![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#236
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Da uite ca mi-ai dat o idee cand mai mergem la gradina imi iau si niste aluat de kurtos si il fac pe sucitor, oi vedea ce o iesii. Astia merg in cuptor, da eu am gresit ceva.
E mancabil da' in schimb m-am ales cu un miros in casa de imi vine sa ma duc sa-mi cumpar unul. This post has been edited by Master of Norules: May 22 2008, 04:25 PM |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#237
|
Musafir ![]() |
Iata reteta de Muesli:
250g fulgi de ovaz 50g seminte floarea soarelui (decojite) 50g seminte dovleac (decojite) 50g fulgi de migdale (flaked almonds) 50g unt 4-5 linguri miere 100g fructe uscate Se amesteca fulgii cu semintele si migdalele intr-un castron mai mare. Separat se topesc untul si mierea impreuna si se toarna peste amestecul de mai sus, amestecand bine ca sa se acopere totul uniform. Se pune acest amestec pe o tava (acoperita cu hartie pentru copt) si se coace la cuptor la 180 de grade, aprox. 20 de minute, pana cand devine auriu la culoare. Pe parcursul coacerii se mai amesteca cu o lingura din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Dupa ce se coate din cuptor si se mai raceste, se adauga fructele uscate. Nota: Eu in loc de migdale am folosit pecan nuts (nu stiu cum se traduce), sunt ca un fel de nuci, numai ca mai alungite, iar ca si fructe uscate am folosit caise uscate taiate bucatele. A iesit excelent, eu il mananc cu lingura si asa uscat, sau cu lapte. |
|
|
![]()
Post
#238
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Sa va dau si eu o reteta de la mama mea, care o stie de la mama ei.
Nu e nimic deosebit, doar ca e f buna si usor de preparat. Fara nume Ingrediente: - frisca - biscuiti dulci - boabe din diferite feluri de dulceata - bucatele de ciocolata amaruie - stafide Toate ingredientele se arunca peste frisca si totul se da la rece. Se serveste in pahare cu sirop acrisor de dulceata. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#239
|
Musafir ![]() |
Clatita la cuptor cu prune
pe langa ca-i foarte buna, mai e si gata in doi timpi si 3 miscari (in max. 1/2 ora aveti mancarea pe masa) cantitati pentru o tava de aragaz: 100g faina 1/4l lapte 2 prize sare 2 linguri zahar 3 oua separate in albus si galbenus 250 g prune taiate in patru 3 linguri zahar cu scortisoara (amestecati scortisoara, cata vreti, cu 3 linguri de zahar) inghetata de vanilie Se preincalzeste cuptorul (225°C) cu tot cu tava in care se va face clatita. Se amesteca faina cu laptele astfel incat sa n-aiba cocoloase, se adauga sarea, 1 lingura de zahar si galbenusele. Intr-alt bol se bat albusele bine de tot, sa fie tepene, cu o priza de sare si cu o lingura de zahar. Se scoate tava din cuptor si ori se unge bine cu unt, ori se acopera cu hartie de bucatarie (oricum s-ar face tot se prinde clatita pe alocuri din cauza fructelor (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ), se varsa aluatul, se intinde, apoi se pun sferturile de prune. Cu o lingura se pune bezeaua din loc in loc, o lasati asa, gramajoare. Se presara zaharul cu scortisoara peste tot si se da la cuptor pe sina a doua de jos, ca. 12 minute. Cand se scoate se ruleaza (cel mai bine cu cate o spatula in fiecare mana), apoi se taie rulada in felii si se serveste cu inghetata. Daca se rupe nu-i bai. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8195.jpg) |
|
|
![]()
Post
#240
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Mama ce bine arata, tre' sa incerc si eu da cu alte fructe ca prune la vremea asta chair daca se gasesc sunt far' de gust la noi. Poate merge si cu caise ca si alea sunt acrisoare.
|
|
|
![]()
Post
#241
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Tarta cu fructe.
Blatul 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri de faina Bat albusurile apoi pun zaharul apoi galbenusurile trepata si apoi faina in ploaie batand asa nu se lasa pandispanul. Se coace la 200 grade pana se rumeneste. Sirop 4 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat pun apa peste sa acopere un deget. Il las la fiert pana se topeste zaharul. Crema 250ml lapte 2 oua intregi 1lingura faina cu varf+ una rasa 4 linguri zahar vanilie cat cuprinde depinde cat de aromata iti place eu pun multa vanilie, vre-o 6 pliculete mie imi place aromata tare crema de vanilie. Se fierb, da putin lapte se freaca cu faiana sa nu faca cocoloase apoi se adauga ouale si toto laptele si se pune pe aragaz la fiert. Trebuie mestecat in continuu pana fierbe ca atunci cand incepe sa fiarba incepe sa se si lipeasca de oala si iese aiurea crema. Mie mi-a iesit cu cocoloase si iara am bagat-o in blender. Se las un pic sa se raceasca si se pune 50 g unt se poate si mai mult ca inghite crema. Se insiropeaza pandispanul cu siropul apoi crema apoi fructele si deasupra se face un sirop de gelatina, eu nu l-am mai facut ca n-am mai avut timp. 200 apa da' se paote inlocui cu suc de fructe din ce fructe faci. 1 pachet de gelatina Tort Gelle acu' nus ce ce gelatina aveti voi pliculetul are 10 g. 4 linguri de zahar. Acu cu gelatina cica se lasa un pic la inmuiat si se fierbe pe baie de aburi. Eu am dat chicsuri cu gelatina asa ca nus sa-ti dau prea multe indicatii la asta dar scrie si pe pliculet si daca respecti indicatiile cred ca iese. (IMG:http://i241.photobucket.com/albums/ff206/micelanos/P1014987.jpg) Cred ca iese poate si mai buna cu crema de la tiramisu. This post has been edited by Master of Norules: Jun 1 2008, 09:25 AM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#242
|
Musafir ![]() |
Hai sa va zic ce-am aflat azi: fructele in cuiburi de meringue se cheama Pavlova si australienii si nou-zeelandezii se cearta pana in ziua de azi din cauza originii acestei prajituri. Australienii spun ca ei au facut-o primii, in 1935, cand Anna Pavlova le-a vizitat tara.
|
|
|
![]()
Post
#243
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
hehe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) bine ca n-au alt motiv de cearta
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#244
|
Musafir ![]() |
Tort cuconesc
(cuconesc pentru ca are treaba cu un con, vezi reteta) Blatul galben: 3 oua 1 plic zahar vanilat 90g zahar 90g faina ½ lingurita praf de copt Blatul negru: 3 oua 1 plic zahar vanilat 90g zahar 1 plic praf pentru budinca de ciocolata (eu am pus unul pentru budinca de vanilie si niste cacao) 70g faina ½ lingurita praf de copt Umplutura si decor: 1l frisca lichida neindulcita optional: 5 pliculete de intaritor de frisca (eu n-am pus si a stat frisca foarte bine) 5 linguri lichior de oua (se poate inlocui cu sirop de ce vreti voi, dar nu prea inchis la culoare, sau cu un alt lichior, eu am folosit Amarula) Se bat cele bine de tot 3 oua cu zaharul si zaharul vanilat pentru blatul galben, se adauga faina cernuta si praful de copt. Blatul negru se face separate la fel. Se coc separat intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina 12-15 minute la 180°C. Se rastoarna imediat din forma si se lasa la racit, apoi se taie fiecare blat in doua, astfel incat sa avem 4 blaturi. (Mie mi-a iesit cel cu cacao mai subtire, dar tot l-am putut injumatati fara probleme). Se bat 600ml frisca cu lichiorul, bine de tot si se umple tortul (primul blat de jos sa fie galben). Se umple cu cate un strat subtire si se lasa un rest in bol. Acuma vine chestia interesanta: luati un cutit foarte bine ascutit si taiati un con din mijlocul prajiturii. Conul sa aiba baza la suprafata tortului si varful sa nu ajunga chiar pana la fundul tortului. Eu am pus o farfuriuta in mijlocul tortului si-am taiat de-a lungul ei, oblic. Scoateti conul din mijloc (cel mai bine cu ajutorul unei alte personae, eu am intors tortul cu fundul in sus si fiica-mea a tinut farfuriuta in care a ramas conul). Ungeti peretii gaurii cu restul de frisca si apoi puneti conul inapoi, dar invers, cu baza in jos (merge bine, nu va speriati). Daca trebuie il mai indesati ceva cu mana, suprafata trebuie sa fie plata. Se bate restul de frisca, tot bine de tot si se imbraca tortul cu ea. Se serveste in max. 24 de ore. Eu am vrut sa fac „motocei“ de frisca la marginea tortului si inauntrul lui sa fac o oglinda de lichior, dar era tarziu si ar fi fost si prea mult alcool pentru copil. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8240.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#245
|
Musafir ![]() |
Am facut müsli-ul lui happy, putin modificat dupa gusturile fiica-mii: fara fructe uscate (deci mai putin dulce), dar in plus cu caju si amaranth pops. E o nebunie! Si ce miros se dezvolta in casa cand e in cuptor... (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th August 2025 - 02:43 AM |
|