![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#21
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
astazi fac:
Prajitura cu piersici si migdale 250g unt 250g zahar 270g faina 5 oua 1 plic zahar vanilat 1 praf de copt coaja rasa de la 1 lamaie 1 praf de sare 2 linguri migdale pisate 2 conserve de piersici (850ml) Incingeti cuptorul la 180 grade. Puneti intr-un castron unt, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare, amestecand incontinuu. Bateti ouale, adaugati faina, praf de copt si migdale, realizand un amestec pe care il incorporati in masa de unt si zahar. Asezati aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Asezati jumatati de piersici pe aluat cu partea convexa in sus, la distante egale una de alta. Coaceti pe gratarul din mijloc cca 25min. Dupa ce se raceste presarati zahat pudra. Alternativ se pot presara migdale si printre piersici, inainte de a se introduce la cuptor. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#22
|
Musafir ![]() |
Eu am facut ieri
Bananananatoffifee (nume dat de fiica-mea) merge usor, nu trebuie de copt, succesul e garantat. 200 g biscuiti cu unt 70-100 g unt 1 conserva lapte condensat indulcit (400 ml) 4 banane mijlocii 200-300 ml frisca Conserva se fierbe 2-3 ore, apoi se lasa la racit. Important: trebuie sa fie tot timpul acoperita cu apa si inchisa, altfel poate exploda. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit. Se pune amestecul pe un platou (asta va fi blatul) si se da la rece. Se deschide conserva complet racita si se unge continutul ei pe blat. Bananele se cojesc si se taie in felii, care se pun peste crema. Se bate frisca, se imbraca tortul in ea si se mai da un pic la rece. Fiica-mea a spus "super, bravo, delicios" (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Eu am fiert doua conserve, ca data viitoare sa pot face repede dulcele asta. |
|
|
![]()
Post
#23
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
super Marbella ...
kalua, ma omori tu (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) ....iac si eu la organe si nici mie dintre ele doar ficateii de pui mai imi spun ceva.... as fi vrut sa fac pt ca sotului meu ii plac mancaruri de genul asta ... sau consistente in felul asta.... s-apoi eu sunt mai mult cu gatitul si nu cu mancatul am si eu o reteta de cuib de viespi (darazs feszek) .... o nebunie.... Coca: 450g faina, 25-30g drojdie, 2 linguri rase de zahar, putina sare, 3 galbenusuri, 40 g unt, lapte cat cuprinde pt o coca nu prea moale deci nu chiar ca aceea de cozonac cam 150ml lapte umplutura: 100 g unt, 140g zahar, 1 pachet zahar vanilat pt tava: unt si zahar pt stropit: 1 pachet zahar vanilat, 1-2 linguri zahar, 150ml frisca lichida (eu pun lapte simplu) drojdia se dizolva in putin zahar si in laptele caldut, apoi adaugam sarea si restul de zahar si turnam peste faina, apoi cu galbenusurile si untul topit se framanta o coca potrivit de tare, se lasa la crescut 40-50 minute ... intre timp frecam spuma untul cu zaharul asat-i umplutura din coca crescuta se intinde o foaie de vreo 5mm latime si se intnde untul cu zaharul pe deasupra , se poate presara si miez de nuca si se ruleaza intr-un sul. sulul in taiati in bucati de 2 degete grosime. tava se unge foarte foarte bine cu unt, sa fie alb fundul tavii de la atata unt si se presara zahar tot asa mai mult, apoi incepem sa punem bucatile din sul ... cum? le strangem usor cu degetele la una din parti (altfel curge untul din ele )si le asezam cu fata respectiva in jos. deci de sus daca va uitati veti vedea ca un soi de trandafir. se da tava la cuptorul incins in prealabil la foc mediu (cam 30 minute), cand sunt aproape gata scoateti tava si turnati usor pe fiecare laptele cu zahar (infierbantat altfel se dezumfla cuiburile) si mai dati la cuptor 10-15 minute. Se scot din tava fierbinti. am sa pun o poza cu prima ocazie cand fac ... poate chiar astazi. editat in 2008 toamna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/cuibdeviespe.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/cuib2.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3057.jpg) |
|
|
![]()
Post
#24
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
in romania nu exista lapte condensat indulcit. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif)
cu ce crezi ca l-as putea inlocui? |
|
|
kalua |
![]()
Post
#25
|
Musafir ![]() |
Sa stii ca nici aici nu se gaseste pe toate drumurile, mi-a luat ceva timp sa-l gasesc (pana la urma mi-a luat tata, ca el are timp sa cutreiere magazinele). Habar n-am cu s-ar putea inlocui, poate cu lapte condensat amestecat cu zahar (dar nu stiu proportia, pe conserva nu scria nimic) si pus intr-un borcan inchis etans.
|
|
|
![]()
Post
#26
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
Pai noi suntem fericiti in cazul asta. In Grecia se gaseste lapte condensat indulcit sau nu, la orice supermarket. Grecii pun in cafea numai lapte condensat, neindulcit, chiar si cutiutele acelea mici cu lapte pt cafea sunt cu lapte condensat. Aici, in Romania, nu prea cred sa se gaseasca, stiu ca acum cativa ani buni, vreo 7-8 ani, cand de abia il cunoscusem pe sotul meu, iar lui i se terminase provizia de lapte condensat, cautam de nebuni prin Bucuresti...atunci am gasit la La fourmi, aduceau mai rar, si era destul de scump. Acum nu am mai vazut (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) . Ai incercat pe la Carrefour? si celelalte supermarketuri mari?
|
|
|
![]()
Post
#27
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
uite "cuibile" de viespi ...pana la urma de-abia azi am facut
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_0915.jpg) |
|
|
![]()
Post
#28
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Salam de biscuiti
Pai iti trebuie biscuiti simpli cam 400 gr, 70 gr. unt, zahar 200-250 (depinde cat de dulce vrei pentru ca eu in reteta primita aveam scris 450 gr, zahar???) stafide 100 gr, fructe uscate dupa preferinta 3-4 oua, cacao.Zaharul, ouale, cacao se pun pe abur pana se topeste zaharul, se adauga untul, stafidele ....., biscuitii (faramitati si o parte dati prin masina), eu am pus si putina esenta de rom daca vrei pune zahar vanilat. Apoi se rastoarna pe folie de celofan si se pune la frigider.Multi pun zahar pe folia de celofan inainte de a rasturna compozitia.Eu am pus nuca de cocos. |
|
|
![]()
Post
#29
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Intrebare-intrebatoare: am strans niste albusuri (vreo 10-15 cred) la congelator, nu ma intrebati cum am reusit.
Si ma gandesc daca sunt ceva retete de dulciuri care sa aiba nevoie doar de albus...si am si nuca din belsug. Singura chestie care imi vine in minte sunt pricomigdale, asa ca va rog daca aveti idei, please share... |
|
|
![]()
Post
#30
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
eu stiu un chec din albusuri, cu nuca si rahat. te tenteaza?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 03:47 PM |
|