IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
MonicutzaB
post Dec 14 2006, 11:54 AM
Post #51


Incurabil
*****

Group: Incurabil
Posts: 1,440
Joined: 2-February 06
Member No.: 176



sigur, iese ca o glazura. stiu, suna enorm dar ... e buna rau. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bebe_maria
post Dec 15 2006, 04:58 AM
Post #52


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,856
Joined: 15-March 06
From: craiova
Member No.: 269



monicutza cat inseamna un pliculet de amoniu pt ca eu am o cutie mare (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)

kalua am mancat si eu cornulete de-alea tot de la nemtoaica si sunt intr-adevar delicioase si tin si mult timp
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MonicutzaB
post Dec 15 2006, 09:17 AM
Post #53


Incurabil
*****

Group: Incurabil
Posts: 1,440
Joined: 2-February 06
Member No.: 176



QUOTE(bebe_maria @ Dec 15 2006, 05:58 AM) *
monicutza cat inseamna un pliculet de amoniu pt ca eu am o cutie mare (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)


cam o lingurita rasa, zic eu. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Dec 15 2006, 07:28 PM
Post #54





Musafir






Fursecuri de umplut cu crema
pentru cele carora nu le place sa intinda aluatul cu sucitorul si sa decupeze forme (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)

250 g faina
1/2 lingurita praf de copt
75 g zahar
1 plic zahar vanilinat
150 g nuci macinate
200 g unt moale
1 ou

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul. Se acopera bolul si se da cam o ora la rece. Se dac din aluat doua suluri (cu diametrul de ca. 3,5 cm), se impacheteaza in folie de plastic si se dau o ora la rece. Din fiecare sul se taie cu cutitul felii de ca. 3 mm, care se pun pe tava unsa si tapetata cu faina (sau acoperita cu hartie de copt). Se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 10-12 minute.
Dupa ce s-au racit se umple cu o crema, dupa preferinta. Apoi se glazureaza (ori pe toata suprafata, ori se inmoaie pe jumatate in glazura si apoi se presara cu nuci sau fistic maruntite cu cutitul).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Jan 8 2007, 10:33 AM
Post #55





Musafir






QUOTE(fortelady @ Dec 14 2006, 10:36 AM) *
am primit si eu o reteta pe care sper sa o incerc in curand: [persoana care a scris reteta nu e romanca, asa

uite poze (facute cu telefonul)
(IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/tarte/07-01-07_1824.jpg)

(IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/tarte/07-01-07_1823.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marbella
post Jan 8 2007, 10:37 AM
Post #56


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,440
Joined: 21-February 06
Member No.: 235



forte (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif) arata excelent!O sa incerc si eu reteta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Jan 27 2007, 07:45 PM
Post #57





Musafir






super rapid - ciocolata de casa
Ciocolata Neagra
- 0.5 kg de lapte praf
- esenta de rom [facultativ]
- 0.5 kg zahar
- 50 g de cacao
- 200 g de unt
- facultativ: nuci, alune, fistic.. ce aveti prin casa
- 150 -200 ml apa

Se pun la fiert apa cu zaharul; se lasa sa fiarba pana se dizolva complet zaharul. In mod normal untul nu se adauga acum dar pt cine e grabit (ca mine) se poate pune acum si se opreste focul cand s-a dizolvat untul
Cacaoa se amesteca cu laptele praf (si untul...) intr-un vas; se toarna siropul fierbinte si esenta; se adauga nucile (pt cine are) si se amesteca bine cu o lingura de lemn/tel/mixer.
Se toarna intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu unt si se da la rece (eu am vrut sa pun foi de napolitana dar nu am gasit)

Ciocolata alba - aceeasi reteta numai ca nu se pune cacao, iar esenta de rom e inlocuita cu esenta de vanilie.

Eu am facut un strat de ciocolata neagra, am bagat tava la rece si am preparat si alba pe care am turnat-o peste cea neagra - nu s-au amestecat. Si am amestecat nuci in ea, ca din astea am avut in casa si imi era lene sa cobor dupa altceva.
Inca e la rece, va povestesc maine cum e la gust (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

se prepara extrem de repede (max 30 minute cu spalat vase cu tot)




QUOTE(Marbella @ Jan 8 2007, 10:37 AM) *
forte (IMG:style_emoticons/default/322.gif) arata excelent!O sa incerc si eu reteta.

marbella, e relativ migaloasa glazura aia (m-a omorat!) eu nu am frecat nici jumatate din cat trebuia la ea.
am pus in loc de colorant sirop de fructe si a iesit foarte frumos (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
a, si nu am facut decat 4 foi (cred) - oricum, sufucient zic eu...
e o prajitura grea pentru stomac totusi

This post has been edited by fortelady: Jan 27 2007, 07:53 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jan 27 2007, 09:58 PM
Post #58





Musafir






Ciocolata-i la racit (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Later edit: am gustat-o, e buna tare. Data viitoare pun cantitate dubla de cacao. Omul meu a zis ca asta nu-i ciocolata, ci asa, o chestie buna. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jan 28 2007, 04:34 PM
Post #59


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



am facut tortul diplomat si l-am mai ornat putin (ananas, piersici si capsuni) pe langa portocalele cu care era deja tapetat.
O sa citesc si eu reteta Forte, ca n-o cunosc pe prajitura aia. E posibil asa ceva? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/tp2.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post Jan 28 2007, 09:55 PM
Post #60


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Hasulet, 10 cu felicitari pentru ornat! Sunt convinsa ca si gustul e pe masura. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 02:28 AM