IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
kalua
post Jan 29 2007, 08:53 PM
Post #61

Musafir

Am dus niste ciocolata la serviciu, au topit-o colegele instantaneu. Si au vrut si reteta. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Le-am aratat si tortul lui hasulica, au inceput sa saliveze precum cainele lui Pavlov si s-a auzit numai un aaa si un ooo. Dar reteta n-au vrut-o, ca la asa chestie complicata nu se baga. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post Jan 30 2007, 12:35 AM
Post #62

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

mi-ati facut o pofta cu ciocolataaaaaa (IMG:style_emoticons/default/rock.gif) (asta in loc de moaca_ galbena_ ce_ saliveaza) n-am mai facut de ani si ani. Maine pun pe lista de cumparaturi lapte praf. Am zis!

+Quote Post
Cleo
post Jan 31 2007, 02:39 AM
Post #63

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

gata am facut si io ciocolata, dar nu mai aveam esenta de rom si sotul meu zice ca n-a gasit (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) deci n-am avut de unde sa pun si cred ca s-ar fi potrivit de minune. Am pus putin rom (dar nu se simte) si nuca pe care-am copt-o putin la cuptor. Apoi am pus 100g cacao, cred ca eu o sa ma rezum la 75g sau chiar 50. Oricum are gust tare bun.
Mi-aminteste de copilarie (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

+Quote Post
fortelady
post Feb 4 2007, 06:16 PM
Post #64

Musafir

noi am reusit sa dovedim intr-o saptamana tava aia mare (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
hashu, eu zic ca mere in loc de esenta de rom si rom direct (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
Leea
post Feb 12 2007, 01:17 PM
Post #65

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

ultima creatie:

TORT SUHAIDA (categoria "demential")

Blatul:
Se bat spuma tare 9 albusuri, apoi se adauga pe rand 9 linguri zahar, galbenusurile tot asa, batand mereu, 1 praf de copt, iar la sfarsit 5 linguri pesmet fin si 4 linguri faina (pesmetul si faina se presara in ploaie si in continuare nu se mai bate, ci se amesteca usor cu telul, cu miscari verticale). Se tapeteaza o forma rotunda cu hartie de copt, se toarna amestecul si se da la cuptor, la foc mediu 20 minute, apoi se reduce usor focul, se intoarce blatul in cuptor si se mai coace 25 minute. Se scoate din forma, se desprinde hartia si se lasa la racit pe un platou. Cand e rece, se taie in doua.

Crema:
1) 100 g stafide se pun la inmuiat in rom cat sa le cuprinda si se lasa acolo cateva ore.
2) Se amesteca 3 linguri cacao cu 3 lingur zahar si cateva linguri de cafea filtru/ness. Trebuie sa rezulte ca o pasta. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.
3) Se amesteca 3 galbenusuri cu 200 g zahar si se freaca putin sa se topeasca. Se adauga 1 lingura rasa de faina si cateva linguri lapte, sa rezulte ca o pasta. Se pun la fiert 100-120 ml lapte. Cand da in clocot, se toarna peste amestecul de galbenusuri si se pune iar pe foc mic, amestecand mereu, sa dea cateva clocote si sa se ingroase. Se adauga crema de cacao de mai sus si se lasa crema la racit, amestecand din cand in cand, sa nu prinda crusta.
4) Se freaca 300 g unt sa se faca spumos.
5) Se bat 3 albusuri spuma tare, se adauga 100 g zahar. Se mai bate in continuare 5-8 minute pe bain marie.
6) Se prajesc in cuptor 100 g nuci, apoi se toaca mai mare.
De-acum gata: adaugati intai crema de oua in unt si amestecati bine, apoi nucile tocate, stafidele stoarse de rom (nu-l aruncati!), cateva patratele de ciocolata amaruie taiate mai marunt, un pumn de visine din compot, iar la urma spuma de albusuri. Asta e crema!
Pentru insiropat se foloseste zeama de compot de visine + romul.
Cam 2/3 din crema se pune in interior, intre cele doua parti ale blatului, iar cu restul se imbraca tortul. Se orneaza cu frisca si cateva visine.
Nebunie! Pare complicat, dar eu l-am terminat cam intr-o ora si jumatate cu toate cele. Poza nu i-am facut, ca ma asteptau musafirii sa-l devoreze. Pentru cateva ore am fost cea mai iubita (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
ZIBBA
post Feb 13 2007, 03:59 PM
Post #66

Dependent

Group: Dependent
From: barca
Member No.: 1,130

draga leea,pare minunat...hai ca il fac si eu zilele astea,asa sa vad daca imi iese...si iti spun apoi...io n-am sa mananc (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ,dar cum sotului meu ii plac dulciurile la nebunie sunt convinsa ca va fi tare bucuros si nu va tine din el mai mult de 2 zile!

+Quote Post
Leea
post Feb 13 2007, 06:42 PM
Post #67

Incurabil

Succes, ZIBBA! De pe-acuma sunt geloasa ce-o sa te mai iubeasca pentru desertul asta! (IMG:style_emoticons/default/322.gif)

+Quote Post
ZIBBA
post Feb 13 2007, 08:55 PM
Post #68

Dependent

draga leea...n-am avut rabdare si am facut blatul...m-am gandit eu ca maine ar fi un moment bun sa il fac...tot nu prea am bani de cadouri (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) hai ca dupa ce il termin maine ii fac o poza si o pun aici sa imi dai nota...si tu si fetele...blatul a iesit foarte bine...sa vad ce fac maine cu cremele...ce e nasol ca aici nu exista compot de visine...dar vad eu ce fac...caut alt compot...ma gandesc pana maine si iti spun...te pupic!

+Quote Post
Leea
post Feb 14 2007, 09:01 AM
Post #69

Incurabil

Nici eu n-am avut compot de visine, dar am dat sfoara-n tara pe la babutele familiei si s-a gasit. Adica, pardon, eu stiam ca am in pivnita ceva, dar m-am inselat (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Se rezolva si cu alte fructe, numai sa ai grija sa fie ceva mai acrisoare.
Hai, succes!

+Quote Post
ZIBBA
post Feb 14 2007, 05:06 PM
Post #70

Dependent

draga leea si dragi fete...in primul rand vreau sa va spun ca reteta asta este ...O MINUNE!am terminat de facut tortul...dar cum trebuai sa ma si enervez...am facu t-o...am niste draci de nu va pot spune...totul a fost bine,bine pana la frisca...pentru ca aici nu au frisca propriu-zis...au o kestie pe care o numesc ei nata...si o folosesc la mancare...la sosuri...frisca folosesc din tub...dar aia in cateva ore se pleosteste,ca am mai patit-o...si cum v-am zis...am luat si eu nata din aia...si NU S-A BATUT (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) am batut la ea de mi-a venit rau...si degeaba...am hotarat sa il las fara,pentru ca sunt sigura ca e bun si asa...si l-am ornat cu fructe...nu prea merge...dar asta e...viermisorii aia de pe deasupra sunt din ciocolata rasa...in fine...i-am facut si o poza pt.voi...e facuta pe birou ca in bucatarie e dezastru (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ...ma duc sa spal acum...(IMG:http://i171.photobucket.com/albums/u313/lavastinne/tort004.jpg)

si am uitat sa va spun ca alea din mijloc vor sa fie 2 inimi (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)

+Quote Post

45 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 02:28 AM