![]() ![]() |
| bulina |
Oct 22 2008, 07:19 PM
Post
#316
|
|
Musafir |
mie imi place foarte tare! mai ales cea cu branza dulce! (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
This post has been edited by bulina: Oct 22 2008, 07:20 PM |
|
|
|
Oct 26 2008, 03:14 PM
Post
#317
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Cozonac tresa ruseasca
500-600g faina, 20g drojdie; 200ml lapte; 90g zahar; 90g unt; 2 oua; coaja de lamaie, zahar vanilat etc arome cat de multe (amaretto, esenta de rom etc) umpluturile le puteti varia ex1 50g unt si vreo 2-3 linguri de zahar (pare umplutura cuiburilor de viespe) ex2: am pus o lingura de unt moale, 2 linguri de cacao, zahar 100g, nuca macina 100g, le-am amestecat intr-o pasta - am facut o maia din 200g faina, drojdie dizolvata cu putin zahar sau miere, si 100ml lapte; am lasat-o sa creasca - se amesteca apoi in ordine: zahrul, ouale, untul si la sfarsit faina - se framanta pana obtinem o coca elastica si totusi molcelusa (vai cat imi iubesc malaxorul (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) ) si se lasa la cresut in loc cald, castronul acoperit cu folie de plastic - cand a crescut se intinde foaie, se unge cu umplutura, se ruleaza intr-un sul, apoi cu un cutit fff ascutit sau un cater (musai sa-mi cumpar) se taie unul din capetele sulului apoi sulul in 2 dar de la cca 3 degete de capatul neatins si mai bine las imaginile sa va explice (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3590.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3592.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3593.jpg) aici dati peste cap capatul neatins, cum priviti dinspre celalalt capat, deci il dati peste cap spre interior (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3594.jpg) apoi impletiti tresa (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3595.jpg) o puneti in tava tapetata cu hartie cerata si unsa cu putin unt si-i completati capatul ciuntit cu trandafirasul pe care l-ati taiat mai devreme dintr-un capat (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3597.jpg) lasati la crescut, ungeti unde e coca cu putin galbesnus amestecat cu lapte, apoi coaceti in cuptorul incins in prealabil la foc mediu aprox 35-40 de minute (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3607.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3606.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3613.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3617.jpg) e o pufosenie aromata. |
|
|
|
| kalua |
Oct 27 2008, 09:08 PM
Post
#318
|
|
Musafir |
Am dus cateva si la serviciu si mi-a cerut pana si sefu' reteta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Se fac foarte repede si usor, reteta indicata si pentru incepatoare Colturi cu nuci 300g faina alba 1 lingurita praf de copt 130g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 130g unt 7 linguri dulceata sau gem de caise 100g zahar 250g unt 2 plicuri zahar vanilat 4 linguri apa 200g alune taiate grosier cu cutitul (sau nuci, eu am folosit nuci macadamia) 200g migdale taiate grosier cu cutitul Se bat ouale cu zaharul, se adauga untul moale, apoi zaharul vanilat, faina si praful de copt. Se framanta (merge bine si cu mixerul). Se intinde cu sucitorul pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se unge cu gem. Intr-o oala se topeste untul la foc mic, se adauga zaharul, zaharul vanilat si apa, se lasa sa dea o data in foc. Se adauga nucile, se amesteca, apoi se unge toata masa asta pe aluat. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 30 minute. Se lasa la racit, apoi se taie in patrate mari, care se injumatatesc. Puteti baga doua colturi in glazura de ciocolata. Sau face numai dare de ciocolata topita. Sau le lasati asa. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_9741.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_9750.jpg) This post has been edited by Cleo: Nov 1 2008, 12:33 AM
Reason for edit: pus pozele sa nu se piarda :)
|
|
|
|
Oct 27 2008, 09:14 PM
Post
#319
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
faine! Pe-asta musai sa i-o dau si mamei ca-i plac tare dulciurile cu nuci, migdale etc
PS cate kilograme de macademian ati adus? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
| kalua |
Oct 27 2008, 09:52 PM
Post
#320
|
|
Musafir |
Din alea macinate sau taiate grosier numai cate juma de kil din fiecare, se rancezesc destul de repede.
Dar le recomand cu caldura la orice prajitura daca le gasiti fara sare sau fara vreun alt gust. |
|
|
|
| happyCat |
Oct 27 2008, 10:28 PM
Post
#321
|
|
Musafir |
Kalua, tu chiar ti-ai adus alune macadamia din concediu? Acolo la voi nu se gasesc? Ca pe aici am vazut de multe ori.
|
|
|
|
| kalua |
Oct 27 2008, 11:33 PM
Post
#322
|
|
Musafir |
Macinate sau tocate nu se gasesc, numai dintr-astea mi-am adus.
Si am mai dus la serviciu o punga cu wasabi, ca nici dintr-alea n-am vazut pe-aici. |
|
|
|
Oct 28 2008, 10:12 AM
Post
#323
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 |
Tre' sa le fac si eu ca bine arata si e simpla reteta.
|
|
|
|
Oct 31 2008, 08:45 PM
Post
#324
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Placinta cu dovleac
ca sa nu fie prea complicat de curatat eu il spal, tai bucati mari si asa-l pun la fiert. De ce? cand e fiert se curata coaja mult mult mai usor compozitia e simpla: dovleacul facut piure, zahar, scortisoara si daca e prea lichid (desi soiul asta nu e) adaugati o lingura 2 03 de gris si mai lasati vreo 20 de minute deoparte. Nu pot sa va atasez pozele acum dar se intinde foietajul in foaie dreptunghiulara, la mijloc pastrati o fasie intacta de vreo 10-12 cm unde vine umplutura iar pe fiecare latura taiata oblic fasii de 2-2.5 cm latime pe care mai apoi o sa le pliati una din stanga una din dreapta samd peste umplutura Atentie! daca faceti strudele micute e ok sa lucrati pe masa. Daca vreti sa faceti strudel mai lung, musai sa lucrati direct in tava. Intindeti foaia pe masa infainata o taiati insa nu continuati cu umplutura pt ca n-o mai saltati de pe masa. Deci foaia intinsa si franjurata o puneti in tava, puneti umplutura pe fasia din mijloc si pliati zdrentele. O sa revin diseara cu poze dar o vazui pe Fanny ca m-asteapta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si-am zis sa povestesc din timp LE cam asa (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3708.jpg) rezultat dupa ce-a fost uns cu ou, rumenit la cuptor si pudrat cu zahar (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3721-1.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3730-1.jpg) |
|
|
|
Oct 31 2008, 08:49 PM
Post
#325
|
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 |
senchiu! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Ma duc sa plasez o intrebare si la trucuri, referitor la cum se pastreaza restul dovleacului la cogelator, pentru placinte viitoare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 7th November 2025 - 04:21 PM |
|
|