![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#156
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
claudia spor (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
kalua oeufs a la neige e "laptele de pasare" romanesc? e prima oara cand aud de ele. da, chiar claudia si laptele de pasare merge cu mult lapte |
|
|
kalua |
![]()
Post
#157
|
Musafir ![]() |
Daaa, cleo! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) Nu mi-a venit absolut deloc numele romaneste pe limba, se pare ca trecuse cu totul in vocabularul meu pasiv. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
|
|
|
![]()
Post
#158
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
pune tu reteta aici cand ai chef ...daca nu o sun pe bunica-mea s-o intreb ... mama ce bunatate stia sa faca. eu preferam insa muraturile pe vremea aia, frate-meu in schimb curata tot ...acu' m-am procopsit cu un sot mare amator de prajiturile lui cleo (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Lapte de pasare bunica zice asa, cam 750ml de lapte se pun la fiert 3-4 galbenusuri se freaca bine cu 3-4 linguri de zahar si zahar vanilat sau esenta de vanilie (ar merge probabil si cu coaja de lamaie ? ) apoi se pun 250 ml lapte rece si in felul asta se pune peste laptele de pe foc amestecand in continuu. Albusurile se bat bine (de zahar n-a zis nimic dar eu as pune vreo lingura) si cand clocoteste laptele punem cu lingura galuste de albus la fiert. Le fierbem putin pe ambele parti e voila c'est tout kalua receptie? nah ca editez de zor..pe la francezi am gasit creme anglais din 500ml lapte la 3 oua apoi 3 albusuri batute spuma si fierte separat in apa la sfr se aseaza peste crema galbena si se orneaza cu zahar caramel |
|
|
kalua |
![]()
Post
#159
|
Musafir ![]() |
Eu am facut la viata mea dupa doua retete diferite, una clasica si una caramelizata, revin mai tarziu ce ele (le-am cautat si chiar gasit (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ), acum am olecusoara de alte activitati.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#160
|
Musafir ![]() |
Reteta mea traditionala tot de lapte de pasare:
Se face un sos de vanilie din 1/2 l lapte, 1 baton de vanilie, 6 galbenuse, 150 g zahar Cele 6 albuse se bat tare cu 150 g zahar. Se pregateste o oala mare (sau chiar o tigaie mai inalta), se pune apa in ea si se pune pe foc. Apa nu are voie sa clocoteasca, nici macar sa se ridice bulele de aer, trebuie infierbantata si tinuta la 85°C (daca nu stiti cam cand are apa aceasta temperatura, un termometru de ceai este foarte folositor). Din albus ori se iau cu lingura bucati si se pun in apa fierbinte, ori, daca vrem sa ne dam artiste, facem asa: se pregateste o coala mare de hartie langa aragaz, se stropeste cu apa. Se spriteaza rozete pe hartie, rozetele se iau cu o paleta de pe hartie si se pun pe apa. Se lasa pe prima parte 7 minute, se intorc cu maaare atentie si se mai lasa 3 minute in apa fierbinte. Trebuie de avut mare grija ca rozetele sa nu se atinga. Se scot pe un stergar de bucatarie sau hartie, tot de bucatarie. Rozetele racite se pun peste sosul de vanilie, si el racit. Lapte de pasare caramelizat 60 g zahar se caramelizeaza usor intr-o oala mai mare. Se ia oala de pe foc si se toarna, amestecand mereu, cu 700 ml lapte. Se adauga maduva de la un baton de vanilie, se pune iar pe foc, se lasa sa traga un clocot, apoi numai sa traga, fara sa clocoteasca, 15 minute. 4 albuse se bat foarte tare cu 80 g zahar si o lingurita suc de lamaie. O lingurita curata se baga in laptele caramelizat, apoi se ia cu aceasta lingurita din masa de albuse si se pun "ouale" pe laptele caramelizat. Se acopera oala cu un capac si se da la cuptorul preincalzit (180°C) 8 minute. Se scoate oala din cuptor, se scot ouale din lapte si se dau la rece. Se amesteca 4 galbenuse cu 6 linguri de lapte si se aduga, putin cate putin, in laptele caramelizat fierbinte. Se tine fierbinte la foc mic (n-are voie sa fiarba), tot amestecand, pana se ingroasa, apoi se da la rece. Se aseaza in boluri mici crema caramelizata si se pun pe deasupra oua de albus. |
|
|
![]()
Post
#161
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
varianta mai grosolana (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) facuta dupa ureche
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/lp2.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/lp1.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/oeufenneige.jpg) |
|
|
![]()
Post
#162
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
Arata foarte apetisaaaant. Pun si eu poza cu crema de zahar ars facuta dupa reteta lui Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) . Delicioasa!
(IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f211/claudia_electra/DSC04122.jpg) |
|
|
![]()
Post
#163
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
claudia, perfecta crema! (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
cat despre laptele de pasare il prefer pe cel fara caramel |
|
|
![]()
Post
#164
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Coarne de gazela
coca: 375 g faina 2 linguri zahar pudra 1 vf de sare 150 unt 1/2 albus de ou 3 linguri apa de flori de portocal faina + untul se amesteca, apoi restul de ingrediente pana obtinem o coca maleabila se incinge cuptorul la 240C umplutura 500g pudra de migdale 200g zahar pudra 1 ou 2 linguri apa de flori de portocal 1 lingura de miere lichida 1 lingura de unt topit 1 vf cutit nucsoara 0.5 lingurita scortisoara se imparte coca in 4 si din fiecare bucata se intinde o fasie de 13 cm latime si 65 cm lungime ...asa zice reteta ... mie nu mi-a reusit. Deci se imparte in patrate cu latura de 13 cm, se pune umplutura ca un rulou de 10 cm si se impacheteaza dand forma unei semilune. Patratele mele au iesit mai micute (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) se scaxde temperatura la 210C si se lasa 15 minute ....lasati-le totusi pana se rumenesc foarte usor cand s-au racit se tavalesc prin zahar pudra. eu le incerc pt prima oara, sunt bune dar nu spectaculoase. Am incalecat pe-o sa (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_2630.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_2632.jpg) |
|
|
![]()
Post
#165
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
au gust de martipan (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) , cleo?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd August 2025 - 03:13 PM |
|