![]() ![]() |
Jan 25 2009, 11:02 AM
Post
#356
|
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 |
PLACINTA CU BRANZA DULCE SI STAFIDE
Aluat -un pachet de foi (400g) Umplutura -500g branza dulce -4 oua -3 linguri pline cu smantana -4-5 lingurite gris -4-5 linguri zahar(mai mult sau mai putin,in functie de gustul fiecaruia) -stafide -esenta de vanilie Ouale se bat bine cu zaharul,se adauga branza si smantana,stafidele,grisul si la urma esenta. Foile se desfac si se ung cu ulei sau unt topit. Se aseaza in tava unsa si tapetata,foaie cu foaie un strat de 5-6 foi(in functie de cate foi sunt in pachet,trebuie sa iasa 3 straturi aprox. egale),apoi jumatate din umplutura,iar un strat de foi unse fiacare in parte,restul de umplutura si restul de foi. Peste ultimul strat de foi se toarna o compozitie facuta din 2 oua si o cana de lapte. Se coace la foc mic,in cuptorul preincalzit,timp de aprox.50min. (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/bianca014.jpg) |
|
|
|
Jan 26 2009, 09:21 PM
Post
#357
|
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 283 Joined: 16-January 08 From: Piatra Neamt Member No.: 3,047 |
TORT DE CIOCOLATA
Ingrediente(pentru crema,care se face prima,avand in vedere ca trebuie sa stea apoi la frigider ): 200 gr.ciocolata neagra,5o gr.unt bun(80%grasimi),15o ml.espresso tare,1 lingura esenta de vanilie,3oo gr.zahar pudra. Pentru blat: 300 gr.faina.2 lingurite praf de copt,1 lingurita esenta vanilie,3 oua,jumatate pahar lapte,4 linguri cafea,100 gr.unt,250 gr,zahar,100 gr.ciocolata neagra,jumatate cana smantana. Preparare: Pentru crema,se topeste ciocolata si se amesteca cu untul,cafeaua,es.de vanilie si zaharul pudra (cu mixerul) pana devine o crema omogena.Ingredientele trebuie sa fie reci. Se pune vasul in frigider pentru 3-4 ore. Pentru blat:se pregatesc 2 tavi de copt(pentru tort) de aceeasi dimensiune. Se amesteca faina cu praful de copt. Se amesteca galbenusele cu esenta de vanilie. Jumatate din cantitatea de lapte se incalzeste pana sa fiarba,se da de pe foc,se adauga cafeaua sa se dizolve,se adauga restul de lapte si se lasa la racit. Se topeste ciocolata(intr-un castronel pus deasupra unui vas cu apa care fierbe). Se bat spuma tare albusele cu 1/4 din zahar. Se amesteca untul cu 3/4 din zahar,pana se face crema,se adauga galbenusele apoi ciocolata topita,faina cu praful de copt,cafeaua cu laptele racit si smantana si la urma albusele b atute cu zaharul,amestecand lejer de jos in sus. Se toarna compozitia in cele 2 tavi (sau pe rand cate una) si se dau la cuptorul preancalzit la 180 grade C pentru 30 de minute. Dupa racire,se taie fiecare blat pe orizontala in doua. Se unge fiecare cu crema de ciocolata si la urma se imbraca tot tortul cu aceeasi crema. Se orneaza dupa inspiratia fiecaruia. Reteta nu este creata de mine,a descoperit-o mama pe un alt site. |
|
|
|
Feb 3 2009, 04:51 PM
Post
#358
|
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 |
Negresa
-un ou -o cana zahar -1/2 cana ulei -o cana lapte caldut -doua cani faina -o lingura praf copt -3 linguri gem -2-3 linguri cacao -esenta rom Oul se freaca cu zaharul,se adauga uleiul putin cate putin,laptele si gemul.Rezulta o compozitie moale.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao si esenta. Se coace in forma unsa si tapetata timp de aprox.30min. la foc mediu. Se taie dupa ce s-a racit si se orneaza dupa preferinta cu glazura de ciocolata cu nuci deasupra ,fulgi de cocos,frisca,etc. (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/bianca042.jpg) |
|
|
|
| sorina_gt |
Feb 4 2009, 12:47 PM
Post
#359
|
|
Musafir |
Baklava turceasca
Ingrediente: 300 gr foi de placinta 150 gr unt sau margarina 300 gr miez de nuca macinat 1 lingurita scortisoara ½ lingurita nucsoara 200 gr zahar 150 gr miere 200 ml apa Mod de preparare: Se impart foile de placinta in 3 parti egale; Amestecati nucile, scortisoara si nucsoara si se imparte compozitia in doua parti egale; Se topeste untul sau margarina, se ia o foaie se unge si se pune pe tava, se pune urmatoarea foaie si se unge si tot asa pana terminati prima treime din foi. Peste foi se adauga jumatate din compozitia cu nuci macinate. Se pun si celelalte foi unse, se adauga si cealalta jumatate din compozitia cu nuci, iar deasupra ei se mai aduga un rand de foi unse; Se taie foile de deasupra cu un cutit in dreptunghiuri, patrate, romburi, etc.; Se coace la cuptor, la 180C aproximativ 30 - 45 de minute pana se rumeneste; Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea, si se da compozitia din nou in fiert. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor. Mai multe retete puteti gasi pe BAN LA MATALE This post has been edited by Maàt: Feb 4 2009, 03:28 PM
Reason for edit: BAN
|
|
|
|
| kary_pink |
Feb 5 2009, 09:36 PM
Post
#360
|
|
Musafir |
Multumesc pentru reteta Mirela. O sa incerc saptamana care vine (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
|
Feb 7 2009, 07:44 PM
Post
#361
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 |
Nu gasesc nici o reteta de gogosi!! Netu merge ca curuuuuu....
Ma ajuta is pe mine cineva va rog?? please??? |
|
|
|
Feb 7 2009, 08:11 PM
Post
#362
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Albi vezi la index ai si langosi si gogosi.
Gogosile nu-s chiar cele clasice (care-s un aluat dospit simplu) dar de bune-s tare bune |
|
|
|
Feb 8 2009, 06:45 PM
Post
#363
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Energy bars
reteta originala o gasiti aici inclusiv un mini clip cum se prepara 1 cup= 240ml (g) un tabel informativ Neavand toate ingredientele am lucrat cu ce-am gasit in casa - am pus 240g din urmatoare (deci din fiecare) nuca, migdale, nuca de cocos - se coc in cuptor pana se rumeneste nuca de cocos (destul de repejor) insa ca o idee mai bine incepeti coacerea cu nuca si migdalele, apoi in ultimele 4-5 minute adaugati si nuca de cocos - aveti nevoie de cereale din orez (fara zahar ori sare) la noi exista niste rice cakes care in varianta natur sint perfecte (nici dulci nici sarate), le-am rupt in bucati micute cu mana, insa dupa ce-am dat cateva ture nucile si migdale in robot am adaugat si orezul expandat pret de 2 ture - lichidul meu a constat in 250 ml miere (de salcam imi place tare) si 1 lingurita de ness, l-am infierbantat pe foc si l-am turnat in castronul unde asteptau nucile si orezul si am amestecat pana s-au imrepgnat toate cu miere, mie nu mi-a iesit o masa compacta - am uns o tava cu putin unt, am pus compozitia, am intons-o pe toata tava, am aplatizat bine si-am apasat cu palmele pana am obtinut un bloc compact - l-am dat la rece si l-am taiat patrate cand s-a racit - au un gust excelent (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/Photo220.jpg) Banane prajite a la caraibe - se folosesc banane nu foarte coapte pt ca se destrama in tigaie - le taiem in jumate si apoi pe mijloc - intr-o tigaie adaugam unt, rom si zahar cand e totul lichid se prajesc bananele pana capata culoarea din foto sau chiar mai rumene (atunci insa trebuie sa fie mai degraba spre verde decat spre galbene) - in sosul ramas am pus f putina cacao pt culoare si l-am picurat peste bananele prajite - daca aveti si niste inghetata de vanilie pt a completa decorul, faceti un soi de banana split de lesina papilele gustative de extaz (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/Photo234.jpg) |
|
|
|
| dr_wise |
Feb 8 2009, 10:53 PM
Post
#364
|
|
Musafir |
Minciunele (reteta din cartea de bucate a Sandei Marin)
Ingrediente: 2 galbenusuri 3 oua intregi 2 lingurite zahar 2 lingurite rom (eu am pus Baileys (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , fiindca nu stiu cum sa scap mai repede de el) 2 lingurite ulei faina cat cuprinde (pt un aluat mai vartos) sare Mod de preparare: - Se face un aluat mai indesat din galbenusuri, ouale intregi, zahar, ulei, sare, arome si faina cata cere. - Se framanta aluatul si se lasa cca 30 minute sa se odihneasca. - Se intinde o foaie subtire, se taie fasii de cca 6 - 7 cm lungime si 2 cm latime. - Se face o crestatura in lung, in mijlocul fiecarei bucati, prin care se trece unul din capetele fasiei, astfel incat sa para innodata. - Se prajesc intr-o cratita cu ulei mult. - Se presara zahar vanilat peste ele. Pofta buna! (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2552.jpg) Din acelasi aluat se pot face "Trandafiri" in modul urmator: - Cu ajutorul a 2 pahare cu diametrul gurii diferit se taie cercuri. - Se pun cercuri de diametre diferite unul peste altul si se preseaza in mijloc cu degetul, astfel incat sa se lipeasca doar in punctul de presare. - Cu un cutit se cresteaza marginile ambelor cercuri in acelasi timp, rezultand petalele trandarirului. - Se prajesc pe ambele parti intr-o craticioara plina cu ulei incins. Petalele se vor rasuci in sensuri diferite si vor forma trandafiri aspectuosi. - In mijlocul fiecarui trandafir se pune o lingurita de gem/ dulceata. - Se presara cu zahar vanilat (sau se lasa asa, dupa preferinta). Pofta buna! (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2554.jpg) (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2555.jpg) This post has been edited by dr_wise: Feb 8 2009, 10:54 PM |
|
|
|
Feb 8 2009, 11:54 PM
Post
#365
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Imi ploua-n gura doctoressa (IMG:style_emoticons/default/yes.gif)
alcool trebuie sa fie cu grade mai multe (nu stiu de ce dar o descos pe bunica-mea) cat despre lichior: bea o cafea cu putin Baileys sa vezi potriveala (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 8th November 2025 - 09:15 AM |
|
|