![]() ![]() |
| pescarush |
Nov 3 2008, 01:10 AM
Post
#326
|
|
Musafir |
Cleo (IMG:style_emoticons/default/thankyou.gif) Acum am vazut reteta "desfasurata" pe-aici. Arata bestial. (IMG:style_emoticons/default/pistolar.gif)
|
|
|
|
Nov 7 2008, 11:57 AM
Post
#327
|
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 262 Joined: 18-February 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 231 |
Budinca de macaroane cu branza de vaci si stafide
Am fiert o punga de macaroane si le-am lasat sa se scurga apa de pe ele. Cam 500 gr de branza vaci am amestecat cu 5 linguri zahar si stafide. Am uitat sa pun ceva esenta de rom in branza. Separat, am batut 4 oua mari cu mixerul si 2 linguri zahar. Intr-un vas mare am pus putin ulei pe fund, un strat de macaroane, amestecul de branza, inca un strat de macaroane si deasupra am turnat ouale batute. Le-am bagat la cuptor pt. vreo 35 min. |
|
|
|
| happyCat |
Nov 8 2008, 07:31 PM
Post
#328
|
|
Musafir |
Caramel shortbread
200 g faina 25g faina de orez 75g zahar 175g unt Pentru glazura de caramel: 50g unt 50g zahar brun 1 conserva lapte condensat de 397g Pentru glazura de ciocolata 100g cicolata dark 100g ciocolata cu lapte Se incalzeste cuptorul la 170 grade. Faina se amesteca cu zaharul si se pun intr-un castron. Se adauga peste ele untul taiat cubulete si se freca cu degetele pana cand se obtine un amestec asa mai nisipos. Intr-o tava patrata de 23x23 cm, care a fost unsa si pe fundul careia s-a asternut hartie pentru copt, se pune acest amestec si se preseaza bine pe fundul tavii cu ajutorul degetelor sau cu o spatula. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se pune in cuptor pentru 5 minute, dupa care se reduce temperatura cuptorului la 150 grade si se coace inca 30-40 minute, pana cand devine aurie. Se lasa la racit in tava. Pentru glazura de caramel se topesc intr-o cratita untul + zaharul brun + laptele condensat si se amesteca pana cand se topeste zaharul. Se fierbe timp de 5 minute pana cand se mai ingroasa, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca un pic dupa care se toarna in tava peste 'biscuit'. Pentru glazura de cioco se topesc ciocolata dark si cea cu lapte in boluri separate. Eu am turnat ciocolata dark mai intai, am intins-o uniform peste caramel, iar apoi am turnat ciocolata cu lapte sub forma de fasii. Se ia un betisor de lemn sau o scobitoare si se traseaza linii in toate directiile pana cand se obtine acest efect din poza. Reteta originala era cu trei feluri de ciocolata, cele 2 plus ciocolata alba. Se pun toate trei din loc in loc peste caramel si la fel, cu betisorul, se traseaza linii in toate directiile. Dupa ce s-a intarit ciocolata se traseaza linii cu un cutit pentru a se imparti in patratele. Se lasa la intarit pentru o ora, dupa care se taie in patratele. (IMG:http://i237.photobucket.com/albums/ff90/happycat01/IMG_1396.jpg) |
|
|
|
Nov 8 2008, 08:13 PM
Post
#329
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Uaaau ce fain arata! Super tare!
|
|
|
|
Nov 9 2008, 03:53 PM
Post
#330
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
happy deci se intaresc bine bine?
asta-i fain de folosit si ca glazura pt alte deserturi. |
|
|
|
| happyCat |
Nov 9 2008, 06:05 PM
Post
#331
|
|
Musafir |
Cine sa se intareasca, Cleo? Ciocolata sau caramelul?
|
|
|
|
Nov 9 2008, 06:37 PM
Post
#332
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
well... ambele daca mi-ai zis asa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (primul rand se referea la ambele, al 2-lea la caramel)
|
|
|
|
| happyCat |
Nov 9 2008, 07:40 PM
Post
#333
|
|
Musafir |
Pai caramelul nu se intareste de tot, in final ramane asa mai moale, dar nu curgator totusi. Ciocolata se intareste bine, insa e bine sa fie taiata atunci cand este 'just set' ca sa zic precum la carte. Altfel cred ca se va crapa cam aiurea cand bagi cutitul in ea.
Acest shortbread este de fapt un biscuit cu gust intens de unt, care se topeste in gura, acompaniaza perfect o cana de cafea sau ceai. Eu una nu am reusit pana acum sa fac un shortbread perfect. Prima data cand am facut-o a iesit tare sa iti rupi dintii in ea, numai inmuiata in ceai s-a putut manca. Secretul este in a framanta amestecul de faina, zahar si unt cu varfurile degetelor, astfel incat amestecul sa se pastreze cat mai rece. Daca framantam cu toata palma atunci se transmite mai multa caldura si biscuitele iese tare. Exista diferite variatiuni de shortbread, in unele retete se foloseste cam 1/3 faina de orez sau gris, ca sa ii dea asa o consistenta mai grunjoasa un pic. |
|
|
|
Nov 19 2008, 02:06 AM
Post
#334
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Ciambella (gogosi italiene)
Pentru plamadeala: 80g faina, 25g drojdie proaspata, 50g apa se amesteca intr-o mica bila pe care o crestam in cruce si-o punem intr-un castron in apa calduta pt 15 minute bila se ridica la suprafata repede insa trebuie sa si creasca (15 minute e ultra suficient eu am lasat 20 si a fost prea mult) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4073.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4087.jpg) Pentru aluat: 360g faina, 70 gr zahar, un varf cutit sare, vanilie, coaja lamaie, 80g unt moale, 2 oua intregi + 2 galbenusuri - in timp ce asteptam sa creasca maiaua, facem o adancitura in faina si adaugam ingredientele insirate, le amestecam putin - adaugam apoi si plamadeala crescuta si scursa de apa si framantam totul intr-o coca elastica - se lasa la crescut cam 1 ora - se intinde foaie de un deget grosime si cu 2 forme rotunde de marimi diferite, taiem gogosile - se prajesc in ulei incins si se purdeaza cu zahar tos (eu am uitat si-am pus pudra) - sint foarte pufoase (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4088.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4090.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4092.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4101.jpg) |
|
|
|
Nov 28 2008, 02:43 PM
Post
#335
|
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 9 Joined: 7-November 07 From: Baia Mare Member No.: 2,574 |
Vreau sa postez si eu doua retete de prajituri, care mie imi ies foarte bine si pe care am de gand sa le fac si de Craciun: Negri in halat alb si Rafaello. Mai ales Rafaello e foarte buna, racoroasa si usoara. Finul meu a mancat o tava intreaga cand a fost ultima data la noi in vizita. Negri in halat alb e o prajitura fina.
Negri in halat alb Blatul : 5 oua 180 gr. zahar 80 gr. faina amestecata cu 1/2 pachet de praf de copt 30 gr. cacao ( aproximativ doua linguri) Albusurile se bat cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se coace la foc potrivit in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit. Cand blatul e aproape copt, se pune spuma. Spuma : 5 albusuri 350 gr.zahar 1 lingura zeama de lamaie Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si cu zeama de lamaie. Se pune peste blatul aproape copt si se lasa la cuptor inca 15 minute, tot la foc potrivit. Este preferabil ca spuma sa fie deja gata cand se introduce blatul in cuptor, pentru ca se coace relativ repede si sa nu ajunga sa se arda pana va fi gata spuma. Cand blatul cu spuma e rece, se pune deasupra crema. Crema : 5 galbenusuri 5 linguri de zahar 250 gr. unt 1 sau 2 linguri de cacao Galbenusurile se freaca cu zaharul si se fierb pe abur pana devin ca o smantana. se pun deoparte si, cat sunt calde, se adauga 50 gr. de unt sa se topeasca in ele. Restul de 200 gr. de unt se freaca spuma si in el se adauga treptat galbenusurile (dupa ce s-au racit) si cacaoa. Se intinde crema peste albus si se presara pe deasupra ciocolata alba rasa. Se lasa sa se intareasca bine crema si apoi se taie patrate cu cutitul fierbinte (incalzit in apa fierbinte, dar scurs de apa). Rafaello Blatul : 5 albusuri 300 gr. zahar zeama si coaja rasa de la o lamaie 1/2 praf de copt 150 gr nuca de cocos 100 gr. faina 20 linguri lapte fierbinte pentru insiropat blatul Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina, praful de copt si nuca de cocos. Se coace la foc potrivit. Cand blatul e rece se insiropeaza cu laptele fierbinte. Crema : 5 linguri zahar 1 plic budinca de vanilie 500 ml lapte 5 galbenusuri 1 unt 100 gr zahar praf Se prepara budinca de vanilie cu 5 linguri de zahar si laptele se lasa la racit si cand e doar calduta se adauga si cele 5 galbenusuri. Cand e rece complet, se adauga si untul frecat in prealabil cu zaharul tos. Crema se intinde peste blatul insiropat si deasupra se presara nuca de cocos. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 7th November 2025 - 08:14 PM |
|
|