![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#56
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
forte (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif) arata excelent!O sa incerc si eu reteta.
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#57
|
Musafir ![]() |
super rapid - ciocolata de casa
Ciocolata Neagra - 0.5 kg de lapte praf - esenta de rom [facultativ] - 0.5 kg zahar - 50 g de cacao - 200 g de unt - facultativ: nuci, alune, fistic.. ce aveti prin casa - 150 -200 ml apa Se pun la fiert apa cu zaharul; se lasa sa fiarba pana se dizolva complet zaharul. In mod normal untul nu se adauga acum dar pt cine e grabit (ca mine) se poate pune acum si se opreste focul cand s-a dizolvat untul Cacaoa se amesteca cu laptele praf (si untul...) intr-un vas; se toarna siropul fierbinte si esenta; se adauga nucile (pt cine are) si se amesteca bine cu o lingura de lemn/tel/mixer. Se toarna intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu unt si se da la rece (eu am vrut sa pun foi de napolitana dar nu am gasit) Ciocolata alba - aceeasi reteta numai ca nu se pune cacao, iar esenta de rom e inlocuita cu esenta de vanilie. Eu am facut un strat de ciocolata neagra, am bagat tava la rece si am preparat si alba pe care am turnat-o peste cea neagra - nu s-au amestecat. Si am amestecat nuci in ea, ca din astea am avut in casa si imi era lene sa cobor dupa altceva. Inca e la rece, va povestesc maine cum e la gust (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) se prepara extrem de repede (max 30 minute cu spalat vase cu tot) forte (IMG:style_emoticons/default/322.gif) arata excelent!O sa incerc si eu reteta. marbella, e relativ migaloasa glazura aia (m-a omorat!) eu nu am frecat nici jumatate din cat trebuia la ea. am pus in loc de colorant sirop de fructe si a iesit foarte frumos (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) a, si nu am facut decat 4 foi (cred) - oricum, sufucient zic eu... e o prajitura grea pentru stomac totusi This post has been edited by fortelady: Jan 27 2007, 07:53 PM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#58
|
Musafir ![]() |
Ciocolata-i la racit (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Later edit: am gustat-o, e buna tare. Data viitoare pun cantitate dubla de cacao. Omul meu a zis ca asta nu-i ciocolata, ci asa, o chestie buna. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
Post
#59
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
am facut tortul diplomat si l-am mai ornat putin (ananas, piersici si capsuni) pe langa portocalele cu care era deja tapetat.
O sa citesc si eu reteta Forte, ca n-o cunosc pe prajitura aia. E posibil asa ceva? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/tp2.jpg) |
|
|
![]()
Post
#60
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Hasulet, 10 cu felicitari pentru ornat! Sunt convinsa ca si gustul e pe masura. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#61
|
Musafir ![]() |
Am dus niste ciocolata la serviciu, au topit-o colegele instantaneu. Si au vrut si reteta. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Le-am aratat si tortul lui hasulica, au inceput sa saliveze precum cainele lui Pavlov si s-a auzit numai un aaa si un ooo. Dar reteta n-au vrut-o, ca la asa chestie complicata nu se baga. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
Post
#62
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mi-ati facut o pofta cu ciocolataaaaaa (IMG:style_emoticons/default/rock.gif) (asta in loc de moaca_ galbena_ ce_ saliveaza) n-am mai facut de ani si ani. Maine pun pe lista de cumparaturi lapte praf. Am zis!
|
|
|
![]()
Post
#63
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
gata am facut si io ciocolata, dar nu mai aveam esenta de rom si sotul meu zice ca n-a gasit (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) deci n-am avut de unde sa pun si cred ca s-ar fi potrivit de minune. Am pus putin rom (dar nu se simte) si nuca pe care-am copt-o putin la cuptor. Apoi am pus 100g cacao, cred ca eu o sa ma rezum la 75g sau chiar 50. Oricum are gust tare bun.
Mi-aminteste de copilarie (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#64
|
Musafir ![]() |
noi am reusit sa dovedim intr-o saptamana tava aia mare (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
hashu, eu zic ca mere in loc de esenta de rom si rom direct (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
Post
#65
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
ultima creatie:
TORT SUHAIDA (categoria "demential") Blatul: Se bat spuma tare 9 albusuri, apoi se adauga pe rand 9 linguri zahar, galbenusurile tot asa, batand mereu, 1 praf de copt, iar la sfarsit 5 linguri pesmet fin si 4 linguri faina (pesmetul si faina se presara in ploaie si in continuare nu se mai bate, ci se amesteca usor cu telul, cu miscari verticale). Se tapeteaza o forma rotunda cu hartie de copt, se toarna amestecul si se da la cuptor, la foc mediu 20 minute, apoi se reduce usor focul, se intoarce blatul in cuptor si se mai coace 25 minute. Se scoate din forma, se desprinde hartia si se lasa la racit pe un platou. Cand e rece, se taie in doua. Crema: 1) 100 g stafide se pun la inmuiat in rom cat sa le cuprinda si se lasa acolo cateva ore. 2) Se amesteca 3 linguri cacao cu 3 lingur zahar si cateva linguri de cafea filtru/ness. Trebuie sa rezulte ca o pasta. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca. 3) Se amesteca 3 galbenusuri cu 200 g zahar si se freaca putin sa se topeasca. Se adauga 1 lingura rasa de faina si cateva linguri lapte, sa rezulte ca o pasta. Se pun la fiert 100-120 ml lapte. Cand da in clocot, se toarna peste amestecul de galbenusuri si se pune iar pe foc mic, amestecand mereu, sa dea cateva clocote si sa se ingroase. Se adauga crema de cacao de mai sus si se lasa crema la racit, amestecand din cand in cand, sa nu prinda crusta. 4) Se freaca 300 g unt sa se faca spumos. 5) Se bat 3 albusuri spuma tare, se adauga 100 g zahar. Se mai bate in continuare 5-8 minute pe bain marie. 6) Se prajesc in cuptor 100 g nuci, apoi se toaca mai mare. De-acum gata: adaugati intai crema de oua in unt si amestecati bine, apoi nucile tocate, stafidele stoarse de rom (nu-l aruncati!), cateva patratele de ciocolata amaruie taiate mai marunt, un pumn de visine din compot, iar la urma spuma de albusuri. Asta e crema! Pentru insiropat se foloseste zeama de compot de visine + romul. Cam 2/3 din crema se pune in interior, intre cele doua parti ale blatului, iar cu restul se imbraca tortul. Se orneaza cu frisca si cateva visine. Nebunie! Pare complicat, dar eu l-am terminat cam intr-o ora si jumatate cu toate cele. Poza nu i-am facut, ca ma asteptau musafirii sa-l devoreze. Pentru cateva ore am fost cea mai iubita (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd August 2025 - 03:13 PM |
|