IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 34 35 36 37 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
MirelaR
post Jan 19 2009, 10:58 AM
Post #346

Tratabil
**

Group: Tratabil
Member No.: 4,455

FURSECURI

-4 oua
-250g zahar
-250ml ulei
-400g faina
-esenta de vanilie

Ouale se amesteca bine cu zaharul,pana se albesc.Se adauga uleiul,putin cate putin,ca la maioneza.
Faina se adauga in ploaie,iar la sfarsit esenta.Rezulta un aluat moale care se pune in tava cu seringa.Se coc la foc iute.
Aceste fursecuri se pot orna in foarte multe moduri:
-se pot pune stafide sau bucati de ciocolata deasupra,inainte de a le da la cuptor
-se pot uni cate doua cu crema de ciocolata
-se pot de prin ciocolata topita si nuca de cocos

Sunt foarte gustoase si imbatranesc greu.

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSCF0057.jpg)
(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSCF0059.jpg)
Go to the top of the page

+Quote Post
Master of Norule...
post Jan 21 2009, 10:28 AM
Post #347

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Strumfita se gasesc Cranberries uscate la Metro.
Multam fain Mirela de reteta as vrea azi sa le incerc daca apuc.

+Quote Post
Cleo
post Jan 21 2009, 05:54 PM
Post #348

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

Bile Tiramisu

200g de biscuti simpli sau faceti ca mine si fiti originale puneti 200g de piscoturi Savoiardi
2-250g mascarpone sau philadephia (originalul zice 150g dar nu ajunge)
2 linguri de cafea concentrata aromata cu Amaretto sau Marsala
zahar cam 2 linguri (daca insistati, piscoturile sint dulci la fel si branza mascarpone)
cacao pt tavalit bilele

foarte complicat pana acum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

- am macinat piscoturile, am pus cafeaua (adaugati zaharul in ea), am adaugat branza si-a iesit oarecum ca o plastelina
- am facut niste bile mari insa dintr-una de-a mea ies 3 simpatice camd cat punem deodata in gura
- le-am tavalit prin cacao insa nu mi-a placut culoarea data, erau prea palide, asa ca le-am mai rotunjit putin intre palme si culoarea s-a inchis (s-au imprietenit)

Gata!

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/104_0209.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/104_0223.jpg)

+Quote Post
Master of Norule...
post Jan 21 2009, 07:09 PM
Post #349

V.I.P.

Baclava dedicatie pt. Pesca.

Aluat frantuzesc da' iti iese mult aluat mai poti face si altceva din el.
200 g faina
2 linguri ulei
1 lingurita sare
Cam cat cuprinde faina apa calduta aprox. o cescuta. Se framanta putin un aluat care sa poata fi intins. Se da putin la rece.
200g unt amestecat cu 70 g faina se face aluatul 2.
Peste primul aluat intins se intinde cu paleta de tort merge bine, al 2-lea.
Si se impatureste in dreptunghi stanga, dreapta apoi din capetele celalte stanga, dreapta. Se da la rece 30 de min in frigider, 10 min in congelator de la kalua am preluat-o buna de tot ideea cand te grabesti. Apoi se scoate se intinde iar se impacheteaza iar la frigider, operatiune asta de 3 ori.
Aluatul poti sa-l cumperi daca n-ai chef sa-l faci, da' merita incercat o data ca e superbeton.

Se intind 4 foi subtiri subiri pe marimea tavii care o ai, pui foaia in tava o ungi cu unt, urmatoarea si asa toate 4. Poti intinde doar 2 de dublul lungimii tavii si le impaturesti in 2 si asa scapi cu 2 foi. Apoi pui umplutura care e nuca/fistic cam 200 g la vasul din poza (macinata cu zaharul deodata in robot, altfel nuca amestecata cu zaharul) dupa gust, vanilie si coaja de lamaie rasa. Apoi iar 4 foi apoi iar umplutura si la sfarsit iar 4 foi. Se portioneaza cruda cu grija si rabdare ceea ce eu n-am avut.(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Siropul il faci cat de dulce vrei, eu l-am facut prea dulce. Am pus zahar in oala si acoperit de un deget zaharul cu apa, da' iese prea dulce. Se fierbe siropul zahar, vanilie cat cuprinde adica vre-o 4-5 pliculete la 200g zahar , o jumatate de lamaie intepata cu 3 cuisoare, da' eu data viitoare nu mai pun, ca mai mult imi place simplu siropul fara lamaie. Siropul se fierbe la foc mic si se pune caldut peste baclavaua rece.

Cam asta e si buna cu bulbuci.
Mai fac o data sper sa-mi iasa mai frumusica si pun pozuca.

This post has been edited by Master of Norules: Jan 21 2009, 07:14 PM

+Quote Post
pescarush
post Jan 21 2009, 10:59 PM
Post #350

Musafir

Mon (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) mersi am prins ideea.

+Quote Post
Diana.
post Jan 21 2009, 11:18 PM
Post #351

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Baclava
Baklava is a rich, sweet pastry featured in many cuisines of the former Ottoman, Arab, and Iranian countries. It is a pastry made of layers of phyllo dough filled with chopped nuts and sweetened with syrup or honey.
Mon, reteta de baklava originalaare IAURTincompozitia foilor. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Foile de baclava trebuie s afie extrem de subtiri,aluantul frantuzesc e grosut.

Anyway, o sa pun pesite reteta Akilei.

+Quote Post
Cleo
post Jan 22 2009, 01:32 AM
Post #352

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

Girlies am actualizat indexul de prajituri si-avem 3 reteta de baclava de la : Lost. Maat si MoN.
Maat verifica daca e aceeasi ca sa nu mai muncesti odata.
Doar nu credeati ca asa un dulce cunoscut n-are reteta aici? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Oricum probabil mai sint dulciuri care ne-au scapat din lista la index insa cu functia de cautare le gasitii sigur

+Quote Post
Diana.
post Jan 22 2009, 04:35 AM
Post #353

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Hait! Aici imiera reteta de baclava? Uitasem.(IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

+Quote Post
Master of Norule...
post Jan 22 2009, 10:10 AM
Post #354

V.I.P.

Da' se poate intinde foaie subtire subtire, e foarte manevrabil aluatul frantuzesc. Eu de ex. nu reusesc sa nimeresc aluatul de strudel sa-l intind foaie subtire, am incercat de cateva ori o data mi-a iesit cat de cat acceptabil, da' n-am nici un elan sa fac strudel ca stiu ca ceva nu-mi iese.

+Quote Post
happyCat
post Jan 22 2009, 01:22 PM
Post #355

Musafir

Vreau si eu bile de tiramisuuuuuuuuu!!! (IMG:style_emoticons/default/icecream.gif)

+Quote Post

45 Pages V  « < 34 35 36 37 > » 
Reply to this topicStart new topic
5 User(s) are reading this topic (5 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 8th November 2025 - 04:57 AM