IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 34 35 36 37 38 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Diana.
post Jan 21 2009, 11:18 PM
Post #351

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Baclava
Baklava is a rich, sweet pastry featured in many cuisines of the former Ottoman, Arab, and Iranian countries. It is a pastry made of layers of phyllo dough filled with chopped nuts and sweetened with syrup or honey.
Mon, reteta de baklava originalaare IAURTincompozitia foilor. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Foile de baclava trebuie s afie extrem de subtiri,aluantul frantuzesc e grosut.

Anyway, o sa pun pesite reteta Akilei.
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post Jan 22 2009, 01:32 AM
Post #352

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

Girlies am actualizat indexul de prajituri si-avem 3 reteta de baclava de la : Lost. Maat si MoN.
Maat verifica daca e aceeasi ca sa nu mai muncesti odata.
Doar nu credeati ca asa un dulce cunoscut n-are reteta aici? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Oricum probabil mai sint dulciuri care ne-au scapat din lista la index insa cu functia de cautare le gasitii sigur

+Quote Post
Diana.
post Jan 22 2009, 04:35 AM
Post #353

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Hait! Aici imiera reteta de baclava? Uitasem.(IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

+Quote Post
Master of Norule...
post Jan 22 2009, 10:10 AM
Post #354

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Da' se poate intinde foaie subtire subtire, e foarte manevrabil aluatul frantuzesc. Eu de ex. nu reusesc sa nimeresc aluatul de strudel sa-l intind foaie subtire, am incercat de cateva ori o data mi-a iesit cat de cat acceptabil, da' n-am nici un elan sa fac strudel ca stiu ca ceva nu-mi iese.

+Quote Post
happyCat
post Jan 22 2009, 01:22 PM
Post #355

Musafir

Vreau si eu bile de tiramisuuuuuuuuu!!! (IMG:style_emoticons/default/icecream.gif)

+Quote Post
MirelaR
post Jan 25 2009, 11:02 AM
Post #356

Tratabil
**

Group: Tratabil
Member No.: 4,455

PLACINTA CU BRANZA DULCE SI STAFIDE

Aluat
-un pachet de foi (400g)

Umplutura

-500g branza dulce
-4 oua
-3 linguri pline cu smantana
-4-5 lingurite gris
-4-5 linguri zahar(mai mult sau mai putin,in functie de gustul fiecaruia)
-stafide
-esenta de vanilie

Ouale se bat bine cu zaharul,se adauga branza si smantana,stafidele,grisul si la urma esenta.
Foile se desfac si se ung cu ulei sau unt topit.
Se aseaza in tava unsa si tapetata,foaie cu foaie un strat de 5-6 foi(in functie de cate foi sunt in pachet,trebuie sa iasa 3 straturi aprox. egale),apoi jumatate din umplutura,iar un strat de foi unse fiacare in parte,restul de umplutura si restul de foi.
Peste ultimul strat de foi se toarna o compozitie facuta din 2 oua si o cana de lapte.
Se coace la foc mic,in cuptorul preincalzit,timp de aprox.50min.

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/bianca014.jpg)

+Quote Post
Alinice
post Jan 26 2009, 09:21 PM
Post #357

Dependent

Group: Dependent
From: Piatra Neamt
Member No.: 3,047

TORT DE CIOCOLATA

Ingrediente(pentru crema,care se face prima,avand in vedere ca trebuie sa stea apoi la frigider ):
200 gr.ciocolata neagra,5o gr.unt bun(80%grasimi),15o ml.espresso tare,1 lingura esenta de vanilie,3oo gr.zahar pudra.
Pentru blat: 300 gr.faina.2 lingurite praf de copt,1 lingurita esenta vanilie,3 oua,jumatate pahar lapte,4 linguri cafea,100 gr.unt,250 gr,zahar,100 gr.ciocolata neagra,jumatate cana smantana.
Preparare:
Pentru crema,se topeste ciocolata si se amesteca cu untul,cafeaua,es.de vanilie si zaharul pudra (cu mixerul) pana devine o crema omogena.Ingredientele trebuie sa fie reci. Se pune vasul in frigider pentru 3-4 ore.
Pentru blat:se pregatesc 2 tavi de copt(pentru tort) de aceeasi dimensiune.
Se amesteca faina cu praful de copt. Se amesteca galbenusele cu esenta de vanilie. Jumatate din cantitatea de lapte se incalzeste pana sa fiarba,se da de pe foc,se adauga cafeaua sa se dizolve,se adauga restul de lapte si se lasa la racit. Se topeste ciocolata(intr-un castronel pus deasupra unui vas cu apa care fierbe). Se bat spuma tare albusele cu 1/4 din zahar.
Se amesteca untul cu 3/4 din zahar,pana se face crema,se adauga galbenusele apoi ciocolata topita,faina cu praful de copt,cafeaua cu laptele racit si smantana si la urma albusele b atute cu zaharul,amestecand lejer de jos in sus.
Se toarna compozitia in cele 2 tavi (sau pe rand cate una) si se dau la cuptorul preancalzit la 180 grade C pentru 30 de
minute.
Dupa racire,se taie fiecare blat pe orizontala in doua. Se unge fiecare cu crema de ciocolata si la urma se imbraca tot tortul cu aceeasi crema. Se orneaza dupa inspiratia fiecaruia.
Reteta nu este creata de mine,a descoperit-o mama pe un alt site.

+Quote Post
MirelaR
post Feb 3 2009, 04:51 PM
Post #358

Tratabil
**

Group: Tratabil
Member No.: 4,455

Negresa

-un ou
-o cana zahar
-1/2 cana ulei
-o cana lapte caldut
-doua cani faina
-o lingura praf copt
-3 linguri gem
-2-3 linguri cacao
-esenta rom

Oul se freaca cu zaharul,se adauga uleiul putin cate putin,laptele si gemul.Rezulta o compozitie moale.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao si esenta.
Se coace in forma unsa si tapetata timp de aprox.30min. la foc mediu.
Se taie dupa ce s-a racit si se orneaza dupa preferinta cu glazura de ciocolata cu nuci deasupra ,fulgi de cocos,frisca,etc.
(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/bianca042.jpg)

+Quote Post
sorina_gt
post Feb 4 2009, 12:47 PM
Post #359

Musafir

Baklava turceasca
Ingrediente:

300 gr foi de placinta
150 gr unt sau margarina
300 gr miez de nuca macinat
1 lingurita scortisoara
½ lingurita nucsoara
200 gr zahar
150 gr miere
200 ml apa
Mod de preparare:
Se impart foile de placinta in 3 parti egale;
Amestecati nucile, scortisoara si nucsoara si se imparte compozitia in doua parti egale;
Se topeste untul sau margarina, se ia o foaie se unge si se pune pe tava, se pune urmatoarea foaie si se unge si tot asa pana terminati prima treime din foi. Peste foi se adauga jumatate din compozitia cu nuci macinate. Se pun si celelalte foi unse, se adauga si cealalta jumatate din compozitia cu nuci, iar deasupra ei se mai aduga un rand de foi unse;
Se taie foile de deasupra cu un cutit in dreptunghiuri, patrate, romburi, etc.;
Se coace la cuptor, la 180C aproximativ 30 - 45 de minute pana se rumeneste;
Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea, si se da compozitia din nou in fiert. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.

Mai multe retete puteti gasi pe BAN LA MATALE

This post has been edited by Maàt: Feb 4 2009, 03:28 PM
Reason for edit: BAN

+Quote Post
kary_pink
post Feb 5 2009, 09:36 PM
Post #360

Musafir

Multumesc pentru reteta Mirela. O sa incerc saptamana care vine (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post

45 Pages V  « < 34 35 36 37 38 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 04:36 PM