IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 24 25 26 27 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Cleo
post Jun 18 2008, 07:16 PM
Post #246

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

asta-i telepatie, ca si eu demult ma gandesc sa fac si aseara am facut (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ba chiar am facut si poza

perfect de acord cu mirosul, cred ca i-am innebunit si pe trecatori. Eu am pus stafide albe si curmale, nuci, arahide si migdale. Cred ca merge si cu mai putina miere. Oricum sint o bunatate mai ales ca fii-mea in proportie de 85%numai "grauntze" mananca dimineata
Go to the top of the page

+Quote Post
kalua
post Jun 18 2008, 08:58 PM
Post #247

Musafir

A! Eu am pus suc de agave in loc de miere (fiica-mea nu-i cu mierea) si-i perfect. Apropo de sucul asta de agave, am auzit-o pe Barbara Becker (fosta nevasta a lui Boris Becker, tenismanul, o tipa care are grija ce mananca, face mult Pilates, etc) ca dimineata, in timpul saptamanii, numai müsli indulcit cu suc de-asta mananca, ea si copiii. Eu l-am descoperit cu Montignacul, altfel n-as fi avut habar de el (are indice glicemic mic). Fiica-mea e atat de fericita ca nu mai trebuie sa stea sa scobeasca ce nu-i place din müsli (ea pe stafide nu pune gura si exista si müsli fara, dar toate au macar cranberries sau bucatele de curmale si sta si le indeparteaza pe toate (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) )

+Quote Post
Cleo
post Jun 18 2008, 09:11 PM
Post #248

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

sucul asta are vreo aroma a lui? pe car es-o poti asemana? acriu, amarui? apa chioara indulcita? rien du tout?

l-am vazut in magazinul meu de condimente si-am zis sa-l iau si-apoi ma gandeam pt ce? habar n-am la ce sa-l folosesc.

si muesli din magazin n-are acelasi gust cu asta. uneori fructele au un gust care-mi insipra expirare (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

+Quote Post
kalua
post Jun 18 2008, 09:17 PM
Post #249

Musafir

N-are gust propriu, indulceste numai.

+Quote Post
Teocris
post Jun 24 2008, 08:27 AM
Post #250

V.I.P.

Group: Administratori
From: Sibiu
Member No.: 2,591

Prajitura cu rabarbar

10 oua, 6 linguri faina, 10 linguri zahar, tulpini de rabarbar- o legatura

Tulpinile de rabarbar se spala si se curata de coaja, apoi se taie in bucatele potrivite.
Cuptorul se incinge.
Se separa ouale in felul urmator: 6 albusuri intr-un vas, toate galbenusurile in alt vas si 4 albusuri in alt vas.
Cele 6 albusuri se bat spuma cu 3 linguri de zahar, pana sta sta in castron chiar daca il intoarcem cu capul in jos. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si se adauga peste albusurile spuma, amestecand incet, numai de jos in sus (sa nu se lase albusul). Treptat, se adauga si faina, continuand amestecatul de jos in sus.
Intr-o tava cu peretii inalti , pe fundul careia am pus hartie de copt, turnam compozitia obtinuta. Bucatelele de rabarbar le tavalim prin faina (sa nu cada prin coca pana la fund) si le asezam uniform pe deasupra.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00678.jpg)

Tava se introduce in cuptorul incins, dupa ce in prealabil am astamparat un pic focul ( la nivelul mediu spre mic) si se lasa pana ce blatul capata o culoare frumoasa, aurie.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00679.jpg)

Cele patru albusuri ramase se bat bine (spuma tare) cu 4 linguri de zahar si se intind peste blatul fierbinte.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00680.jpg)

Bagam iar tava la cuptor,nu mult, vreo 10 minute. Albusurile trebuie sa prinda culoare.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00681.jpg)

Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati potrivite.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00683.jpg)

Este o prajitura foarte buna si usor de facut, cu gust acrisor-dulce.

+Quote Post
Laryss_A
post Jun 24 2008, 08:38 AM
Post #251

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: in the middle of nowhere
Member No.: 149

E prima data cand aflu ca exista ceva care se numeste "rabarbar" . Suna interesant (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Nimphetamin
post Jun 24 2008, 09:06 AM
Post #252

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,359

Ce-i aia rabarbar?

+Quote Post
ToothFairy
post Jun 24 2008, 09:55 AM
Post #253

Incurabil

Group: Editorialist
From: SB
Member No.: 1,062

O planta,folosesti tulpina...am papat si eu praji d-asta si e f. buna...

+Quote Post
kalua
post Jun 24 2008, 10:44 AM
Post #254

Musafir

Rubarba sau revent.
(IMG:http://seeds.thompson-morgan.com/pix/m/seeds/8/831.jpg)

+Quote Post
happyCat
post Jun 24 2008, 11:50 AM
Post #255

Musafir

Rubarba de asta am si eu in gradina (rhubarb), imi place tare, insa nu o pot manca pentru ca e foarte acida, si nu imi face bine la dintii mei sensibili si la stomac. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dar prajitura lui Teo arata minunat!

Kalua, la muesli-ul ala se mai poate pune coaja de la o portocala si reteta originala era cu Jumbo Oats, adica fulgi de ovaz de aia mari, insa eu numai cu din aia normali am facut si iese f bun.

+Quote Post

45 Pages V  « < 24 25 26 27 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 7th August 2025 - 08:28 PM