![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#186
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
misss ca sa nu mai ai dubii cu raspunsul la intrebarea asta uite iti raspund eu: DA.
Pune orice reteta crezi ca-i faina si ai incercat-o. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#187
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Mama ce pofta m-a luat ! Ador bezelele, au trecut ani de cand nu am mai mancat (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Poate-ncerc si eu sa fac minunatia asta.
|
|
|
![]()
Post
#188
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Halvita sau nuga
4 albusuri, 360 g zahar 400 g nuci zahar vanilat depinde cat de aromat va place Se bat bine albusurile apoi se adauga 60g zahar.Separat se fierbe 1/2 pahar apa cu restul de zahar pana se obtine un fondant tare. Se toarna fierbinte peste albusuri amestecand continuu, tinand vasul pe baie de aburi, aproximativ 40 min. Asta cu frecatul ma omora ca tre sa amesteci continuu ca altfel se lipeste de vas. Se ia vasul de pe foc si se adauga nucile si zaharul vanilat. Se pune calda intre foi de napolitana. Unii o mai fac o si cu miere da' eu n-am incercat. Poate ca merge un pic mai putin zahar ca iese dulce, dulce, da' si buna. Si mai pun una o facea mama mea e buna da' cam migaloasa. 6 albusuri 140 g zahar 140 g nuca prajita macinata 1-2 linguri faina 1/2 praf de copt, poate mai putin. Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt (doar atata faina trebuie iese foaia ca o bezea cu nuci), apoi nucile. Se coc foi pe fundul tavii unse, cred ca mai bine se pune o foaie de pergament care se unge cu unt gras apoi. Crema 200 g unt 150 g zahar pudra 2 galbenusuri 1 lingura de ness 1 lingura cu nuci prajite si maruntite la sfarsit de tot. Se freaca galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi se lasa la racit, apoi untul se scoate apa din el daca e mai gras n-are, daca e de 60% cred ca trebuie m. mult de 1 pachet ca are destul de multa apa. Se amesteca crema de galbenusuri cu untul apoi se adauga ness-ul si nuca maruntita. Se umplu foile cu crema. This post has been edited by misssn7: Mar 8 2008, 06:11 PM |
|
|
![]()
Post
#189
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
prajitura 18 linguri - cu fructe
amestecam spuma 4 galbenusuri cu 18 linguri de zahar apoi adaugam 1 praf de copt, 18 linguri de ulei , 18 linguri de lapte si 18 linguri de faina (mai varfuite) - cele 4 albusuri de bat spuma si se adauga la sfarsit in compozitia de mai sus amestecand f incet !! o mica atentionare!! zaharul caandian nu e atat de dulce ca acela de acasa si 18 linguri de zahar aici e ok, pt zaharul romanesc puteti incerca cu 15 linguri de zahar. coca obtinuta trebuie sa curga dar nu foarte tare ...altfel fructele se duc la fund turnam compozitia intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie cerata unsa cu putin ulei asezam fructele si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste pe deasupra si scobitoarea cu care o incercati iese uscata fructe: capsuni (preferata noastra), amestec de fructe de padure, prune bistritze ... Se taie cand s-a racit si se pudreaza cu zahar pudra. e simpla simpla si de mare succes ex la varianta cu fructe de padure (mure, afine, zmeura) + capsuni (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8624Small.jpg) |
|
|
kary_pink |
![]()
Post
#190
|
Musafir ![]() |
Tiramisu alle fragole
-ingrediente: 400 grame piscoturi 500 grame mascarpone 250 grame ricota 500 grame capsuni 6 linguri cu varf zahar o lamaie o esenta rom o cescuta cafea(expresso) -instructiuni: Crema=Mascarponele, ricota, zaharul, 250 grame capsuni(pisate), zeama de la lamaie si romul se freaca in jur de zece minute cu mixerul la viteza 3. Cescuta de cafea se dilueaza cu o ceasca de apa si in compozitia aceasta se inmoaie piscoturile pe partea de sus. Se da forma dorita asezand un rand de piscoturi si unul de crema. La sfarsit se aseaza cele 250 grame capsuni ramase si feliate. Nota:Aceasta reteta este adaptata de mine si sora mea pentru ca nu ne place gustul de ou crud din crema de tiramisu obisnuit.Se poate pune doar mascarpone ca la un tiramisu normal dar noi adaugam ricota pentru ca astfel crema nu iese gretoasa. Crema este ceva de vis si poate fi folosita si la alte prajituri! (IMG:http://i76.photobucket.com/albums/j6/kary_pink/a008.jpg) (IMG:http://i76.photobucket.com/albums/j6/kary_pink/a017.jpg) |
|
|
![]()
Post
#191
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Oaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu Kary ce combinatia gustoasa. La mine tiramisu imparte locul 1 in top cu tortul de ciocolata, doar ca galbenusurile le bat pe baie de abur, pana se intaresc un pic si nu mai sunt crude.
|
|
|
![]()
Post
#192
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
misssn nu te-am uitat si uite azi am fost in verva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
cornuri Kossuth 350g faina 400g unt 500g zahar pudra 9 oua coaja de la 2 lamai 3 plicuri de zahar vanilat - se freaca untul spuma cu galbenusurile si zaharul - se adauga 2 plicuri de zahar vanilat si coaja de lamaie, apoi cate putin faina. - la sfarsit se adauga amestecand incet albusurile batute spuma. Pe o tava mare de aragaz, tapetatat cu hartie cerata si unsa cu putin unt se toarna compozitia de mai sus, se niveleaza si se da la cuptorul incins in prealabil la foc mediu. Dupa ce s-a copt si racorit se pudreaza cu al 3-lea plic de zahar vanilat si se taie cu o forma semilune. Este un dulce foarte placut aromat. Inainte de a le da la cuptor am presarat pe o treime nuca macinata, pe alta nuca de cocos si pe a 3-a felii de migdale. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_8738.jpg) |
|
|
![]()
Post
#193
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Multumesc Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) si e si simplu de facut poate fac maine. Azi sunt tare lenesa nus de ce da' n-am chef sa fac nimic.
|
|
|
![]()
Post
#194
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Multumesc Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) si e si simplu de facut poate fac maine. Azi sunt tare lenesa nus de ce da' n-am chef sa fac nimic. e tot un soi de chec insa foarte placut aromat. dar mie-mi plac mai mult dulciurile cu crema (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) pe cele fara le produc, le pozez, le gust o data si cam atat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#195
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Si mie imi plac cele cu crema a lot, dar cateodata n-am chef sa stau prea mult in bucatarie si atunci bag o prajitura usor de facut.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd August 2025 - 03:32 AM |
|