![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#176
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Clatite alunecate (csusztatott palacsinta)
50 gr unt se freaca spuma cu 5 galbenusuri, apoi 50 gr zahar, 50 gr faina, 300ml lapte. La sfr albusurile batute spuma se prajesc numai pe-o parte astfel incat sa ramane deasupra ca o crema . Se pun (aluneca din tigaie in tava) una peste alta intr-o tava ce merge la cuptor, insa presaram zahar vanilat aromat si cu coaja de lamaie pe fiecare clatita mai putin pe ultima. Ultima va fi prajita pe ambele parti. Dam la cuptor pt 10 minute . Se taie ca un tort (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3842Small.jpg) ok asta a fost teoria In practica de pe tigaia mea nu au vrut sa alunece, deci a fost migalos de pus teanc. Noi faceam acasa simplu clatita se prajeste pana s-a rumenit frumos pe-o parte se pliaza in 2, se servesc fierbinti. In tigaie gata de mancat arata asa (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3839Small.jpg) E un desert rapid si excelent. |
|
|
![]()
Post
#177
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Tavalite le spun unii ... daca stiti cumva alta denumirea do share (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
pt blat: 50 g unt, 2 oua, 200 g zahar, 300 g faina, 2 linguri miere, 200 ml lapte jumatate de plic de praf de copt untul+ zaharul+ mierea se amesteca pana obtinem o spuma, adaugam ouale apoi alternativ faina si laptele in care am dizolvat praful de copt. Cantitatea e perfecta pt un tava de yena de dimensiune medie (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3849Small.jpg) se taie cuburi cand s-a racit. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3850Small.jpg) glazura: 350 g zahar, 300 margarina, 7-8 linguri lapte, 4-5 linguri cacao, esenta de rom (sau rom) intr-o cratita punem untul la topit, adaugam zaharul (amestecat in prealabil cu cacao) , apoi laptele. Lasam totul sa se omogenizeze si tragem de pe foc. Cand e caldut adaugam esenta de rom dupa gust Luam fiecare cub il inmuiem in glazura apoi il tavalim prin nuca de cocos. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_3851Small.jpg) |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#178
|
Musafir ![]() |
Yummy Yum cleoo. Eu am prajitura asta intr-o carte de bucate si le zice lamingtons. |
|
|
roxanica10 |
![]()
Post
#179
|
Musafir ![]() |
Chiar ma intrebam pe unde umbla Cleo a noastra....cand colo', ea era la bucatarie (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
Post
#180
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Cleo am facut cuib de viespi e masterpiece cum zice al tau sot. Ori ca am facut-o prima data mi s-a parut extrem de buna. Next time o sa pun si nuca.
Cred ca pe week-end mai fac o data. Si eu am reteta ce-ai scris-o tot tavalite le zice.Mie imi plac mai mult cu nuca decat cu nuca de cocos. |
|
|
![]()
Post
#181
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 262 Joined: 18-February 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 231 ![]() |
Mar copt fara samburi si codita, sub el se pune un biscuit si caramel, in jurul lui, pe laterale se da cu frisca din tub, iar pe langa frisca se pune inghetata ciocolata si peste se toarna caramel pe ici pe colo.
|
|
|
![]()
Post
#182
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
in carticica mea de dulciuri (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) se numeste de fapt Galette des rois
- o cutie de foetaj aprox 400g - umplutura: 120g migdale pudra + 90g zahar pudra + 1 plic cu z vanilat + 90g unt+ 2 linguri rom (eu am pus esenta) + 1 ou ... se amesteca se intind 2 foi daca reusiti rotunde (cam 26 cm diametru) e perfect daca nu, dreptunghiulare vor fi la fel de acceptabile intr-o tava in care s-a pus hartie cerata se intinde prima foaie se unge pe margini cu ou batut cu putina apa, insa lasati vreo 2-3 mm la margine neunsi (vin mai jos cu taina) puneti umplutura, o intindeti frumos, puneti a 2-a foaie si presati o idee la margini. Ungeti cu restul de ou din nou fara sa atingeti marginea daca ati reusit rotund, trasati arcuri de cerc pe toata suprafata prajiturii apoi presarati felii de migdale, daca nu, niste dungutze paralele la distanta de 1 cm una de alta. Se coace la 392F pt 15-20 de minute, apoi la 375F pt alte 8-10 minute taine 1. inainte de a da la cuptor lasati prajitura la frigider pt 30 min ...in felul asta nu se va strange la copt 2. daca atingeti cu oul marginile foetajului nu se mai desface frumos pt a varia puteti taia foaia in dreptunghiuri mai mici si urma pasii de mai sus. O sa iasa mai multe prajiturele individuale o alta umplutura ar fi: 200g ciocolata cu lapte, 100ml frisca lichida (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_4266.jpg) |
|
|
roxanica10 |
![]()
Post
#183
|
Musafir ![]() |
Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) . Of, ce dor imi e de tine. Ai terminat cu invatatu', ca intri asa de rar?
Prajitura asta e specific frantuzeasca si se mananca dupa Anul Nou la francezi. Anul trecut, la receptia de inceput de an, ne-au servit cu foietaj din asta (dar eu eram la inceput de Monti si n-am gustat). In prajitura sunt ascunse figurine (rege sau regina). Daca gasesti una, inseamna ca esti regele zilei. |
|
|
![]()
Post
#184
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Roxi invatatul meu in ritmul in care apuc s-ar intinde peste ani (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
fructe in cuiburi de meringue meringue: 4 albusuri, 1 lingura de zahar, 0.5 lingurita crema de tartar ... eu am pus si putina zeama de lamaie si puteti adauga si miez de nuca tocat mai grosier aici se gasesc albusuri in cutii de 250g, cred ca echivaleaza cu 10-12 albusuri. Deci eu din cantitatea asta am facut, cred ca mi-ar fi trebuit o idee mai mult zahar. pe o tava acoperita cu hartie cerata si unsa bine-bine cu unt construiti cuiburile de bezea. Cum? Puneti albus intr-o punga (ziploc de ex) si-i taiati un colt (asta daca nu aveti cornetul acela special) apoi turnand albus in cerc umpleti fundul cuibului apoi faceti 2 cercuri doar pe margine. (mie mi-a tremurat mana (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Explicatie: prima incercare si oboseala (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) insa rezultatul e ok) se coc 50 de minute la 250F ... foc mic adica. Ideal ar fi sa ramana albe-albe Cand s-au racit se umplu cu felurite fructe si se servesc cu frisca E un dulce foarte foarte usor si excelent (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8658Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8659Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8662Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8664Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8674Small.jpg) |
|
|
![]()
Post
#185
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Arata tare bine, da' eu bezele am mancat prea multe la un mom. dat si nu mai prestez deloc.
Mai poti face si halvita din albusuri de ou, iese superb de buna doar ca un pic cam dulce. Daca vrea cineva o sa pun reteta. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd August 2025 - 01:50 AM |
|