IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
diotima
post Feb 26 2006, 05:19 PM
Post #26


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 239
Joined: 17-December 05
From: Grecia
Member No.: 113



Pai noi suntem fericiti in cazul asta. In Grecia se gaseste lapte condensat indulcit sau nu, la orice supermarket. Grecii pun in cafea numai lapte condensat, neindulcit, chiar si cutiutele acelea mici cu lapte pt cafea sunt cu lapte condensat. Aici, in Romania, nu prea cred sa se gaseasca, stiu ca acum cativa ani buni, vreo 7-8 ani, cand de abia il cunoscusem pe sotul meu, iar lui i se terminase provizia de lapte condensat, cautam de nebuni prin Bucuresti...atunci am gasit la La fourmi, aduceau mai rar, si era destul de scump. Acum nu am mai vazut (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) . Ai incercat pe la Carrefour? si celelalte supermarketuri mari?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 5 2006, 02:07 AM
Post #27


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



uite "cuibile" de viespi ...pana la urma de-abia azi am facut
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_0915.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marbella
post Apr 2 2006, 08:17 PM
Post #28


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,440
Joined: 21-February 06
Member No.: 235



Salam de biscuiti

Pai iti trebuie biscuiti simpli cam 400 gr, 70 gr. unt, zahar 200-250 (depinde cat de dulce vrei pentru ca eu in reteta primita aveam scris 450 gr, zahar???) stafide 100 gr, fructe uscate dupa preferinta 3-4 oua, cacao.Zaharul, ouale, cacao se pun pe abur pana se topeste zaharul, se adauga untul, stafidele .....,
biscuitii (faramitati si o parte dati prin masina), eu am pus si putina esenta de rom daca vrei pune zahar vanilat. Apoi se rastoarna pe folie de celofan si se pune la frigider.Multi pun zahar pe folia de celofan inainte de a rasturna compozitia.Eu am pus nuca de cocos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioannaraluka
post Apr 7 2006, 12:08 PM
Post #29


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,334
Joined: 13-December 05
From: D Street
Member No.: 96



Intrebare-intrebatoare: am strans niste albusuri (vreo 10-15 cred) la congelator, nu ma intrebati cum am reusit.
Si ma gandesc daca sunt ceva retete de dulciuri care sa aiba nevoie doar de albus...si am si nuca din belsug.
Singura chestie care imi vine in minte sunt pricomigdale, asa ca va rog daca aveti idei, please share...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post Apr 7 2006, 12:32 PM
Post #30


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



eu stiu un chec din albusuri, cu nuca si rahat. te tenteaza?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioannaraluka
post Apr 7 2006, 12:35 PM
Post #31


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,334
Joined: 13-December 05
From: D Street
Member No.: 96



Shoot (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/floricele.gif)
Intre timp m-am mai gandit ca pot face si clatite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post May 1 2006, 01:53 PM
Post #32





Musafir






Mi-am adus aminte de-un desert foarte simplu de facut si cu wow-efect:

Salata de fructe caramelizate

Se presara zahar (cel mai bine se potriveste cel brun, dar merge si cel normal) pe fundul tavii de aragaz. Fructe de care aveti si care va plac (mere, pere, kiwi, mango, ananas, prune, etc., numai gutui nu) se curata de coaja si se taie in bucati sau felii, se tavalesc prin zahar (tot brun) si se pun pe tava. Se da la cuptorul preincalzit 250°C 10-15 minute. Sucul care iese din fructe si se amesteca cu zaharul caramelizat face o poezie din desertul asta.

Eu servesc niste iaurt amestecat cu miere la desertul asta, dar se potriveste bine si inghetata de vanilie.
Cateva frunze de Melissa officinalis ca decor si gata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post May 1 2006, 09:23 PM
Post #33





Musafir






QUOTE(ioannaraluka @ Apr 7 2006, 01:35 PM) *
Shoot (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/floricele.gif)
Intre timp m-am mai gandit ca pot face si clatite.


sau bezele (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioannaraluka
post May 2 2006, 07:56 AM
Post #34


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,334
Joined: 13-December 05
From: D Street
Member No.: 96



Forte, nu imi ies bezele, ca am incercat, dar...mi-a iesit o bezea uriasa, cat tava de la aragaz (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Ala, inca sunt interesata de reteta de chec.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post May 2 2006, 08:56 AM
Post #35


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Mereu uit sa o intreb pe mami meu cum se face. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/bataita.gif)
Azi imi fac un semn mare pe mana si o sun. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 3rd August 2025 - 02:09 PM