![]() ![]() |
| kalua |
Jul 11 2008, 11:59 PM
Post
#266
|
|
Musafir |
Sa ne spui de care-ai facut si cum ti-a iesit. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Eu mai am o gramada de pere si cred c-oi face maine unul tot cu quark. Daca mananca poporul, bine, daca nu, o sa se bucure luni colegii mei. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
| kalua |
Jul 14 2008, 12:43 AM
Post
#267
|
|
Musafir |
Prajitura cu pere si bezea
Blat: 75g unt 1 ou 75g zahar pudra 200g faina alba 1/2 plic praf de copt 5-6-7 pere, depinde de marime; se pot folosi si mere sau pere din compot Umplutura: 1 ou intreg 4 galbenuse 2 plicuri praf pentru budinca de vanilie 1 plic zahar vanilat sucul de la o lamaie 5 linguri ulei 500g quark sau Philadelphia 1/2l lapte 125g zahar pudra Bezea: 4 albuse 75g zahar pudra Se amesteca untul cu zaharul, se adauga oul, apoi faina si praful de copt. Aluatul se intinde intr-o forma rotunda cu inel, forma unsa cu unt. Se intinde cu degetele si se ridica si margine. Pe fund se pun sferturi de para curatata de coaja si de casuta cu samburi. Pentru umplutura se amesteca toata ingredientele. Atentie, e foarte subtire si stropeste! Se toarna peste pere. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 90 minute. Se bat albusele cu zaharul. Dupa 85 minute de copt se scoate prajitura din cuptor, se pune bezeaua pe deasupra si se mai da 5 minute la cuptor. Se scoate din forma dupa ce s-a racit. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8906.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8910.jpg) |
|
|
|
Jul 14 2008, 01:06 AM
Post
#268
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
musai o fac pe-asta (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
|
| happyCat |
Aug 7 2008, 05:46 PM
Post
#269
|
|
Musafir |
Am vazut ca nu e nici o reteta de inghetata aici, (am vazut bine?) asa ca va dau eu o reteta de inghetata. Contine alcool!
Inghetata Margarita 125 ml suc de lamaie (lime) 30 ml Tequila 30 ml Cointreau sau Triplu Sec 150 g zahar pudra 500 ml frisca (double cream) Se amesteca sucul de lamaie cu Tequila si Cointreau si zaharul pudra intr-un bol, pana se dizolva zaharul. Se adauga frisca si se bate cu un tel (sau mixer) pana cand se ingroasa, dar nu trebuie sa se intareasca. Trebuie sa ramana cremos amestecul. Apoi se pune la congelator intr-o cutie de plastic sau alt recipient adecvat, cu capac. Aceasta inghetata are o textura cremoasa, se poate servi imediat dupa ce e scoasa din congelator. |
|
|
|
Aug 12 2008, 09:24 AM
Post
#270
|
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 |
TORT CU CREMA DIPLOMAT(cu blat)
Blat -5 oua -o lingura apa -6 linguri zahar -6 linguri faina -1/2 praf de copt Crema -6 galbenusuri -6 linguri zahar -200ml lapte -500ml frisca batuta -20g gelatina -o cescuta cu apa fierbinte Se amesteca apa cu gelatina pana se dizolva. Cele 6 galb.,zaharul si laptele se pun intr-un vas la foc mic si se amesteca pana se ingroasa si se topeste zaharul.Peste crema se adauga gelatina dizolvata.Se lasa sa se raceasca.Cand este rece se adauga frisca batuta.Se da la frigider aprox. o ora. (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/RARES_023.jpg) (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture007.jpg) (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture_233.jpg) |
|
|
|
| happyCat |
Aug 12 2008, 10:45 AM
Post
#271
|
|
Musafir |
Negresa fara faina
(Flourless chocolate brownies) 225g ciocolata min. 70% 225g unt 200g zahar 2 lingurite esenta vanilie 3 oua 150g migdale macinate 100g nuci taiate marunt Se topesc untul si ciocolata intr-o oala non-stick si apoi se ia de pe foc, se adauga zaharul + vanilia, se amesteca si se lasa sa se mai raceasca. Apoi se bat cele 3 oua in compozitie si se adauga migdalele si nucile. Se pune amestecul intr-o tava patrata de 24cmx24cm unsa bine (sau cu hartie de copt) si se coace la 170 grade timp de 25 minute. Dupa ce s-a copt si racit, se taie patratele. Aceste prajiturele vor fi lipicioase in mijloc. |
|
|
|
Aug 12 2008, 12:44 PM
Post
#272
|
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 |
Amandina
BLAT -9 oua -o cana zahar -3 linguri apa -3 linguri ulei -3 linguri cacao -12 linguri faina -praf de copt SIROP -500ml apa calda -250g zahar -3 plicuri capucino ciocolata -esenta rom CREMA -200g zahar pudra -350g unt(margarina) moale -3 linguri cacao GLAZURA -250g ciocolata topita impreuna cu 100ml frisca lichida (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture094.jpg) (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture_273.jpg) |
|
|
|
Aug 12 2008, 01:29 PM
Post
#273
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
mersi pt retete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
seamana ceva-ceva cu reteta pe care o avem deja din 9 oua in ce tava coci blatul? de ce intreb... daca blatul e facut in tava de aragaz, dupa mine crema din 350g de margarina nu-i suficienta |
|
|
|
Aug 12 2008, 02:04 PM
Post
#274
|
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 |
mersi pt retete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) seamana ceva-ceva cu reteta pe care o avem deja din 9 oua in ce tava coci blatul? de ce intreb... daca blatul e facut in tava de aragaz, dupa mine crema din 350g de margarina nu-i suficienta Tava mea are 36/36cm. Eu atat am folosit-350g unt,dar cantitatea se poate ajusta in functie de preferintele fiecaruia.Cine vrea crema mai multa poate face o masura si jumatate. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
| kalua |
Aug 12 2008, 05:21 PM
Post
#275
|
|
Musafir |
Mmmmmm! Trebuie s-o incerc neaparat, dar cred ca Cleo mi-o ia inainte.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 5th November 2025 - 09:33 PM |
|
|