![]() ![]() |
Nov 28 2008, 07:59 PM
Post
#336
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 |
Cate grame inseamna o masura (a cup) de zahar de ex. la retetele englezesti? Arata asa ca o forma de muffins fara striatii si inalta cam de 4-5 cm. Am dat de o emisiune cu dulciuri pe Euforia. Face niste dulciuri tanti (Anna Oslon o cheama) aia de salivez in fata televizorului. Am scris ceva retete urmeaza sa le pun in action. Daca iese ceva interesant dau de stire. Intai am crezut ca e americanca si deja ii scazuse creditul la jumate ca am o parere nu prea buna despre ce gatesc americanii, apoi a zis la un mom. dat ca e din UK desi acum m-am uitat pe net si cica ar fi din Canada. Anw nu conteaza.
Cleolica ideea cu placinta de dovleac cre' ca merge si la cozonac asa sa iasa un pic nuca printre striatiile alea o derivata a cozonacului crapat (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Am gasit da' ma baga astia in ceata 1 cup de zahar 128 g holly caw vorba Cleolicii de unde scot masurile alea, nu e mai simplu sa zici atatea g. zahar, atatea faina, atatea unt, etc. This post has been edited by Master of Norules: Nov 28 2008, 08:18 PM |
|
|
|
Nov 29 2008, 12:47 AM
Post
#337
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Norulet mai e o varinta de reteta de cozonac impletit, mie mi se pare mai simpla decat cozonacul crapat (care mie nu mi-a iesit tare aspectuos)
Aici se vand masuri exact asa: 1 cup, 1/2 cup, samd pana la o masura micuta cam cat o lingurita. Toate retetele pe site-urile anglofone scriu retetele cu cups. Cat despre impletitul cozonacului ca pe placinta, vezi ca blecky face placinta cu coca dospita, o impleteste la fel si ce frumoasa e. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/nigella-lawson-measuring-cups.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/pinkmeasures.jpg) Despre necesarul pt muffins: - pe cand faceam zilnic 3 tavi de cate 25 de muffine (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) puneam hartia speciala in forma speciala, aveam un ulei spray si pulverizam de mai de sus spre forma de muffina, mergand roata pe marginea fiecarei forme. Explicatia ar fi ca de la distanta nu se uleiaza atat de tare formele si nu ies muffinele gretoase. Oricum hartia asta trebuie f putin uleiata, hartia cerata nu se potriveste in formele astea (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/411034196_f7f6971cf0.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/Minimuffintray.jpg) apoi exista varianta formelor de mufine din silicon pe care eu le ung putin cu ulei insa nu mai trebuie si hartie. |
|
|
|
Nov 29 2008, 12:57 AM
Post
#338
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Saru`mina, Cleolica.
Boon, tava cam ca aceea am si eu; degeaba unsul si tapetatul cu faina. S-au lipit de numa-numa. Ma bate gindul sa iau tavi din silicon pentru briose, ca tare le mai laudati. |
|
|
|
Nov 29 2008, 12:36 PM
Post
#339
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 |
Cred ca puteai sa pui hartie cerata (eventual unsa cu putin unt) d-aia pt. prajituri taiate asa ca niste cercuri si poate nu se lipea.
Am vazut placinta Blekytei cu dovleac si cand ajung acasa fac si eu una chit ca numai eu mananc ca ai mei nu-s fani dovleac. Mai am o prietena care e la fel ca mine in familia ei si probabil ca o s-o shareuiesc cu ea. Daca gasesti forme de silicon Di sa-mi zici si mie de unde ca si eu vreau sa-mi iau pana acum m-am uitat am vazut doar de inox la Daiso 2 forme 5 lei acolo au si hartiute de muffins, daca nu gasesc in urmatoarele saptamani de silicon imi iau din alea. Multam fain. |
|
|
|
Nov 29 2008, 03:54 PM
Post
#340
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Daca aveti de unde sa va luati tavi sau forme din silicon eu as zice: go for it! Insa eu le ung si pe ele cu f putin ulei. Ma folosesc de-o pensula, tot din silicon.
Muffinele nu merita atata migaleala incat sa stai sa decupezi hartie cerata pt fiecare forma. Aici in cafele uite asa se vand muffinele. Cu tot cu hartia aceea si intradevar coca e lipita de hartie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/muffin.jpg) pt mine forma ideala de muffin asta e: (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/1176732877image_product.jpg) cand aveam fast-food-ul coca venea gata preaparata in galeti, noi o puneam in forme cu masura speciala si le dadeam la cuptorul cu convectie 35 minute. Ieseau perfecte. Si combinatiile era nenumarate: cranberry (merisor?) si lamaie, cu chipsuri de ciocolata, double chocolat, cu afine, cu banane, cu mac si-o creama galbuie in interior etc etc Si ieseau cu mutrita de ciupercuta exact ca-n poza. Acasa inca n-am reusit (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
|
Dec 7 2008, 03:49 PM
Post
#341
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Biscotti cu cranberries si migdale
300g faina 220g zahar 2oua 2/3 plic praf de copt 100g migdale sau fistic (tocate grosier) 100g cranberries 40g unt moale coaja de la o lamaie 1. incalziti cuptorul la 170°C. Acoperiti cu hartie cerata o tava mare. 2. zaharul, ouale si coaja de lamaie se bat cu mixerul pana se albeste si-si tripleaza volumul. 3. treceti prin sita faina si praful de copt si adaugati la compozitia de mai sus, adaugati si untul apoi migdalele si cranberries. 4. impartiti coca, destul de lipicioasa in 2. Pudrati-va mainile cu faina si formati 2 salamuri se aprox 25cm lungime si 5cm latime. 6. coaceti aprox 30 minute pana ce coca incepe sa se crape si lasati deoparte pana se raceste intr-atat incat sa poate fi atins 7. reducem temperatura din cuptor la 140°C. 8. se taie felii lungi si subtiri din 'salam' (mie nu mi-au reusit f subitiri pt ca e o idee sfaramicios din cauza untului. Punem feliile cu fata in sus si le mai lasam la cuptor pana se ususca de tot (cam 45 de minute) . Dupa 20 de minute se intorc pe partea cealalta 9. se scot din cuptor si se lasa la racit apoi se pun in borcanelele pt biscuiti se potrivesc tare bine langa ceai, cafea, lapte. dupa aspect as azice ca-s ruda cu macesele. O sa povestesc la fapt divers despre industria prelucrarii lor (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/cranberries.jpg) se gasesc gata uscate in departamentul unde sint stafidele si alte frute uscate (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/dried_cranberries.jpg) aspectul compozitiei (eu am folosit un zahar caramelizat altfel ieseau mai deschise la culoare) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4559.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4575.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4597.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4604.jpg) |
|
|
|
| strumfita |
Dec 7 2008, 06:51 PM
Post
#342
|
|
Musafir |
Ce bine arata Cleo, cu ce pot inlocui cranberies?
|
|
|
|
Dec 7 2008, 07:03 PM
Post
#343
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
cu stafide (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sau alte fructe uscate taiate mai maruntel: prune, caise
|
|
|
|
Dec 7 2008, 09:31 PM
Post
#344
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 |
Cranberries cre' ca nu se gasesc la noi. Din astea vreau si eu sa fac ca arata betial. In seara asta am facut in formele de muffins o bunatate de prajii. Am pus o rotocoala de la aluatul de islere in hartia de muffins unsa cu unt, peste unele am pus para peste altele nu, ca n-am avut decat o para si mi-a fost lene sa cobor sa iau, apoi branza de vaci amestecata cu ou, zahar, zahar vanilat ca pt. pasca si le-am copt intai rotocoala de isler cand s-a intarit am pus para si branza peste si le-am lasat pana s-au rumenit. Is atata de bune am mancat 2 gash iar mi s-au lipt de fund (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) da' n-am rezistat tentatiei. (IMG:http://i241.photobucket.com/albums/ff206/micelanos/P1015769.jpg) |
|
|
|
Jan 15 2009, 09:18 PM
Post
#345
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 |
Guguluf cu mac si lamaie
Ingrediente: - 2 lamai - 250g margarina pentru prajituri - 150g zahar - 4 oua - 400g faina - 1 plic praf de copt - 100 ml frisca lichida - 2 linguri lichior de portocale (a mers foarte bine si cu trei linguri de tuica de pruna (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ca lichior n-am avut) - 250g zahar pudra - 100g mac Se unge o tava de guguluf (1.5l), iar cuptorul se incinge. Spalam lamaile cu apa fierbinte, le razuim coaja si le stoarcem sucul. Margarina, zaharul si ouale se pun intr-un castron si le batem spuma cu mixerul. Incorporam si faina, praful de copt si frisca lichida. Compozitia obtinuta se imparte in doua. Intr-una din jumatati punem coaja lamailor si doua linguri de suc de lamaie, iar in cealalta jumatate punem lichiorul (tuica) si macul. In forma unsa turnam mai intai compozitia cu mac, apoi cea cu lamaie si marmoram incet cu o furculita. Se coace aproximativ 50 minute, sau pana prinde o culoare frumoasa la suprafata si trece de testul cu scobitoarea. Zaharul pudra se amesteca cu restul de suc de lamaie si se toarna peste prajitura racita, apoi se lasa sa se usuce. Pont: Amesteca zaharul pudra si sucul de lamaie cu ceva timp inainte de a orna guguluful, astfel va avea timp sa se intareasca un pic si nu va mai curge asa tare jos de pe prajitura. Se pastreaza proaspat in frigider, invelit in folie alimentara. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01329.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01330.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01298.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01299.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01302.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01301.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01331.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC01305.jpg) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 8th November 2025 - 12:26 AM |
|
|