IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 36 37 38 39 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Diana.
post Feb 9 2009, 02:05 AM
Post #366


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Alcoolul (daca se poate alcool rafinat cu grade multe) ajuta si carnurile batrine sa fiarba mai repede. De utilizat la gaini sau cososi batrini sau la vita.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 9 2009, 10:37 AM
Post #367


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Rulada cu crema de ciocolata

Blatul
3 oua
90 g zahar
4 linguri faina cernuta
vanilie 1 pliculet
1 lingura rom.
Albusurile se bat spuma tare se adauga treptat zaharul, vanilia, apoi galbenusurile se amesteca si se incorporeaza treptat, apoi romul si faina se incorporeaza treptat cu o paleta prin rasturnare. Altfel se lasa aluatul.
Se pune pe o foaie de copt intr-o tava sa nu fie groasa asa cam cum e in poza aluatul. Se coace nu foarte tare, nus sa zic cate minute, da' suprafata tre' sa fie coapta si moale.
Se scoate pe un stergar umed cu partea pe care a fost hartia de copt, (eu am pus-o cu partea cealalta si mi s-a lipit un strat subtire de stergar) si se infasoara in forma de rulada cu stergar cu tot.

Crema
2 galbenuse
90 g zahar, vanilie si 2 linguri rom
cicolata cam 50 g sau mai mult.
cacao 2 linguri cred ca am pus-o dupa ochi, poti pune 1 lingura cacao si 1 lingura nesquik si daca e prea dulce crema mai pui cacao.
130 g unt
Galbenusele se mixeaza bine (ca pt. tiramisu) cu zaharul, apoi se pun pe baie de aburi, cand s-au incalzit se adauga ciocolata taiata bucatele se amesteca bine cu o paleta de mixer, pana se ingroasa un pic se lasa la racit. Cand s-a racit adaugi si romul.
Untul daca e cu 65% grasime tre' sa scoti apa din el ca altfel se taie crema, daca e cu 80% teoretic n-ar trebui da' e bine sa incerci sa vezi daca nu iese apa din el. Se lasa la temp camerei si cu o paleta d-aia de aduni crema, tot freci intr-un castron (de portelan e mai bine decat de plastic iese mai usor apa) pana iese apa din el.
Untul se freaca cu cacaua si apoi incorporezi cate o lingura in amestecul de unt, pana termini toata compozitia de oua. Crema e mai moale, dar cand sta la frigider untul din compozitie o intareste.
Se umple rulada, se pune si deasupra ruladei crema. Peste crema de deasupra se pot pune nuci/alune de padure prajite la cuptor si maruntite.
Se da la frigider pana se intareste crema.
E tare buna.
(IMG:http://i241.photobucket.com/albums/ff206/micelanos/P1016029.jpg)

This post has been edited by Cleo: Feb 14 2009, 05:59 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulina
post Feb 9 2009, 09:35 PM
Post #368





Musafir






Banana bread - n-am gasit reteta dar relatez cum o execut eu

2 banane prea coapte
2 cani faina
jumate de cana de unt
zahar brun: eu pun 2 linguri dar cred ca normal ar fi vreo 4 (asta pentru ca mie nu-mi place foarte dulce)
2 oua
1 lingura praf de copt
scortisoara (orice alte condimente dupa gust si dorinta-eu fac doar cu scortisoara)
optionale: nuci, migdale, pecans, alune etc ; coaja de lamaie sau portocala rasa; zahar vanilat.

Intr-un castron se face amestecul de faina (nuci pisate daca se doreste asa), scortisoara, praf de copt, zahar vanilat - adica toate ingredientele uscate.
Intr-un alt castron se freaca bine de tot untul cu zaharul. Dupa ce devine pufos se adauga cele 2 oua si bananele bine zdrobsite, coaja de lamaie rasa se amesteca bine de tot si se toarna peste castronul cu cele uscate.

Dupa ce s-a amestecat totul frumos se toarna intr-o forma de chec unsa- se orneaza cu alune, nuci sau fructe confiate, se da la cuptorul incalzit in prealabil cca 45-50 min sau pana iasa scobitoarea curata:)
trebuie sa arate cam asa:

(IMG:http://i26.photobucket.com/albums/c107/bulina23/DSC_0024.jpg)

(IMG:http://i26.photobucket.com/albums/c107/bulina23/DSC_0025.jpg)

(IMG:http://i26.photobucket.com/albums/c107/bulina23/DSC_00242.jpg)

Un lucru e cert: daca eu o fac inseamna ca e foarte simpla si nu cere mult timp sau indemanare excesiva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Pofta nemasurata!

This post has been edited by bulina: Feb 9 2009, 09:37 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylvia_31
post Feb 9 2009, 10:02 PM
Post #369


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,405
Joined: 20-December 06
Member No.: 868



Multam, Mon (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) ! Bre Mon-ule, da' te pricepi (IMG:style_emoticons/default/yes.gif) .

Bulino, se presteaza, no doubt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Feb 9 2009, 10:30 PM
Post #370





Musafir






Fiica-mea vrea s-o si faca maine, bulino. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pescarush
post Feb 9 2009, 10:32 PM
Post #371





Musafir






Eu ma apuc de bananele alea caraibiene, ca deja papilele mele gustative au lesinat numai uitandu-am la poze. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Si trandafirasii doftoresei arata yummy, numai ca e mai multa munca. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Feb 9 2009, 10:48 PM
Post #372


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



am si eu 2 banane care se innegresc pe masa cred ca le fac paine

pesca ieri citeam o reteta cu banane facute cam la fel insa la sfarsit le flamba cu rom.
Io la de-astea nu ma incumet deocamdata, poate raman fara breton (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 10 2009, 12:47 PM
Post #373


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Silvia nus cat ma pricep, da' imi place tare sa fac prajituri, cu mancarea am eu o problema ca nu-mi place sa gatesc, da' prajituri as face aproape anytime.
Apai si eu vreau sa fac banane coapte si o painica d-asta cu banane.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Feb 10 2009, 12:57 PM
Post #374





Musafir






Mie-mi placeau tare ca la chinez, prajite in aluat, sau cam ca ale tale, dar facute in cuptor, hai c-am gasit si reteta pentru doua portii:

3 banane
1 lingura nuca rasa de cocos
3 linguri nuci (sau alune, migdale, etc) taiate mici din cutit
1 lingurita scortisoara
1 priza nucsoara rasa (optional)
20 ml rom (se poate si fara, mai ales daca mananca si copii)
60 ml suc de portocale
unt

Bananele se pot injumatati de-a lungul, fara coaja, sau taia in felii mai grosute. Se pun pe o tava unsa cu unt. Se toarna sucul de portocale, apoi romul peste ele. Nucile se amesteca cu scortisoara, nucsoara si cococsul si se toarna peste. Se presara cativa fulgi de unt pe deasupra si se da la cuptorul preincalzit (180°C) cam 15 minute.
Eu le-am servit intotdeauna cu inghetata de vanilie si miere.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1152.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pescarush
post Feb 11 2009, 01:41 AM
Post #375





Musafir






Cleo, la flambat nu ma bag nici eu, desi am si extinctor in bucatarie. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Bulina, avem tavi la fel. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Bine ca stiu ce sa fac de-acum cu bananele prea coapte, sa nu mai ajunga in gunoi.
Kalua, bananele alea arata (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Le-am facut si eu ieri pe cele ale lui Cleo, si au fost super bune.

This post has been edited by pescarush: Feb 11 2009, 01:42 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 36 37 38 39 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th November 2025 - 01:56 PM