![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#231
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Kalua, tortul ala arata minunat!
E la fel de bun pe cum arata? Mai bine nu-mi spune. Lasa ca-mi imaginez eu... (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) |
|
|
![]()
Post
#232
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Azi incercasi kurtos pe sticla, am scris eu ca am gasit pe un site de bucatareala cum se face si am purces la drum. Doar ca drumul cu o iesire eronata, mi s-a adunat jos la baza sticlei. Ideea cu sticla de vin eu am pus de apa minerala la 175 grade e buna, nu se sparge sticla, doar ca eu am infasurat pe sticla unsa cu ulei si mi-a cazut aproape tot aluatul jos. So o sa mai incerc. Ma gandesc nus daca ma gandesc bine daca as baga sticla in tija de la rotisor si sa-i dau drumul la rostisor o merge sau la focul de la cuptor. Acu' am vazut tot pe site-ul cu pricina o gagica a invelit folie de aluminiu peste tuburile de la servetele alea de hartie de bucatarie si cica i-a iesit.
urmatoarea data incerc o lipire cu ulei pe sticla a hartiei de copt si apoi pun kurtosul, si trebuie banda aia ce o insiri pe sticla sa fie destul de lata. Care aveti idei de improve please share. This post has been edited by Master of Norules: May 22 2008, 03:51 PM |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#233
|
Musafir ![]() |
Masterule... eu nu-s experta in kurtos, dar ma gandesc, oare iese bine daca pui aluatul pe un roller din ala din lemn cu care se intind foile (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Se gasesc de mai multe grosimi. Si lemnul parca e mai sigur decat sticla...imi suna cam periculos sticla aia incinsa.
|
|
|
![]()
Post
#234
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Sa stii ca n-are nimic sticla doar e fierbinte, ma gandesc ca cele mai bune sunt sticlele de sampania ca alea sunt facute dintr-o sticla mai groasa.
Da' Happy si eu m-am gandit la sucitor doar ca imi trebuie unul mai grasut si nu asa inalt si fara manere, o sa caut. |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#235
|
Musafir ![]() |
Acum m-am uitat si eu pe reteta de Kurtos postata de Cleo, imi ploua in gura deja... dar acolo zice ca nu merge in cuptor, trebuie copt deasupra jarului... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]()
Post
#236
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Da uite ca mi-ai dat o idee cand mai mergem la gradina imi iau si niste aluat de kurtos si il fac pe sucitor, oi vedea ce o iesii. Astia merg in cuptor, da eu am gresit ceva.
E mancabil da' in schimb m-am ales cu un miros in casa de imi vine sa ma duc sa-mi cumpar unul. This post has been edited by Master of Norules: May 22 2008, 04:25 PM |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#237
|
Musafir ![]() |
Iata reteta de Muesli:
250g fulgi de ovaz 50g seminte floarea soarelui (decojite) 50g seminte dovleac (decojite) 50g fulgi de migdale (flaked almonds) 50g unt 4-5 linguri miere 100g fructe uscate Se amesteca fulgii cu semintele si migdalele intr-un castron mai mare. Separat se topesc untul si mierea impreuna si se toarna peste amestecul de mai sus, amestecand bine ca sa se acopere totul uniform. Se pune acest amestec pe o tava (acoperita cu hartie pentru copt) si se coace la cuptor la 180 de grade, aprox. 20 de minute, pana cand devine auriu la culoare. Pe parcursul coacerii se mai amesteca cu o lingura din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Dupa ce se coate din cuptor si se mai raceste, se adauga fructele uscate. Nota: Eu in loc de migdale am folosit pecan nuts (nu stiu cum se traduce), sunt ca un fel de nuci, numai ca mai alungite, iar ca si fructe uscate am folosit caise uscate taiate bucatele. A iesit excelent, eu il mananc cu lingura si asa uscat, sau cu lapte. |
|
|
![]()
Post
#238
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Sa va dau si eu o reteta de la mama mea, care o stie de la mama ei.
Nu e nimic deosebit, doar ca e f buna si usor de preparat. Fara nume Ingrediente: - frisca - biscuiti dulci - boabe din diferite feluri de dulceata - bucatele de ciocolata amaruie - stafide Toate ingredientele se arunca peste frisca si totul se da la rece. Se serveste in pahare cu sirop acrisor de dulceata. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#239
|
Musafir ![]() |
Clatita la cuptor cu prune
pe langa ca-i foarte buna, mai e si gata in doi timpi si 3 miscari (in max. 1/2 ora aveti mancarea pe masa) cantitati pentru o tava de aragaz: 100g faina 1/4l lapte 2 prize sare 2 linguri zahar 3 oua separate in albus si galbenus 250 g prune taiate in patru 3 linguri zahar cu scortisoara (amestecati scortisoara, cata vreti, cu 3 linguri de zahar) inghetata de vanilie Se preincalzeste cuptorul (225°C) cu tot cu tava in care se va face clatita. Se amesteca faina cu laptele astfel incat sa n-aiba cocoloase, se adauga sarea, 1 lingura de zahar si galbenusele. Intr-alt bol se bat albusele bine de tot, sa fie tepene, cu o priza de sare si cu o lingura de zahar. Se scoate tava din cuptor si ori se unge bine cu unt, ori se acopera cu hartie de bucatarie (oricum s-ar face tot se prinde clatita pe alocuri din cauza fructelor (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ), se varsa aluatul, se intinde, apoi se pun sferturile de prune. Cu o lingura se pune bezeaua din loc in loc, o lasati asa, gramajoare. Se presara zaharul cu scortisoara peste tot si se da la cuptor pe sina a doua de jos, ca. 12 minute. Cand se scoate se ruleaza (cel mai bine cu cate o spatula in fiecare mana), apoi se taie rulada in felii si se serveste cu inghetata. Daca se rupe nu-i bai. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8195.jpg) |
|
|
![]()
Post
#240
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Mama ce bine arata, tre' sa incerc si eu da cu alte fructe ca prune la vremea asta chair daca se gasesc sunt far' de gust la noi. Poate merge si cu caise ca si alea sunt acrisoare.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 04:21 PM |
|