![]() ![]() |
Feb 9 2009, 02:05 AM
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Alcoolul (daca se poate alcool rafinat cu grade multe) ajuta si carnurile batrine sa fiarba mai repede. De utilizat la gaini sau cososi batrini sau la vita.
|
|
|
|
Feb 9 2009, 10:37 AM
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 |
Rulada cu crema de ciocolata
Blatul 3 oua 90 g zahar 4 linguri faina cernuta vanilie 1 pliculet 1 lingura rom. Albusurile se bat spuma tare se adauga treptat zaharul, vanilia, apoi galbenusurile se amesteca si se incorporeaza treptat, apoi romul si faina se incorporeaza treptat cu o paleta prin rasturnare. Altfel se lasa aluatul. Se pune pe o foaie de copt intr-o tava sa nu fie groasa asa cam cum e in poza aluatul. Se coace nu foarte tare, nus sa zic cate minute, da' suprafata tre' sa fie coapta si moale. Se scoate pe un stergar umed cu partea pe care a fost hartia de copt, (eu am pus-o cu partea cealalta si mi s-a lipit un strat subtire de stergar) si se infasoara in forma de rulada cu stergar cu tot. Crema 2 galbenuse 90 g zahar, vanilie si 2 linguri rom cicolata cam 50 g sau mai mult. cacao 2 linguri cred ca am pus-o dupa ochi, poti pune 1 lingura cacao si 1 lingura nesquik si daca e prea dulce crema mai pui cacao. 130 g unt Galbenusele se mixeaza bine (ca pt. tiramisu) cu zaharul, apoi se pun pe baie de aburi, cand s-au incalzit se adauga ciocolata taiata bucatele se amesteca bine cu o paleta de mixer, pana se ingroasa un pic se lasa la racit. Cand s-a racit adaugi si romul. Untul daca e cu 65% grasime tre' sa scoti apa din el ca altfel se taie crema, daca e cu 80% teoretic n-ar trebui da' e bine sa incerci sa vezi daca nu iese apa din el. Se lasa la temp camerei si cu o paleta d-aia de aduni crema, tot freci intr-un castron (de portelan e mai bine decat de plastic iese mai usor apa) pana iese apa din el. Untul se freaca cu cacaua si apoi incorporezi cate o lingura in amestecul de unt, pana termini toata compozitia de oua. Crema e mai moale, dar cand sta la frigider untul din compozitie o intareste. Se umple rulada, se pune si deasupra ruladei crema. Peste crema de deasupra se pot pune nuci/alune de padure prajite la cuptor si maruntite. Se da la frigider pana se intareste crema. E tare buna. (IMG:http://i241.photobucket.com/albums/ff206/micelanos/P1016029.jpg) This post has been edited by Cleo: Feb 14 2009, 05:59 PM |
|
|
|
| bulina |
Feb 9 2009, 09:35 PM
|
|
Musafir |
Banana bread - n-am gasit reteta dar relatez cum o execut eu
2 banane prea coapte 2 cani faina jumate de cana de unt zahar brun: eu pun 2 linguri dar cred ca normal ar fi vreo 4 (asta pentru ca mie nu-mi place foarte dulce) 2 oua 1 lingura praf de copt scortisoara (orice alte condimente dupa gust si dorinta-eu fac doar cu scortisoara) optionale: nuci, migdale, pecans, alune etc ; coaja de lamaie sau portocala rasa; zahar vanilat. Intr-un castron se face amestecul de faina (nuci pisate daca se doreste asa), scortisoara, praf de copt, zahar vanilat - adica toate ingredientele uscate. Intr-un alt castron se freaca bine de tot untul cu zaharul. Dupa ce devine pufos se adauga cele 2 oua si bananele bine zdrobsite, coaja de lamaie rasa se amesteca bine de tot si se toarna peste castronul cu cele uscate. Dupa ce s-a amestecat totul frumos se toarna intr-o forma de chec unsa- se orneaza cu alune, nuci sau fructe confiate, se da la cuptorul incalzit in prealabil cca 45-50 min sau pana iasa scobitoarea curata:) trebuie sa arate cam asa: (IMG:http://i26.photobucket.com/albums/c107/bulina23/DSC_0024.jpg) (IMG:http://i26.photobucket.com/albums/c107/bulina23/DSC_0025.jpg) (IMG:http://i26.photobucket.com/albums/c107/bulina23/DSC_00242.jpg) Un lucru e cert: daca eu o fac inseamna ca e foarte simpla si nu cere mult timp sau indemanare excesiva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pofta nemasurata! This post has been edited by bulina: Feb 9 2009, 09:37 PM |
|
|
|
Feb 9 2009, 10:02 PM
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 |
Multam, Mon (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) ! Bre Mon-ule, da' te pricepi (IMG:style_emoticons/default/yes.gif) .
Bulino, se presteaza, no doubt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
|
| kalua |
Feb 9 2009, 10:30 PM
|
|
Musafir |
Fiica-mea vrea s-o si faca maine, bulino. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
| pescarush |
Feb 9 2009, 10:32 PM
|
|
Musafir |
Eu ma apuc de bananele alea caraibiene, ca deja papilele mele gustative au lesinat numai uitandu-am la poze. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Si trandafirasii doftoresei arata yummy, numai ca e mai multa munca. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
|
Feb 9 2009, 10:48 PM
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
am si eu 2 banane care se innegresc pe masa cred ca le fac paine
pesca ieri citeam o reteta cu banane facute cam la fel insa la sfarsit le flamba cu rom. Io la de-astea nu ma incumet deocamdata, poate raman fara breton (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
|
Feb 10 2009, 12:47 PM
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 |
Silvia nus cat ma pricep, da' imi place tare sa fac prajituri, cu mancarea am eu o problema ca nu-mi place sa gatesc, da' prajituri as face aproape anytime.
Apai si eu vreau sa fac banane coapte si o painica d-asta cu banane. |
|
|
|
| kalua |
Feb 10 2009, 12:57 PM
|
|
Musafir |
Mie-mi placeau tare ca la chinez, prajite in aluat, sau cam ca ale tale, dar facute in cuptor, hai c-am gasit si reteta pentru doua portii:
3 banane 1 lingura nuca rasa de cocos 3 linguri nuci (sau alune, migdale, etc) taiate mici din cutit 1 lingurita scortisoara 1 priza nucsoara rasa (optional) 20 ml rom (se poate si fara, mai ales daca mananca si copii) 60 ml suc de portocale unt Bananele se pot injumatati de-a lungul, fara coaja, sau taia in felii mai grosute. Se pun pe o tava unsa cu unt. Se toarna sucul de portocale, apoi romul peste ele. Nucile se amesteca cu scortisoara, nucsoara si cococsul si se toarna peste. Se presara cativa fulgi de unt pe deasupra si se da la cuptorul preincalzit (180°C) cam 15 minute. Eu le-am servit intotdeauna cu inghetata de vanilie si miere. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1152.jpg) |
|
|
|
| pescarush |
Feb 11 2009, 01:41 AM
|
|
Musafir |
Cleo, la flambat nu ma bag nici eu, desi am si extinctor in bucatarie. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Bulina, avem tavi la fel. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Bine ca stiu ce sa fac de-acum cu bananele prea coapte, sa nu mai ajunga in gunoi. Kalua, bananele alea arata (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Le-am facut si eu ieri pe cele ale lui Cleo, si au fost super bune. This post has been edited by pescarush: Feb 11 2009, 01:42 AM |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 8th November 2025 - 01:56 PM |
|
|