IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 38 39 40 41 42 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Cleo
post Mar 17 2009, 12:59 AM
Post #391


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



cuburi Nanaimo

baza: 120g unt; 50g zahar (daca biscuitii sint dulci nu mai puneti), 30 g de cacao, 1 ou batut, 350g pezmet de graham, 90 g fulgi de cocos neindulciti

untul, zaharul se topesc in bain-marie si se adauga oul batut amestecand incontinuu pana se ingroasa putin, se trage deoparte si se amesteca ingredientele uscate, pezmetul si nuca de cocos. Se obtine o compozitie sfaramacioasa pe care o transformam in foaie cu mana prin apasare, intr-o tava de 20x20cm in care am asternut o folie de plastic.

crema: 120 g unt se bat spuma apoi se adauga cam 3-4 linguri pudra de budinca de vanilie instant ( (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) e prima oara cand fac o prajitura folsind asa ceva si cred ca si ultima, budinca e ok insa prefer s-o fac cap coada) si cam 300ml frisca lichida 15% . Ideea este sa obtinem o crema tare, deci adaugati frisca incetisor sa nu se branzeasca crema, in caz ca s-a branzit mai puneti putin praf de budinca. Intindem crema pe biscuite si dam la rece.

glazura: 180g ciocolata + 1 lingura de unt se incalzesc in bain marie si se toarna cand sint inca lichide dar nu oparite peste crema

Se taie dupa ce au stat aprox 2 ore la congelator

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1374.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 27 2009, 12:01 AM
Post #392


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Piersici in foietaj

o conserva de piersici, jumatati (cca 800ml)
o cutie de aluat pt foietaj (cca 450g)
felii de migdale (pt presarat) sau martipan (200g)
1 ou batut

- intindeti prima foaie subtirica (aici o cutie de 450g are 2 bucati de aluat) si taiati-o in patrate, ies 9
- puneti cate o jumatate de piersica pe fiecare patrat
- daca aveti martipan puneti un sambure de martipan in gaoace
- intindeti si a 2-a foaie si faceti 3 taieturi mijlocul fiecarui patrat, apoi acoperiti piersica (vezi foto)
- se pot da si asa la cuptor insa daca le vreti mai frumusele taiat cu o forma rotunda suficient de mare sa cuprinda piersica si ceva foeitaj
- ungeti cu putin ou (atentie sa nu curga pe marginile de taietura pt ca nu se mai foieteaza aluatul) si presarati cu feliute de migdale daca aveti
- se dau la cuptor la foc mediu pana s-au rumenit frumos

Kalua pune si tu procedeul ca-i tare draguta '' elicea'' ta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1607.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1611.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1613.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1616.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1621.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 27 2009, 11:09 PM
Post #393





Musafir






Moara de vant cu aluat de foetaj si piersici
dulce super-mega repede

aluat foetaj cumparat
o conserva piersici (se pot folosi si caise)
martipan
gem deschis la culoare (foarte bun cel de caise)

Se taie aluatul in patrate marisoare, ale mele au fost ca. 10x10 cm, care se pun pe hartie de copt, in tava. Pe mijloc se pune un oval din martipan (forma sa arate cat de cat precum samburele), apoi se asambleaza precum in poza. Se acopera mijlocul cu o jumatate de piersica bine scursa si se da la cuptorul preincalzit 220°C 15 minute. Intre timp se da putin gem in clocot, cu el se ung cu o pensula elicele abia scoase din cuptor.

In loc de martipan se poate folosi branza de vaci nu foarte seaca amestecata cu un galbenus, zahar vanilat si putin zahar pudra.

(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1723.jpg)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1724-1.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
deedee29
post Mar 27 2009, 11:33 PM
Post #394


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 347
Joined: 5-December 08
From: Highway to Hell
Member No.: 5,474



Kalua si Cleo...foarte interesant, uite din ce ies operele alea de arta. Eu chiar credeam ca e foarte complicat, o sa incerc sa fac si eu, cu coptul as putea sa dau gres, ca in rest mi-ati dat voi explicatiile mura-n gura. Felicitari pentru inventivitate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blekytza
post Apr 6 2009, 06:30 PM
Post #395


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 683
Joined: 14-October 08
From: Nice
Member No.: 5,113



Prajiura cu portocale
2 potocale+ 175g zahar

pentru blat: 175g unt, 175g zahar, 175g faina cu agent de dospire(eu am pus integrala ca doar asta mai aveam prin casa), 3oua intregi, coaja rasa de la o portocala, 50g ciocolata menaj topita, 25g cacao. Pentru glasaj puteti folosi crema de vanilie, frisca sau orice alta glazura; eu am facut un ganache de ciocolata alba ca asta aveam la indemana.

Se pun la caramelizat 175g zahar cu 3 linguri de apa, apoi se toarna repede in forma de copt blatul (unsa cu ulei in prealabil) si se da la racit.
se freaca untul cu celelalte 175g zahar pana devine ca o spuma, se adauga ouale unul cate unul amestecand continuu si alternand cu cate o lingura de faina; se adauga si ciocolata, coaja rasa de portocale si cacao.

In tava "caramelizata" de copt blatul se aseaza felii subtiri de portocala si coaja de la cea de-a doua portocala taiata julienne, se acopera cu compozitia de blat si se da la cuptor(incalzit vreo 10 minute inainte) timp de 40-45minute pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate din cupotor si dupa vreo 10-15minute se rastoarna de o farfurie, cand e rece se acopera cu o crema in functie de preferinte si se da la rece.

PS: Iese foarte aromata datorita cojii de portocala pusa fasii pe fundul tavii, daca doriti o aroma mai discreta, puneti doar feliile taiate mai groase.

(IMG:http://i433.photobucket.com/albums/qq57/blekytza/bucatarie/100_2757.jpg) (IMG:http://i433.photobucket.com/albums/qq57/blekytza/bucatarie/100_2786.jpg)
(IMG:http://i433.photobucket.com/albums/qq57/blekytza/bucatarie/100_2788.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 12 2009, 01:05 AM
Post #396


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Pasca

Coca: 25g drojdie proaspata sau 1 plic (8g) drojdie instant, 600g faina, 100-150g zahar, 200-250ml lapte, 2 oua si un galbenus, 100g unt topit, 1/4 lingurita sare, coaja de lamaie, esentele care va plac (eu am pus vanilie si putin rom)

- drojdia proaspata se pune la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte caldut (luati din cantitatile de mai sus)
- faina, zaharul, sarea se amesteca, se face o adancitura in mijloc si punem ouale, coaja de lamaie esentele apoi amestecul de drojdie si incepem sa framantam, adaugand cate putin din unt. Trebuie sa obtinem o coca fina, elastica si pe cat posibil care a facut si bashicutze.
- se lasa la dospit 1-2 ore depinde cat e de enervata drojdia

Aluatul se imparte in 4. O parte va fi baza sub forma unul taler cca 25cm, apoi din celelalte 3 bucati intindem snururi lungi si impletim o cositza pe care o vom aseza roata pe marginea talerului avand grija sa inchideti bine cercul sa nu patiti ca mine (s-a pornit branza la vale)
Se lasa la crescut alte 40-60 minute pe tava acoperita cu hartie de pergament (tava obisnuita si nu din aceea rotunda cu margini detasabile).

Crema de branza:
250-300g ricotta (sau branza de vaci proaspata sau Philadeplphia), 100g zahar, coaja de lamaie, stafide, esenta de vanilie, 1-2 oua, 1 lingura de gris.
Se amesteca in ultima clipa inainte de a da pasca la cuptorul incalzit in prealabil ( foc mediu. )

Am presarat putin gris pe bucata de taler ramasa in mijlocul cercului, am uns cositza cu galbenus, apoi am turnat amestecul cu branza si am dat la cuptor pana s-a rumenit totul frumos.

Este tare aromata si pufoasa.

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2227.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Apr 26 2009, 08:11 PM
Post #397


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Batoane Bounty

Ingrediente: ( pentru 24 batoane de 5 cm)

85 gr zahar
50 gr unt
200 gr frisca lichida
200 gr fulgi de nuca de cocos
300 gr ciocolata cu lapte

Untul, frisca si zaharul se pun toate intr-o craticioara,la foc mic. Amestecam tot timpul pana se topeste zaharul, dupa care tragem craticioara la o parte de pe foc si adaugam nuca de cocos.
Intindem (cu ajutorul unei spatule lungi) un dreptunghi cam de 2 cm inaltime, pe care il lasam cam 15 minute la rece. Dupa acest ragaz taiem dreptunghiul in fasii cam de 2 cm latime si 5 lungime si ii modelam capetele astfel incat sa devina rotunde. Astfel formate, le lasam toata noaptea si le imbracam in ciocolata a doua zi.

Topim ciocolata la bain marie.
Luam cate un bastonas pe rand si il scufundam in ciocolata (cu mare grija) si il punem ori pe un gratar la racit ori pe hartie de copt.

Modul de lucru in imagini:
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01908.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01909.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01910.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01911.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01912.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01913.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01928.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01929.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC01935.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC01984.jpg)

Eu am imbracat o parte din batoane cu ciocolata amaruie(neagra) si o parte cu ciocolata cu lapte. De aici diferenta de culoare.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
kary_pink
post Apr 26 2009, 08:17 PM
Post #398





Musafir






Vai Teo salivez. Cred ca fetita ta te adora. Bravo (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Apr 26 2009, 08:39 PM
Post #399


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Fetita mea nici macar nu a mancat una intreaga (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Nu-i prea plac dulciurile. Astea le-am facut pentru Paste, in caza veneau stropitori la noi.
Nici Olandezul nu se omoara cu dulciurile, asa ca de cele mai multe ori sfarsesc prin a fi "donate"altora(asta in cazul in care nu ma infig eu in ele (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) ).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kary_pink
post Apr 26 2009, 08:41 PM
Post #400





Musafir






Vai un copil caruia nu'i plac dulciurile. (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Mama mia ce norocoasa esti cu fetita ta Teo din punctul asta de vedere (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Vino la Galati la mine sa vezi cum iti dispar dulciurile (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 38 39 40 41 42 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 02:29 AM