![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandesc ca s-ar putea pune ceva amidon in loc de praf de budinca.
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
In Buc. am mancat numai pricomigdale proaste, sau poate nu am stiut unde sa le caut. Dar la Tulcea, la ai mei, cumpara maica-mea niste pricomigdale delicioase! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Nu o sa fac reteta asta, dar va astep[t pe voi cu realizarile (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 ![]() |
Prajitura de azi:BOEMA
BLAT -6 oua -o cana zahar -o cana faina -2 linguri cacao -3 linguri apa -3 linguri ulei -un praf de copt CREMA -300g ciocolata se topesc cu 300ml frisca. Cand s-a racit se mixeaza si se adauga un pachet de unt moale. SIROP -400ml apa -200g zahar -esenta rom din abundenta GLAZURA -100g ciocolata topita cu 3 linguri ulei DECOR -frisca si ciocolata rasa (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSC01113.jpg) (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSC01114.jpg) (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSC01117.jpg) This post has been edited by MirelaR: Aug 15 2008, 10:34 AM |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Mirela, tu esti cofetareasa de meserie? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 ![]() |
Nu,iubita, sunt contabil de gestiune. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Vezi ca ai scris ingredientele, dar nu si modul de preparare.
Oricum, faci o multime de deserturi (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
|
|
Pai,la blat nu am scris,dar e un blat normal.Da' nu-i bai,scriu.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga pe rand apa,uleiul.Se incorporeaza cele doua compozitii si se adauga faina cu praful de copt si cacao. Asamblarea prajiturii:blat insiropat,crema,glazura si decor. |
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Amaretti 2
1 lingura faina 1 lingura cornflour (amidon??) 1 lingurita scortisoara macinata 2/3 cana zahar 1 lingurita coaja de lamaie 1 cana (120g) migdale macinate 2 albusuri 1/4 cana zahar pudra pentru decorat Se bat albusurile spuma si se adauga jumatate din zahar, treptat, pana cand zaharul s-a dizolvat si amestecul s-a ingrosat. Intr-un alt castron se pun ingredientele uscate- faina, amidonul, cealalta jumatate de zahar, scortisoara, lamaia, migdalele. Albusurile batute se amesteca usor cu o lingura de metal cu ingredientele uscate, pana cand devine un aluat moale. Cu mainile ude sau date cu ulei se ia approx o lingura de amestec si se modeleaza sub forma de bila. Toate bilele modelate se pun pe o tava cu hartie de copt, se lasa un pic de loc intre ele pentru ca se vor mai mari in cuptor si se da de o parte timp de 1 ora, fara a se acoperi. Apoi se presara peste ele zaharul pudra (care se pune intr-o strecuratoare mica si asa se pudreaza). Se coc la 180 grade timp de 15-20 min. Is good? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
happy, astia cu faina sunt asa numitii amaretti morbidi (pricomigdale umede, nu-s uscate precum celelalte). (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mie-mi suna anumite parti din reteta ca la aceea a `cosmarului`meu cofetaresc ... les macarons (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
mersi pisicuto (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 11:32 AM |
|