![]() ![]() |
| kalua |
Sep 25 2008, 08:38 PM
Post
#296
|
|
Musafir |
Girlish, imi pare rau, dar va trebui sa sterg reteta pentru ca e pusa cu copy/paste de pe alt site, ceea ce e interzis (legea copyright).
Va rog sa scrieti voi retetele, cu cuvintele voastre. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Sep 28 2008, 02:29 AM
Post
#297
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Korvapuusti
Un dulce finlandez. De `regula` se serveste langa cafea Coca: 500g faina; 150-200g lapte; 1 ou; 85g zahar; un vf cutit sare; 7g drojdie uscata sau 25g proasptata;100g unt moale ; coaja de lamaie si/sau zahar vanilat Umplutura: (puteti incerca si alte variante) 100g unt moale, 2 linguri mari de Nutella si 75g migdale prajite si pisate Pentru uns: 1 galbenus - se desface drojdia in lapte caldut indulcit c-o lingura de zahar, se lasa la dospit - din faina, zahar, sare, arome, unt si drojdia dospita de framanta un aluat elastic si se lasa la crescut pana-si dubleza volumul - se imparte aluatul in 2 si se intind foi dreptunghiulare de aprox 1 cm grosime - se ung cu umplutura cu nutella se ruleaza sul apoi se taie in trapeze / \ / \ / \ / \ - se aseaza in picioare cu baza mare jos - cu coada unei linguri de lemn se apasa apoi pe mijlocul fiecarui trapez si se apropie astfel marginile - se lasa la crescut 30-40 minute - se unge cu galbenusul, se presara cu migdale pisate si se da la cuptor la foc mediu pt aprox 15 minute (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2764-1.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3757.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3758.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3759.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3763.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3768.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3773.jpg) |
|
|
|
| kalua |
Sep 28 2008, 10:18 AM
Post
#298
|
|
Musafir |
Mmmm, ce bine arata! Pe-aici se face asa ceva in forma de melc (exista n umpluturi). Trebuie s-o incerc si eu pe asta, pentru aspect. Dati naibii finladezii astia! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
LE: Nemtii mananca asa ceva la micul dejun. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Maine facem la serviciu un mare mic dejun si ma bate-un gand... |
|
|
|
Sep 28 2008, 10:43 AM
Post
#299
|
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 |
|
|
|
|
Sep 28 2008, 04:03 PM
Post
#300
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
are o consistenta foarte faina
insa aspectul ar trebui sa fie si mai ...carliontat deci dupa figura cu lingura de lemn spatiul dintre cele 2 capete aduse laolalta ar trebui sa fie minuscul. eu drojdie ca asta n-am vazut de cand sint, imi creste blatul in max 40 de minute si la reteta scria 1,5-2 ore (doar in frigider s-o tin (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) si cred ca de-aia imi ies mai mari decat ar trebui. Oricum merita incercate ca-s grozave. mai am cateva surprize (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) stay tuned |
|
|
|
| kalua |
Sep 28 2008, 10:44 PM
Post
#301
|
|
Musafir |
Am mai studiat cazul carliontilor finlandezi: traducerea lor e...palme (palme de-alea de le dai cuiva) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) . Pentru ca arata ca niste urechi. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) In germana palmele alea de le dai cuiva peste cap contin si cuvantul urechi, poate asa o fi si-n finlandeza... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Si am mai aflat asa: traditional se fac cu faina integrala, dar asta mai fac doar bunicile pe-acasa. Si aluatul trebuie sa contina neaparat cardamon, cica asta le face cu adevarat finlandeze. Umplutura traditionala e numai cu unt, zahar si niste scortisoara. Si pe deasupra cu zahar de-ala mai mare. |
|
|
|
| kalua |
Sep 29 2008, 12:03 PM
Post
#302
|
|
Musafir |
Parerea mea despre carlionti: buni, la mine toate paralele le-au facut nucile macadamia. Nici pe departe asa de buni precum cuiburile de viespe!
|
|
|
|
Sep 29 2008, 02:42 PM
Post
#303
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
aluaturile astea dulci dospite le poti face in fel si chip, aroma in fel si chip adica
mie mi-a placut tare mutra lor si calde erau o nebunie. Se putea manca toata tava fara efort (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
|
| kalua |
Sep 29 2008, 02:56 PM
Post
#304
|
|
Musafir |
Eu nu. Dar daca ma pui in fata unei tavi cu cuiburi de viespe, nu ma mai iei de-acolo pana n-am rezolvat-o. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
Sep 29 2008, 04:41 PM
Post
#305
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 |
Si eu la fel cu Kalua cu cuiburile de viespi. Am facut saptamana trecuta si cum le-am facut cum s-au mancat si azi vreau sa fac din nou, sper sa nu uit sa pun si mac in cateva sa le incerc cu mac ca asta il am in casa, ca azi nus daca ajung la piata sa iau nuci in coaja ca alea decojite vanturate pe tarabe nu-mi plac.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 6th November 2025 - 03:39 AM |
|
|