IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 41 42 43 44 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Diana.
post Oct 14 2010, 03:46 PM
Post #416


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Multam fain de tot, Albi! Arata super si sigur ii fac si eu cit de curind, ca prea mi-ai facut pofta! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bia
post Oct 14 2010, 04:51 PM
Post #417


make-up artist
*******

Group: Administratori
Posts: 5,601
Joined: 11-December 06
From: Otopeni
Member No.: 819



feeeetelooor, am facut si mi-a si iesit praji cu ciocolata topitaaaa! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Oct 15 2010, 01:01 AM
Post #418


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Ei, bravo! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sa ne pui si poze, sefa! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bia
post Oct 15 2010, 01:17 AM
Post #419


make-up artist
*******

Group: Administratori
Posts: 5,601
Joined: 11-December 06
From: Otopeni
Member No.: 819



Nu am ca le-au mancat astia ai mei n fix 5 minute. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Dar mai fac! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Oct 21 2010, 12:36 PM
Post #420


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://sobreitalia.com/wp-content/uploads/2009/07/panacota.jpg)
Panacota de vanilie a la Diana (Reteta din carte de bucate adaptata la ingrediente si posibilitati romanesti)
Cantitati pentru 6 portii - pret estimativ 12 lei noi
Timp de pregatuire efectiv: 15 min.
Timp de racire: minim 4 ore la frigider
Se maninca rece.

Ingrediente pentru panacota de vanilie
- 500 ml smintina 35% grasime La Dorna (15,90-17 lei/cutia de 1 litru, folositi jumatate) la tempertaura camerei
- 3 galbenusuri de ou proaspat (1-15, lei)
- 160 grame zahar pudra Dr. Oetker (in jur de 2 lei)
- un praf de sare
- un pliculet de gelatina fin maruntita alba Dr. Oetker (0,80lei - 1 leu)
- 1 lingurita esenta de vanilie (hai sa zicem 0,1 lei)
- 100 ml apa rece

Puneti pliculetul de gelatina intr-un pahar si adaugati cca 100 ml de apa rece. Lasati deoparte.
Puneti zaharul pudra intr-un bol incapator de sticla (rezistent la microunde). Separati ouale - veti folosi numai galbenusurile, albusurile le puteti pastra in frigider pentru citeva ore pina le gasiti alta intrebuintae ( o omleta dietetica din albusuri, de exemplu).
Puneti galbenusurile peste zaharul pudra, adaugati praful de sare, amestecati un pic si incepeti sa turnati smintina incet si amestectati pina se topeste zaharul.
Bagati castronul la microunde pentru 6 minute. Dupa 2-3 minute scoateti castronul si mestecati cu o lingura de lemn. Reporniti cuptoru. Scoateti si mestecati. Daca nu s-a ingrosat, mai bagati pentru un minut.
Ideea e ca lichidul trebuie sa ajunga la consistenta unui aluat de clatite, o idee in plus mai gros.
Scoateti catronul si puneti vanilia.
Adaugati si gelatina inmuiata (din pahar), amestecati foarte bine si turnati apoi lichidul astfel obtinut in formele sau castronelele de servit (trebuie sa fie mici, de cca 100 ml/bucata).
Lasati sa se racoreasca si apoi dati la frigider pentrnu minim 4 ore.
Panacota de vanilie se maninca ca atare sau insotita de bucati de ciocolata, sos de fructe, fructe de padure (zmeura, coacaze, mure) oro cu frcute precum capsune, cirese samd.

Panacota de ciocolata se prepara la fel, doar ca in compozitie adaugati 4 linguri de cacao.

Panacota cu sos caramel
Faceti un caramel si turnati putin, cam de 2 mm in recipiente termorezistente.
Lasati sa se raceasca bine caramelul. Procedati apoi la fel ca la panacota de vanilie si adaugati lichidul peste caramelul racit.

Panacota cu Baileys
Procedati la fel la panacota de vanilie Adaugati in plus, la sfirsit, 3 linguri de Baileys.

Desertul se face foarte repede, este aspectuos, racoritor si mie-mi place la nebunie. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OaNa`
post Oct 21 2010, 05:38 PM
Post #421


Obsedat
****

Group: Dependent
Posts: 385
Joined: 11-July 10
From: Sibiu
Member No.: 8,859



Aoleoooo !!! Arata mai ceva ca la restaurant....  (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

Imi lasa gura apa...  (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)







Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Oct 21 2010, 06:20 PM
Post #422


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Pai e o poza de pe net, nu a mea, ca eu nu posed (inca, (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) sper eu) forme din alea. Da` lasa...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OaNa`
post Oct 21 2010, 07:08 PM
Post #423


Obsedat
****

Group: Dependent
Posts: 385
Joined: 11-July 10
From: Sibiu
Member No.: 8,859



Ahaa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Oricum Diana esti o maestra la gatit !!!  (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Oct 24 2010, 09:30 PM
Post #424


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Nici pe departe, Oana! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)


(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/mar02.jpg)
Mere coapte (Mere Craciunesti)

- 12 mere mici, botisor de iepure (dublu delicios)
- 12 lingurite de unt (cit se ia intr-o lingurita, cu virf)
- 12 lingurite de zahar (daca e pudra si vanilat, cu atit mai bine)
- scortisoara (nici cu zgircenie, nici cu prea mare marinimie)

Luati o tava si tapetati-o cu folie de aluminiu. Dati drumul la cuptor, sa se infierbinte bine.
Spalati merele si cu ajutorul unui instrument de curatat (Cutit de scobit mere) scoateti-le cotoarele si semintele, fara a le gauri insa de la un capat la altul (baza sa ramina cu pulpa). Puneti in fiecare gaura cite o lingurita de unt si apoi o lingurita de zahar si pudrati din belsug cu scortisoara.
Dati la cuptor la foc mic pentru 1-1,5 ore.

Mincati-le calde si o sa credeti ca a venit Craciunul peste voi. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jo-Anna
post Oct 25 2010, 12:09 AM
Post #425


Invincitus
*****

Group: Obsedat
Posts: 959
Joined: 26-April 10
Member No.: 8,431



de halloween am sa incerc merele astea (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 41 42 43 44 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th November 2025 - 11:03 PM