![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#211
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
no, eu acum cum ma adresez ? master of norule e lung, iti zic mon (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
io-s zana buna punct (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) kalua eu placintele cu branza le fac cu branza proaspata de cele mai multe ori si au mare succes in cercul nostru desi eu nu ma omor. am incercat odata cu ricotta si a iesit tare bun asa ca eu mi-am reconsiderat parerile. Chestia cu amestecul am vazut-o si eu intr-o emisiune pe foodchannel si-am zis ...neeeah . daca tot imi manjesc gura (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) macar s-o fac cu ceva bun |
|
|
roxanica10 |
![]()
Post
#212
|
Musafir ![]() |
Cleo, din cauza acestei minunatii cu fructe de padure, am fost nevoita sa-mi cumpar azi strudel cu visine...nu am mai rezistat.
Uite d-aia nu ma apuc eu de dulciuri, ca le-as da gata imediat. |
|
|
![]()
Post
#213
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Churros
- 250 ml apa + 60 ml ulei se pun pe foc - 200g faina + 30g zahar pudra + jumatate de lingurita de sare se amesteca - cand lichidul incepe sa firba punem dintr-un foc compozitia cu faina si se amesteca pana iese o coca vartoasa. Deci seamana cu reteta de eclere dupa cum vedeti Cand s-a racorit intra-atat incat sa putem tine degetul pe coca adaugam pe rand 3 oua mari sau 4 mici. Pe o forma unsa cu putin ulei se fac din coca forme serpuite sau spiralate, printr-o punga de plastic taiata la un colt. Se incinge uleiul, cu o paleta unsa cu ulei luati una cate una spiralele si le puneti in ulei. Prajiti pe fiecare parte pana se rumenesc frumosc. Se scot pe o hartie absorbanta. Se pudreaza cu zahar pudra si scrotisoara daca va place. Se potrivesc langa o ciocolata calda sau o cafea tare taina repetata: uleiul e perfect incins daca atunci cand introduceti coada unei linguri de lemn se ridica mici bule pe langa ea. - se prajesc mai frumos daca le intoarceti des si focul e pe mediu spre minim Pt ca ursitoarele nu m-au inzestrat cu rabdare am facut cateva S-uri printr-o forma speciala, apoi am taiat o punga intr-o parte si-am mai facut niste bete si spirale si daca am vazut ca nici asa nu merge repede am mai taiat una din coltul deja taiat si-am facut niste caltabosi (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) ceea ce nu va sfatuiesc sa faceti pt c-am prajit pe urma la ei, la foc mic, triplu timpul cat as fi prajit la gogosile subtirele... (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9405.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9332.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#214
|
Musafir ![]() |
Churros (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) se mananca traditional cu ciocolata lichida.
La micul dejun. |
|
|
![]()
Post
#215
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
atunci i-am facut si eu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Maine mai fac o tura mai pe indelete ca azi parca ma manau turcii |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#216
|
Musafir ![]() |
Italian Biscotti
125g migdale macinate 50g fistic decojit 50g migdale decojite 2 oua 1 galbenus 125g zahar pudra 225g faina 1lingurita praf de copt putina sare coja de la 1/2 lamaie Se incinge cuptorul la 180 grade. Se ia o tava mare pe care se aseaza o foaie de hartie pentru copt. Migdalele si fisticul se prajesc putin si se pun de o parte. Ouale + galbenusul si zaharul se bat cu mixerul pana cand amestecul se ingroasa si se deschide la culoare. Apoi se adauga faina, praful de copt si sarea. Se amesteca bine si apoi se adauga coaja de lamaie, migdalele macinate si cele intregi si fisticul. Se va obtine un aluat cam lipicios. Acest aluat se pune pe un fund de lemn dat cu putina faina si se ruleaza cu mainile astfel incat obtinem un ''salam'' (n-am stiut cum sa ii zic) de aprox. 30cm. Acesta se pune pe tava pregatita si se da la cuptor pentru 20 de minute. Dupa 20 de minute se scoate din cuptor si apoi se incinge cuptorul la 200 grade. Intre timp se taie ''salamul'' pe diagonala, in felii de 2cm grosime. Feliile se aseaza pe o parte pe tava si se dau la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cand devin aurii la culoare. Se intorc de pe o parte pe alta dupa 10 minute. Aceasta e poza din cartea de unde am luat reteta. Ai mei nu au iesit chiar asa de aratosi, dar sunt deliciosi. (IMG:http://i237.photobucket.com/albums/ff90/happycat01/IMG_0924.jpg) |
|
|
![]()
Post
#217
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
super happy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
la mine in reteta cand ii intinzi in tava (pt a 2-a oara) se ungeau cu ou batut. |
|
|
![]()
Post
#218
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Happy multam fain (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Oauuuuuuuuuuuuuuu ce fain arata, tre' sa-i incerc, cred ca dupa Pasti ca sapt. asta o sa fiu cam aglomerata. |
|
|
![]()
Post
#219
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Prajitura cu mere
1 kg de mere poate si mai bine curatate de coaja si taiate felii mai groase. Zahar 150g poate mai mult eu l-am pus ochiometric ars intr-o cratita, cand e zaharul maro, atunci torn merele peste (cratita tre' sa fie mai adanca pt. ca merele turnate peste zahar fac spume:)) si putin unt si se lasa pe foc mic la aragaz pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, apoi se varsa in tava. Pandispan Eu am pus 3 oua, daca vreti pandispanul mai gros atunci se pot pune mai multe oua. 75 g zahar 60 g faina vanilie dupa gust. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul+vanilia pe rand cate o lingura batand in continuu, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Apoi se adauga faina in ploaie e bine ca unul sa bata in continuu (al meu barbat l-am pus la batutul faina) si celalat sa puna faina cu o sita de aia de zahar pudra, asa nu se tufleste aluatul. Cand e incorporata faina torn repede aluatul peste mere. Se da la cuptor la 200 grade pana se rumeneste, nu stiu exact ca nu m-am uitat la ceas, o jumate de ora sau mai mult. Peste se pun nuci prajite taiate nu f. marunt. (IMG:http://i241.photobucket.com/albums/ff206/micelanos/P1014857.jpg) Am ciugulit eu cu fiica-mea inainte s-o pozez, ca ne-a fost pofta. This post has been edited by Master of Norules: Apr 21 2008, 04:15 PM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#220
|
Musafir ![]() |
Om Ali, Um Ali (bunica lui Ali)
reteta clasica 1l lapte 75g zahar 150g carta di musica (paine mai dulcisoara italienéasca, uscata) 100g alune de padure tocate din cutit 2 linguri cocos 100g stafide 1/2 lingurita scortisoara 20g unt Se fierbe laptele cu zaharul, apoi se pune la racit pana se prinde caimac deasupra. Painea asta subtire se da la cuptorul preincalzit (175°C) 3-4 minute. Se ung cu unt patru forme rotunde termorezistente mai mici (daca se poate nu chiar atat de scunde ca cele pentru crema de zahar ars), se pune un strat de paine rupta in bucatele mici in ele. Se amesteca celelalte ingrediente inafara de unt, se presara un strat peste paine, apoi se acopera totul iar cu un strat de paine. Se toarna laptele peste si se pune cate o bucata de caimac pe fiecare forma. Se lasa sa traga cam 15 minute. Se presara apoi untul taiat fulgi peste fiecare forma si se dau la cuptorul preincalzit 20 minute. varianta kalua 1 pachet foi de placinta foarte subtiri din comert (am folosit aluat Fillo sau Yufka) 3-4 mere rase pe razatoarea mare 50g cocos 100g alune de padure macinate fin 50-70g nuci tocate mai mare din cutit unt 1,5l lapte 300ml frisca lichida 8 linguri zahar Am impartit foile de placinta in doua si le-am copt cat sa fie aurii (le-am presarat prima data cu niste unt). Am uns formele cu unt, am rupt foile si am pus cate un strat din ele pe fundul fiecarei forme. Am amestecat merele cu alunele macinate, cocosul si cu jumatate din nuci, am pus un strat bun de amestecatura peste. Apoi iar un strat de foi rupte. Am fiert laptele cu frisca si zaharul (gustati sa vedeti cat va trebuie de dulce), l-am turnat fierbinte peste prajitura. E bine ca prajitura sa pluteasca in lapte! Am presarat restul de nuci pe deasupra si am dat formele la cuptorul preincalzit (180°C) vreo 20-25 minute. Cand e gata trebuie sa musteasca, mie nu mi-au iesit atat de ude. Asa ca am mai pus lapte/frisca si cand le-am servit. Se poate face si-ntr-o forma mare, dar nu mai e asa de aspectuoasa la servit. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_7983.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 09:42 PM |
|