IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 21 22 23 24 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
happyCat
post Apr 20 2008, 05:51 PM
Post #216





Musafir






Italian Biscotti

125g migdale macinate
50g fistic decojit
50g migdale decojite
2 oua
1 galbenus
125g zahar pudra
225g faina
1lingurita praf de copt
putina sare
coja de la 1/2 lamaie


Se incinge cuptorul la 180 grade. Se ia o tava mare pe care se aseaza o foaie de hartie pentru copt. Migdalele si fisticul se prajesc putin si se pun de o parte.

Ouale + galbenusul si zaharul se bat cu mixerul pana cand amestecul se ingroasa si se deschide la culoare. Apoi se adauga faina, praful de copt si sarea. Se amesteca bine si apoi se adauga coaja de lamaie, migdalele macinate si cele intregi si fisticul. Se va obtine un aluat cam lipicios.
Acest aluat se pune pe un fund de lemn dat cu putina faina si se ruleaza cu mainile astfel incat obtinem un ''salam'' (n-am stiut cum sa ii zic) de aprox. 30cm. Acesta se pune pe tava pregatita si se da la cuptor pentru 20 de minute.

Dupa 20 de minute se scoate din cuptor si apoi se incinge cuptorul la 200 grade. Intre timp se taie ''salamul'' pe diagonala, in felii de 2cm grosime. Feliile se aseaza pe o parte pe tava si se dau la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cand devin aurii la culoare. Se intorc de pe o parte pe alta dupa 10 minute.

Aceasta e poza din cartea de unde am luat reteta. Ai mei nu au iesit chiar asa de aratosi, dar sunt deliciosi.

(IMG:http://i237.photobucket.com/albums/ff90/happycat01/IMG_0924.jpg)

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 20 2008, 06:37 PM
Post #217


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



super happy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

la mine in reteta cand ii intinzi in tava (pt a 2-a oara) se ungeau cu ou batut.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 20 2008, 07:54 PM
Post #218


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Happy multam fain (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Oauuuuuuuuuuuuuuu ce fain arata, tre' sa-i incerc, cred ca dupa Pasti ca sapt. asta o sa fiu cam aglomerata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 21 2008, 04:10 PM
Post #219


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Prajitura cu mere
1 kg de mere poate si mai bine curatate de coaja si taiate felii mai groase.
Zahar 150g poate mai mult eu l-am pus ochiometric ars intr-o cratita, cand e zaharul maro, atunci torn merele peste (cratita tre' sa fie mai adanca pt. ca merele turnate peste zahar fac spume:)) si putin unt si se lasa pe foc mic la aragaz pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, apoi se varsa in tava.
Pandispan
Eu am pus 3 oua, daca vreti pandispanul mai gros atunci se pot pune mai multe oua.
75 g zahar
60 g faina
vanilie dupa gust.
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul+vanilia pe rand cate o lingura batand in continuu, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Apoi se adauga faina in ploaie e bine ca unul sa bata in continuu (al meu barbat l-am pus la batutul faina) si celalat sa puna faina cu o sita de aia de zahar pudra, asa nu se tufleste aluatul. Cand e incorporata faina torn repede aluatul peste mere. Se da la cuptor la 200 grade pana se rumeneste, nu stiu exact ca nu m-am uitat la ceas, o jumate de ora sau mai mult.
Peste se pun nuci prajite taiate nu f. marunt.
(IMG:http://i241.photobucket.com/albums/ff206/micelanos/P1014857.jpg)
Am ciugulit eu cu fiica-mea inainte s-o pozez, ca ne-a fost pofta.

This post has been edited by Master of Norules: Apr 21 2008, 04:15 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Apr 28 2008, 08:53 PM
Post #220





Musafir






Om Ali, Um Ali (bunica lui Ali)

reteta clasica

1l lapte
75g zahar
150g carta di musica (paine mai dulcisoara italienéasca, uscata)
100g alune de padure tocate din cutit
2 linguri cocos
100g stafide
1/2 lingurita scortisoara
20g unt

Se fierbe laptele cu zaharul, apoi se pune la racit pana se prinde caimac deasupra. Painea asta subtire se da la cuptorul preincalzit (175°C) 3-4 minute. Se ung cu unt patru forme rotunde termorezistente mai mici (daca se poate nu chiar atat de scunde ca cele pentru crema de zahar ars), se pune un strat de paine rupta in bucatele mici in ele. Se amesteca celelalte ingrediente inafara de unt, se presara un strat peste paine, apoi se acopera totul iar cu un strat de paine. Se toarna laptele peste si se pune cate o bucata de caimac pe fiecare forma. Se lasa sa traga cam 15 minute. Se presara apoi untul taiat fulgi peste fiecare forma si se dau la cuptorul preincalzit 20 minute.

varianta kalua

1 pachet foi de placinta foarte subtiri din comert (am folosit aluat Fillo sau Yufka)
3-4 mere rase pe razatoarea mare
50g cocos
100g alune de padure macinate fin
50-70g nuci tocate mai mare din cutit
unt
1,5l lapte
300ml frisca lichida
8 linguri zahar

Am impartit foile de placinta in doua si le-am copt cat sa fie aurii (le-am presarat prima data cu niste unt). Am uns formele cu unt, am rupt foile si am pus cate un strat din ele pe fundul fiecarei forme. Am amestecat merele cu alunele macinate, cocosul si cu jumatate din nuci, am pus un strat bun de amestecatura peste. Apoi iar un strat de foi rupte. Am fiert laptele cu frisca si zaharul (gustati sa vedeti cat va trebuie de dulce), l-am turnat fierbinte peste prajitura. E bine ca prajitura sa pluteasca in lapte! Am presarat restul de nuci pe deasupra si am dat formele la cuptorul preincalzit (180°C) vreo 20-25 minute.
Cand e gata trebuie sa musteasca, mie nu mi-au iesit atat de ude. Asa ca am mai pus lapte/frisca si cand le-am servit.
Se poate face si-ntr-o forma mare, dar nu mai e asa de aspectuoasa la servit.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_7983.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post May 1 2008, 10:29 PM
Post #221





Musafir






Chec de cinci minute
numai bun pentru incepatoare sau cand de fapt n-aveti timp de copt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

400g faina alba
375g zahar
1 plic zahar vanilinat
1 plic praf de copt
5 oua
250g unt
1 cana apa calduta
cacao dupa gust

Se amesteca toate ingredientele inafara de cacao. Se amesteca 5 minute cu mixerul. Se pune jumatate de compozitie intr-o forma de chec sau de Guglhupf unsa bine cu unt. In restul de aluat se adauga cacao dupa gust, se toarna pe deasupra. Cu o furculita se fac spirale de la fundul formei inspre suprafata. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) o ora. Cand e gata se poate presara cu zahar pudra sau imbraca in glazura de ciocolata.

Eu am pus si doua banane in el (trebuiau consumate), de-aia este ceva mai umed.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8014.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post May 1 2008, 10:47 PM
Post #222


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Kari, e fara faina?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post May 1 2008, 10:59 PM
Post #223





Musafir






Cu faina.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post May 11 2008, 10:48 PM
Post #224





Musafir






Tort cu parfait de caise
caisele se pot inlocui cu alte fructe, dupa preferinta

150g migdale macinate foarte fin (sau alune, nuci)
6 albusuri
1 priza sare
200g zahar

500g frisca lichida
1 plic zahar vanilat
500g caise din conserva (conserva de 800g)
2-3 linguri zahar pudra
2 linguri suc de lamaie

50g ciocolata

Se bat albusurile cu sarea si zaharul vanilat pe bain-Marie fierbinte. Se pune castronul pe o oala cu apa rece, se adauga migdalele. Se taie 3 cercuri cu diametrul de 24 cm din hartie de copt, se pune pe fiecare cerc bezea cu migdale. Pe unul dintre cercuri faceti niste "stalagmite" cu o lingurita uda (la mine s-au lasat pentru ca a intervenit ceva intre ele si pana le-am bagat la cuptor). Cel mai bine e sa dati toate 3 blaturi odata la cuptorul preincalzit (90°C) la programul cu circulatia aerului. Daca aveti cuptor numai cu caldura sus si jos, coaceti blaturile cate unul, pe rand, la 130°C. Se coc cam 1 1/2 ora.
Se bate frisca cu zaharul vanilat, Caisele scurse se amesteca in blender cu zaharul pudra si sucul de lamaie si se face un piure din ele. Se amesteca cu frisca.
Pregatiti o forma rotunda sau o cratita cu diametru de 24-25 cm, puneti primul blat in ea, jumatate din frisca, blatul al doilea, apoi acoperiti cu ultimul blat (ala cu crescaturi in sus). Se da la congelator macar 3 ore.
Cu jumatate de ora inainte de a servi tortul incalziti ciocolata (ori la microunde, ori o bagati in punga si-o incalziti in apa fierbinte), puneti-o intr-o punga si taiati foarte putin coltul. Faceti decoratia cu ciocolata. Cel mai bine se taie cu cutitul electric.
Cine vrea poate adauga niste lichior de migdale la frisca.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8101.jpg)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8120.jpg)

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post May 11 2008, 10:58 PM
Post #225


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



kalua asta-i blat de-ala minune!? (ala care mie nu mi-a iesit niciodata (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) )
eu mi-am luat o tava maare exact cat cuptorul. O sa pot face lejer 3 cercuri ba chiar 4 daca-i diametrul mai micut.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 21 22 23 24 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 6th August 2025 - 08:23 AM