![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#151
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Daca te ajuta cu ceva si eu pecesc de destule ori prajituri sau mancare. Da mai invata omul si din greseli. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Totul e sa nu te grabesti cand faci ceva nou si atunci ai sanse mai mari sa-ti iasa.
|
|
|
![]()
Post
#152
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
Fetele mele pricepute, am ramas cu o gramada de lapte in frigider si nu stiu ce prajitura sa fac cu el...idei?
|
|
|
![]()
Post
#153
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
crema de zahar ars
se amesteca 1 l de lapte cu 8 oua si 8 linguri de zahar ... zahar vanilat sau esenta de vanilie sau coaja de lamaie pui vreo 4-5 linguri de zahar intr-o craticioara si lasi sa se topeasca, amestecand des, cand s-a topit il lasi cat sa capete o culoare auriu cognac frumoasa si o torni in forma rotunda care merge la cuptor (eu am una din ceramica deci pereti grosuti) imbraci peretii formei cu zaharul ars si torni peste compozitia de mai sus. Dai la cuptorul incins pt vreo 40-45 de minute. Eu o incerc clatinand forma, daca in mijloc e prea ...miscator nu-i gata daca-i ca piftia poti s-o scoti. O sa pun vreo poza diseara Daca forma n-are pereti mai grosuti da-o la cuptor in bain-marie (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4421.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4425.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4434.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#154
|
Musafir ![]() |
Eu nu stiu nici o prajitura cu mult lapte, dar ma gandesc la niste Oeufs a la neige (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
![]()
Post
#155
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) multumesc! les oeufs sunt tare frumoase, dar cam "de ocazie" asa si cum nu avem invitati, cred ca pun de o crema de zahar ars (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)
cand eram mica eram innebunita dupa prajitura asta pana cand am mancat atata de multa ca am dat-o afara (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) . de atunci nici in poza nu am mai putut sa o vad. de ceva vreme insa incep sa o tolerez din nou (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . |
|
|
![]()
Post
#156
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
claudia spor (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
kalua oeufs a la neige e "laptele de pasare" romanesc? e prima oara cand aud de ele. da, chiar claudia si laptele de pasare merge cu mult lapte |
|
|
kalua |
![]()
Post
#157
|
Musafir ![]() |
Daaa, cleo! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) Nu mi-a venit absolut deloc numele romaneste pe limba, se pare ca trecuse cu totul in vocabularul meu pasiv. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
|
|
|
![]()
Post
#158
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
pune tu reteta aici cand ai chef ...daca nu o sun pe bunica-mea s-o intreb ... mama ce bunatate stia sa faca. eu preferam insa muraturile pe vremea aia, frate-meu in schimb curata tot ...acu' m-am procopsit cu un sot mare amator de prajiturile lui cleo (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Lapte de pasare bunica zice asa, cam 750ml de lapte se pun la fiert 3-4 galbenusuri se freaca bine cu 3-4 linguri de zahar si zahar vanilat sau esenta de vanilie (ar merge probabil si cu coaja de lamaie ? ) apoi se pun 250 ml lapte rece si in felul asta se pune peste laptele de pe foc amestecand in continuu. Albusurile se bat bine (de zahar n-a zis nimic dar eu as pune vreo lingura) si cand clocoteste laptele punem cu lingura galuste de albus la fiert. Le fierbem putin pe ambele parti e voila c'est tout kalua receptie? nah ca editez de zor..pe la francezi am gasit creme anglais din 500ml lapte la 3 oua apoi 3 albusuri batute spuma si fierte separat in apa la sfr se aseaza peste crema galbena si se orneaza cu zahar caramel |
|
|
kalua |
![]()
Post
#159
|
Musafir ![]() |
Eu am facut la viata mea dupa doua retete diferite, una clasica si una caramelizata, revin mai tarziu ce ele (le-am cautat si chiar gasit (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ), acum am olecusoara de alte activitati.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#160
|
Musafir ![]() |
Reteta mea traditionala tot de lapte de pasare:
Se face un sos de vanilie din 1/2 l lapte, 1 baton de vanilie, 6 galbenuse, 150 g zahar Cele 6 albuse se bat tare cu 150 g zahar. Se pregateste o oala mare (sau chiar o tigaie mai inalta), se pune apa in ea si se pune pe foc. Apa nu are voie sa clocoteasca, nici macar sa se ridice bulele de aer, trebuie infierbantata si tinuta la 85°C (daca nu stiti cam cand are apa aceasta temperatura, un termometru de ceai este foarte folositor). Din albus ori se iau cu lingura bucati si se pun in apa fierbinte, ori, daca vrem sa ne dam artiste, facem asa: se pregateste o coala mare de hartie langa aragaz, se stropeste cu apa. Se spriteaza rozete pe hartie, rozetele se iau cu o paleta de pe hartie si se pun pe apa. Se lasa pe prima parte 7 minute, se intorc cu maaare atentie si se mai lasa 3 minute in apa fierbinte. Trebuie de avut mare grija ca rozetele sa nu se atinga. Se scot pe un stergar de bucatarie sau hartie, tot de bucatarie. Rozetele racite se pun peste sosul de vanilie, si el racit. Lapte de pasare caramelizat 60 g zahar se caramelizeaza usor intr-o oala mai mare. Se ia oala de pe foc si se toarna, amestecand mereu, cu 700 ml lapte. Se adauga maduva de la un baton de vanilie, se pune iar pe foc, se lasa sa traga un clocot, apoi numai sa traga, fara sa clocoteasca, 15 minute. 4 albuse se bat foarte tare cu 80 g zahar si o lingurita suc de lamaie. O lingurita curata se baga in laptele caramelizat, apoi se ia cu aceasta lingurita din masa de albuse si se pun "ouale" pe laptele caramelizat. Se acopera oala cu un capac si se da la cuptorul preincalzit (180°C) 8 minute. Se scoate oala din cuptor, se scot ouale din lapte si se dau la rece. Se amesteca 4 galbenuse cu 6 linguri de lapte si se aduga, putin cate putin, in laptele caramelizat fierbinte. Se tine fierbinte la foc mic (n-are voie sa fiarba), tot amestecand, pana se ingroasa, apoi se da la rece. Se aseaza in boluri mici crema caramelizata si se pun pe deasupra oua de albus. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 02:32 AM |
|