IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 19 20 21 22 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
kalua
post Mar 29 2008, 09:59 PM
Post #196

Musafir

Tort elvetian de mere

pentru o forma rotunda cu diametrul de 22 cm
daca vreti sa faceti intr-o tava de aragaz, ca prajitura, dublati cantitatile

Aluat fraged
200g faina alba
100g unt
50g zahar
1 ou

Umplutura
600g mere
sucul de la cam doua lamai
2 oua
2 linguri miere
3 linguri zahar
1/2 lingurita scortisoara macinata
125g alune (sau nuci, migdale) macinate
2 galbenuse
2 linguri frisca lichida

Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta pana se incheaga (nu mult), se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Se intinde cu sucitorul (fara faina) direct pe hartie de copt, se pune hartia in forma si se precoace 15 minute in cuptorul preincalzit (200°C).
Merele se curata de coaja, se taie in sferturi (fara casuta, binenteles). Se stropesc bine cu suc de lamaie, ca sa nu se oxideze (innegreasca). 250g din mere se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu suc de lamaie din belsug.
Ouale se amesteca cu mierea, zaharul, scortisoara pana cand devine totul o masa umflata alba. Se adauga merele rase si alunele si toata umplutura asta se pune peste aluatul precopt. Se pun sferturile de mere cu curbura in sus pe deasupra. Galbenusele se bat cu frisca si se unge tot tortul cu liasonul (asa se numeste amestecul galbenus-frisca lichida in gastronomie si se foloseste si la legat sosuri) asta. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) 40 minute.

Pregatiti-va cateva mere in plus, mie nu mi-au ajuns pentru pus pe deasupra cat scria in reteta. Sau le puneti mai rasfirate, merge si asa.
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post Apr 6 2008, 06:59 PM
Post #197

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

tot s-a vorbit de galuste cu prune zilele astea hai sa povestim reteta de galuste cu prune

+Quote Post
ToothFairy
post Apr 6 2008, 07:09 PM
Post #198

Incurabil

Group: Editorialist
From: SB
Member No.: 1,062

Chiar asa...n-o putem adapta Montignac reteta asta?cum ce am putea inlocui cartofii?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ca-s chiar bune galustele astea

+Quote Post
kalua
post Apr 6 2008, 07:46 PM
Post #199

Musafir

Se pot face cu un aluat de papanasi, dar nu poti compara gusturile. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

+Quote Post
Fanny
post Apr 7 2008, 08:56 AM
Post #200

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

Pandispan cu ananas

Se bat 3 albusuri spuma. Se adauga cele 3 galbenusuri, un pahar (150 gr) de zahar si 150 gr de unt moale. Se amesteca pana se topeste untul si la final se adauga 150 de grame de faina cu o lingurita de praf de copt. Dupa ce se amesteca rezulta un aluat consistent si un pic elastic.
Se toarna intr-un vas (eu am folosit yena), se nivealeaza si se pun rondele de ananas, scurse de sirop.
Eu l-am lasat la foc mediu-mic am 45 de minute.

Rezultatul a fost:
(IMG:http://i161.photobucket.com/albums/t207/fanny_dinu/prajituracuananas-1.jpg)

Reteta nu-mi apartine. Am gasit-o pe un site romanesc.

+Quote Post
Teocris
post Apr 10 2008, 01:06 PM
Post #201

V.I.P.

Group: Administratori
From: Sibiu
Member No.: 2,591

Prajitura de post cu gem

O masura zahar, o masura ulei, doua masuri si jumatate apa, o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet, doua masuri gem mai gros(eu pun de caise- facut de soacra mea), doua linguri cacao si faina cat cuprinde.
Cuptorul se incinge inainte.
Toate ingredientele se amesteca bine si faina se adauga pana ce coca are consistenta unei smantani .
Tava se unge bine cu ulei.
Se toarna compozitia in tava si se lasa la cuptor cam 40/50 minute la foc potrivit.
Pe aceeasi "tema"se pot face variatii:
-se adauga in compozitie: nuci, sau bucatele de rahat, sau stafide, sau bucatele de ciocolata
-se toarna deasupra glazura de ciocolata(alba sau neagra)
- se orneaza cu nuca macinata sau cu fulgi de cocos

+Quote Post
Cleo
post Apr 14 2008, 01:48 AM
Post #202

moderator

Strudel a la h (?)

o cutie de foetaj (cam 450g)
fructe de padure congelate lasate la dezghetat
ou batut pt uns

se intinde foaia, se incoloneaza fructe pe centru, se presara zahar peste ele, eventual si zahar vanilat se invelesc de 2 ori (o data ataca flancul stang, a 2-a oara ataca flancul drept ) .
Cand am pliat odata ungem coca cu oul batut (atentie nu atingeti marginea care se va rasfira) apoi mai pliem odata si din partea cealalta. Se da la cuptroul incins in prealabil la foc mediu cam 40 minute. Pana se rumeneste si umfla frumos.
Se taie cand s-a mai racorit, se pudreaza din belsug cu zahar pudra.

Taina: se poate face si cu mere ori rase direct pe coca, apoi presarate cu zahar si scortisoara, ori calite putin in prealabil.
Ideea e sa nu rulati ci sa inveliti fructele si ... gata.

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9184.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9187.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9192.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9214-1.jpg)

+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 14 2008, 08:47 AM
Post #203

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Multumesc frumos Cleo, (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) . si ce simplu era, de cate ori faceam foietaj cateodata mai imi ramanea aluat si nu stiam cu ce sa-l mai umplu si aveam si zmeura in congelator, da' nu mi-a dat prin minte. Eu am tot incercat sa fac cu aluat de strudel cu mere si nu-mi iesea neam, ca nus cat de subtire trebuia intinsa foaia. O singura data mi-a iesit acceptabil de nu l-am aruncat in cos da' am intins la foaia aia de mi-au iesit ochii ca la melc (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) de am zis ca nici ca mai fac da' cu foietaj e mult mai simplu.

+Quote Post
Cleo
post Apr 15 2008, 02:41 PM
Post #204

moderator

variatii la placintica.
n-am fost asa incantata de combinatia cu fructele de padure.
am sa mai fac odata insa am sa pun intai o coloana de ricotta (urda) cu vreun ou doua in ea si la etajul 2, fructele si am sa pliez asa. Nu-mi place ca n-au ramas umflate si nici suficient de dulci n-au fost.
cam asta-i revelatia zilei.

+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 15 2008, 04:04 PM
Post #205

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Cleolica eu am pus zahar peste fructe asa mai mult la cornuri (am facut pana la urma corn cu visine dupa ideea cu foietajul ca mi-era lene sa fac foietaj) si s-a prelins pe din afara da' gustul la suc era dulce. Maine il gust, daca mai ramane si spun impresii.
Nus cum iese daca amesteci fructele scurse cu mascarpone batut cu zahar, poate incerc o data.

This post has been edited by Master of Norules: Apr 15 2008, 04:05 PM

+Quote Post

45 Pages V  « < 19 20 21 22 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd August 2025 - 05:19 PM