![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 262 Joined: 18-February 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 231 ![]() |
Mar copt fara samburi si codita, sub el se pune un biscuit si caramel, in jurul lui, pe laterale se da cu frisca din tub, iar pe langa frisca se pune inghetata ciocolata si peste se toarna caramel pe ici pe colo.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
in carticica mea de dulciuri (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) se numeste de fapt Galette des rois
- o cutie de foetaj aprox 400g - umplutura: 120g migdale pudra + 90g zahar pudra + 1 plic cu z vanilat + 90g unt+ 2 linguri rom (eu am pus esenta) + 1 ou ... se amesteca se intind 2 foi daca reusiti rotunde (cam 26 cm diametru) e perfect daca nu, dreptunghiulare vor fi la fel de acceptabile intr-o tava in care s-a pus hartie cerata se intinde prima foaie se unge pe margini cu ou batut cu putina apa, insa lasati vreo 2-3 mm la margine neunsi (vin mai jos cu taina) puneti umplutura, o intindeti frumos, puneti a 2-a foaie si presati o idee la margini. Ungeti cu restul de ou din nou fara sa atingeti marginea daca ati reusit rotund, trasati arcuri de cerc pe toata suprafata prajiturii apoi presarati felii de migdale, daca nu, niste dungutze paralele la distanta de 1 cm una de alta. Se coace la 392F pt 15-20 de minute, apoi la 375F pt alte 8-10 minute taine 1. inainte de a da la cuptor lasati prajitura la frigider pt 30 min ...in felul asta nu se va strange la copt 2. daca atingeti cu oul marginile foetajului nu se mai desface frumos pt a varia puteti taia foaia in dreptunghiuri mai mici si urma pasii de mai sus. O sa iasa mai multe prajiturele individuale o alta umplutura ar fi: 200g ciocolata cu lapte, 100ml frisca lichida (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_4266.jpg) |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) . Of, ce dor imi e de tine. Ai terminat cu invatatu', ca intri asa de rar?
Prajitura asta e specific frantuzeasca si se mananca dupa Anul Nou la francezi. Anul trecut, la receptia de inceput de an, ne-au servit cu foietaj din asta (dar eu eram la inceput de Monti si n-am gustat). In prajitura sunt ascunse figurine (rege sau regina). Daca gasesti una, inseamna ca esti regele zilei. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Roxi invatatul meu in ritmul in care apuc s-ar intinde peste ani (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
fructe in cuiburi de meringue meringue: 4 albusuri, 1 lingura de zahar, 0.5 lingurita crema de tartar ... eu am pus si putina zeama de lamaie si puteti adauga si miez de nuca tocat mai grosier aici se gasesc albusuri in cutii de 250g, cred ca echivaleaza cu 10-12 albusuri. Deci eu din cantitatea asta am facut, cred ca mi-ar fi trebuit o idee mai mult zahar. pe o tava acoperita cu hartie cerata si unsa bine-bine cu unt construiti cuiburile de bezea. Cum? Puneti albus intr-o punga (ziploc de ex) si-i taiati un colt (asta daca nu aveti cornetul acela special) apoi turnand albus in cerc umpleti fundul cuibului apoi faceti 2 cercuri doar pe margine. (mie mi-a tremurat mana (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Explicatie: prima incercare si oboseala (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) insa rezultatul e ok) se coc 50 de minute la 250F ... foc mic adica. Ideal ar fi sa ramana albe-albe Cand s-au racit se umplu cu felurite fructe si se servesc cu frisca E un dulce foarte foarte usor si excelent (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8658Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8659Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8662Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8664Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8674Small.jpg) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Arata tare bine, da' eu bezele am mancat prea multe la un mom. dat si nu mai prestez deloc.
Mai poti face si halvita din albusuri de ou, iese superb de buna doar ca un pic cam dulce. Daca vrea cineva o sa pun reteta. |
|
|
![]()
|
|
misss ca sa nu mai ai dubii cu raspunsul la intrebarea asta uite iti raspund eu: DA.
Pune orice reteta crezi ca-i faina si ai incercat-o. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Mama ce pofta m-a luat ! Ador bezelele, au trecut ani de cand nu am mai mancat (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Poate-ncerc si eu sa fac minunatia asta.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Halvita sau nuga
4 albusuri, 360 g zahar 400 g nuci zahar vanilat depinde cat de aromat va place Se bat bine albusurile apoi se adauga 60g zahar.Separat se fierbe 1/2 pahar apa cu restul de zahar pana se obtine un fondant tare. Se toarna fierbinte peste albusuri amestecand continuu, tinand vasul pe baie de aburi, aproximativ 40 min. Asta cu frecatul ma omora ca tre sa amesteci continuu ca altfel se lipeste de vas. Se ia vasul de pe foc si se adauga nucile si zaharul vanilat. Se pune calda intre foi de napolitana. Unii o mai fac o si cu miere da' eu n-am incercat. Poate ca merge un pic mai putin zahar ca iese dulce, dulce, da' si buna. Si mai pun una o facea mama mea e buna da' cam migaloasa. 6 albusuri 140 g zahar 140 g nuca prajita macinata 1-2 linguri faina 1/2 praf de copt, poate mai putin. Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt (doar atata faina trebuie iese foaia ca o bezea cu nuci), apoi nucile. Se coc foi pe fundul tavii unse, cred ca mai bine se pune o foaie de pergament care se unge cu unt gras apoi. Crema 200 g unt 150 g zahar pudra 2 galbenusuri 1 lingura de ness 1 lingura cu nuci prajite si maruntite la sfarsit de tot. Se freaca galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi se lasa la racit, apoi untul se scoate apa din el daca e mai gras n-are, daca e de 60% cred ca trebuie m. mult de 1 pachet ca are destul de multa apa. Se amesteca crema de galbenusuri cu untul apoi se adauga ness-ul si nuca maruntita. Se umplu foile cu crema. This post has been edited by misssn7: Mar 8 2008, 06:11 PM |
|
|
![]()
|
|
prajitura 18 linguri - cu fructe
amestecam spuma 4 galbenusuri cu 18 linguri de zahar apoi adaugam 1 praf de copt, 18 linguri de ulei , 18 linguri de lapte si 18 linguri de faina (mai varfuite) - cele 4 albusuri de bat spuma si se adauga la sfarsit in compozitia de mai sus amestecand f incet !! o mica atentionare!! zaharul caandian nu e atat de dulce ca acela de acasa si 18 linguri de zahar aici e ok, pt zaharul romanesc puteti incerca cu 15 linguri de zahar. coca obtinuta trebuie sa curga dar nu foarte tare ...altfel fructele se duc la fund turnam compozitia intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie cerata unsa cu putin ulei asezam fructele si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste pe deasupra si scobitoarea cu care o incercati iese uscata fructe: capsuni (preferata noastra), amestec de fructe de padure, prune bistritze ... Se taie cand s-a racit si se pudreaza cu zahar pudra. e simpla simpla si de mare succes ex la varianta cu fructe de padure (mure, afine, zmeura) + capsuni (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8624Small.jpg) |
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tiramisu alle fragole
-ingrediente: 400 grame piscoturi 500 grame mascarpone 250 grame ricota 500 grame capsuni 6 linguri cu varf zahar o lamaie o esenta rom o cescuta cafea(expresso) -instructiuni: Crema=Mascarponele, ricota, zaharul, 250 grame capsuni(pisate), zeama de la lamaie si romul se freaca in jur de zece minute cu mixerul la viteza 3. Cescuta de cafea se dilueaza cu o ceasca de apa si in compozitia aceasta se inmoaie piscoturile pe partea de sus. Se da forma dorita asezand un rand de piscoturi si unul de crema. La sfarsit se aseaza cele 250 grame capsuni ramase si feliate. Nota:Aceasta reteta este adaptata de mine si sora mea pentru ca nu ne place gustul de ou crud din crema de tiramisu obisnuit.Se poate pune doar mascarpone ca la un tiramisu normal dar noi adaugam ricota pentru ca astfel crema nu iese gretoasa. Crema este ceva de vis si poate fi folosita si la alte prajituri! (IMG:http://i76.photobucket.com/albums/j6/kary_pink/a008.jpg) (IMG:http://i76.photobucket.com/albums/j6/kary_pink/a017.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 09:02 AM |
|