IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 31 32 33 34 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
bulina
post Oct 22 2008, 07:19 PM
Post #316





Musafir






mie imi place foarte tare! mai ales cea cu branza dulce! (IMG:style_emoticons/default/322.gif)



This post has been edited by bulina: Oct 22 2008, 07:20 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 26 2008, 03:14 PM
Post #317


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Cozonac tresa ruseasca

500-600g faina, 20g drojdie; 200ml lapte; 90g zahar; 90g unt; 2 oua; coaja de lamaie, zahar vanilat etc arome cat de multe (amaretto, esenta de rom etc)

umpluturile le puteti varia

ex1 50g unt si vreo 2-3 linguri de zahar (pare umplutura cuiburilor de viespe)

ex2: am pus o lingura de unt moale, 2 linguri de cacao, zahar 100g, nuca macina 100g, le-am amestecat intr-o pasta

- am facut o maia din 200g faina, drojdie dizolvata cu putin zahar sau miere, si 100ml lapte; am lasat-o sa creasca
- se amesteca apoi in ordine: zahrul, ouale, untul si la sfarsit faina
- se framanta pana obtinem o coca elastica si totusi molcelusa (vai cat imi iubesc malaxorul (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) ) si se lasa la cresut in loc cald, castronul acoperit cu folie de plastic
- cand a crescut se intinde foaie, se unge cu umplutura, se ruleaza intr-un sul, apoi cu un cutit fff ascutit sau un cater (musai sa-mi cumpar) se taie unul din capetele sulului apoi sulul in 2 dar de la cca 3 degete de capatul neatins si

mai bine las imaginile sa va explice

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3590.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3592.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3593.jpg)

aici dati peste cap capatul neatins, cum priviti dinspre celalalt capat, deci il dati peste cap spre interior

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3594.jpg)

apoi impletiti tresa
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3595.jpg)

o puneti in tava tapetata cu hartie cerata si unsa cu putin unt si-i completati capatul ciuntit cu trandafirasul pe care l-ati taiat mai devreme dintr-un capat
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3597.jpg)

lasati la crescut, ungeti unde e coca cu putin galbesnus amestecat cu lapte, apoi coaceti in cuptorul incins in prealabil la foc mediu aprox 35-40 de minute

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3607.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3606.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3613.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3617.jpg)


e o pufosenie aromata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Oct 27 2008, 09:08 PM
Post #318





Musafir






Am dus cateva si la serviciu si mi-a cerut pana si sefu' reteta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Se fac foarte repede si usor, reteta indicata si pentru incepatoare

Colturi cu nuci

300g faina alba
1 lingurita praf de copt
130g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua
130g unt

7 linguri dulceata sau gem de caise
100g zahar
250g unt
2 plicuri zahar vanilat
4 linguri apa
200g alune taiate grosier cu cutitul (sau nuci, eu am folosit nuci macadamia)
200g migdale taiate grosier cu cutitul

Se bat ouale cu zaharul, se adauga untul moale, apoi zaharul vanilat, faina si praful de copt. Se framanta (merge bine si cu mixerul). Se intinde cu sucitorul pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se unge cu gem.
Intr-o oala se topeste untul la foc mic, se adauga zaharul, zaharul vanilat si apa, se lasa sa dea o data in foc. Se adauga nucile, se amesteca, apoi se unge toata masa asta pe aluat. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 30 minute.
Se lasa la racit, apoi se taie in patrate mari, care se injumatatesc.

Puteti baga doua colturi in glazura de ciocolata. Sau face numai dare de ciocolata topita. Sau le lasati asa.

(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_9741.jpg)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_9750.jpg)

This post has been edited by Cleo: Nov 1 2008, 12:33 AM
Reason for edit: pus pozele sa nu se piarda :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 27 2008, 09:14 PM
Post #319


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



faine! Pe-asta musai sa i-o dau si mamei ca-i plac tare dulciurile cu nuci, migdale etc

PS cate kilograme de macademian ati adus? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Oct 27 2008, 09:52 PM
Post #320





Musafir






Din alea macinate sau taiate grosier numai cate juma de kil din fiecare, se rancezesc destul de repede.
Dar le recomand cu caldura la orice prajitura daca le gasiti fara sare sau fara vreun alt gust.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Oct 27 2008, 10:28 PM
Post #321





Musafir






Kalua, tu chiar ti-ai adus alune macadamia din concediu? Acolo la voi nu se gasesc? Ca pe aici am vazut de multe ori.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Oct 27 2008, 11:33 PM
Post #322





Musafir






Macinate sau tocate nu se gasesc, numai dintr-astea mi-am adus.
Si am mai dus la serviciu o punga cu wasabi, ca nici dintr-alea n-am vazut pe-aici.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Oct 28 2008, 10:12 AM
Post #323


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Tre' sa le fac si eu ca bine arata si e simpla reteta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 31 2008, 08:45 PM
Post #324


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Placinta cu dovleac

ca sa nu fie prea complicat de curatat eu il spal, tai bucati mari si asa-l pun la fiert. De ce? cand e fiert se curata coaja mult mult mai usor

compozitia e simpla: dovleacul facut piure, zahar, scortisoara si daca e prea lichid (desi soiul asta nu e) adaugati o lingura 2 03 de gris si mai lasati vreo 20 de minute deoparte.

Nu pot sa va atasez pozele acum dar se intinde foietajul in foaie dreptunghiulara, la mijloc pastrati o fasie intacta de vreo 10-12 cm unde vine umplutura iar pe fiecare latura taiata oblic fasii de 2-2.5 cm latime pe care mai apoi o sa le pliati una din stanga una din dreapta samd peste umplutura

Atentie! daca faceti strudele micute e ok sa lucrati pe masa. Daca vreti sa faceti strudel mai lung, musai sa lucrati direct in tava.
Intindeti foaia pe masa infainata o taiati insa nu continuati cu umplutura pt ca n-o mai saltati de pe masa. Deci foaia intinsa si franjurata o puneti in tava, puneti umplutura pe fasia din mijloc si pliati zdrentele. O sa revin diseara cu poze dar o vazui pe Fanny ca m-asteapta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si-am zis sa povestesc din timp


LE cam asa
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3708.jpg)

rezultat dupa ce-a fost uns cu ou, rumenit la cuptor si pudrat cu zahar
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3721-1.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3730-1.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Oct 31 2008, 08:49 PM
Post #325


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



senchiu! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Ma duc sa plasez o intrebare si la trucuri, referitor la cum se pastreaza restul dovleacului la cogelator, pentru placinte viitoare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 31 32 33 34 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 7th November 2025 - 04:21 PM