IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 24 25 26 27 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Cleo
post Jun 18 2008, 07:16 PM
Post #246


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



asta-i telepatie, ca si eu demult ma gandesc sa fac si aseara am facut (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ba chiar am facut si poza

perfect de acord cu mirosul, cred ca i-am innebunit si pe trecatori. Eu am pus stafide albe si curmale, nuci, arahide si migdale. Cred ca merge si cu mai putina miere. Oricum sint o bunatate mai ales ca fii-mea in proportie de 85%numai "grauntze" mananca dimineata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 18 2008, 08:58 PM
Post #247





Musafir






A! Eu am pus suc de agave in loc de miere (fiica-mea nu-i cu mierea) si-i perfect. Apropo de sucul asta de agave, am auzit-o pe Barbara Becker (fosta nevasta a lui Boris Becker, tenismanul, o tipa care are grija ce mananca, face mult Pilates, etc) ca dimineata, in timpul saptamanii, numai müsli indulcit cu suc de-asta mananca, ea si copiii. Eu l-am descoperit cu Montignacul, altfel n-as fi avut habar de el (are indice glicemic mic). Fiica-mea e atat de fericita ca nu mai trebuie sa stea sa scobeasca ce nu-i place din müsli (ea pe stafide nu pune gura si exista si müsli fara, dar toate au macar cranberries sau bucatele de curmale si sta si le indeparteaza pe toate (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jun 18 2008, 09:11 PM
Post #248


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



sucul asta are vreo aroma a lui? pe car es-o poti asemana? acriu, amarui? apa chioara indulcita? rien du tout?

l-am vazut in magazinul meu de condimente si-am zis sa-l iau si-apoi ma gandeam pt ce? habar n-am la ce sa-l folosesc.

si muesli din magazin n-are acelasi gust cu asta. uneori fructele au un gust care-mi insipra expirare (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 18 2008, 09:17 PM
Post #249





Musafir






N-are gust propriu, indulceste numai.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Jun 24 2008, 08:27 AM
Post #250


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Prajitura cu rabarbar

10 oua, 6 linguri faina, 10 linguri zahar, tulpini de rabarbar- o legatura

Tulpinile de rabarbar se spala si se curata de coaja, apoi se taie in bucatele potrivite.
Cuptorul se incinge.
Se separa ouale in felul urmator: 6 albusuri intr-un vas, toate galbenusurile in alt vas si 4 albusuri in alt vas.
Cele 6 albusuri se bat spuma cu 3 linguri de zahar, pana sta sta in castron chiar daca il intoarcem cu capul in jos. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si se adauga peste albusurile spuma, amestecand incet, numai de jos in sus (sa nu se lase albusul). Treptat, se adauga si faina, continuand amestecatul de jos in sus.
Intr-o tava cu peretii inalti , pe fundul careia am pus hartie de copt, turnam compozitia obtinuta. Bucatelele de rabarbar le tavalim prin faina (sa nu cada prin coca pana la fund) si le asezam uniform pe deasupra.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00678.jpg)

Tava se introduce in cuptorul incins, dupa ce in prealabil am astamparat un pic focul ( la nivelul mediu spre mic) si se lasa pana ce blatul capata o culoare frumoasa, aurie.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00679.jpg)

Cele patru albusuri ramase se bat bine (spuma tare) cu 4 linguri de zahar si se intind peste blatul fierbinte.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00680.jpg)

Bagam iar tava la cuptor,nu mult, vreo 10 minute. Albusurile trebuie sa prinda culoare.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00681.jpg)

Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati potrivite.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00683.jpg)

Este o prajitura foarte buna si usor de facut, cu gust acrisor-dulce.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laryss_A
post Jun 24 2008, 08:38 AM
Post #251


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,448
Joined: 13-January 06
From: in the middle of nowhere
Member No.: 149



E prima data cand aflu ca exista ceva care se numeste "rabarbar" . Suna interesant (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nimphetamin
post Jun 24 2008, 09:06 AM
Post #252


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 2,851
Joined: 16-March 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,359



Ce-i aia rabarbar?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ToothFairy
post Jun 24 2008, 09:55 AM
Post #253


Incurabil
*****

Group: Editorialist
Posts: 1,312
Joined: 18-January 07
From: SB
Member No.: 1,062



O planta,folosesti tulpina...am papat si eu praji d-asta si e f. buna...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 24 2008, 10:44 AM
Post #254





Musafir






Rubarba sau revent.
(IMG:http://seeds.thompson-morgan.com/pix/m/seeds/8/831.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Jun 24 2008, 11:50 AM
Post #255





Musafir






Rubarba de asta am si eu in gradina (rhubarb), imi place tare, insa nu o pot manca pentru ca e foarte acida, si nu imi face bine la dintii mei sensibili si la stomac. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dar prajitura lui Teo arata minunat!

Kalua, la muesli-ul ala se mai poate pune coaja de la o portocala si reteta originala era cu Jumbo Oats, adica fulgi de ovaz de aia mari, insa eu numai cu din aia normali am facut si iese f bun.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 24 25 26 27 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 7th August 2025 - 08:28 PM