IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 26 27 28 29 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
kalua
post Jul 11 2008, 11:59 PM
Post #266





Musafir






Sa ne spui de care-ai facut si cum ti-a iesit. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

Eu mai am o gramada de pere si cred c-oi face maine unul tot cu quark. Daca mananca poporul, bine, daca nu, o sa se bucure luni colegii mei. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 14 2008, 12:43 AM
Post #267





Musafir






Prajitura cu pere si bezea

Blat:
75g unt
1 ou
75g zahar pudra
200g faina alba
1/2 plic praf de copt
5-6-7 pere, depinde de marime; se pot folosi si mere sau pere din compot

Umplutura:
1 ou intreg
4 galbenuse
2 plicuri praf pentru budinca de vanilie
1 plic zahar vanilat
sucul de la o lamaie
5 linguri ulei
500g quark sau Philadelphia
1/2l lapte
125g zahar pudra

Bezea:
4 albuse
75g zahar pudra

Se amesteca untul cu zaharul, se adauga oul, apoi faina si praful de copt. Aluatul se intinde intr-o forma rotunda cu inel, forma unsa cu unt. Se intinde cu degetele si se ridica si margine.
Pe fund se pun sferturi de para curatata de coaja si de casuta cu samburi.
Pentru umplutura se amesteca toata ingredientele. Atentie, e foarte subtire si stropeste! Se toarna peste pere.
Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 90 minute.
Se bat albusele cu zaharul. Dupa 85 minute de copt se scoate prajitura din cuptor, se pune bezeaua pe deasupra si se mai da 5 minute la cuptor.
Se scoate din forma dupa ce s-a racit.

(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8906.jpg)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8910.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jul 14 2008, 01:06 AM
Post #268


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



musai o fac pe-asta (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Aug 7 2008, 05:46 PM
Post #269





Musafir






Am vazut ca nu e nici o reteta de inghetata aici, (am vazut bine?) asa ca va dau eu o reteta de inghetata. Contine alcool!

Inghetata Margarita

125 ml suc de lamaie (lime)
30 ml Tequila
30 ml Cointreau sau Triplu Sec
150 g zahar pudra
500 ml frisca (double cream)

Se amesteca sucul de lamaie cu Tequila si Cointreau si zaharul pudra intr-un bol, pana se dizolva zaharul.
Se adauga frisca si se bate cu un tel (sau mixer) pana cand se ingroasa, dar nu trebuie sa se intareasca. Trebuie sa ramana cremos amestecul.
Apoi se pune la congelator intr-o cutie de plastic sau alt recipient adecvat, cu capac.

Aceasta inghetata are o textura cremoasa, se poate servi imediat dupa ce e scoasa din congelator.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Aug 12 2008, 09:24 AM
Post #270


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



TORT CU CREMA DIPLOMAT(cu blat)

Blat
-5 oua
-o lingura apa
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-1/2 praf de copt

Crema
-6 galbenusuri
-6 linguri zahar
-200ml lapte
-500ml frisca batuta
-20g gelatina
-o cescuta cu apa fierbinte

Se amesteca apa cu gelatina pana se dizolva.
Cele 6 galb.,zaharul si laptele se pun intr-un vas la foc mic si se amesteca pana se ingroasa si se topeste zaharul.Peste crema se adauga gelatina dizolvata.Se lasa sa se raceasca.Cand este rece se adauga frisca batuta.Se da la frigider aprox. o ora.

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/RARES_023.jpg)

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture007.jpg)

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture_233.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Aug 12 2008, 10:45 AM
Post #271





Musafir






Negresa fara faina
(Flourless chocolate brownies)

225g ciocolata min. 70%
225g unt
200g zahar
2 lingurite esenta vanilie
3 oua
150g migdale macinate
100g nuci taiate marunt

Se topesc untul si ciocolata intr-o oala non-stick si apoi se ia de pe foc, se adauga zaharul + vanilia, se amesteca si se lasa sa se mai raceasca.
Apoi se bat cele 3 oua in compozitie si se adauga migdalele si nucile.
Se pune amestecul intr-o tava patrata de 24cmx24cm unsa bine (sau cu hartie de copt) si se coace la 170 grade timp de 25 minute.
Dupa ce s-a copt si racit, se taie patratele. Aceste prajiturele vor fi lipicioase in mijloc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Aug 12 2008, 12:44 PM
Post #272


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



Amandina

BLAT

-9 oua
-o cana zahar
-3 linguri apa
-3 linguri ulei
-3 linguri cacao
-12 linguri faina
-praf de copt

SIROP

-500ml apa calda
-250g zahar
-3 plicuri capucino ciocolata
-esenta rom

CREMA

-200g zahar pudra
-350g unt(margarina) moale
-3 linguri cacao

GLAZURA

-250g ciocolata topita impreuna cu 100ml frisca lichida

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture094.jpg)

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture_273.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 12 2008, 01:29 PM
Post #273


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



mersi pt retete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

seamana ceva-ceva cu reteta pe care o avem deja
din 9 oua in ce tava coci blatul? de ce intreb... daca blatul e facut in tava de aragaz, dupa mine crema din 350g de margarina nu-i suficienta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Aug 12 2008, 02:04 PM
Post #274


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



QUOTE(Cleo @ Aug 12 2008, 02:29 PM) *
mersi pt retete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

seamana ceva-ceva cu reteta pe care o avem deja
din 9 oua in ce tava coci blatul? de ce intreb... daca blatul e facut in tava de aragaz, dupa mine crema din 350g de margarina nu-i suficienta

Tava mea are 36/36cm.
Eu atat am folosit-350g unt,dar cantitatea se poate ajusta in functie de preferintele fiecaruia.Cine vrea crema mai multa poate face o masura si jumatate. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Aug 12 2008, 05:21 PM
Post #275





Musafir






Mmmmmm! Trebuie s-o incerc neaparat, dar cred ca Cleo mi-o ia inainte.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 26 27 28 29 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 5th November 2025 - 09:33 PM