IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 29 30 31 32 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
kalua
post Sep 25 2008, 08:38 PM
Post #296





Musafir






Girlish, imi pare rau, dar va trebui sa sterg reteta pentru ca e pusa cu copy/paste de pe alt site, ceea ce e interzis (legea copyright).
Va rog sa scrieti voi retetele, cu cuvintele voastre. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 28 2008, 02:29 AM
Post #297


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Korvapuusti

Un dulce finlandez. De `regula` se serveste langa cafea

Coca: 500g faina; 150-200g lapte; 1 ou; 85g zahar; un vf cutit sare; 7g drojdie uscata sau 25g proasptata;100g unt moale ; coaja de lamaie si/sau zahar vanilat

Umplutura: (puteti incerca si alte variante)
100g unt moale, 2 linguri mari de Nutella si 75g migdale prajite si pisate


Pentru uns: 1 galbenus

- se desface drojdia in lapte caldut indulcit c-o lingura de zahar, se lasa la dospit
- din faina, zahar, sare, arome, unt si drojdia dospita de framanta un aluat elastic si se lasa la crescut pana-si dubleza volumul
- se imparte aluatul in 2 si se intind foi dreptunghiulare de aprox 1 cm grosime
- se ung cu umplutura cu nutella se ruleaza sul apoi se taie in trapeze / \ / \ / \ / \
- se aseaza in picioare cu baza mare jos
- cu coada unei linguri de lemn se apasa apoi pe mijlocul fiecarui trapez si se apropie astfel marginile
- se lasa la crescut 30-40 minute
- se unge cu galbenusul, se presara cu migdale pisate si se da la cuptor la foc mediu pt aprox 15 minute

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2764-1.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3757.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3758.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3759.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3763.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3768.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3773.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 28 2008, 10:18 AM
Post #298





Musafir






Mmmm, ce bine arata! Pe-aici se face asa ceva in forma de melc (exista n umpluturi). Trebuie s-o incerc si eu pe asta, pentru aspect. Dati naibii finladezii astia! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

LE: Nemtii mananca asa ceva la micul dejun. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Maine facem la serviciu un mare mic dejun si ma bate-un gand...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Sep 28 2008, 10:43 AM
Post #299


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



QUOTE(Cleo @ Sep 28 2008, 03:29 AM) *
Korvapuusti

Un dulce finlandez. De `regula` se serveste langa cafea

Arata tare bine.Mmmmmmm....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 28 2008, 04:03 PM
Post #300


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



are o consistenta foarte faina

insa aspectul ar trebui sa fie si mai ...carliontat
deci dupa figura cu lingura de lemn spatiul dintre cele 2 capete aduse laolalta ar trebui sa fie minuscul.
eu drojdie ca asta n-am vazut de cand sint, imi creste blatul in max 40 de minute si la reteta scria 1,5-2 ore (doar in frigider s-o tin (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) si cred ca de-aia imi ies mai mari decat ar trebui. Oricum merita incercate ca-s grozave.

mai am cateva surprize (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
stay tuned
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 28 2008, 10:44 PM
Post #301





Musafir






Am mai studiat cazul carliontilor finlandezi: traducerea lor e...palme (palme de-alea de le dai cuiva) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) . Pentru ca arata ca niste urechi. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) In germana palmele alea de le dai cuiva peste cap contin si cuvantul urechi, poate asa o fi si-n finlandeza... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

Si am mai aflat asa: traditional se fac cu faina integrala, dar asta mai fac doar bunicile pe-acasa. Si aluatul trebuie sa contina neaparat cardamon, cica asta le face cu adevarat finlandeze. Umplutura traditionala e numai cu unt, zahar si niste scortisoara. Si pe deasupra cu zahar de-ala mai mare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 29 2008, 12:03 PM
Post #302





Musafir






Parerea mea despre carlionti: buni, la mine toate paralele le-au facut nucile macadamia. Nici pe departe asa de buni precum cuiburile de viespe!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 29 2008, 02:42 PM
Post #303


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



aluaturile astea dulci dospite le poti face in fel si chip, aroma in fel si chip adica
mie mi-a placut tare mutra lor si calde erau o nebunie. Se putea manca toata tava fara efort (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 29 2008, 02:56 PM
Post #304





Musafir






Eu nu. Dar daca ma pui in fata unei tavi cu cuiburi de viespe, nu ma mai iei de-acolo pana n-am rezolvat-o. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Sep 29 2008, 04:41 PM
Post #305


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Si eu la fel cu Kalua cu cuiburile de viespi. Am facut saptamana trecuta si cum le-am facut cum s-au mancat si azi vreau sa fac din nou, sper sa nu uit sa pun si mac in cateva sa le incerc cu mac ca asta il am in casa, ca azi nus daca ajung la piata sa iau nuci in coaja ca alea decojite vanturate pe tarabe nu-mi plac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 29 30 31 32 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 6th November 2025 - 03:39 AM