![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#206
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
pai nu le amesteci.
le pui etajate. Si nu mascarpone ci urda amestecata doar cu ou. Daca amesteci cu zahar in secunda doi se lichefiaza si nu mai stau maldar asa cum am pus fructele. deci maldarul de urda apoi ceva fructe peste. Cu visine de ex ar merge chiar sa amesteci urda. las' ca mai fac poate-n week-end si vin cu pozica |
|
|
![]()
Post
#207
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Merge si branza de vaci in loc de urda nu? Eu cu urda nu-s prea prietena, da' suna bine ce zici tu acolo.
|
|
|
![]()
Post
#208
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
merge doar daca presari zahar peste fructe si nu-l amesteci in branza.
de-asta am spus de urda ca-i mai duclica fara adaosuri cum nu-ti palce urda? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) ...aia alba si cremoasa cum fac ardelenii? mmmmmmm la Buzau unde am stat in ultimii ani vindeau o chestie gri (frecata cu sare de-aia grunjoasa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) si-o numeau urda (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) ...cah!!!! |
|
|
![]()
Post
#209
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Aia, aia, nu-mi place nici nu stiam ca ricotta e asemanatoare urdei. Tot am vazut la Jamie ca folosea ricotta la dulciuri da' habar n-aveam ce e aia.
Chiar esti o zana buna in ale prajiturilor. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#210
|
Musafir ![]() |
Italienii, mai ales in sud, folosesc ricotta la cremele de prajituri. Mie nu-mi place absolut deloc in dulciuri. Chiar imi spunea o colega italianca ca unii amesteca mascarpone-ul cu ricotta la crema de tiramisu ca sa nu fie asa grasa. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
|
|
|
![]()
Post
#211
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
no, eu acum cum ma adresez ? master of norule e lung, iti zic mon (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
io-s zana buna punct (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) kalua eu placintele cu branza le fac cu branza proaspata de cele mai multe ori si au mare succes in cercul nostru desi eu nu ma omor. am incercat odata cu ricotta si a iesit tare bun asa ca eu mi-am reconsiderat parerile. Chestia cu amestecul am vazut-o si eu intr-o emisiune pe foodchannel si-am zis ...neeeah . daca tot imi manjesc gura (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) macar s-o fac cu ceva bun |
|
|
roxanica10 |
![]()
Post
#212
|
Musafir ![]() |
Cleo, din cauza acestei minunatii cu fructe de padure, am fost nevoita sa-mi cumpar azi strudel cu visine...nu am mai rezistat.
Uite d-aia nu ma apuc eu de dulciuri, ca le-as da gata imediat. |
|
|
![]()
Post
#213
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Churros
- 250 ml apa + 60 ml ulei se pun pe foc - 200g faina + 30g zahar pudra + jumatate de lingurita de sare se amesteca - cand lichidul incepe sa firba punem dintr-un foc compozitia cu faina si se amesteca pana iese o coca vartoasa. Deci seamana cu reteta de eclere dupa cum vedeti Cand s-a racorit intra-atat incat sa putem tine degetul pe coca adaugam pe rand 3 oua mari sau 4 mici. Pe o forma unsa cu putin ulei se fac din coca forme serpuite sau spiralate, printr-o punga de plastic taiata la un colt. Se incinge uleiul, cu o paleta unsa cu ulei luati una cate una spiralele si le puneti in ulei. Prajiti pe fiecare parte pana se rumenesc frumosc. Se scot pe o hartie absorbanta. Se pudreaza cu zahar pudra si scrotisoara daca va place. Se potrivesc langa o ciocolata calda sau o cafea tare taina repetata: uleiul e perfect incins daca atunci cand introduceti coada unei linguri de lemn se ridica mici bule pe langa ea. - se prajesc mai frumos daca le intoarceti des si focul e pe mediu spre minim Pt ca ursitoarele nu m-au inzestrat cu rabdare am facut cateva S-uri printr-o forma speciala, apoi am taiat o punga intr-o parte si-am mai facut niste bete si spirale si daca am vazut ca nici asa nu merge repede am mai taiat una din coltul deja taiat si-am facut niste caltabosi (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) ceea ce nu va sfatuiesc sa faceti pt c-am prajit pe urma la ei, la foc mic, triplu timpul cat as fi prajit la gogosile subtirele... (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9405.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9332.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#214
|
Musafir ![]() |
Churros (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) se mananca traditional cu ciocolata lichida.
La micul dejun. |
|
|
![]()
Post
#215
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
atunci i-am facut si eu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Maine mai fac o tura mai pe indelete ca azi parca ma manau turcii |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th August 2025 - 05:52 PM |
|