![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#51
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 ![]() |
sigur, iese ca o glazura. stiu, suna enorm dar ... e buna rau. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)
|
|
|
![]()
Post
#52
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
monicutza cat inseamna un pliculet de amoniu pt ca eu am o cutie mare (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)
kalua am mancat si eu cornulete de-alea tot de la nemtoaica si sunt intr-adevar delicioase si tin si mult timp |
|
|
![]()
Post
#53
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 ![]() |
monicutza cat inseamna un pliculet de amoniu pt ca eu am o cutie mare (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) cam o lingurita rasa, zic eu. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#54
|
Musafir ![]() |
Fursecuri de umplut cu crema
pentru cele carora nu le place sa intinda aluatul cu sucitorul si sa decupeze forme (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) 250 g faina 1/2 lingurita praf de copt 75 g zahar 1 plic zahar vanilinat 150 g nuci macinate 200 g unt moale 1 ou Se amesteca toate ingredientele cu mixerul. Se acopera bolul si se da cam o ora la rece. Se dac din aluat doua suluri (cu diametrul de ca. 3,5 cm), se impacheteaza in folie de plastic si se dau o ora la rece. Din fiecare sul se taie cu cutitul felii de ca. 3 mm, care se pun pe tava unsa si tapetata cu faina (sau acoperita cu hartie de copt). Se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 10-12 minute. Dupa ce s-au racit se umple cu o crema, dupa preferinta. Apoi se glazureaza (ori pe toata suprafata, ori se inmoaie pe jumatate in glazura si apoi se presara cu nuci sau fistic maruntite cu cutitul). |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#55
|
Musafir ![]() |
am primit si eu o reteta pe care sper sa o incerc in curand: [persoana care a scris reteta nu e romanca, asa uite poze (facute cu telefonul) (IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/tarte/07-01-07_1824.jpg) (IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/tarte/07-01-07_1823.jpg) |
|
|
![]()
Post
#56
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
forte (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif) arata excelent!O sa incerc si eu reteta.
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#57
|
Musafir ![]() |
super rapid - ciocolata de casa
Ciocolata Neagra - 0.5 kg de lapte praf - esenta de rom [facultativ] - 0.5 kg zahar - 50 g de cacao - 200 g de unt - facultativ: nuci, alune, fistic.. ce aveti prin casa - 150 -200 ml apa Se pun la fiert apa cu zaharul; se lasa sa fiarba pana se dizolva complet zaharul. In mod normal untul nu se adauga acum dar pt cine e grabit (ca mine) se poate pune acum si se opreste focul cand s-a dizolvat untul Cacaoa se amesteca cu laptele praf (si untul...) intr-un vas; se toarna siropul fierbinte si esenta; se adauga nucile (pt cine are) si se amesteca bine cu o lingura de lemn/tel/mixer. Se toarna intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu unt si se da la rece (eu am vrut sa pun foi de napolitana dar nu am gasit) Ciocolata alba - aceeasi reteta numai ca nu se pune cacao, iar esenta de rom e inlocuita cu esenta de vanilie. Eu am facut un strat de ciocolata neagra, am bagat tava la rece si am preparat si alba pe care am turnat-o peste cea neagra - nu s-au amestecat. Si am amestecat nuci in ea, ca din astea am avut in casa si imi era lene sa cobor dupa altceva. Inca e la rece, va povestesc maine cum e la gust (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) se prepara extrem de repede (max 30 minute cu spalat vase cu tot) forte (IMG:style_emoticons/default/322.gif) arata excelent!O sa incerc si eu reteta. marbella, e relativ migaloasa glazura aia (m-a omorat!) eu nu am frecat nici jumatate din cat trebuia la ea. am pus in loc de colorant sirop de fructe si a iesit foarte frumos (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) a, si nu am facut decat 4 foi (cred) - oricum, sufucient zic eu... e o prajitura grea pentru stomac totusi This post has been edited by fortelady: Jan 27 2007, 07:53 PM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#58
|
Musafir ![]() |
Ciocolata-i la racit (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Later edit: am gustat-o, e buna tare. Data viitoare pun cantitate dubla de cacao. Omul meu a zis ca asta nu-i ciocolata, ci asa, o chestie buna. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
Post
#59
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
am facut tortul diplomat si l-am mai ornat putin (ananas, piersici si capsuni) pe langa portocalele cu care era deja tapetat.
O sa citesc si eu reteta Forte, ca n-o cunosc pe prajitura aia. E posibil asa ceva? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/tp2.jpg) |
|
|
![]()
Post
#60
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Hasulet, 10 cu felicitari pentru ornat! Sunt convinsa ca si gustul e pe masura. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 02:28 AM |
|