![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
Nu gasesc nici o reteta de gogosi!! Netu merge ca curuuuuu....
Ma ajuta is pe mine cineva va rog?? please??? |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Albi vezi la index ai si langosi si gogosi.
Gogosile nu-s chiar cele clasice (care-s un aluat dospit simplu) dar de bune-s tare bune |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Energy bars
reteta originala o gasiti aici inclusiv un mini clip cum se prepara 1 cup= 240ml (g) un tabel informativ Neavand toate ingredientele am lucrat cu ce-am gasit in casa - am pus 240g din urmatoare (deci din fiecare) nuca, migdale, nuca de cocos - se coc in cuptor pana se rumeneste nuca de cocos (destul de repejor) insa ca o idee mai bine incepeti coacerea cu nuca si migdalele, apoi in ultimele 4-5 minute adaugati si nuca de cocos - aveti nevoie de cereale din orez (fara zahar ori sare) la noi exista niste rice cakes care in varianta natur sint perfecte (nici dulci nici sarate), le-am rupt in bucati micute cu mana, insa dupa ce-am dat cateva ture nucile si migdale in robot am adaugat si orezul expandat pret de 2 ture - lichidul meu a constat in 250 ml miere (de salcam imi place tare) si 1 lingurita de ness, l-am infierbantat pe foc si l-am turnat in castronul unde asteptau nucile si orezul si am amestecat pana s-au imrepgnat toate cu miere, mie nu mi-a iesit o masa compacta - am uns o tava cu putin unt, am pus compozitia, am intons-o pe toata tava, am aplatizat bine si-am apasat cu palmele pana am obtinut un bloc compact - l-am dat la rece si l-am taiat patrate cand s-a racit - au un gust excelent (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/Photo220.jpg) Banane prajite a la caraibe - se folosesc banane nu foarte coapte pt ca se destrama in tigaie - le taiem in jumate si apoi pe mijloc - intr-o tigaie adaugam unt, rom si zahar cand e totul lichid se prajesc bananele pana capata culoarea din foto sau chiar mai rumene (atunci insa trebuie sa fie mai degraba spre verde decat spre galbene) - in sosul ramas am pus f putina cacao pt culoare si l-am picurat peste bananele prajite - daca aveti si niste inghetata de vanilie pt a completa decorul, faceti un soi de banana split de lesina papilele gustative de extaz (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/Photo234.jpg) |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Minciunele (reteta din cartea de bucate a Sandei Marin)
Ingrediente: 2 galbenusuri 3 oua intregi 2 lingurite zahar 2 lingurite rom (eu am pus Baileys (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , fiindca nu stiu cum sa scap mai repede de el) 2 lingurite ulei faina cat cuprinde (pt un aluat mai vartos) sare Mod de preparare: - Se face un aluat mai indesat din galbenusuri, ouale intregi, zahar, ulei, sare, arome si faina cata cere. - Se framanta aluatul si se lasa cca 30 minute sa se odihneasca. - Se intinde o foaie subtire, se taie fasii de cca 6 - 7 cm lungime si 2 cm latime. - Se face o crestatura in lung, in mijlocul fiecarei bucati, prin care se trece unul din capetele fasiei, astfel incat sa para innodata. - Se prajesc intr-o cratita cu ulei mult. - Se presara zahar vanilat peste ele. Pofta buna! (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2552.jpg) Din acelasi aluat se pot face "Trandafiri" in modul urmator: - Cu ajutorul a 2 pahare cu diametrul gurii diferit se taie cercuri. - Se pun cercuri de diametre diferite unul peste altul si se preseaza in mijloc cu degetul, astfel incat sa se lipeasca doar in punctul de presare. - Cu un cutit se cresteaza marginile ambelor cercuri in acelasi timp, rezultand petalele trandarirului. - Se prajesc pe ambele parti intr-o craticioara plina cu ulei incins. Petalele se vor rasuci in sensuri diferite si vor forma trandafiri aspectuosi. - In mijlocul fiecarui trandafir se pune o lingurita de gem/ dulceata. - Se presara cu zahar vanilat (sau se lasa asa, dupa preferinta). Pofta buna! (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2554.jpg) (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2555.jpg) This post has been edited by dr_wise: Feb 8 2009, 10:54 PM |
|
|
![]()
|
|
Imi ploua-n gura doctoressa (IMG:style_emoticons/default/yes.gif)
alcool trebuie sa fie cu grade mai multe (nu stiu de ce dar o descos pe bunica-mea) cat despre lichior: bea o cafea cu putin Baileys sa vezi potriveala (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Alcoolul (daca se poate alcool rafinat cu grade multe) ajuta si carnurile batrine sa fiarba mai repede. De utilizat la gaini sau cososi batrini sau la vita.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Rulada cu crema de ciocolata
Blatul 3 oua 90 g zahar 4 linguri faina cernuta vanilie 1 pliculet 1 lingura rom. Albusurile se bat spuma tare se adauga treptat zaharul, vanilia, apoi galbenusurile se amesteca si se incorporeaza treptat, apoi romul si faina se incorporeaza treptat cu o paleta prin rasturnare. Altfel se lasa aluatul. Se pune pe o foaie de copt intr-o tava sa nu fie groasa asa cam cum e in poza aluatul. Se coace nu foarte tare, nus sa zic cate minute, da' suprafata tre' sa fie coapta si moale. Se scoate pe un stergar umed cu partea pe care a fost hartia de copt, (eu am pus-o cu partea cealalta si mi s-a lipit un strat subtire de stergar) si se infasoara in forma de rulada cu stergar cu tot. Crema 2 galbenuse 90 g zahar, vanilie si 2 linguri rom cicolata cam 50 g sau mai mult. cacao 2 linguri cred ca am pus-o dupa ochi, poti pune 1 lingura cacao si 1 lingura nesquik si daca e prea dulce crema mai pui cacao. 130 g unt Galbenusele se mixeaza bine (ca pt. tiramisu) cu zaharul, apoi se pun pe baie de aburi, cand s-au incalzit se adauga ciocolata taiata bucatele se amesteca bine cu o paleta de mixer, pana se ingroasa un pic se lasa la racit. Cand s-a racit adaugi si romul. Untul daca e cu 65% grasime tre' sa scoti apa din el ca altfel se taie crema, daca e cu 80% teoretic n-ar trebui da' e bine sa incerci sa vezi daca nu iese apa din el. Se lasa la temp camerei si cu o paleta d-aia de aduni crema, tot freci intr-un castron (de portelan e mai bine decat de plastic iese mai usor apa) pana iese apa din el. Untul se freaca cu cacaua si apoi incorporezi cate o lingura in amestecul de unt, pana termini toata compozitia de oua. Crema e mai moale, dar cand sta la frigider untul din compozitie o intareste. Se umple rulada, se pune si deasupra ruladei crema. Peste crema de deasupra se pot pune nuci/alune de padure prajite la cuptor si maruntite. Se da la frigider pana se intareste crema. E tare buna. (IMG:http://i241.photobucket.com/albums/ff206/micelanos/P1016029.jpg) This post has been edited by Cleo: Feb 14 2009, 05:59 PM |
|
|
bulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
Banana bread - n-am gasit reteta dar relatez cum o execut eu
2 banane prea coapte 2 cani faina jumate de cana de unt zahar brun: eu pun 2 linguri dar cred ca normal ar fi vreo 4 (asta pentru ca mie nu-mi place foarte dulce) 2 oua 1 lingura praf de copt scortisoara (orice alte condimente dupa gust si dorinta-eu fac doar cu scortisoara) optionale: nuci, migdale, pecans, alune etc ; coaja de lamaie sau portocala rasa; zahar vanilat. Intr-un castron se face amestecul de faina (nuci pisate daca se doreste asa), scortisoara, praf de copt, zahar vanilat - adica toate ingredientele uscate. Intr-un alt castron se freaca bine de tot untul cu zaharul. Dupa ce devine pufos se adauga cele 2 oua si bananele bine zdrobsite, coaja de lamaie rasa se amesteca bine de tot si se toarna peste castronul cu cele uscate. Dupa ce s-a amestecat totul frumos se toarna intr-o forma de chec unsa- se orneaza cu alune, nuci sau fructe confiate, se da la cuptorul incalzit in prealabil cca 45-50 min sau pana iasa scobitoarea curata:) trebuie sa arate cam asa: (IMG:http://i26.photobucket.com/albums/c107/bulina23/DSC_0024.jpg) (IMG:http://i26.photobucket.com/albums/c107/bulina23/DSC_0025.jpg) (IMG:http://i26.photobucket.com/albums/c107/bulina23/DSC_00242.jpg) Un lucru e cert: daca eu o fac inseamna ca e foarte simpla si nu cere mult timp sau indemanare excesiva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pofta nemasurata! This post has been edited by bulina: Feb 9 2009, 09:37 PM |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Multam, Mon (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) ! Bre Mon-ule, da' te pricepi (IMG:style_emoticons/default/yes.gif) .
Bulino, se presteaza, no doubt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fiica-mea vrea s-o si faca maine, bulino. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 09:20 PM |
|