IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages V  « < 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
kalua
post Jul 10 2008, 11:45 AM
Post #261





Musafir






walpurgik, iaca ce-am gasit: Starbucks Ricotta Cake, as inlocui ricotta cu mascarpone sau Philadelphia. Asta stiu sigur, americanii folosesc la cheese cake Philadelphia.
Inca una: New York Style Cheese Cake
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Jul 10 2008, 03:48 PM
Post #262





Musafir






Si eu sunt maaare fana de cheesecake si cand vreau un quick-fix, sa va zic ce fac, dar sa nu radeti de mine: iau un biscuit digestiv, pun pe el un strat de philadelphia si pe deasupra gem de capsuni. Et voila!
Si acuma o reteta de:

Muffini cu muesli pentru micul dejun:

175g caise uscate, taiate marunt
175g muesli
250g faina self-raising
1 lingurita praf de copt
125ml suc de portocale
125ml suc de mere
3 linguri ulei vegetal
100g miere
1 ou batut

Preincalzim cuptorul la 175grade.
Se amesteca caisele, muesli, faina si praful de copt intr-un castron.
In alt castron mai mare se amesteca ingredientele lichide - sucurile, mierea, oul, uleiul- cu mixerul. Peste acestea se adauga amestecul de faina si muesli. (nu trebuie amestecat prea mult)
Se pune amestecul obtinut cu o lingura in tava pentru muffins cu 12 forme, care in prealabil a fost unsa. (eu am pus in forme de hartie).
Se coc in cuptor timp de 20 de minute. Se scoate tava din cuptor si se lasa muffinii in ea timp de inca 5 minute, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca.

(IMG:http://i237.photobucket.com/albums/ff90/happycat01/IMG_1141.jpg)

Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 10 2008, 10:08 PM
Post #263





Musafir






Iaca aici retetele facute de mine de nenumarate ori pe vremuri

Cheese cake mama lui Friedrich
tort cu branza ca la nemti

Aluat
150g Zwieback
50g zahar
50g unt
1/2 lingurita scortisoara macinata

Umplutura:
1 kg Quark (branza proaspata de vaci mai cremoasa)
zeama si coaja de la jumatate de lamaie netratata chimic
200g zahar
30g faina
1 priza sare
5 oua intregi
2 galbenuse
4 linguri frisca lichida neindulcita

Zwiebackul se faramiteaza, 2 linguri din el se pun deoparte. Restul se amesteca cu celelalte ingrediente pentru aluat. Se face fundul si marginea tortului din aluatul asta intr-o forma de tort cu inel. Pentru umplutura se amesteca ingredientele in ordinea in care le-am scris, e destul de lichida. Se toarna in forma si restul de 2 linguri de Zwieback se presara pe deasupra. Se da la cuptorul preincalzit primele 10 minute la 230°C, apoi 75 minute la 120-125°C. Se scoate din forma abia dupa ce s-a racit, altfel se rupe.

Zwiebackul asta sunt niste pesmeti facuti din faina alba, lapte, drojdie, grasime, oua si foarte putin zahar. Este copt prima data ca o paine, apoi taiat felii si dat inca o data la cuptor, pentru uscare. Sunt foarte, foarte uscati.

Reteta cealalta, la care iese un tort si mai cremos, o scriu maine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 11 2008, 09:07 PM
Post #264





Musafir






Cheese cake numero doi, mai cremos

Aluat:
150g unt
1 priza sare
300g faina alba
50 ml apa
facultativ: 50g zahar
3 linguri dulceata sau gem de caise

Umplutura:
5 oua
300g zahar
500g branza proaspata de vaci, stoarsa foarte bine
500g mascarpone
250g ricotta (urda)
sucul de la o lamaie
2 linguri Amaretto
100g amidon

Se bate spuma zaharul, sarea cu untul, apoi se adauga,putin cate putin, faina si apa, se obtine un aluat moale, care se framanta cu mainile. Se intinde cu sucitorul 2/3 din aluat. Se tapiseaza fundul si marginea unei forme rotunde cu inel cu hartie de copt si se pune aluat intins acolo (pe fund si margine). Fundul se se unge cu dulceata si din restul de aluat se mai intinde cu sucitorul inca un fund, care se pune peste stratul de dulceata. Marginile se adancesc cu degetele ca sa nu iasa dulceata.

Galbenusele se bat cu zaharul pana se obtine o masa albicioasa groasa, apoi se adauga pe rand branza de vaci, Mascarpone si Ricotta, apoi sucul de lamaie si Amaretto. Albusele se bat si se amesteca cu grija si fara sa a amesteca mult cu umplutura. Se varsa in forma.
Se da la cuptorul preincalzit (200°C) 60 minute. Dupa 35-40 minute uitati-va daca suprafata are deja culoarea galbena-aurie si daca e asa, acoperiti-l cu hartie de pergament sau folie de aluminiu, ca sa nu se arda.

Eu l-am facut si cu dulceata de portocale in loc de cea de caise si Grand Marnier in loc de Amaretto, foarte buna si varianta asta. In umplutura eu mai puneam si maduva de la o pastaie de vanilie.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
walpurgik
post Jul 11 2008, 11:51 PM
Post #265





Musafir






Kalua, iti multumesc. (IMG:style_emoticons/default/pupicei.gif) Mi-a placut in mod deosebit faptul ca are multa crema de branzica care nu e gretoasa pentru gusturile mele de nici un fel.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 11 2008, 11:59 PM
Post #266





Musafir






Sa ne spui de care-ai facut si cum ti-a iesit. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

Eu mai am o gramada de pere si cred c-oi face maine unul tot cu quark. Daca mananca poporul, bine, daca nu, o sa se bucure luni colegii mei. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 14 2008, 12:43 AM
Post #267





Musafir






Prajitura cu pere si bezea

Blat:
75g unt
1 ou
75g zahar pudra
200g faina alba
1/2 plic praf de copt
5-6-7 pere, depinde de marime; se pot folosi si mere sau pere din compot

Umplutura:
1 ou intreg
4 galbenuse
2 plicuri praf pentru budinca de vanilie
1 plic zahar vanilat
sucul de la o lamaie
5 linguri ulei
500g quark sau Philadelphia
1/2l lapte
125g zahar pudra

Bezea:
4 albuse
75g zahar pudra

Se amesteca untul cu zaharul, se adauga oul, apoi faina si praful de copt. Aluatul se intinde intr-o forma rotunda cu inel, forma unsa cu unt. Se intinde cu degetele si se ridica si margine.
Pe fund se pun sferturi de para curatata de coaja si de casuta cu samburi.
Pentru umplutura se amesteca toata ingredientele. Atentie, e foarte subtire si stropeste! Se toarna peste pere.
Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 90 minute.
Se bat albusele cu zaharul. Dupa 85 minute de copt se scoate prajitura din cuptor, se pune bezeaua pe deasupra si se mai da 5 minute la cuptor.
Se scoate din forma dupa ce s-a racit.

(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8906.jpg)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8910.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jul 14 2008, 01:06 AM
Post #268


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



musai o fac pe-asta (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Aug 7 2008, 05:46 PM
Post #269





Musafir






Am vazut ca nu e nici o reteta de inghetata aici, (am vazut bine?) asa ca va dau eu o reteta de inghetata. Contine alcool!

Inghetata Margarita

125 ml suc de lamaie (lime)
30 ml Tequila
30 ml Cointreau sau Triplu Sec
150 g zahar pudra
500 ml frisca (double cream)

Se amesteca sucul de lamaie cu Tequila si Cointreau si zaharul pudra intr-un bol, pana se dizolva zaharul.
Se adauga frisca si se bate cu un tel (sau mixer) pana cand se ingroasa, dar nu trebuie sa se intareasca. Trebuie sa ramana cremos amestecul.
Apoi se pune la congelator intr-o cutie de plastic sau alt recipient adecvat, cu capac.

Aceasta inghetata are o textura cremoasa, se poate servi imediat dupa ce e scoasa din congelator.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Aug 12 2008, 09:24 AM
Post #270


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



TORT CU CREMA DIPLOMAT(cu blat)

Blat
-5 oua
-o lingura apa
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-1/2 praf de copt

Crema
-6 galbenusuri
-6 linguri zahar
-200ml lapte
-500ml frisca batuta
-20g gelatina
-o cescuta cu apa fierbinte

Se amesteca apa cu gelatina pana se dizolva.
Cele 6 galb.,zaharul si laptele se pun intr-un vas la foc mic si se amesteca pana se ingroasa si se topeste zaharul.Peste crema se adauga gelatina dizolvata.Se lasa sa se raceasca.Cand este rece se adauga frisca batuta.Se da la frigider aprox. o ora.

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/RARES_023.jpg)

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture007.jpg)

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture_233.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Aug 12 2008, 10:45 AM
Post #271





Musafir






Negresa fara faina
(Flourless chocolate brownies)

225g ciocolata min. 70%
225g unt
200g zahar
2 lingurite esenta vanilie
3 oua
150g migdale macinate
100g nuci taiate marunt

Se topesc untul si ciocolata intr-o oala non-stick si apoi se ia de pe foc, se adauga zaharul + vanilia, se amesteca si se lasa sa se mai raceasca.
Apoi se bat cele 3 oua in compozitie si se adauga migdalele si nucile.
Se pune amestecul intr-o tava patrata de 24cmx24cm unsa bine (sau cu hartie de copt) si se coace la 170 grade timp de 25 minute.
Dupa ce s-a copt si racit, se taie patratele. Aceste prajiturele vor fi lipicioase in mijloc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Aug 12 2008, 12:44 PM
Post #272


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



Amandina

BLAT

-9 oua
-o cana zahar
-3 linguri apa
-3 linguri ulei
-3 linguri cacao
-12 linguri faina
-praf de copt

SIROP

-500ml apa calda
-250g zahar
-3 plicuri capucino ciocolata
-esenta rom

CREMA

-200g zahar pudra
-350g unt(margarina) moale
-3 linguri cacao

GLAZURA

-250g ciocolata topita impreuna cu 100ml frisca lichida

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture094.jpg)

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture_273.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 12 2008, 01:29 PM
Post #273


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



mersi pt retete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

seamana ceva-ceva cu reteta pe care o avem deja
din 9 oua in ce tava coci blatul? de ce intreb... daca blatul e facut in tava de aragaz, dupa mine crema din 350g de margarina nu-i suficienta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Aug 12 2008, 02:04 PM
Post #274


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



QUOTE(Cleo @ Aug 12 2008, 02:29 PM) *
mersi pt retete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

seamana ceva-ceva cu reteta pe care o avem deja
din 9 oua in ce tava coci blatul? de ce intreb... daca blatul e facut in tava de aragaz, dupa mine crema din 350g de margarina nu-i suficienta

Tava mea are 36/36cm.
Eu atat am folosit-350g unt,dar cantitatea se poate ajusta in functie de preferintele fiecaruia.Cine vrea crema mai multa poate face o masura si jumatate. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Aug 12 2008, 05:21 PM
Post #275





Musafir






Mmmmmm! Trebuie s-o incerc neaparat, dar cred ca Cleo mi-o ia inainte.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 12 2008, 05:54 PM
Post #276


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



kari eu la aia cu pere vreau sa migalesc zilele astea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
purpleariadna
post Aug 13 2008, 12:25 AM
Post #277


Contaminat
*

Group: Contaminat
Posts: 25
Joined: 15-September 07
Member No.: 2,236



(IMG:style_emoticons/default/crying.gif) topicul asta imi face pofta de toate bunatatile (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) . Se duce regimul meu (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Cred ca ar fi mai bine sa nu mai trec pe aici. Dauneaza siluetei (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)

This post has been edited by purpleariadna: Aug 13 2008, 12:26 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Aug 14 2008, 09:43 PM
Post #278





Musafir






Dedicatie speciala pentru cleolica

Pricomigdale (amaretti sau amarettini)

Tata ne aducea asa ceva de la Bucuresti, Athenee Palace, la noi in provincie nici urma de asa ceva nu era. Nu mai tin exact minte gustul si consistenta lor, dar astea-s ca cele italienesti.

200g migdale macinate
140-200g zahar (cu 140 ies putin dulci, cu 200 ies dulci bine)
3 albuse de oua mijlocii inspre mari
3 picaturi aroma de migdale

Se bat albusele cu jumatate din cantitatea de zahar. Se bat tare. Apoi se adauga restul de zahar, aroma si migdalele. Toata masa nu are voie sa aiba consistenta inspre lichid, ci trebuie sa fie ca de bezea (asta-i toata taina, consistenta). Se fac bumbi mici cu spritul pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit (170°C, fara ventilatie) ca 20 minute.

Migdalele se pot praji usor in cuptor inainte de a fi folosite (fara ulei, pur si simplu imprastiate intr-o tava si date la cuptor). Cine nu vrea sa foloseasca aroma asta sintetica, poate folosi o lingura de samburi de caise, macinati si astia.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 14 2008, 09:59 PM
Post #279


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



saru'mana (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

o sa le fac pt mama si sa vedem ce zice apoi revin cu impresii.
gasisem ceva cu niste albusuri care se infierbanta in bain marie (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) si nu se bat se dau la frigider peste noapte... parca se indeparta din ce in ce de la ce aveam eu in minte.

la noi la cofetarie se mai gaseau uneori si erau o nebunie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Aug 14 2008, 11:39 PM
Post #280


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Kalua la prajii cu pere se poate inlocui cu ceva praful ala de budinca si cam in ce proportie. Multam fain. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

This post has been edited by Master of Norules: Aug 14 2008, 11:39 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Aug 14 2008, 11:56 PM
Post #281





Musafir






Ma gandesc ca s-ar putea pune ceva amidon in loc de praf de budinca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nimphetamin
post Aug 15 2008, 08:30 AM
Post #282


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 2,851
Joined: 16-March 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,359



In Buc. am mancat numai pricomigdale proaste, sau poate nu am stiut unde sa le caut. Dar la Tulcea, la ai mei, cumpara maica-mea niste pricomigdale delicioase! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Nu o sa fac reteta asta, dar va astep[t pe voi cu realizarile (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Aug 15 2008, 10:32 AM
Post #283


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



Prajitura de azi:BOEMA

BLAT

-6 oua
-o cana zahar
-o cana faina
-2 linguri cacao
-3 linguri apa
-3 linguri ulei
-un praf de copt

CREMA

-300g ciocolata se topesc cu 300ml frisca.
Cand s-a racit se mixeaza si se adauga un pachet de unt moale.

SIROP

-400ml apa
-200g zahar
-esenta rom din abundenta

GLAZURA

-100g ciocolata topita cu 3 linguri ulei


DECOR

-frisca si ciocolata rasa

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSC01113.jpg)

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSC01114.jpg)

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSC01117.jpg)

This post has been edited by MirelaR: Aug 15 2008, 10:34 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nimphetamin
post Aug 15 2008, 10:44 AM
Post #284


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 2,851
Joined: 16-March 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,359



Mirela, tu esti cofetareasa de meserie? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Aug 15 2008, 10:46 AM
Post #285


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



Nu,iubita, sunt contabil de gestiune. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nimphetamin
post Aug 15 2008, 10:48 AM
Post #286


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 2,851
Joined: 16-March 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,359



Vezi ca ai scris ingredientele, dar nu si modul de preparare.
Oricum, faci o multime de deserturi (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Aug 15 2008, 11:26 AM
Post #287


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



Pai,la blat nu am scris,dar e un blat normal.Da' nu-i bai,scriu.

Se separa ouale.
Albusurile se bat spuma.
Galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga pe rand apa,uleiul.Se incorporeaza cele doua compozitii si se adauga faina cu praful de copt si cacao.
Asamblarea prajiturii:blat insiropat,crema,glazura si decor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Aug 16 2008, 03:57 PM
Post #288





Musafir






Amaretti 2

1 lingura faina
1 lingura cornflour (amidon??)
1 lingurita scortisoara macinata
2/3 cana zahar
1 lingurita coaja de lamaie
1 cana (120g) migdale macinate
2 albusuri
1/4 cana zahar pudra pentru decorat

Se bat albusurile spuma si se adauga jumatate din zahar, treptat, pana cand zaharul s-a dizolvat si amestecul s-a ingrosat.
Intr-un alt castron se pun ingredientele uscate- faina, amidonul, cealalta jumatate de zahar, scortisoara, lamaia, migdalele.
Albusurile batute se amesteca usor cu o lingura de metal cu ingredientele uscate, pana cand devine un aluat moale.

Cu mainile ude sau date cu ulei se ia approx o lingura de amestec si se modeleaza sub forma de bila. Toate bilele modelate se pun pe o tava cu hartie de copt, se lasa un pic de loc intre ele pentru ca se vor mai mari in cuptor si se da de o parte timp de 1 ora, fara a se acoperi.
Apoi se presara peste ele zaharul pudra (care se pune intr-o strecuratoare mica si asa se pudreaza). Se coc la 180 grade timp de 15-20 min.

Is good? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Aug 16 2008, 04:03 PM
Post #289





Musafir






happy, astia cu faina sunt asa numitii amaretti morbidi (pricomigdale umede, nu-s uscate precum celelalte). (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 16 2008, 04:08 PM
Post #290


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



mie-mi suna anumite parti din reteta ca la aceea a `cosmarului`meu cofetaresc ... les macarons (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

mersi pisicuto (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Aug 29 2008, 10:00 AM
Post #291


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



CORNURI

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSC01177.jpg)


-500g faina
-150ml lapte
-150g zahar
-2 oua
-25g drojdie proaspata
-50g unt
Faina cernuta se pune in vasul de framantat.Laptele se incalzeste si se dizolva drojdia in el.
Ouale se amesteca cu zaharul.
Se rastoarna peste faina laptele,apoi ouale.Se framanta bine si se adauga untul moale.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se pot umple cu rahat,marmelada,nuttela,etc.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 4 2008, 03:07 AM
Post #292


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



cookies cu chipsuri de ciocolata

- 165g unt moale+ 165g zahar gen casonada (are gust de caramel. e cel din stanga jos, brun si pare putin umed) + 90g zahar pudra + un vf cutit de sare se freaca bine
- se adauga 2 oua si se continua amestecarea
- am pus o lingura de cacao si esenta de rom + vreo lingura de amaretto insa se poate merge si fara cacao si cu aroma de vanilie sau coaja de lamaie sau migdale etc
- 420g de faina +1 plic de praf de copt se amesteca in compozitie + o cescuta de chipsuri de ciocolata cu cacao sau fara.
- se acopera cu harite cerata o tava intinsa
- se fac bile din coca luand cu o lingurita, fiecare bila se aplatizeaza putin pe tava si se aseaza la distanta de 3-4 cm
- se dau pt aproximativ 15 minute la cuptorul incins in prealabil la foc mediu

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2466.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Sep 19 2008, 04:55 PM
Post #293


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Negrese

-5 oua
-100g zahar
-120g faina
-putina sare
-1 lingurita suc de lamiie
Albusurile separate cu sucul de lamaie, batute spuma tare , apoi adaugat zaharul treptat, apoi galbenusurile unul cate unul si amestecat prin rasturnare si la urma faina tot prin rasturnare. Se pun cu lingura sau cu spritul, forme rotunde de diametru 5-6 cm si nu inalte in tava cu hartie de copt pe ea.
Eu am bulit aluatul ca mi s-a lasat, l-am turnat in tava pe o foaie de copt si l-am lasat sa se coaca si apoi l-am taiat cu paharul.
Se coc la foc iute pana sunt rumene.

Crema
-200g frisca lichida
-200g ciocolata mai buna calitativ
-rom sau cognac
frisca si ciocolata se pun pe baie de aburi pana se topeste ciocolata se omogenizeaza amestecul, apoi se lasa la racit. Apoi se mixeaza pana se intareste crema. La sfarsit se pune romul dupa gust sau cognacul.
Alune de padure sau nuci sau migdale prajite.
Sirop de zahar ars sau alt sirop ce-l preferati la insiropatul aluaturilor si merge cu crema de cioco.
Se insiropeaza cercurile cu sirop doar pe partea exterioara, pe interior se pune crema asa de un deget si pe margine si in exterior un strat subtire. Apoi se tavalesc prin alune bucati sfaramate dar nu in bucatele mici, -eu le-am pus la robot doar un pic cat sa sfarame- si se dau la frigider.
Se face un sos din 150-200g ciocolata cu aprox. 50g unt cu 80% grasime de preferat. Se scot de la frigider si se baga in sos cu totul apoi se scot pe un platou cu hartie de copt pe el sau fara.

(IMG:http://i241.photobucket.com/albums/ff206/micelanos/P1015592.jpg)

Sunt bune rau.

This post has been edited by Master of Norules: Sep 19 2008, 04:59 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 24 2008, 06:19 PM
Post #294


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



prajitura cu foi de napolitana si crema de biscuiti

eu am facut-o in foi rotunde de 27cm diametru si cantitatea a fost la fix
daca sint mai mari foile musai sa refacti proportiile ca sa nu aveti supriza ca n-aveti ce intinde intre atatea foi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

am facut crema in robotul de bucatarie

- am pisat 350g de biscuti simpli si-am adaugat 250g unt + 2-3 linguri de amaretto dar puteti pune si esenta de rom
- separat am infierbantat 150ml lapte in care am pus 300g zahar si 3 linguri de cacao
- acum turnati laptele cald peste compozitia cu biscuiti de mai sus si mai lasati cateva ture cu robotul pana se transforma totul intr-o crema mai degraba curgatoare decat tare
- am pus si nuci in tot mixul puteti sa puneti migdale si stafide sau ce va mai place
- se intinde foaia peste creme si se lasa la rece pana a 2-a zi cand se taie in romburi de ex pt un look mai special (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

in reteta gasita pe net se fierbeau laptele si biscutii, cacaoa si zaharul apoi usor racita compozitia se adauga si untul
eu n-am avut chef sa mai fierb nimic si-a iesit grozava si asa

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/cufoidenapolitana.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Girlish
post Sep 25 2008, 07:55 PM
Post #295


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 262
Joined: 18-February 06
From: Cluj-Napoca
Member No.: 231



Am facut astazi o prajitura cu mere, insa n-a iesit foarte gustoasa. Merele au fost cam prea dulci pt. gustul meu. Am facut-o dupa o reteta de pe net care zice asa:
edit
Niste frisca peste mere, cred ca ar ajuta-o, i-ar mai lua din dulceata zaharului de pe mar.

Totusi s-a mancat destul de bine din ea.

This post has been edited by kalua: Sep 25 2008, 08:39 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 25 2008, 08:38 PM
Post #296





Musafir






Girlish, imi pare rau, dar va trebui sa sterg reteta pentru ca e pusa cu copy/paste de pe alt site, ceea ce e interzis (legea copyright).
Va rog sa scrieti voi retetele, cu cuvintele voastre. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 28 2008, 02:29 AM
Post #297


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Korvapuusti

Un dulce finlandez. De `regula` se serveste langa cafea

Coca: 500g faina; 150-200g lapte; 1 ou; 85g zahar; un vf cutit sare; 7g drojdie uscata sau 25g proasptata;100g unt moale ; coaja de lamaie si/sau zahar vanilat

Umplutura: (puteti incerca si alte variante)
100g unt moale, 2 linguri mari de Nutella si 75g migdale prajite si pisate


Pentru uns: 1 galbenus

- se desface drojdia in lapte caldut indulcit c-o lingura de zahar, se lasa la dospit
- din faina, zahar, sare, arome, unt si drojdia dospita de framanta un aluat elastic si se lasa la crescut pana-si dubleza volumul
- se imparte aluatul in 2 si se intind foi dreptunghiulare de aprox 1 cm grosime
- se ung cu umplutura cu nutella se ruleaza sul apoi se taie in trapeze / \ / \ / \ / \
- se aseaza in picioare cu baza mare jos
- cu coada unei linguri de lemn se apasa apoi pe mijlocul fiecarui trapez si se apropie astfel marginile
- se lasa la crescut 30-40 minute
- se unge cu galbenusul, se presara cu migdale pisate si se da la cuptor la foc mediu pt aprox 15 minute

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2764-1.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3757.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3758.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3759.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3763.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3768.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3773.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 28 2008, 10:18 AM
Post #298





Musafir






Mmmm, ce bine arata! Pe-aici se face asa ceva in forma de melc (exista n umpluturi). Trebuie s-o incerc si eu pe asta, pentru aspect. Dati naibii finladezii astia! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

LE: Nemtii mananca asa ceva la micul dejun. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Maine facem la serviciu un mare mic dejun si ma bate-un gand...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Sep 28 2008, 10:43 AM
Post #299


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



QUOTE(Cleo @ Sep 28 2008, 03:29 AM) *
Korvapuusti

Un dulce finlandez. De `regula` se serveste langa cafea

Arata tare bine.Mmmmmmm....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 28 2008, 04:03 PM
Post #300


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



are o consistenta foarte faina

insa aspectul ar trebui sa fie si mai ...carliontat
deci dupa figura cu lingura de lemn spatiul dintre cele 2 capete aduse laolalta ar trebui sa fie minuscul.
eu drojdie ca asta n-am vazut de cand sint, imi creste blatul in max 40 de minute si la reteta scria 1,5-2 ore (doar in frigider s-o tin (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) si cred ca de-aia imi ies mai mari decat ar trebui. Oricum merita incercate ca-s grozave.

mai am cateva surprize (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
stay tuned
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 28 2008, 10:44 PM
Post #301





Musafir






Am mai studiat cazul carliontilor finlandezi: traducerea lor e...palme (palme de-alea de le dai cuiva) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) . Pentru ca arata ca niste urechi. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) In germana palmele alea de le dai cuiva peste cap contin si cuvantul urechi, poate asa o fi si-n finlandeza... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

Si am mai aflat asa: traditional se fac cu faina integrala, dar asta mai fac doar bunicile pe-acasa. Si aluatul trebuie sa contina neaparat cardamon, cica asta le face cu adevarat finlandeze. Umplutura traditionala e numai cu unt, zahar si niste scortisoara. Si pe deasupra cu zahar de-ala mai mare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 29 2008, 12:03 PM
Post #302





Musafir






Parerea mea despre carlionti: buni, la mine toate paralele le-au facut nucile macadamia. Nici pe departe asa de buni precum cuiburile de viespe!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 29 2008, 02:42 PM
Post #303


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



aluaturile astea dulci dospite le poti face in fel si chip, aroma in fel si chip adica
mie mi-a placut tare mutra lor si calde erau o nebunie. Se putea manca toata tava fara efort (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 29 2008, 02:56 PM
Post #304





Musafir






Eu nu. Dar daca ma pui in fata unei tavi cu cuiburi de viespe, nu ma mai iei de-acolo pana n-am rezolvat-o. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Sep 29 2008, 04:41 PM
Post #305


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Si eu la fel cu Kalua cu cuiburile de viespi. Am facut saptamana trecuta si cum le-am facut cum s-au mancat si azi vreau sa fac din nou, sper sa nu uit sa pun si mac in cateva sa le incerc cu mac ca asta il am in casa, ca azi nus daca ajung la piata sa iau nuci in coaja ca alea decojite vanturate pe tarabe nu-mi plac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Sep 29 2008, 04:50 PM
Post #306


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,749
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Gind la gind cu bucurie: eu acum ma pregatesc sa fac maiaua!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 30 2008, 01:39 AM
Post #307


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



carliontii (imi place cum suna (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) seamama cu ceva ce gaseam noi la o patiserie din Bz sub numele de trigoane. De cate ori treceam prin zona cu omul meu ne uitam unul la altu si faceam un mic ocol. Deci doar forma diferea gustul si textura e aceeasi. Mie nu cred ca mi-ar place cu faina integrala (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)

ok placinta cu mere

sa retineti foile pt ca-s excelente! merg umplute cu fel de fel de fructe sau carne ciuperci etc

350g faina; 250g unt; 1 ou; 100g smantana;
- se framanta 250g faina+ oul + smantana+ un praf de sare si o treime din unt
- daca aluatul nu se dezlipeste de pe maini mai adaugam putina faina.
din aluatul acesta se intinde o foaie cat de mare pe o suprfata infainata in prealabil
- 100g un se freaca cu 100gr faina si se intinde pe foaia de mai sus
- se ruleaza coca, si se face un sul ca in imaginea 1
- coca se taie in 2, eu am pus-o in 'picioare' ca sa intind cum trebuie aluatul de foietaj deci straturile sa stea cum trebuie cand intindem un aluat foetat facut ca la carte, sper ca m-am facut inteleasa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)


pt umplutura cu mere: 170g zahar; 1kg mere (aproximativ dar nu va zgarciti cu ele); scortisoara;
eu le dau pe razatoare si numai cand sint gata sa le intind le amestec cu zaharul si scortisoara

intr-o tava tapetata cu hartie cerata si putin unsa cu ulei intindem prima foaie, intepam cu furculita din loc in loc presaram gris (absoarbe zeama de la mere si nu lasa coca sa se incruzeasca) si intindem merele. Intindem si a 2-a foaie si-o asezam frumos peste mere, intepam iarasi cu furculita din loc in loc, ungem cu un galbenus amestecat c-o lingura de lapte, presaram zahar si dam la cuptor pana se rumeneste frumos

este o minunatie!


(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2840.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2877.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 5 2008, 02:34 PM
Post #308


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



incep cu brownies ca sa fie scrisa (desi eu nu ma omor dupa prajiturica asta (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) e mai interesant numele)

-niste taine: daca o vreti mai ciocolatoasa puneti mai multa ciocolata decat faina daca o vreti pufoasa puneti faina mai multa

va dau reteta de baza apoi modificarile mele

- 150g faina, 150g ciocolata neagra, 200g unt, 4 oua, 250g zahar pudra, putina sare, 150g miez de nuca macinat mai grosier

- incalziti cuptorul la 170C
- puneti hartie cerata pe o tava de 20x30 cm si o ungeti putin cu unt
- se topeste ciocolata in bain marie
- intr-un castron bateti untuul spuma, adaugati ciocolata topita si racita, ouale unul cate unul, apoi zaharul si sarea
- incorporati faina si miezul de nuca
- turnati amestecul in tava si dati la cuptorul
- eu incerc mereu cu o scobitoare daca s-a copt, daca scobitoarea nu iese lipicioasa prajitura e gata
- o lasati sa se raceasca inainte de a o taia

eu am inlocuit 50 sau 75 g faina cu ciocolata si la sfr am aruncat si-o lingurita de ness instant pe care totusi ar fi trebuit sa-l topesc in putin lichid
- arome: esenta de rom, amaretto, zahar vanilat etc...ce va palce cu alt cuvinte insa clar trebuie aromata altfel n-are nici un farmec

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2892.jpg)



Am sa pun cele 2 retete dintr-un foc daca tot sint atat de asemanatoare

Ensaimadas (kanelbullar, painite cu scortisoara)

Coca :
500g faina ; 80g zahar; 1 lingurita miere; 50g unt ; 20g drojdie; 2 oua intregi ; 150g lapte caldut ; 4 linguri ulei; putina sare; coaja de lamaie (cardamom ˝ lingurita) in varianta suedeza, zahar vanilat

- facem o maia dint 100g faina(din cele 500), drojdia si mierea dizolvate in 75g lapte caldut
- o lasam la crescut
-peste maiaua crescuta adaugam cele 2 oua, zaharul, untul, uleiul coaja de lamaie (sau cardamomul)si zaharul vanilat (nu se pune in varianta suedeza)
-adaugam si faina peste compozitia de mai sus si amestecam pana obtinem o coca elastica-
-lasam iar la crescut
-impartim in 8 bilute
-fiecare biluta se intinde intr-o foaie dreptunghiulara se unge cu unt se presara cu zahar brun (in varianta suedeza se presara si scortisoara)
-se ruleaza sul apoi li se da forma din poza
-se lasa la crescut, se ung cu galbenus (eu am presarat si zahar) si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos
-ensaimadas se presarat cu zahar granulat (n-am gasit decat zaharina asa ca n-am pus) iar varianta suedeza se ung cu ou se presara 50 g zahar granulat. Dupa ce s-au copt se ung briosele cu urmatorul sirop : 6linguri apa in care am adaugat 40g zahar pudra.

Foarte ‘dreptunghiulara’ mi-a reusit foaia (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2917.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2918.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2920.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2924.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2928.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2936.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
post Oct 10 2008, 04:17 PM
Post #309


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



PRAJITURA CU MERE 1

Coca: 500 g faina, 150 g untura (sau 250 g margarina; da-i mai buna cu untura), 200 g zahar, 2 oua, 1 lingurita rasa amoniac stins cu putin otet/zeama de lamaie, 4 linguri smantana.
Se freaca intai faina cu untura/margarina, apoi se adauga celelalte si se framanta toate impreuna. Daca aluatul iese prea tare, se adauga putina apa/lapte.
Se imparte in 2 si se intind 2 foi, fiecare cat tava de mare
Umplutura: 1,5 kg mere curatate de coaja si rase. Daca sunt prea zemoase, se storc putin, apoi se amesteca cu zahar dupa gust si scortisoara (socrela zice ca zaharul il presara peste mere, in tava)
Se pune in tava prima foaie de aluat, se presara cu putin gris, sa absoarba zeama in exces, apoi se pun merele indulcite, iar deasupra a doua foaie, care trebuie intepata cu furculita.
Se da la cuptor la foc potrivit.


PRAJITURA CU MERE 2
(si asta foarte buna, mai fina decat prima, dar nu asa de... traditionala)

Coca: 300 g faina, 250 g margarina, 1 ou, 1 lingurita rasa praf de copt, smantana cata cere ca sa iasa un aluat potrivit. Din aceasta cantitate se intind 2 foi foarte subtiri, intre care se pun merele rase (cam 2-2,5 kg, tot asa, putin stoarse, amestecate cu zahar si scortisoara).
Restul e la fel.

Hm, mi s-a facut si mie pofta de asa ceva, tot rasfoind caietele de retete ale babutelor mele!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strumfita
post Oct 11 2008, 07:57 PM
Post #310





Musafir






Mersi Leea.
Am sa fac, chiar maine una. Fac si poze, mai am si alte poze cu prajituri - retete de la voi dar recunosc ca mi lene sa le pun ca tot nu mergea photobook si ma enerva.
Si am sa o incerc odata si placinta cu mere, asa bine arata de numa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

9 Pages V  « < 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 29th April 2017 - 09:35 AM