![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#16
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 91 Joined: 9-December 05 Member No.: 59 ![]() |
Se poate, de ce nu? Pui crema in cupe, fructele deasupra si gata.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#17
|
Musafir ![]() |
Prajitura ruseasca cu mere - e putin de facut si-i chiar buna
1/2 cana ulei (eu folosesc din germeni de porumb) 1 cana nuci (sau alune sau migdale) macinate 1 cana zahar 1 cana faina 4 oua 2 lingurite cacao 1/2 plic praf de copt 3 mere mici taiate in bucatele Se amesteca bine zaharul cu ouale, se adauga pe rand celelalte ingrediente. Compozitia se pune intr-o forma rotunda de tort (cu inel) unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit (190°C) 50-55 min. Se scoate rece din forma si se pudreaza cu zahar pudra (cine vrea, poate amesteca niste cacao in zaharul pudra). |
|
|
kalua |
![]()
Post
#18
|
Musafir ![]() |
Lasagne dulce
6 foi de lasagne 500 g branza de vaci 50 g zahar pudra 1 plic de praf pt. sos de vanilie fara fiert (pt. 250 ml de lichid) 150 g frisca lichida neindulcita 1 lingura zeama de lamaie 1 borcan compot de cirese (cu 400 g cirese in el) 40 g foite de migdale sau alune 1/2 lingurita scortisoara 2 linguri zahar Foile de lasagne se fierb in apa clocotita pana sunt fierte, se scot din apa si se pun pe hartie de bucatarie. Branza se amesteca cu zaharul pudra, frisca, praful de sos, zeama de lamaie si cu lichidul de la compot. Foitele de migdale se rumenesc fara grasime intr-o tigaie. Zaharul se amesteca cu scortisoara. Se pune un strat de foi de lasagne intr-o forma termorezistenta, se presara cu 1/2 din zaharul cu scortisoara pe deasupra, se pune 1/2 din compozitia de branza, apoi 2/3 din cirese. Se acopera cu restul de foi de lasagne, iar zahar cu scortisoara, iar un strat de crema de branza, iar cirese. Pe deasupra se presara foitele de migdale. Se da acoperita la frigider macar 1 ora. |
|
|
![]()
Post
#19
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
kalua :'( ...de ce-am intrat eu aici!! :frustraree: .... super reteta
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#20
|
Musafir ![]() |
Tarta frantuzeasca cu lamaie
250 g faina 125 g unt rece 1 ou 1 priza de sare 50 g zahar umplutura: 3 lamai netratate chimic 3 oua 80 g zahar 125 g smantana groasa (crème double) Faina se pune intr-un castron. Se adauga oul, sarea, zaharul si untul taiat cuburele. Se amesteca bine cu spiralele de la mixerul de mana. Se face un bulgare din aluat, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider macar 30 minute. Una dintre lamai se spala cu apa fierbinte, se sterge si i se rade coaja. Toate lamaile se storc. Ouale se bat bine, se adauga zaharul si iar se mai bat pana s-a dizolvat zaharul. Se pune zeama si coaja de lamaie si smantana. Se unge cu grasime (unt sau ulei) forma de tarta. Se ia aluatul din frigider si se intinde cu sucitorul, apoi se pune in forma. Se inteapa cu o furculita si se da la pecopt in cuptorul preincalzit (200°C) 15 minute. Se scoate, se pune umplutura si se da 20 minute la 180 °C in cuptor. Se scoate calda din forma, se lasa sa se raceasca pe ceva astfel incat sa vina aer si de jos. Se pate cerne cu zahar pudra. Se pate manca si calduta cu inghetata de vanilie alaturi. Aluatul se poate face cu o zi inainte (se lasa in frigider). |
|
|
![]()
Post
#21
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
astazi fac:
Prajitura cu piersici si migdale 250g unt 250g zahar 270g faina 5 oua 1 plic zahar vanilat 1 praf de copt coaja rasa de la 1 lamaie 1 praf de sare 2 linguri migdale pisate 2 conserve de piersici (850ml) Incingeti cuptorul la 180 grade. Puneti intr-un castron unt, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare, amestecand incontinuu. Bateti ouale, adaugati faina, praf de copt si migdale, realizand un amestec pe care il incorporati in masa de unt si zahar. Asezati aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Asezati jumatati de piersici pe aluat cu partea convexa in sus, la distante egale una de alta. Coaceti pe gratarul din mijloc cca 25min. Dupa ce se raceste presarati zahat pudra. Alternativ se pot presara migdale si printre piersici, inainte de a se introduce la cuptor. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#22
|
Musafir ![]() |
Eu am facut ieri
Bananananatoffifee (nume dat de fiica-mea) merge usor, nu trebuie de copt, succesul e garantat. 200 g biscuiti cu unt 70-100 g unt 1 conserva lapte condensat indulcit (400 ml) 4 banane mijlocii 200-300 ml frisca Conserva se fierbe 2-3 ore, apoi se lasa la racit. Important: trebuie sa fie tot timpul acoperita cu apa si inchisa, altfel poate exploda. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit. Se pune amestecul pe un platou (asta va fi blatul) si se da la rece. Se deschide conserva complet racita si se unge continutul ei pe blat. Bananele se cojesc si se taie in felii, care se pun peste crema. Se bate frisca, se imbraca tortul in ea si se mai da un pic la rece. Fiica-mea a spus "super, bravo, delicios" (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Eu am fiert doua conserve, ca data viitoare sa pot face repede dulcele asta. |
|
|
![]()
Post
#23
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
super Marbella ...
kalua, ma omori tu (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) ....iac si eu la organe si nici mie dintre ele doar ficateii de pui mai imi spun ceva.... as fi vrut sa fac pt ca sotului meu ii plac mancaruri de genul asta ... sau consistente in felul asta.... s-apoi eu sunt mai mult cu gatitul si nu cu mancatul am si eu o reteta de cuib de viespi (darazs feszek) .... o nebunie.... Coca: 450g faina, 25-30g drojdie, 2 linguri rase de zahar, putina sare, 3 galbenusuri, 40 g unt, lapte cat cuprinde pt o coca nu prea moale deci nu chiar ca aceea de cozonac cam 150ml lapte umplutura: 100 g unt, 140g zahar, 1 pachet zahar vanilat pt tava: unt si zahar pt stropit: 1 pachet zahar vanilat, 1-2 linguri zahar, 150ml frisca lichida (eu pun lapte simplu) drojdia se dizolva in putin zahar si in laptele caldut, apoi adaugam sarea si restul de zahar si turnam peste faina, apoi cu galbenusurile si untul topit se framanta o coca potrivit de tare, se lasa la crescut 40-50 minute ... intre timp frecam spuma untul cu zaharul asat-i umplutura din coca crescuta se intinde o foaie de vreo 5mm latime si se intnde untul cu zaharul pe deasupra , se poate presara si miez de nuca si se ruleaza intr-un sul. sulul in taiati in bucati de 2 degete grosime. tava se unge foarte foarte bine cu unt, sa fie alb fundul tavii de la atata unt si se presara zahar tot asa mai mult, apoi incepem sa punem bucatile din sul ... cum? le strangem usor cu degetele la una din parti (altfel curge untul din ele )si le asezam cu fata respectiva in jos. deci de sus daca va uitati veti vedea ca un soi de trandafir. se da tava la cuptorul incins in prealabil la foc mediu (cam 30 minute), cand sunt aproape gata scoateti tava si turnati usor pe fiecare laptele cu zahar (infierbantat altfel se dezumfla cuiburile) si mai dati la cuptor 10-15 minute. Se scot din tava fierbinti. am sa pun o poza cu prima ocazie cand fac ... poate chiar astazi. editat in 2008 toamna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/cuibdeviespe.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/cuib2.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3057.jpg) |
|
|
![]()
Post
#24
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
in romania nu exista lapte condensat indulcit. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif)
cu ce crezi ca l-as putea inlocui? |
|
|
kalua |
![]()
Post
#25
|
Musafir ![]() |
Sa stii ca nici aici nu se gaseste pe toate drumurile, mi-a luat ceva timp sa-l gasesc (pana la urma mi-a luat tata, ca el are timp sa cutreiere magazinele). Habar n-am cu s-ar putea inlocui, poate cu lapte condensat amestecat cu zahar (dar nu stiu proportia, pe conserva nu scria nimic) si pus intr-un borcan inchis etans.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th August 2025 - 02:40 PM |
|