![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,669 Joined: 8-February 08 From: buricul pamantului Member No.: 3,252 ![]() |
Doamne Teo, de ce nu ai postat de dimineata ca renuntam la a mai gati conopida (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
dar nu ma las weekendul viitor, arata minunat (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Placinta cu cirese
sint in verva astazi (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Coca (de folosit in general la genul asta de placinte): * 2-1/2 pahare faina * 1/2 lingurita sare fina * 1/2 pahar de unt rece nesarat * 1/2 pahar de grasime vegetala (aici are aspectul unturii) * 2 lingurite de zeama de lamaie proaspat stoarsa si coaja de lamaie proaspata * 1/4 pahar sau chiar jumatate apa rece ca gheata (adaugati cantitatea mai mica pt inceput) - amestecam sarea cu faina, amestecam si untul + grasimea pana obtinem o textura sfaramicioasa - adaugam si apa ca sa obtinem un aluat legat insa nu exagerati cu framantatul, bucatile de unt s emai vad prin aluat, deci trebuie numai sa stea legat - infofolim in folie de celofan si dam la rece pt 30 de minute Umplutura * 6 pahare de cirese fara samburi * 1-1/2 pahare zahar * un praf de scortisoara * 4 linguri amidon diluat in 1/4 pahar cu apa - ciresele, zaharul si scortisoatra se dau in clocot si se lasa sa fiarba susurat cca 15 minute, amestecand des - amestecam si amidonul si fierbem pana se leaga sosul Pt uns * 1 ou amestecat cu 2 linguri de apa rece * zahar si scortisoara pt presarat - pt o placinta de dimensiuni normale se taie coca in 2 - se intinde o foaie pt fundul tavii, se pune umplutura - a 2-a foaie se intinde la fel, se taie fasii late de un deget, fiecare a 2-a fasie se da deoparte apoi procedati cam ca in poze ca sa obtineti grilajul specific - se unge cu ou si se da la cuptor la foc mijlociu mare pana se rumeneste frumos - e buna ca atare sau langa inghetata de vanilie fiecare a 2-a fasie se da peste cap se pune o fasie perpendicular apoi fasiile date peste cap se repun in pozitia initiala si se dau peste cap cele care fusesera uitate la pasul anterior eu aseara am facut mini placinte insa e prea migalos, daca totusi vreti sa le faceti in formele de muffins, coca scoasa de la frigider se imparte in 2/3 pt baza placintelor si din 1/3 ramas facem grilajul ca in foto |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Prajitura vesela cu fructe acrisoare. O sa revin si cu detalii
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/PC020001.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/PC020002.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/PC020012.jpg) Ingrediente: 3 oua 300 g faina 180 g unt 100 ml lapte 6 linguri ulei de masline sau normal de floarea soarelui vanilie coaja de la o lamiie coaja de la o portocala un praf de sare 1 lingurita cu virf praf de copt apriximativ 350-400 g fructe acrisoare (afine, agrise, coacaze, struguri) Intii deschideti cuptorul si-l lasati sa se infierbionte bine . Apoi topiti untul si amestecati-l cu laptele. Lasati-l deoparte. Bateti ouale cu zaharul si sarea cam pentru 5 minute (sa se topeasca zaharul). Puneti vanilia si praful de copt. Amestecati bine. Puneti untul topit cu laptele. Amestecati. Turnati faina cernuta in ploaie (sa nu se faca cocoloase) si amestecati. Puneti uleiul. Amestecati totul pentru inca 4, 5 minute cu o spatula sau lingura d elemn. Lasati sa se odihneasca aluatul lichid pentru 10 minute, timp in care faina trebuie sa abosarba bine lichidul. Ungi o forma de tort cu diametru de 25 cm cu unt sua lei, o Tapetezi cu hirtie cerata de copt, pui amestecul, pui cam trei sferturi din fructe, dau la cuptor pentru 10 minute. Apoi scoti tava, pui si restul de fructe si dai la cuptor la foc mix pentru 40/50 de minute. Incerci cu o scobitoare si daca ramine aluat lipit epe ea, o mai lasi. Cind e gata o scoti si o pudrezi dun belsug cu zahar pudra vanilat. Lasi sa se raceasca putin in tava, apoi o scoti. Pofta buna! Am pus reteta pentru ca pandispanul dulce se completeaza d eminute cu gustul acrisor al fructelor, iar uleiul d emasline ii da o textura foarte matasoasa. Eu aveam niste afine , coazaze, vreo doua kiwi si vreo 8 capsuni parasite in frigider si nici nu le-as fi aruncat... De-ai ami-a venit ideea. Daca folositi fructe zemoase tare, taiati-le in felii cit mai subtiri dinainte de a face aluatul si lasati-le sa se scurga foarte bine pe servetele de hirtie goase, pina nu mai iese zeama din ele. Pentur asemenea fructe, timpul de coacere creste, de aceea este bine sa lasati focul la cit mai mic si sa puneti tava cit mai sus in cuptor! Desi nu va recomand fructele zemoase pentru ca pina la coacerea completa, prajitura o sa iasa tare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Prajitura insiropata de la Win-Win
QUOTE Ingrediente: blat:10 oua,10 lg zahar,10 lg faina,esenta vanilie. sirop:500 ml apa,3 lg cacao,100 gr zahar ,esenta rom. glazura:200 gr ciocolata menaj, 50 ml frisca lichida. ornare:frisca lichida 200 ml Mod de preparare: Se face un blat din ingrediente..blat padispan. sirop:punem zaharul la caramelizat,cand acesta so caramelizat adaugam apa si celelalte ingrediente si lasam la racit. Glazura:se topeste ciocolata in 50 ml frisca Ornament:frisca se bate batz. Blatul se taie in 24 bucati.se aseaza pe un platou se insiropeaza fiecare bucata din abundenza,se glazureaza si apoi se orneaza cu frisca! Noi am amestecat ingredientele pentru blat, le-am pus in tava si apoi la cuptor pana cand nu s-a mai prins nimic de scobitoarea cu care incercam mereu compozitia. Blatul l-am lasat in tava, l-am taiat si bucatile le-am despartit putin. Dupa cateva minute am turnat siropul peste ele facand inundatie, apoi am adaugat glazura de ciocolata + frisca + putina ciocolata rasa. Se lasa la racit si sunt bune a doua zi dupa ce intra siropul bine in blat. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,641 Joined: 8-April 10 Member No.: 8,322 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Trebuie sa fac si eu ceva dulce, ca ma chinuiti prea tare, sa va chinui si eu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/7-7.jpg)
Sachertorte Reteta originala a fost inventata la Viena, in 1832, si a fost secreta multi ani. Observatii la reteta de Sachertorte Reteta e cu 3 oua mari. Eu am folosit 4 oua mai mici. In reteta nu se precizeaza de nici un agent de crestere, insa eu am pus un virf de cutit de praf de copt. Pentru ca blatul mi s-a parut prea tare, l-am insiropat putintel, nu mult. Data viitoare o sa pun mai mult praf de copt si mai multa apa, eventual vreo 4-5 linguri, nu una singura. De asemeni, eu am facut Sachertorte intr-o forma dreptunghiulara. Data viitoare o sa impart compozitia de la inceput in 2 sau 3 si o sa coc blaturile separat. O alta chestie e ca am folosit unt La Dorna cu 80& grasime, ca de-asta aveam in casa, data viitoare iau unul obisnuit. Pentru glazura: mi se pare prea putina smintina, pentru ca se intareste prea tare glazura, de-aia o sa pun mai multa, sa fie mai moale si mai fina. De asemeni, gemul mi s-a parut prea putin si am mai pus, ca sa fie un strat subtirel cit de cit vizibil. Cam acestea ar fi observatiile personale. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,012 Joined: 20-October 09 Member No.: 7,318 ![]() |
Eram sigura ca e din cauza avatarului meu. Lasa ca oricum o sa schimb iar poza.
Oana, nu e cutul meu din pacate. E al unei prietene, dar o ador (Maya se numeste) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) . (IMG:http://i1001.photobucket.com/albums/af134/shokrum_me/IMAGE_589.jpg) Chec cu mere (Rody) Reteta pentru chec ar fi cam asa: Ingredientele care le-am folosit(pentru 2 tavi de chec): -6 oua intregi -6 mere potrivite (in jur de 500 -600g) -2 cani zahar -3 cani de faina -100 ml ulei -un vf de cutit de sare -scortisoara -bicarbonat stins cu lamaie Ouale se bat intregi cu mixerul + cele 2 cani de zahar si dupa ce se acestea se ingroasa se adauga treptat uleiul. Apoi tot treptat se mai adauga faina, sarea, bicarbonatul stins. Se amesteca cu lingura de lemn pana la omogenizare, dupa care se adauga merele razuite si stoarse cu scortisoara. Se imparte aluatul in 2 tavi de chec si se coace in cuptorul incins in prelabil. Se tin aprox. 30-40 minute la foc incet. La sfarsit se lasa sa se raceasca inainte de a se taia si am mai presarat niste zahar pudra deasupra (mai mult pentru aspect). Se mai pot adauga diferite esente, insa eu il prefer asa ca e destula aroma de la merele cu scortisoara. PS: Scuzati neindemanarea in a scrie o reteta, dar e in premiera. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Eu stiu in general sa fac de mancare sau prajituri de la mama,dupa ochi si imaginatie, nu din retete scrise exact si de aceea am scris cantitatile aproximative. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 08:51 AM |
|