![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#171
|
Musafir ![]() |
Crema After Eight
1 plic budinca (de care vreti: vanilie sau ciocolata) 300 ml frisca lichida neindulcita 200 g After Eight lapte (pentru budinca) zahar (pentru budinca) Se fierbe budinca si se lasa la racit. 100 ml frisca se infierbanta si se topeste ciocolata in ea. Se lasa la racit. Cand budinca si frisca cu ciocolata sunt reci (dar trebuie sa fie bine racite) se amesteca. Restul de frisca se bate bine si se adauga si ea cremei. Se pune in pahare sau boluri mici si se lasa peste noapte la frigider (altfel este ca un sos si nu crema). Se paote decora cu cate-un After Eight si o frunza de menta, vara cu o capsuna, un mot de frisca. |
|
|
![]()
Post
#172
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Salam de biscuiti
3 oua 200-250g zahar pudra (merge si tos) depinde cat de dulce va place 2 linguri cacao sau m. mult 400-500g biscuiti 1 pumn de nuci prajite in cuptor 100-150g unt rahat stafide zahar vanilat rom Se fierb pe baie de aburi ouale intregi cu zaharul+zaharul vanilat si cacaua pana se fac ca o smantana. Se lasa la racit apoi se adauga romul dupa gust,apoi se amesteca cu untul. Se adauga biscuitii, nucile, rahatul maruntite+stafidele daca e prea moale compozitia se mai adauga biscuiti aluatul trebuie sa fie mai tare. Se amesteca bine apoi se pune compozitia pe celofan si se da la frigider. Eu l-am facut ochiometric asa ca am pus reteta aproximativa s-ar putea sa trebuiasca m. mult de 400g biscuiti. Zaharul si cacaua se pot adauga m. mult sau m. putin depinde cat de dulce/amar va place. Data viitoare cand il fac, pun o poza dupa ce l-am facut, ca acum n-am mai apucat, ca l-am mancat. |
|
|
![]()
Post
#173
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
asta cu salamul trebuie incercata.. am facut si eu o data, dar parca nu semana cu ce facea mama acasa.
merci, missin (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#174
|
Musafir ![]() |
Reteta a pus-o si Marbella. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
Post
#175
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Mie mi-a zis-o o prietena si e drept ca n-am dat cautare sa vad daca este.
Meg e tare bun, eu am tot incercat diverse retete si pana la urma m-am lasat pagubasa ca nu mi-a placut nici una, dar asta o sa-l mai fac ca e (IMG:style_emoticons/default/super.gif) . |
|
|
![]()
Post
#176
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Clatite alunecate (csusztatott palacsinta)
50 gr unt se freaca spuma cu 5 galbenusuri, apoi 50 gr zahar, 50 gr faina, 300ml lapte. La sfr albusurile batute spuma se prajesc numai pe-o parte astfel incat sa ramane deasupra ca o crema . Se pun (aluneca din tigaie in tava) una peste alta intr-o tava ce merge la cuptor, insa presaram zahar vanilat aromat si cu coaja de lamaie pe fiecare clatita mai putin pe ultima. Ultima va fi prajita pe ambele parti. Dam la cuptor pt 10 minute . Se taie ca un tort (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3842Small.jpg) ok asta a fost teoria In practica de pe tigaia mea nu au vrut sa alunece, deci a fost migalos de pus teanc. Noi faceam acasa simplu clatita se prajeste pana s-a rumenit frumos pe-o parte se pliaza in 2, se servesc fierbinti. In tigaie gata de mancat arata asa (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3839Small.jpg) E un desert rapid si excelent. |
|
|
![]()
Post
#177
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Tavalite le spun unii ... daca stiti cumva alta denumirea do share (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
pt blat: 50 g unt, 2 oua, 200 g zahar, 300 g faina, 2 linguri miere, 200 ml lapte jumatate de plic de praf de copt untul+ zaharul+ mierea se amesteca pana obtinem o spuma, adaugam ouale apoi alternativ faina si laptele in care am dizolvat praful de copt. Cantitatea e perfecta pt un tava de yena de dimensiune medie (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3849Small.jpg) se taie cuburi cand s-a racit. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3850Small.jpg) glazura: 350 g zahar, 300 margarina, 7-8 linguri lapte, 4-5 linguri cacao, esenta de rom (sau rom) intr-o cratita punem untul la topit, adaugam zaharul (amestecat in prealabil cu cacao) , apoi laptele. Lasam totul sa se omogenizeze si tragem de pe foc. Cand e caldut adaugam esenta de rom dupa gust Luam fiecare cub il inmuiem in glazura apoi il tavalim prin nuca de cocos. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3851Small.jpg) |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#178
|
Musafir ![]() |
Yummy Yum cleoo. Eu am prajitura asta intr-o carte de bucate si le zice lamingtons. |
|
|
roxanica10 |
![]()
Post
#179
|
Musafir ![]() |
Chiar ma intrebam pe unde umbla Cleo a noastra....cand colo', ea era la bucatarie (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
Post
#180
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Cleo am facut cuib de viespi e masterpiece cum zice al tau sot. Ori ca am facut-o prima data mi s-a parut extrem de buna. Next time o sa pun si nuca.
Cred ca pe week-end mai fac o data. Si eu am reteta ce-ai scris-o tot tavalite le zice.Mie imi plac mai mult cu nuca decat cu nuca de cocos. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 08:52 AM |
|