![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Post
#256
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
La noi ii spune rabarbar (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
Eu am facut si inghetata cu rabarbar. E super-buna! Racoroasa si usoara. Compotul...Nu exista ceva mai bun intr-o zi caniculara. RABARBAR- CLIK |
|
|
![]()
Post
#257
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
la noi in Hr ii spunea rubarbara (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
eu am mai acrit ciorba cu ea...de ex ciorba varatica de fasole boabe. prajitura suna bine si arata exceptional. |
|
|
![]()
Post
#258
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 262 Joined: 18-February 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 231 ![]() |
Am facut azi prajitura cu visine. E usor de facut, cam aceeasi compozitie ca la chec, iar pe deasupra se pun visinile desfacute si deasupra dupa ce se scoate din cuptor putin zahar pudra.
|
|
|
walpurgik |
![]()
Post
#259
|
Musafir ![]() |
Va rog, invatati-ma sa fac cheese cake ca la starbucks! (IMG:style_emoticons/default/pls.gif) Ma face sa (IMG:style_emoticons/default/wbounce.gif) de placere.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#260
|
Musafir ![]() |
Cum e, bre, ala? Eu nu-s deloc fan cheese cake (nici familionul), dar am niste retete pe care i le faceam ex-ului. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#261
|
Musafir ![]() |
walpurgik, iaca ce-am gasit: Starbucks Ricotta Cake, as inlocui ricotta cu mascarpone sau Philadelphia. Asta stiu sigur, americanii folosesc la cheese cake Philadelphia.
Inca una: New York Style Cheese Cake |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#262
|
Musafir ![]() |
Si eu sunt maaare fana de cheesecake si cand vreau un quick-fix, sa va zic ce fac, dar sa nu radeti de mine: iau un biscuit digestiv, pun pe el un strat de philadelphia si pe deasupra gem de capsuni. Et voila!
Si acuma o reteta de: Muffini cu muesli pentru micul dejun: 175g caise uscate, taiate marunt 175g muesli 250g faina self-raising 1 lingurita praf de copt 125ml suc de portocale 125ml suc de mere 3 linguri ulei vegetal 100g miere 1 ou batut Preincalzim cuptorul la 175grade. Se amesteca caisele, muesli, faina si praful de copt intr-un castron. In alt castron mai mare se amesteca ingredientele lichide - sucurile, mierea, oul, uleiul- cu mixerul. Peste acestea se adauga amestecul de faina si muesli. (nu trebuie amestecat prea mult) Se pune amestecul obtinut cu o lingura in tava pentru muffins cu 12 forme, care in prealabil a fost unsa. (eu am pus in forme de hartie). Se coc in cuptor timp de 20 de minute. Se scoate tava din cuptor si se lasa muffinii in ea timp de inca 5 minute, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. (IMG:http://i237.photobucket.com/albums/ff90/happycat01/IMG_1141.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#263
|
Musafir ![]() |
Iaca aici retetele facute de mine de nenumarate ori pe vremuri
Cheese cake mama lui Friedrich tort cu branza ca la nemti Aluat 150g Zwieback 50g zahar 50g unt 1/2 lingurita scortisoara macinata Umplutura: 1 kg Quark (branza proaspata de vaci mai cremoasa) zeama si coaja de la jumatate de lamaie netratata chimic 200g zahar 30g faina 1 priza sare 5 oua intregi 2 galbenuse 4 linguri frisca lichida neindulcita Zwiebackul se faramiteaza, 2 linguri din el se pun deoparte. Restul se amesteca cu celelalte ingrediente pentru aluat. Se face fundul si marginea tortului din aluatul asta intr-o forma de tort cu inel. Pentru umplutura se amesteca ingredientele in ordinea in care le-am scris, e destul de lichida. Se toarna in forma si restul de 2 linguri de Zwieback se presara pe deasupra. Se da la cuptorul preincalzit primele 10 minute la 230°C, apoi 75 minute la 120-125°C. Se scoate din forma abia dupa ce s-a racit, altfel se rupe. Zwiebackul asta sunt niste pesmeti facuti din faina alba, lapte, drojdie, grasime, oua si foarte putin zahar. Este copt prima data ca o paine, apoi taiat felii si dat inca o data la cuptor, pentru uscare. Sunt foarte, foarte uscati. Reteta cealalta, la care iese un tort si mai cremos, o scriu maine. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#264
|
Musafir ![]() |
Cheese cake numero doi, mai cremos
Aluat: 150g unt 1 priza sare 300g faina alba 50 ml apa facultativ: 50g zahar 3 linguri dulceata sau gem de caise Umplutura: 5 oua 300g zahar 500g branza proaspata de vaci, stoarsa foarte bine 500g mascarpone 250g ricotta (urda) sucul de la o lamaie 2 linguri Amaretto 100g amidon Se bate spuma zaharul, sarea cu untul, apoi se adauga,putin cate putin, faina si apa, se obtine un aluat moale, care se framanta cu mainile. Se intinde cu sucitorul 2/3 din aluat. Se tapiseaza fundul si marginea unei forme rotunde cu inel cu hartie de copt si se pune aluat intins acolo (pe fund si margine). Fundul se se unge cu dulceata si din restul de aluat se mai intinde cu sucitorul inca un fund, care se pune peste stratul de dulceata. Marginile se adancesc cu degetele ca sa nu iasa dulceata. Galbenusele se bat cu zaharul pana se obtine o masa albicioasa groasa, apoi se adauga pe rand branza de vaci, Mascarpone si Ricotta, apoi sucul de lamaie si Amaretto. Albusele se bat si se amesteca cu grija si fara sa a amesteca mult cu umplutura. Se varsa in forma. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) 60 minute. Dupa 35-40 minute uitati-va daca suprafata are deja culoarea galbena-aurie si daca e asa, acoperiti-l cu hartie de pergament sau folie de aluminiu, ca sa nu se arda. Eu l-am facut si cu dulceata de portocale in loc de cea de caise si Grand Marnier in loc de Amaretto, foarte buna si varianta asta. In umplutura eu mai puneam si maduva de la o pastaie de vanilie. |
|
|
walpurgik |
![]()
Post
#265
|
Musafir ![]() |
Kalua, iti multumesc. (IMG:style_emoticons/default/pupicei.gif) Mi-a placut in mod deosebit faptul ca are multa crema de branzica care nu e gretoasa pentru gusturile mele de nici un fel.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th August 2025 - 10:21 PM |
|