IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 17 18 19 20 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Cleo
post Jan 6 2008, 02:05 AM
Post #176


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Clatite alunecate (csusztatott palacsinta)

50 gr unt se freaca spuma cu 5 galbenusuri, apoi 50 gr zahar, 50 gr faina, 300ml lapte. La sfr albusurile batute spuma
se prajesc numai pe-o parte astfel incat sa ramane deasupra ca o crema . Se pun (aluneca din tigaie in tava) una peste alta intr-o tava ce merge la cuptor, insa presaram zahar vanilat aromat si cu coaja de lamaie pe fiecare clatita mai putin pe ultima. Ultima va fi prajita pe ambele parti. Dam la cuptor pt 10 minute . Se taie ca un tort

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3842Small.jpg)

ok asta a fost teoria
In practica de pe tigaia mea nu au vrut sa alunece, deci a fost migalos de pus teanc.
Noi faceam acasa simplu clatita se prajeste pana s-a rumenit frumos pe-o parte se pliaza in 2, se servesc fierbinti.
In tigaie gata de mancat arata asa
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3839Small.jpg)

E un desert rapid si excelent.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jan 16 2008, 02:45 AM
Post #177


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Tavalite le spun unii ... daca stiti cumva alta denumirea do share (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

pt blat: 50 g unt, 2 oua, 200 g zahar, 300 g faina, 2 linguri miere, 200 ml lapte jumatate de plic de praf de copt

untul+ zaharul+ mierea se amesteca pana obtinem o spuma, adaugam ouale apoi alternativ faina si laptele in care am dizolvat praful de copt.
Cantitatea e perfecta pt un tava de yena de dimensiune medie

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3849Small.jpg)

se taie cuburi cand s-a racit.

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3850Small.jpg)

glazura: 350 g zahar, 300 margarina, 7-8 linguri lapte, 4-5 linguri cacao, esenta de rom (sau rom)

intr-o cratita punem untul la topit, adaugam zaharul (amestecat in prealabil cu cacao) , apoi laptele. Lasam totul sa se omogenizeze si tragem de pe foc.
Cand e caldut adaugam esenta de rom dupa gust
Luam fiecare cub il inmuiem in glazura apoi il tavalim prin nuca de cocos.

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3851Small.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Jan 17 2008, 01:41 PM
Post #178





Musafir







Yummy Yum cleoo. Eu am prajitura asta intr-o carte de bucate si le zice lamingtons.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roxanica10
post Jan 17 2008, 01:57 PM
Post #179





Musafir






Chiar ma intrebam pe unde umbla Cleo a noastra....cand colo', ea era la bucatarie (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Jan 17 2008, 02:14 PM
Post #180


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Cleo am facut cuib de viespi e masterpiece cum zice al tau sot. Ori ca am facut-o prima data mi s-a parut extrem de buna. Next time o sa pun si nuca.
Cred ca pe week-end mai fac o data.
Si eu am reteta ce-ai scris-o tot tavalite le zice.Mie imi plac mai mult cu nuca decat cu nuca de cocos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Girlish
post Feb 2 2008, 10:05 PM
Post #181


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 262
Joined: 18-February 06
From: Cluj-Napoca
Member No.: 231



Mar copt fara samburi si codita, sub el se pune un biscuit si caramel, in jurul lui, pe laterale se da cu frisca din tub, iar pe langa frisca se pune inghetata ciocolata si peste se toarna caramel pe ici pe colo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 3 2008, 02:51 PM
Post #182


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



in carticica mea de dulciuri (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) se numeste de fapt Galette des rois

- o cutie de foetaj aprox 400g
- umplutura: 120g migdale pudra + 90g zahar pudra + 1 plic cu z vanilat + 90g unt+ 2 linguri rom (eu am pus esenta) + 1 ou ... se amesteca

se intind 2 foi
daca reusiti rotunde (cam 26 cm diametru) e perfect daca nu, dreptunghiulare vor fi la fel de acceptabile

intr-o tava in care s-a pus hartie cerata se intinde prima foaie se unge pe margini cu ou batut cu putina apa, insa lasati vreo 2-3 mm la margine neunsi (vin mai jos cu taina) puneti umplutura, o intindeti frumos, puneti a 2-a foaie si presati o idee la margini.
Ungeti cu restul de ou din nou fara sa atingeti marginea

daca ati reusit rotund, trasati arcuri de cerc pe toata suprafata prajiturii apoi presarati felii de migdale, daca nu, niste dungutze paralele la distanta de 1 cm una de alta. Se coace la 392F pt 15-20 de minute, apoi la 375F pt alte 8-10 minute

taine
1. inainte de a da la cuptor lasati prajitura la frigider pt 30 min ...in felul asta nu se va strange la copt
2. daca atingeti cu oul marginile foetajului nu se mai desface frumos

pt a varia puteti taia foaia in dreptunghiuri mai mici si urma pasii de mai sus.
O sa iasa mai multe prajiturele individuale

o alta umplutura ar fi: 200g ciocolata cu lapte, 100ml frisca lichida

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_4266.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roxanica10
post Mar 3 2008, 03:46 PM
Post #183





Musafir






Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) . Of, ce dor imi e de tine. Ai terminat cu invatatu', ca intri asa de rar?
Prajitura asta e specific frantuzeasca si se mananca dupa Anul Nou la francezi. Anul trecut, la receptia de inceput de an, ne-au servit cu foietaj din asta (dar eu eram la inceput de Monti si n-am gustat). In prajitura sunt ascunse figurine (rege sau regina). Daca gasesti una, inseamna ca esti regele zilei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 8 2008, 03:35 PM
Post #184


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Roxi invatatul meu in ritmul in care apuc s-ar intinde peste ani (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

fructe in cuiburi de meringue

meringue:
4 albusuri, 1 lingura de zahar, 0.5 lingurita crema de tartar ... eu am pus si putina zeama de lamaie si puteti adauga si miez de nuca tocat mai grosier

aici se gasesc albusuri in cutii de 250g, cred ca echivaleaza cu 10-12 albusuri.
Deci eu din cantitatea asta am facut, cred ca mi-ar fi trebuit o idee mai mult zahar.

pe o tava acoperita cu hartie cerata si unsa bine-bine cu unt construiti cuiburile de bezea. Cum? Puneti albus intr-o punga (ziploc de ex) si-i taiati un colt (asta daca nu aveti cornetul acela special) apoi turnand albus in cerc umpleti fundul cuibului apoi faceti 2 cercuri doar pe margine. (mie mi-a tremurat mana (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Explicatie: prima incercare si oboseala (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) insa rezultatul e ok)

se coc 50 de minute la 250F ... foc mic adica. Ideal ar fi sa ramana albe-albe
Cand s-au racit se umplu cu felurite fructe si se servesc cu frisca

E un dulce foarte foarte usor si excelent

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8658Small.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8659Small.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8662Small.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8664Small.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8674Small.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Mar 8 2008, 03:40 PM
Post #185


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Arata tare bine, da' eu bezele am mancat prea multe la un mom. dat si nu mai prestez deloc.
Mai poti face si halvita din albusuri de ou, iese superb de buna doar ca un pic cam dulce. Daca vrea cineva o sa pun reteta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 17 18 19 20 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 3rd August 2025 - 01:50 AM