IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 20 21 22 23 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Cleo
post Apr 15 2008, 04:11 PM
Post #206

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

pai nu le amesteci.
le pui etajate. Si nu mascarpone ci urda amestecata doar cu ou. Daca amesteci cu zahar in secunda doi se lichefiaza si nu mai stau maldar asa cum am pus fructele. deci maldarul de urda apoi ceva fructe peste. Cu visine de ex ar merge chiar sa amesteci urda.
las' ca mai fac poate-n week-end si vin cu pozica
Go to the top of the page

+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 15 2008, 04:15 PM
Post #207

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Merge si branza de vaci in loc de urda nu? Eu cu urda nu-s prea prietena, da' suna bine ce zici tu acolo.

+Quote Post
Cleo
post Apr 15 2008, 04:19 PM
Post #208

moderator

merge doar daca presari zahar peste fructe si nu-l amesteci in branza.
de-asta am spus de urda ca-i mai duclica fara adaosuri

cum nu-ti palce urda? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) ...aia alba si cremoasa cum fac ardelenii? mmmmmmm
la Buzau unde am stat in ultimii ani vindeau o chestie gri (frecata cu sare de-aia grunjoasa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) si-o numeau urda (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) ...cah!!!!

+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 15 2008, 06:54 PM
Post #209

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Aia, aia, nu-mi place nici nu stiam ca ricotta e asemanatoare urdei. Tot am vazut la Jamie ca folosea ricotta la dulciuri da' habar n-aveam ce e aia.
Chiar esti o zana buna in ale prajiturilor. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
kalua
post Apr 15 2008, 07:36 PM
Post #210

Musafir

Italienii, mai ales in sud, folosesc ricotta la cremele de prajituri. Mie nu-mi place absolut deloc in dulciuri. Chiar imi spunea o colega italianca ca unii amesteca mascarpone-ul cu ricotta la crema de tiramisu ca sa nu fie asa grasa. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

+Quote Post
Cleo
post Apr 15 2008, 08:01 PM
Post #211

moderator

no, eu acum cum ma adresez ? master of norule e lung, iti zic mon (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
io-s zana buna punct (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

kalua eu placintele cu branza le fac cu branza proaspata de cele mai multe ori si au mare succes in cercul nostru desi eu nu ma omor. am incercat odata cu ricotta si a iesit tare bun asa ca eu mi-am reconsiderat parerile. Chestia cu amestecul am vazut-o si eu intr-o emisiune pe foodchannel si-am zis ...neeeah . daca tot imi manjesc gura (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) macar s-o fac cu ceva bun

+Quote Post
roxanica10
post Apr 15 2008, 08:10 PM
Post #212

Musafir

Cleo, din cauza acestei minunatii cu fructe de padure, am fost nevoita sa-mi cumpar azi strudel cu visine...nu am mai rezistat.
Uite d-aia nu ma apuc eu de dulciuri, ca le-as da gata imediat.

+Quote Post
Cleo
post Apr 19 2008, 03:31 PM
Post #213

moderator

Churros

- 250 ml apa + 60 ml ulei se pun pe foc
- 200g faina + 30g zahar pudra + jumatate de lingurita de sare se amesteca
- cand lichidul incepe sa firba punem dintr-un foc compozitia cu faina si se amesteca pana iese o coca vartoasa.
Deci seamana cu reteta de eclere dupa cum vedeti

Cand s-a racorit intra-atat incat sa putem tine degetul pe coca adaugam pe rand 3 oua mari sau 4 mici.
Pe o forma unsa cu putin ulei se fac din coca forme serpuite sau spiralate, printr-o punga de plastic taiata la un colt.

Se incinge uleiul, cu o paleta unsa cu ulei luati una cate una spiralele si le puneti in ulei. Prajiti pe fiecare parte pana se rumenesc frumosc. Se scot pe o hartie absorbanta. Se pudreaza cu zahar pudra si scrotisoara daca va place. Se potrivesc langa o ciocolata calda sau o cafea tare

taina repetata: uleiul e perfect incins daca atunci cand introduceti coada unei linguri de lemn se ridica mici bule pe langa ea.
- se prajesc mai frumos daca le intoarceti des si focul e pe mediu spre minim

Pt ca ursitoarele nu m-au inzestrat cu rabdare am facut cateva S-uri printr-o forma speciala, apoi am taiat o punga intr-o parte si-am mai facut niste bete si spirale si daca am vazut ca nici asa nu merge repede am mai taiat una din coltul deja taiat si-am facut niste caltabosi (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) ceea ce nu va sfatuiesc sa faceti pt c-am prajit pe urma la ei, la foc mic, triplu timpul cat as fi prajit la gogosile subtirele...

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9405.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9332.jpg)

+Quote Post
kalua
post Apr 19 2008, 09:16 PM
Post #214

Musafir

Churros (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) se mananca traditional cu ciocolata lichida.
La micul dejun.

+Quote Post
Cleo
post Apr 19 2008, 09:52 PM
Post #215

moderator

atunci i-am facut si eu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Maine mai fac o tura mai pe indelete ca azi parca ma manau turcii

+Quote Post

45 Pages V  « < 20 21 22 23 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 5th August 2025 - 05:52 PM