1/4 bicarbonat de sodiu; putina sare, 3 linguri zahar; zahar vanilat/alte arome care va plac; 3 linguri de ulei - albusurile se separa si se bat spuma, le lasam deoparte - faina cu praful de copt si bicarbonatul se amesteca intr-un bol, adaugam galbenusurile, apoi laptele amestecant incontinuu, aromele, uleiul - la sfarsit adaugam albusurile si amestecam usurel pana obtinem o compozitie ca o smantana groasa dar care curge totusi (chiar daca cu greu) Cum prajim? - se unge foarte putin cu ulei/unt o tigaie din teflon, figura valabila doar pt prima clatita altfel le coaceti direct pe tigaia uscata - eu am pus coca in masura de 1L cu care am turnat mai usor in tigaie - turnati in mijlocul tigaii si cu o spatula aplatizati garmajoara de coca danadu-i forma rotunda - se coace la foc mediu pana se rumeneste frumos (vedeti in poza) - se servesc cu sirop de artar, miere, fructe etc - daca nu le indulciti se pot manca langa omleta samd (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1752.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 751 Joined: 14-April 07 Member No.: 1,478 ![]() |
Una din prajiturile mele preferate...mi-am luat inima in dinti ,si am facut-o azi...si nu credeam ca o sa imi iasa. Sunt mare maestra in esecuri culinare:)
Negresa (IMG:http://i45.photobucket.com/albums/f96/artimonirina/DSC02018.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
jolie, arata senzational!! ma inveti si pe mine sa fac? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) azi mi-au curs ochii in cofetarie, dar ne-am limitat la o singura prajitura fiecare. am promis ca fac eu altceva acasa.. si negresa este si simpla si buna. nuuu? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
eu am facut un chec repejor. a iesit foarte bun, mai ales ca am pus si niste pere si caise care mai erau pe aici. din pacate n-am avut degustatori, asa ca l-am papat eu pe tot (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) . ca tot salivasem intr-o cofetarie.
data viitoare o sa ajustez si o sa iasa si mai bine, i guess. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 03:12 AM |
|