![]() ![]() |
Oct 14 2010, 03:46 PM
Post
#416
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Multam fain de tot, Albi! Arata super si sigur ii fac si eu cit de curind, ca prea mi-ai facut pofta! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
|
Oct 14 2010, 04:51 PM
Post
#417
|
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 |
feeeetelooor, am facut si mi-a si iesit praji cu ciocolata topitaaaa! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
Oct 15 2010, 01:01 AM
Post
#418
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Ei, bravo! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sa ne pui si poze, sefa! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
Oct 15 2010, 01:17 AM
Post
#419
|
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 |
Nu am ca le-au mancat astia ai mei n fix 5 minute. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Dar mai fac! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
Oct 21 2010, 12:36 PM
Post
#420
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
(IMG:http://sobreitalia.com/wp-content/uploads/2009/07/panacota.jpg)
Panacota de vanilie a la Diana (Reteta din carte de bucate adaptata la ingrediente si posibilitati romanesti) Cantitati pentru 6 portii - pret estimativ 12 lei noi Timp de pregatuire efectiv: 15 min. Timp de racire: minim 4 ore la frigider Se maninca rece. Ingrediente pentru panacota de vanilie - 500 ml smintina 35% grasime La Dorna (15,90-17 lei/cutia de 1 litru, folositi jumatate) la tempertaura camerei - 3 galbenusuri de ou proaspat (1-15, lei) - 160 grame zahar pudra Dr. Oetker (in jur de 2 lei) - un praf de sare - un pliculet de gelatina fin maruntita alba Dr. Oetker (0,80lei - 1 leu) - 1 lingurita esenta de vanilie (hai sa zicem 0,1 lei) - 100 ml apa rece Puneti pliculetul de gelatina intr-un pahar si adaugati cca 100 ml de apa rece. Lasati deoparte. Puneti zaharul pudra intr-un bol incapator de sticla (rezistent la microunde). Separati ouale - veti folosi numai galbenusurile, albusurile le puteti pastra in frigider pentru citeva ore pina le gasiti alta intrebuintae ( o omleta dietetica din albusuri, de exemplu). Puneti galbenusurile peste zaharul pudra, adaugati praful de sare, amestecati un pic si incepeti sa turnati smintina incet si amestectati pina se topeste zaharul. Bagati castronul la microunde pentru 6 minute. Dupa 2-3 minute scoateti castronul si mestecati cu o lingura de lemn. Reporniti cuptoru. Scoateti si mestecati. Daca nu s-a ingrosat, mai bagati pentru un minut. Ideea e ca lichidul trebuie sa ajunga la consistenta unui aluat de clatite, o idee in plus mai gros. Scoateti catronul si puneti vanilia. Adaugati si gelatina inmuiata (din pahar), amestecati foarte bine si turnati apoi lichidul astfel obtinut in formele sau castronelele de servit (trebuie sa fie mici, de cca 100 ml/bucata). Lasati sa se racoreasca si apoi dati la frigider pentrnu minim 4 ore. Panacota de vanilie se maninca ca atare sau insotita de bucati de ciocolata, sos de fructe, fructe de padure (zmeura, coacaze, mure) oro cu frcute precum capsune, cirese samd. Panacota de ciocolata se prepara la fel, doar ca in compozitie adaugati 4 linguri de cacao. Panacota cu sos caramel Faceti un caramel si turnati putin, cam de 2 mm in recipiente termorezistente. Lasati sa se raceasca bine caramelul. Procedati apoi la fel ca la panacota de vanilie si adaugati lichidul peste caramelul racit. Panacota cu Baileys Procedati la fel la panacota de vanilie Adaugati in plus, la sfirsit, 3 linguri de Baileys. Desertul se face foarte repede, este aspectuos, racoritor si mie-mi place la nebunie. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Oct 21 2010, 05:38 PM
Post
#421
|
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 385 Joined: 11-July 10 From: Sibiu Member No.: 8,859 |
Aoleoooo !!! Arata mai ceva ca la restaurant.... (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Imi lasa gura apa... (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
|
Oct 21 2010, 06:20 PM
Post
#422
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Pai e o poza de pe net, nu a mea, ca eu nu posed (inca, (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) sper eu) forme din alea. Da` lasa...
|
|
|
|
Oct 21 2010, 07:08 PM
Post
#423
|
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 385 Joined: 11-July 10 From: Sibiu Member No.: 8,859 |
Ahaa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Oricum Diana esti o maestra la gatit !!! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
|
Oct 24 2010, 09:30 PM
Post
#424
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Nici pe departe, Oana! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/mar02.jpg) Mere coapte (Mere Craciunesti) - 12 mere mici, botisor de iepure (dublu delicios) - 12 lingurite de unt (cit se ia intr-o lingurita, cu virf) - 12 lingurite de zahar (daca e pudra si vanilat, cu atit mai bine) - scortisoara (nici cu zgircenie, nici cu prea mare marinimie) Luati o tava si tapetati-o cu folie de aluminiu. Dati drumul la cuptor, sa se infierbinte bine. Spalati merele si cu ajutorul unui instrument de curatat (Cutit de scobit mere) scoateti-le cotoarele si semintele, fara a le gauri insa de la un capat la altul (baza sa ramina cu pulpa). Puneti in fiecare gaura cite o lingurita de unt si apoi o lingurita de zahar si pudrati din belsug cu scortisoara. Dati la cuptor la foc mic pentru 1-1,5 ore. Mincati-le calde si o sa credeti ca a venit Craciunul peste voi. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Oct 25 2010, 12:09 AM
Post
#425
|
|
|
Invincitus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 959 Joined: 26-April 10 Member No.: 8,431 |
de halloween am sa incerc merele astea (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 8th November 2025 - 11:03 PM |
|
|